Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
mrth666 wrote:Dziewczynki, jak często na początku ciąży używałyście detektora tętna płodu? Nie chce przesadzić z jego użytkowaniem bo podobno może źle wpływać na dzieciątko. Planuje 2 x w tygodniu. To nie za często?
justa1234 lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Justa a Ty wygotowywałaś czy wyparzałaś butelki? i czy one są plastikowe czy szklane?
nie odpisałam wam wcześniej bo udało mi się przysnąć
-
Moniaa wrote:Anko bo to jest tak...
Niby nie urodziło się ani nie wychowało ani jednego dzieciaczka, ale czasami niektóre laski zadają takie pytania że człowiek się dziwi jak można być takim głupcem hehe I jak takie osoby przeżyły tyle lat na świecie...
Rozumiem że ciąża trochę pozbawia nas bystrości ale nie bez przesady...
Byłyśmy ostatnio z Kavą na warsztatach MAMO TO JA...
Był blog (oczywiście sponsorowany) Be Safe o fotelikach i adapterach do pasów tejże firmy... No i laska wyskakuje z zapytaniem do prowadzącego:::
"Bo wie Pan - moja znajoma to tak dziwnie pasy bezpieczeństwa zapina, tu zakłada, tu przekłada. I czy Pan uważa że to ją jakoś chroni???"
NO I CO TEN GOŚĆ MA ODPOWIEDZIEĆ???
a) tak chroni, jest super bezpieczna
b) dajmy jej nobla za nową technikę zapinania pasów
c) niech nie kupuje adaptera firmy w której pracuję (czyli Be Safe) bo to będzie działało na takiej samej zasadzie.
No kurczę nawet w ciąży pomimo słabszej bystrości jakaś tam logika zostajeMoniaa lubi tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Wczoraj już nie miałam siły Wam napisać. A rano szybciutko musiałam jechać na pobranie krwi bo w poniedziałek mam endokrynologa.
Szyjka nadal trzyma. Szanowne łożysko postanowiło się ruszyć - na razie nie za dużo, ale już tylko jednym końcem zasłania szyjkę. Tak więc może w ciągu najbliższych dni całkowicie zejdzie z szyjki.
Mój synuś Filipek okazał się córeczką. Także poproszę o wniesienie poprawki i wpisanie, że będzie dziewczynka na liście.
Waga małej 377g. Wszystkie narządy wyglądają w porządku.
Lekarz pobrał kolejny wymaz i czekam do wtorku na wynik. Jeśli będzie prawidłowy, to w środę idę do szpitala.jejka ale fajowo będziesz Miała córcię
oczywiście chłopcy też są super
Madzia82 lubi tę wiadomość
-
Ja na początku używałam raz dziennie przez jakiś czas potem stopniowo odchodziłam od tego jak mały zaczął się ruszać
To dla dzidziusia nie szkodzi bardziej stresuje kobietki jak od razu nie znajdują tętna bądź mylą ze swoim nasze jest wolniejsze..Dlatego zalecane jest używać po 12 tygodniu ..Wiadomo też że długo nie słuchamy 1-2 minuty ale są kobietki które i kilka razy dziennie używają..
Nasz już praktycznie leży nie używany więc pewnie trzeba się zebrać i wystawić na sprzedażWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:32
-
aneczka2015 wrote:Laseczki kochane od wczoraj nie biore juz estrofemu, schodzilam z dawki i dzis 2 dzien bez. Myslicie ze powinnam go monitorowac? Pomyslalam ze moze w piatek lub poniedzialek zrobie wynik ale chcialam was spytac co myslicie?
nie kazali w klinice robić
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Justa ten osad to po prostu myślę że kwestia twardej wody u Ciebie.
Polecam filtry britta ... od czasu kiedy go używam, przestałam odkamieniać czajnikale dziękuję za odzew w tej sprawie
-
Moniaa wrote:Anko bo to jest tak...
Niby nie urodziło się ani nie wychowało ani jednego dzieciaczka, ale czasami niektóre laski zadają takie pytania że człowiek się dziwi jak można być takim głupcem hehe I jak takie osoby przeżyły tyle lat na świecie...
Byłyśmy ostatnio z Kavą na warsztatach MAMO TO JA...
Był blog (oczywiście sponsorowany) Be Safe o fotelikach i adapterach do pasów tejże firmy... No i laska wyskakuje z zapytaniem do prowadzącego:::
"Bo wie Pan - moja znajoma to tak dziwnie pasy bezpieczeństwa zapina, tu zakłada, tu przekłada. I czy Pan uważa że to ją jakoś chroni???"
NO I CO TEN GOŚĆ MA ODPOWIEDZIEĆ???
a) tak chroni, jest super bezpieczna
b) dajmy jej nobla za nową technikę zapinania pasów
c) niech nie kupuje adaptera firmy w której pracuję (czyli Be Safe) bo to będzie działało na takiej samej zasadzie.
No kurczę nawet w ciąży pomimo słabszej bystrości jakaś tam logika zostaje
Dokładnie!!!
Ale wiesz jaki z tego morał - że nie jest z nami jeszcze tak źleMoniaa lubi tę wiadomość
-
Madzia - ale macie niespodziankę
Czekamy teraz na imię.
Co do detektora to ja używałam średnio co 2 dni, ale nie dlatego, że szkodzi.
Patrzyłam tylko i wyłącznie na mój poziom stresu.
Po osiągnięciu stanu maksymalnego wyciągałam go z szafki i od razu było mi lepiejMadzia82 lubi tę wiadomość
-
Madzia gratulacje córci
Justa pewnie że chłopaki są superA tak naprawdę to aby zdrowe było
I witam się w rozpoczętym 38 tygodniuCiąża donoszona więc teraz niech będzie co ma być
justa1234, Moniaa, Kava, kmb, Viki26, wiecznie, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:Madzia gratulacje córci
Justa pewnie że chłopaki są superA tak naprawdę to aby zdrowe było
I witam się w rozpoczętym 38 tygodniuCiąża donoszona więc teraz niech będzie co ma być
Ja na poczatku ciazy byłam pewna ze będzie synuś i się cieszyłam bardzo pomimo że bardzo marzyłam o córceno ale siureczek nie urósł
-
nick nieaktualnymrth666 wrote:Dziewczynki, jak często na początku ciąży używałyście detektora tętna płodu? Nie chce przesadzić z jego użytkowaniem bo podobno może źle wpływać na dzieciątko. Planuje 2 x w tygodniu. To nie za często?
-
Madzia gratulacje córeczki. Ale fajnie, będzie parka. Cieszę się, że łożysko ruszyło. Mam nadzieję, że wymaz będzie OK i niedługo będzie można założyć szew.
Marta1986 donosiłaś ciąże. Super!
Ja detektora używałam średnio co dwa dni, a jak już czułam ruchy to tylko wtedy gdy mała się nie ruszała i się martwiłam. Nie ma przeprowadzonych badań, że detektor szkodzi - pytałam lekarza prowadzącego moją ciąże.
aszka, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:Niby nie urodziło się ani nie wychowało ani jednego dzieciaczka, ale czasami niektóre laski zadają takie pytania że człowiek się dziwi jak można być takim głupcem hehe I jak takie osoby przeżyły tyle lat na świecie...
No kurczę nawet w ciąży pomimo słabszej bystrości jakaś tam logika zostajeKava, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny