X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko ja nie słyszałam o takim przypadku.
    Byłoby to możliwe jakby były podane 2 zarodki i jeden gdzieś tam by zbłądził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski zadam wam pytanie, pewnie sie bedziecie dziwic ze pytam ale musze. Czy jesli gin stwierdzil ze zarodek jest w macicy to czy jest mozliwosc ze on sie jeszcze przemiesci i moze byc ciaza pozamaciczna? Sorki ale ktos mnie zaskoczyl jednym wpisem i musze zapytac bardziej doswiadczonych... :)
    nie ma takiej mozliwosci, tak jak napisala Monia gdyby to były dwa i jeden by tam umknał lekarzowi (ale chyba slepemu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aszka a powiedz mi kochana jak ty się wogóle czujesz?oprócz mdłości jak samopoczucie? Ty to skryta kobitka jesteś ;-) :-) tak ja stwierdziłam oczuwiscie :-P a kiedyś zobaczę ten twój suwaczek? ;-)
    Justa ja mam ciaze wysokiego ryzyka, niestety. Poki co nie wstawiam bo jednak jakis strach mam, na dodatek juz byłam w szpitalu na obserwacji. Suwaczek wstawe jak lekarz da zielone swiatło :) Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw :D także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje :) ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:07

justa1234 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myslalam . dzieki laski

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa ja mam ciaze wysokiego ryzyka, niestety. Poki co nie wstawiam bo jednak jakis strach mam, na dodatek juz byłam w szpitalu na obserwacji. Suwaczek wstawe jak lekarz da zielone swiatło :) Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw :D także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje :) ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej :)
    Niechcialam tego polubić (wrr to przez telefon i dlatego) Kochana to życzę zdrówka dla ciebie i maluszka <3 mogę tylko sobie wyobrazić jakie te udomownienie jest nie przyjemne :-( zwariować można od ciągłego siedzenia w domu :-( no ale lepiej siedzieć w domciu być spokojniejszą niż wyjść na dwór z obawą że coś się może stać, mam nadzieję że już nie długo lekarz da ci zielone światło i będziesz choć troszkę spokojniejsza o maluszka i wyjdziesz na krótki spacerek ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a co do tych objawów to faktycznie mi też lekarz mówił na początku ciąży że jak ma się mdłości lub wymioty to oznacza że ciąża jest silna ;-) no ale wiadomo mdłości i wymioty wykańczają człowieka,ja co prawda nie miałam ciążowych wymiotow tylko dwu dniowy wirus ale myślałam że flaczki wypluje :-P mdłości miałam okropne fuj fuj ni zjeść,ni się napić bo mdli a człowiek głodny.no ale my starczki dlugodystansowe jesteśmy w stanie znieść wszystko dla swoich maluszków <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ty masz mdłości i wymioty a ja chyba nabawiłam się hemeroidów :-( :-( jak mnie boli pupa :-( a najbardziej boli jak prubuje usiąść :-( :-( maskara normalnie :-( :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, juz kiedys pytalam sie was o balsamy, oliwki jakie stosujecie w czasie ciazy. Ja od 2 tyg stosuje Oillan (mozna go stosowac juz od 8 tyg ciazy), ale dzis przyszedl mi inny balsam, Dzidzius dla mamy. Wszystko byloby ok, ale przeczytalam na balsamie Dzidzius, ze zawiera maslo shea bogate w wit. A, E, F. Na balsamie Oillan tez jest maslo shea - no ale juz bez tego dopisku, ze zawiera wit A. A przeciez nie mozna uzywac w ciazy kosmetykow z wit A i jej pochodnymi (retinol).

W miedzyczasie znalazlam info na jednej ze str:

Jeśli na kremie pielęgnacyjnym nie ma informacji, iż jest on przeciwwskazany w ciąży, to może go Pani bezpiecznie stosować. Warto rzeczywiście unikać preparatów zawierających dużą ilość witaminy A, lecz dotyczy to raczej leków, a nie powszechnie dostępnych kosmetyków.

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/kosmetyki-z-witamina-a-w-ciazy/6762/1/

No i teraz nie wiem co o tym wszystkim myslec :/ czy jednak w takich balsamach dla kobiet w ciazy, ta wit A jest w takich ilosciach, ze nie szkodzi dziecku? Wiem, ze wiekszosc balsamow jest od 4 miesiaca ciazy, jednak oillan mozna juz od 8 tyg ciazy stosowac... <3 Co o tym myslicie?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nigdy nie czytam etykiet i skladników bo pewnie bym całkowicie osiwiała :-P kupiłam tylko do brzucha i piersi jakiś krem palmersa i wcześniej miałam też jakiś dla kobiet w ciążyale nie pamiętam nazwy :-P ja jestem zdania żeby nie przesadzać że wszystkim i mieć zdrowe spojrzenie na wszystko :-) ale to moje zdanie i nikt nie musi brać go pod uwagę ;-) :-)

Anna255, aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój zestaw pokąpielowy stosowany naprzemiennie

34dpuo4.jpg

Anna255, aszka lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Viki ja też miałam w 24 tyg glukoze a teraz w trzecim trymestrze dodatkowo są posiewy no i wiadomo co miesiąc badania z krwi i moczu.
    Justa a te posiewy to są obowiązkowe czy trzeba prosić o nie doktorka?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie wiele kobiet nie czyta etykiet :) a jednak dzieci sa zdrowe... czy tylko ja tak sie spinam? hehe :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    mój zestaw pokąpielowy stosowany naprzemiennie

34dpuo4.jpg

olej kokosowy, dobrze widze? kupilam go, na poczatku ok, ale potem zapach mnie draznil, mimo, ze lubie kokos <3 :)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb dużo zdrówka dla ciebie:* przynajmniej obiadki masz pod nos:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak olej kososowy, już mój 2 słoiczek :) zaczęłam go częściej stosować bo zapach tego lotionu babydream jakoś zapachowo właśnie mi nie podchodzi na noc.

Anna255, aszka lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    no wlasnie wiele kobiet nie czyta etykiet :) a jednak dzieci sa zdrowe... czy tylko ja tak sie spinam? hehe :P
    Ania ja próbuję kupować tylko te bez parabenów, pozostałych składników nawet nie czytam.

Anna255 lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja juz kiedys o tym pisalam, ale ;-) Nie popadalabym w paranoje z vit A, ale jezeli nie chcesz stosowac to jest jenda oliwka na rynku, ktora ma uelnie inny sklad, niz wszystkie pozostale. A sprawdzilam sklady wszystkich dostepnych w sklepach. To oliwka Hipp, jej sklad to dokladnie: baza jest olej z nasion slonecznika, pozniej olejek migdalowy, vit E i perfumy. KONIEC skladu. /czym rozni sie od innych oliwek? A mianowicie tym, ze baza we wsytskich innych dostepnych jest zwykla parafinum liquidum-ciekla parafina, ktora w buteleczce z aptece kosztuje 2 zl...

Anna255, justa1234 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb duzo powodzenia, trzymam kciuki.
    Aszka a przypomnij mi ktory to tydzien.
    Hm, nasze ciaze z ivf tez sa wysokiego ryzyka, no ja mialam jeszcze to super krwawienie i 5tyg lezenia plackiem, a pozniej twardnienie brzucha a dwa dni temu niezle skurcze w nocy.
    Na szczescie wszystko przeszlo.
    Mysle ze nic zlego sie juz u ciebie nie zadzieje, wiecej optymizmu:*!
    Ja po wizycie, mala wazy 1800 i lezy glowka na dole, na twarzy ma dwie rece-trzyma garde- oraz noge:)
    Mialam miec nagranie ale dziecko ewidentnie nie wyrazilo checi, ma pyzy i ladne usta, i raz w sekunde lekarka zrobila zdjecie na ktorym wyglada jakby z nas nalewała:)

Moniaa, justa1234, agulas, aszka, Marta1986, roletka, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Kmb dużo zdrówka dla ciebie:* przynajmniej obiadki masz pod nos:)

To fakt a tu dobrze karmią. W dodatku można wybrać na co masz ochotę. A porcje jak dla słonia

Viki26 lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb, to luksusy :-) Tam, gdzie ja lezalam, lekarze rewelacja, ale jedzenie tak marne i tak malo, ze procje dla dzieci, a nie ciezarnych

Anko:-), kmb, aszka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ