X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Dziewczynki, jak często na początku ciąży używałyście detektora tętna płodu? Nie chce przesadzić z jego użytkowaniem bo podobno może źle wpływać na dzieciątko. Planuje 2 x w tygodniu. To nie za często?
    Ja się nie wypowiem, bo tak zawzięcie szukałam fajnego i w miarę cenowo detektora tętna na necie, że zaczęłam czuć jak malutka się rusza. I stwierdziłam że dam se spokój już na tym etapie.

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Justa a Ty wygotowywałaś czy wyparzałaś butelki? i czy one są plastikowe czy szklane?
    Buteleczki są plastikowe i włożyłam je we wrzątek na 5 min i po wyjęciu się zrobiły takie białawe ale później je wytarłam do sucha i jest git ;-) nie odpisałam wam wcześniej bo udało mi się przysnąć ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Anko bo to jest tak...
    Niby nie urodziło się ani nie wychowało ani jednego dzieciaczka, ale czasami niektóre laski zadają takie pytania że człowiek się dziwi jak można być takim głupcem hehe I jak takie osoby przeżyły tyle lat na świecie...
    Rozumiem że ciąża trochę pozbawia nas bystrości ale nie bez przesady...

Byłyśmy ostatnio z Kavą na warsztatach MAMO TO JA...
    Był blog (oczywiście sponsorowany) Be Safe o fotelikach i adapterach do pasów tejże firmy... No i laska wyskakuje z zapytaniem do prowadzącego:::

"Bo wie Pan - moja znajoma to tak dziwnie pasy bezpieczeństwa zapina, tu zakłada, tu przekłada. I czy Pan uważa że to ją jakoś chroni???" o.O

NO I CO TEN GOŚĆ MA ODPOWIEDZIEĆ???
    a) tak chroni, jest super bezpieczna
    b) dajmy jej nobla za nową technikę zapinania pasów
    c) niech nie kupuje adaptera firmy w której pracuję (czyli Be Safe) bo to będzie działało na takiej samej zasadzie.

No kurczę nawet w ciąży pomimo słabszej bystrości jakaś tam logika zostaje ;)
    Ale się uśmiałam z tej laski co ja opisałaś ;-)

Moniaa lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Wczoraj już nie miałam siły Wam napisać. A rano szybciutko musiałam jechać na pobranie krwi bo w poniedziałek mam endokrynologa.

Szyjka nadal trzyma. Szanowne łożysko postanowiło się ruszyć - na razie nie za dużo, ale już tylko jednym końcem zasłania szyjkę. Tak więc może w ciągu najbliższych dni całkowicie zejdzie z szyjki.

Mój synuś Filipek okazał się córeczką. Także poproszę o wniesienie poprawki i wpisanie, że będzie dziewczynka na liście.
    Waga małej 377g. Wszystkie narządy wyglądają w porządku.
    Lekarz pobrał kolejny wymaz i czekam do wtorku na wynik. Jeśli będzie prawidłowy, to w środę idę do szpitala.
    No Madzia to super że wszystko idzie ku dobremu :-D :-D jejka ale fajowo będziesz Miała córcię <3 <3 oczywiście chłopcy też są super :-D ;-)

Madzia82 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ten osad to po prostu myślę że kwestia twardej wody u Ciebie.
    Polecam filtry britta ... od czasu kiedy go używam, przestałam odkamieniać czajnik :)

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku używałam raz dziennie przez jakiś czas potem stopniowo odchodziłam od tego jak mały zaczął się ruszać :-)

To dla dzidziusia nie szkodzi bardziej stresuje kobietki jak od razu nie znajdują tętna bądź mylą ze swoim nasze jest wolniejsze..Dlatego zalecane jest używać po 12 tygodniu ..Wiadomo też że długo nie słuchamy 1-2 minuty ale są kobietki które i kilka razy dziennie używają..

Nasz już praktycznie leży nie używany więc pewnie trzeba się zebrać i wystawić na sprzedaż :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:32

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laseczki kochane od wczoraj nie biore juz estrofemu, schodzilam z dawki i dzis 2 dzien bez. Myslicie ze powinnam go monitorowac? Pomyslalam ze moze w piatek lub poniedzialek zrobie wynik ale chcialam was spytac co myslicie?
    Ja schodziłam z niego parę dni,nie kazali mi odstawiać z dnia na dzień ale ja rzadnych badań nie robiłam pod tym kątem żeby sprawdzić czy jest dobrze :-) nie kazali w klinice robić :-)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie wypowiem o detektorze bo tak jak Monia oglądałam, szukałam w necie najtańszego i w końcu mała zaczęła się ruszać i zrezygnowałam z kupna ;-) :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Justa ten osad to po prostu myślę że kwestia twardej wody u Ciebie.
    Polecam filtry britta ... od czasu kiedy go używam, przestałam odkamieniać czajnik :)
    Jak wstałam to je wytarłam do sucha i jest luksik ;-) ;-) ale dziękuję za odzew w tej sprawie ;-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Anko bo to jest tak...
    Niby nie urodziło się ani nie wychowało ani jednego dzieciaczka, ale czasami niektóre laski zadają takie pytania że człowiek się dziwi jak można być takim głupcem hehe I jak takie osoby przeżyły tyle lat na świecie...

Byłyśmy ostatnio z Kavą na warsztatach MAMO TO JA...
    Był blog (oczywiście sponsorowany) Be Safe o fotelikach i adapterach do pasów tejże firmy... No i laska wyskakuje z zapytaniem do prowadzącego:::

"Bo wie Pan - moja znajoma to tak dziwnie pasy bezpieczeństwa zapina, tu zakłada, tu przekłada. I czy Pan uważa że to ją jakoś chroni???" o.O

NO I CO TEN GOŚĆ MA ODPOWIEDZIEĆ???
    a) tak chroni, jest super bezpieczna
    b) dajmy jej nobla za nową technikę zapinania pasów
    c) niech nie kupuje adaptera firmy w której pracuję (czyli Be Safe) bo to będzie działało na takiej samej zasadzie.

Dokładnie!!!

Ale wiesz jaki z tego morał - że nie jest z nami jeszcze tak źle :P

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - ale macie niespodziankę :)
    Czekamy teraz na imię.

Co do detektora to ja używałam średnio co 2 dni, ale nie dlatego, że szkodzi.
    Patrzyłam tylko i wyłącznie na mój poziom stresu.
    Po osiągnięciu stanu maksymalnego wyciągałam go z szafki i od razu było mi lepiej :)

Madzia82 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratulacje córci :-)

Justa pewnie że chłopaki są super :) A tak naprawdę to aby zdrowe było :-)

I witam się w rozpoczętym 38 tygodniu :) Ciąża donoszona więc teraz niech będzie co ma być :)

justa1234, Moniaa, Kava, kmb, Viki26, wiecznie, Madzia82 lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Madzia gratulacje córci :-)

Justa pewnie że chłopaki są super :) A tak naprawdę to aby zdrowe było :-)

I witam się w rozpoczętym 38 tygodniu :) Ciąża donoszona więc teraz niech będzie co ma być :)
    No Marta synuś już bezpieczny ;-)
    Ja na poczatku ciazy byłam pewna ze będzie synuś i się cieszyłam bardzo pomimo że bardzo marzyłam o córce :-D no ale siureczek nie urósł ;-)

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na ten moment bardzo kiedy będzie bezpiecznie :)
    Justa macie jeszcze mrozaczki więc może następnym razem będzie synuś :D

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Dziewczynki, jak często na początku ciąży używałyście detektora tętna płodu? Nie chce przesadzić z jego użytkowaniem bo podobno może źle wpływać na dzieciątko. Planuje 2 x w tygodniu. To nie za często?
    ja w ogole tego nie uzywałam jak cos mnie niepokoiło to szłam na IP.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratulacje córeczki. Ale fajnie, będzie parka. Cieszę się, że łożysko ruszyło. Mam nadzieję, że wymaz będzie OK i niedługo będzie można założyć szew.

Marta1986 donosiłaś ciąże. Super!

Ja detektora używałam średnio co dwa dni, a jak już czułam ruchy to tylko wtedy gdy mała się nie ruszała i się martwiłam. Nie ma przeprowadzonych badań, że detektor szkodzi - pytałam lekarza prowadzącego moją ciąże.

aszka, Madzia82 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie dziewczyny :-) Ja nie mam detektora, mysle, ze szalalabym bardziej i mslala o nim i takie tam ;-)Poza tym ja nigdy dokladnie nie wiem, gdzie zaczyna sie jeden maluch, a konczy drugi :-)

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i bylam przekonana, ze choc jedno z kruszynek bedzie kobieta, a tu dwoch facetow. do teraz oswajam sie z tym

aszka, mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Moniaa, w ogole jak sie czyta niektore posty -nie piszę o tym temacie bo tutaj jest ok, ale ogolnie na forum to jedna chce byc madrzejsza od drugiej. Jak siedze na fb w grupie to tam sa nawet mamuski ktore maja 6 dziecko w drodze a siano w głowie, niestety z tego co pisza tak wychodzi. Ja wychowałam chrzesniaka do 4 roku zycia od czasu az miał m-c, mam w małym palcu kolki, przewijanie itd. ale lubie posłuchac co inni mowią/piszą byle z sensem i logicznie, jednak czasami sa takie mamusie wszechwiedzace i zreszta ich sprawa, i tak zycie zweryfikuje. :)

Kava, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    AAA i bylam przekonana, ze choc jedno z kruszynek bedzie kobieta, a tu dwoch facetow. do teraz oswajam sie z tym
    bedziesz jak królowa w domu :)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ