Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Laski zadam wam pytanie, pewnie sie bedziecie dziwic ze pytam ale musze. Czy jesli gin stwierdzil ze zarodek jest w macicy to czy jest mozliwosc ze on sie jeszcze przemiesci i moze byc ciaza pozamaciczna? Sorki ale ktos mnie zaskoczyl jednym wpisem i musze zapytac bardziej doswiadczonych...
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Aszka a powiedz mi kochana jak ty się wogóle czujesz?oprócz mdłości jak samopoczucie? Ty to skryta kobitka jesteś
tak ja stwierdziłam oczuwiscie
a kiedyś zobaczę ten twój suwaczek?
Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw
także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje
ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:07
justa1234 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:Justa ja mam ciaze wysokiego ryzyka, niestety. Poki co nie wstawiam bo jednak jakis strach mam, na dodatek juz byłam w szpitalu na obserwacji. Suwaczek wstawe jak lekarz da zielone swiatło
Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw
także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje
ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej
mogę tylko sobie wyobrazić jakie te udomownienie jest nie przyjemne
zwariować można od ciągłego siedzenia w domu
no ale lepiej siedzieć w domciu być spokojniejszą niż wyjść na dwór z obawą że coś się może stać, mam nadzieję że już nie długo lekarz da ci zielone światło i będziesz choć troszkę spokojniejsza o maluszka i wyjdziesz na krótki spacerek
-
Aszka a co do tych objawów to faktycznie mi też lekarz mówił na początku ciąży że jak ma się mdłości lub wymioty to oznacza że ciąża jest silna
no ale wiadomo mdłości i wymioty wykańczają człowieka,ja co prawda nie miałam ciążowych wymiotow tylko dwu dniowy wirus ale myślałam że flaczki wypluje
mdłości miałam okropne fuj fuj ni zjeść,ni się napić bo mdli a człowiek głodny.no ale my starczki dlugodystansowe jesteśmy w stanie znieść wszystko dla swoich maluszków
-
nick nieaktualnydziewczyny, juz kiedys pytalam sie was o balsamy, oliwki jakie stosujecie w czasie ciazy. Ja od 2 tyg stosuje Oillan (mozna go stosowac juz od 8 tyg ciazy), ale dzis przyszedl mi inny balsam, Dzidzius dla mamy. Wszystko byloby ok, ale przeczytalam na balsamie Dzidzius, ze zawiera maslo shea bogate w wit. A, E, F. Na balsamie Oillan tez jest maslo shea - no ale juz bez tego dopisku, ze zawiera wit A. A przeciez nie mozna uzywac w ciazy kosmetykow z wit A i jej pochodnymi (retinol).
W miedzyczasie znalazlam info na jednej ze str:
Jeśli na kremie pielęgnacyjnym nie ma informacji, iż jest on przeciwwskazany w ciąży, to może go Pani bezpiecznie stosować. Warto rzeczywiście unikać preparatów zawierających dużą ilość witaminy A, lecz dotyczy to raczej leków, a nie powszechnie dostępnych kosmetyków.
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/kosmetyki-z-witamina-a-w-ciazy/6762/1/
No i teraz nie wiem co o tym wszystkim myslecczy jednak w takich balsamach dla kobiet w ciazy, ta wit A jest w takich ilosciach, ze nie szkodzi dziecku? Wiem, ze wiekszosc balsamow jest od 4 miesiaca ciazy, jednak oillan mozna juz od 8 tyg ciazy stosowac...
Co o tym myslicie?
-
Ja jakoś nigdy nie czytam etykiet i skladników bo pewnie bym całkowicie osiwiała
kupiłam tylko do brzucha i piersi jakiś krem palmersa i wcześniej miałam też jakiś dla kobiet w ciążyale nie pamiętam nazwy
ja jestem zdania żeby nie przesadzać że wszystkim i mieć zdrowe spojrzenie na wszystko
ale to moje zdanie i nikt nie musi brać go pod uwagę
Anna255, aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Viki ja też miałam w 24 tyg glukoze a teraz w trzecim trymestrze dodatkowo są posiewy no i wiadomo co miesiąc badania z krwi i moczu.2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:no wlasnie wiele kobiet nie czyta etykiet
a jednak dzieci sa zdrowe... czy tylko ja tak sie spinam? hehe
Anna255 lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Anna ja juz kiedys o tym pisalam, ale
Nie popadalabym w paranoje z vit A, ale jezeli nie chcesz stosowac to jest jenda oliwka na rynku, ktora ma uelnie inny sklad, niz wszystkie pozostale. A sprawdzilam sklady wszystkich dostepnych w sklepach. To oliwka Hipp, jej sklad to dokladnie: baza jest olej z nasion slonecznika, pozniej olejek migdalowy, vit E i perfumy. KONIEC skladu. /czym rozni sie od innych oliwek? A mianowicie tym, ze baza we wsytskich innych dostepnych jest zwykla parafinum liquidum-ciekla parafina, ktora w buteleczce z aptece kosztuje 2 zl...
Anna255, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Kmb duzo powodzenia, trzymam kciuki.
Aszka a przypomnij mi ktory to tydzien.
Hm, nasze ciaze z ivf tez sa wysokiego ryzyka, no ja mialam jeszcze to super krwawienie i 5tyg lezenia plackiem, a pozniej twardnienie brzucha a dwa dni temu niezle skurcze w nocy.
Na szczescie wszystko przeszlo.
Mysle ze nic zlego sie juz u ciebie nie zadzieje, wiecej optymizmu:*!
Ja po wizycie, mala wazy 1800 i lezy glowka na dole, na twarzy ma dwie rece-trzyma garde- oraz noge:)
Mialam miec nagranie ale dziecko ewidentnie nie wyrazilo checi, ma pyzy i ladne usta, i raz w sekunde lekarka zrobila zdjecie na ktorym wyglada jakby z nas nalewała:)
Moniaa, justa1234, agulas, aszka, Marta1986, roletka, Kava lubią tę wiadomość