X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko ja nie słyszałam o takim przypadku.
    Byłoby to możliwe jakby były podane 2 zarodki i jeden gdzieś tam by zbłądził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski zadam wam pytanie, pewnie sie bedziecie dziwic ze pytam ale musze. Czy jesli gin stwierdzil ze zarodek jest w macicy to czy jest mozliwosc ze on sie jeszcze przemiesci i moze byc ciaza pozamaciczna? Sorki ale ktos mnie zaskoczyl jednym wpisem i musze zapytac bardziej doswiadczonych... :)
    nie ma takiej mozliwosci, tak jak napisala Monia gdyby to były dwa i jeden by tam umknał lekarzowi (ale chyba slepemu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aszka a powiedz mi kochana jak ty się wogóle czujesz?oprócz mdłości jak samopoczucie? Ty to skryta kobitka jesteś ;-) :-) tak ja stwierdziłam oczuwiscie :-P a kiedyś zobaczę ten twój suwaczek? ;-)
    Justa ja mam ciaze wysokiego ryzyka, niestety. Poki co nie wstawiam bo jednak jakis strach mam, na dodatek juz byłam w szpitalu na obserwacji. Suwaczek wstawe jak lekarz da zielone swiatło :) Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw :D także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje :) ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:07

justa1234 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myslalam . dzieki laski

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa ja mam ciaze wysokiego ryzyka, niestety. Poki co nie wstawiam bo jednak jakis strach mam, na dodatek juz byłam w szpitalu na obserwacji. Suwaczek wstawe jak lekarz da zielone swiatło :) Póki co samopoczucie mam średnie od tych kilku dni, a wczoraj poszedł paw :D także czuje się jak w 1 trym czyli kijowato. Lekarz mówi, ze to dobrze ze mam takie objawy bo to dobrze rokuje :) ale chciałabym iśc do sklepu czy na spacer a tak nawet się ruszyć z domu nie moge, bo to albo mdłości, albo brzuch boli i tak w koło. Na szczescie pocieszam się, że przynajmniej u mnie lżej niz u mojej koleżanki, która rok temu ktora spedzila 3/4 swojej ciazy w szpitalu z powody wymiotow przez praktycznie cała ciaze. Ogólnie nie narzekam w końcu starałam sie o ciaze około 2.5 lat albo i wiecej ale wiadomo mogłoby byc troszke lżej :)
    Niechcialam tego polubić (wrr to przez telefon i dlatego) Kochana to życzę zdrówka dla ciebie i maluszka <3 mogę tylko sobie wyobrazić jakie te udomownienie jest nie przyjemne :-( zwariować można od ciągłego siedzenia w domu :-( no ale lepiej siedzieć w domciu być spokojniejszą niż wyjść na dwór z obawą że coś się może stać, mam nadzieję że już nie długo lekarz da ci zielone światło i będziesz choć troszkę spokojniejsza o maluszka i wyjdziesz na krótki spacerek ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a co do tych objawów to faktycznie mi też lekarz mówił na początku ciąży że jak ma się mdłości lub wymioty to oznacza że ciąża jest silna ;-) no ale wiadomo mdłości i wymioty wykańczają człowieka,ja co prawda nie miałam ciążowych wymiotow tylko dwu dniowy wirus ale myślałam że flaczki wypluje :-P mdłości miałam okropne fuj fuj ni zjeść,ni się napić bo mdli a człowiek głodny.no ale my starczki dlugodystansowe jesteśmy w stanie znieść wszystko dla swoich maluszków <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ty masz mdłości i wymioty a ja chyba nabawiłam się hemeroidów :-( :-( jak mnie boli pupa :-( a najbardziej boli jak prubuje usiąść :-( :-( maskara normalnie :-( :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, juz kiedys pytalam sie was o balsamy, oliwki jakie stosujecie w czasie ciazy. Ja od 2 tyg stosuje Oillan (mozna go stosowac juz od 8 tyg ciazy), ale dzis przyszedl mi inny balsam, Dzidzius dla mamy. Wszystko byloby ok, ale przeczytalam na balsamie Dzidzius, ze zawiera maslo shea bogate w wit. A, E, F. Na balsamie Oillan tez jest maslo shea - no ale juz bez tego dopisku, ze zawiera wit A. A przeciez nie mozna uzywac w ciazy kosmetykow z wit A i jej pochodnymi (retinol).

W miedzyczasie znalazlam info na jednej ze str:

Jeśli na kremie pielęgnacyjnym nie ma informacji, iż jest on przeciwwskazany w ciąży, to może go Pani bezpiecznie stosować. Warto rzeczywiście unikać preparatów zawierających dużą ilość witaminy A, lecz dotyczy to raczej leków, a nie powszechnie dostępnych kosmetyków.

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/kosmetyki-z-witamina-a-w-ciazy/6762/1/

No i teraz nie wiem co o tym wszystkim myslec :/ czy jednak w takich balsamach dla kobiet w ciazy, ta wit A jest w takich ilosciach, ze nie szkodzi dziecku? Wiem, ze wiekszosc balsamow jest od 4 miesiaca ciazy, jednak oillan mozna juz od 8 tyg ciazy stosowac... <3 Co o tym myslicie?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nigdy nie czytam etykiet i skladników bo pewnie bym całkowicie osiwiała :-P kupiłam tylko do brzucha i piersi jakiś krem palmersa i wcześniej miałam też jakiś dla kobiet w ciążyale nie pamiętam nazwy :-P ja jestem zdania żeby nie przesadzać że wszystkim i mieć zdrowe spojrzenie na wszystko :-) ale to moje zdanie i nikt nie musi brać go pod uwagę ;-) :-)

Anna255, aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój zestaw pokąpielowy stosowany naprzemiennie

34dpuo4.jpg

Anna255, aszka lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Viki ja też miałam w 24 tyg glukoze a teraz w trzecim trymestrze dodatkowo są posiewy no i wiadomo co miesiąc badania z krwi i moczu.
    Justa a te posiewy to są obowiązkowe czy trzeba prosić o nie doktorka?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie wiele kobiet nie czyta etykiet :) a jednak dzieci sa zdrowe... czy tylko ja tak sie spinam? hehe :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    mój zestaw pokąpielowy stosowany naprzemiennie

34dpuo4.jpg

olej kokosowy, dobrze widze? kupilam go, na poczatku ok, ale potem zapach mnie draznil, mimo, ze lubie kokos <3 :)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb dużo zdrówka dla ciebie:* przynajmniej obiadki masz pod nos:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak olej kososowy, już mój 2 słoiczek :) zaczęłam go częściej stosować bo zapach tego lotionu babydream jakoś zapachowo właśnie mi nie podchodzi na noc.

Anna255, aszka lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    no wlasnie wiele kobiet nie czyta etykiet :) a jednak dzieci sa zdrowe... czy tylko ja tak sie spinam? hehe :P
    Ania ja próbuję kupować tylko te bez parabenów, pozostałych składników nawet nie czytam.

Anna255 lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja juz kiedys o tym pisalam, ale ;-) Nie popadalabym w paranoje z vit A, ale jezeli nie chcesz stosowac to jest jenda oliwka na rynku, ktora ma uelnie inny sklad, niz wszystkie pozostale. A sprawdzilam sklady wszystkich dostepnych w sklepach. To oliwka Hipp, jej sklad to dokladnie: baza jest olej z nasion slonecznika, pozniej olejek migdalowy, vit E i perfumy. KONIEC skladu. /czym rozni sie od innych oliwek? A mianowicie tym, ze baza we wsytskich innych dostepnych jest zwykla parafinum liquidum-ciekla parafina, ktora w buteleczce z aptece kosztuje 2 zl...

Anna255, justa1234 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb duzo powodzenia, trzymam kciuki.
    Aszka a przypomnij mi ktory to tydzien.
    Hm, nasze ciaze z ivf tez sa wysokiego ryzyka, no ja mialam jeszcze to super krwawienie i 5tyg lezenia plackiem, a pozniej twardnienie brzucha a dwa dni temu niezle skurcze w nocy.
    Na szczescie wszystko przeszlo.
    Mysle ze nic zlego sie juz u ciebie nie zadzieje, wiecej optymizmu:*!
    Ja po wizycie, mala wazy 1800 i lezy glowka na dole, na twarzy ma dwie rece-trzyma garde- oraz noge:)
    Mialam miec nagranie ale dziecko ewidentnie nie wyrazilo checi, ma pyzy i ladne usta, i raz w sekunde lekarka zrobila zdjecie na ktorym wyglada jakby z nas nalewała:)

Moniaa, justa1234, agulas, aszka, Marta1986, roletka, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Kmb dużo zdrówka dla ciebie:* przynajmniej obiadki masz pod nos:)

To fakt a tu dobrze karmią. W dodatku można wybrać na co masz ochotę. A porcje jak dla słonia

Viki26 lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb, to luksusy :-) Tam, gdzie ja lezalam, lekarze rewelacja, ale jedzenie tak marne i tak malo, ze procje dla dzieci, a nie ciezarnych

Anko:-), kmb, aszka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ