Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynie ma takiej mozliwosci, tak jak napisala Monia gdyby to były dwa i jeden by tam umknał lekarzowi (ale chyba slepemu).aneczka2015 wrote:Laski zadam wam pytanie, pewnie sie bedziecie dziwic ze pytam ale musze. Czy jesli gin stwierdzil ze zarodek jest w macicy to czy jest mozliwosc ze on sie jeszcze przemiesci i moze byc ciaza pozamaciczna? Sorki ale ktos mnie zaskoczyl jednym wpisem i musze zapytac bardziej doswiadczonych...

-
nick nieaktualnyJusta ja mam ciaze wysokiego ryzyka, niestety. Poki co nie wstawiam bo jednak jakis strach mam, na dodatek juz byłam w szpitalu na obserwacji. Suwaczek wstawe jak lekarz da zielone swiatłojusta1234 wrote:Aszka a powiedz mi kochana jak ty się wogóle czujesz?oprócz mdłości jak samopoczucie? Ty to skryta kobitka jesteś
tak ja stwierdziłam oczuwiscie
a kiedyś zobaczę ten twój suwaczek? 
Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw
także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje
ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:07
justa1234 lubi tę wiadomość
-
Niechcialam tego polubić (wrr to przez telefon i dlatego) Kochana to życzę zdrówka dla ciebie i maluszkaaszka wrote:Justa ja mam ciaze wysokiego ryzyka, niestety. Poki co nie wstawiam bo jednak jakis strach mam, na dodatek juz byłam w szpitalu na obserwacji. Suwaczek wstawe jak lekarz da zielone swiatło
Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw
także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje
ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej 
mogę tylko sobie wyobrazić jakie te udomownienie jest nie przyjemne
zwariować można od ciągłego siedzenia w domu
no ale lepiej siedzieć w domciu być spokojniejszą niż wyjść na dwór z obawą że coś się może stać, mam nadzieję że już nie długo lekarz da ci zielone światło i będziesz choć troszkę spokojniejsza o maluszka i wyjdziesz na krótki spacerek
-
Aszka a co do tych objawów to faktycznie mi też lekarz mówił na początku ciąży że jak ma się mdłości lub wymioty to oznacza że ciąża jest silna
no ale wiadomo mdłości i wymioty wykańczają człowieka,ja co prawda nie miałam ciążowych wymiotow tylko dwu dniowy wirus ale myślałam że flaczki wypluje
mdłości miałam okropne fuj fuj ni zjeść,ni się napić bo mdli a człowiek głodny.no ale my starczki dlugodystansowe jesteśmy w stanie znieść wszystko dla swoich maluszków
-
nick nieaktualnydziewczyny, juz kiedys pytalam sie was o balsamy, oliwki jakie stosujecie w czasie ciazy. Ja od 2 tyg stosuje Oillan (mozna go stosowac juz od 8 tyg ciazy), ale dzis przyszedl mi inny balsam, Dzidzius dla mamy. Wszystko byloby ok, ale przeczytalam na balsamie Dzidzius, ze zawiera maslo shea bogate w wit. A, E, F. Na balsamie Oillan tez jest maslo shea - no ale juz bez tego dopisku, ze zawiera wit A. A przeciez nie mozna uzywac w ciazy kosmetykow z wit A i jej pochodnymi (retinol).
W miedzyczasie znalazlam info na jednej ze str:
Jeśli na kremie pielęgnacyjnym nie ma informacji, iż jest on przeciwwskazany w ciąży, to może go Pani bezpiecznie stosować. Warto rzeczywiście unikać preparatów zawierających dużą ilość witaminy A, lecz dotyczy to raczej leków, a nie powszechnie dostępnych kosmetyków.
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/kosmetyki-z-witamina-a-w-ciazy/6762/1/
No i teraz nie wiem co o tym wszystkim myslec
czy jednak w takich balsamach dla kobiet w ciazy, ta wit A jest w takich ilosciach, ze nie szkodzi dziecku? Wiem, ze wiekszosc balsamow jest od 4 miesiaca ciazy, jednak oillan mozna juz od 8 tyg ciazy stosowac...
Co o tym myslicie?
-
Ja jakoś nigdy nie czytam etykiet i skladników bo pewnie bym całkowicie osiwiała
kupiłam tylko do brzucha i piersi jakiś krem palmersa i wcześniej miałam też jakiś dla kobiet w ciążyale nie pamiętam nazwy
ja jestem zdania żeby nie przesadzać że wszystkim i mieć zdrowe spojrzenie na wszystko
ale to moje zdanie i nikt nie musi brać go pod uwagę
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
Justa a te posiewy to są obowiązkowe czy trzeba prosić o nie doktorka?justa1234 wrote:Viki ja też miałam w 24 tyg glukoze a teraz w trzecim trymestrze dodatkowo są posiewy no i wiadomo co miesiąc badania z krwi i moczu.2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania ja próbuję kupować tylko te bez parabenów, pozostałych składników nawet nie czytam.Anna255 wrote:no wlasnie wiele kobiet nie czyta etykiet
a jednak dzieci sa zdrowe... czy tylko ja tak sie spinam? hehe 
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz? -
Anna ja juz kiedys o tym pisalam, ale
Nie popadalabym w paranoje z vit A, ale jezeli nie chcesz stosowac to jest jenda oliwka na rynku, ktora ma uelnie inny sklad, niz wszystkie pozostale. A sprawdzilam sklady wszystkich dostepnych w sklepach. To oliwka Hipp, jej sklad to dokladnie: baza jest olej z nasion slonecznika, pozniej olejek migdalowy, vit E i perfumy. KONIEC skladu. /czym rozni sie od innych oliwek? A mianowicie tym, ze baza we wsytskich innych dostepnych jest zwykla parafinum liquidum-ciekla parafina, ktora w buteleczce z aptece kosztuje 2 zl...
nick nieaktualny, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Kmb duzo powodzenia, trzymam kciuki.
Aszka a przypomnij mi ktory to tydzien.
Hm, nasze ciaze z ivf tez sa wysokiego ryzyka, no ja mialam jeszcze to super krwawienie i 5tyg lezenia plackiem, a pozniej twardnienie brzucha a dwa dni temu niezle skurcze w nocy.
Na szczescie wszystko przeszlo.
Mysle ze nic zlego sie juz u ciebie nie zadzieje, wiecej optymizmu:*!
Ja po wizycie, mala wazy 1800 i lezy glowka na dole, na twarzy ma dwie rece-trzyma garde- oraz noge:)
Mialam miec nagranie ale dziecko ewidentnie nie wyrazilo checi, ma pyzy i ladne usta, i raz w sekunde lekarka zrobila zdjecie na ktorym wyglada jakby z nas nalewała:)
Moniaa, justa1234, agulas, nick nieaktualny, Marta1986, roletka, Kava lubią tę wiadomość