X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie liczę ruchów.
    Czuję, że się rusza i jest git :)

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ta twoja słonina mnie rozwaliła hihihi :-D :-D
    Ja to jestem za leniwa żeby liczyć ruchy i też mało systematyczna :-P no chyba jak by mi lekarz zalecił liczenie bo coś się złego działo to wtedy bym liczyła oczywiście a tak jest ok i nie liczę i nie liczyłam :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kobitki czy wam też tak cigle gorąco jest jak mi? Czy tylko ja się zrobiłam taka ze wszędzie mi duszno i za gorąco a dodam że przed ciążą byłam mega zmarzluchem :-D w domu w zimę było 22 stopnie a mi było zimno a teraz jest 20 stopni i się duszę uf,ja wiem ze kobieta w ciąży ma podwyzszona temperaturę ciała ale mi to jest maskrycznie gorąco :-?

Norma.
    A pomyśl co ja miałam w tegoroczne lato...
    Teraz chyba jeszcze trochę z tego mi zostało, a też byłam straszny zmarźluch.

Ruchów nie liczyłam. Mój dzieć w brzuchu był bardzo mało aktywny, więc jakbym miała liczyć to bym ciągle w szpitalu lądowała, że ruchów nie czuję.

Kava, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Zrobilam dzisiaj z ciekawosci wyniki oto one estradiol 831,5 i progesteron 24,83. Czy nie mam za niskich tych wynikow?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron za niski chyba....

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 17dpt miałam 92, a estradiol 2943

kmb lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki to polubienie przez przypadek. :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiekszosc kolezanek ma karty do liczenia ruchów od połoznych o.O no ale zalezy pewnie jaka połozna itd.

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Powiem ci kochana że jakoś tą noc zleciala ;-) ale od początku trzeciego trymestru jeszcze mi się nie zdarzyło żebym spokojnie przespala całą noc 8-) wkurzająnie w nocy moje nogi, bo są strasznoe nie spokojne 8-) koleżanka mi muwila że też miała z nogami w nocy taki problem. Mój najdroższy się śmieje że ja w nocy biegam ale mi do śmiechu nie jest niestety :-( ale jeszcze trochę i zleci do porodu ;-)
    u mnie własnie tez troche bezsennosci od kilku dni, chociaz do 3 trym to jeszcze troche, ale podsypiam w dzien i jakos leci :) A na te nogi to moze bierz wiecej magnezu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kobitki czy wam też tak cigle gorąco jest jak mi? Czy tylko ja się zrobiłam taka ze wszędzie mi duszno i za gorąco a dodam że przed ciążą byłam mega zmarzluchem :-D w domu w zimę było 22 stopnie a mi było zimno a teraz jest 20 stopni i się duszę uf,ja wiem ze kobieta w ciąży ma podwyzszona temperaturę ciała ale mi to jest maskrycznie gorąco :-?
    mi tak samo, moj ostatnio mowi ale zimno w domu bo ja mam kaloryfery na zero :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hej laseczki. Zrobilam dzisiaj z ciekawosci wyniki oto one estradiol 831,5 i progesteron 24,83. Czy nie mam za niskich tych wynikow?
    progesteron niby w normie, ale ja uwazam ze powinien byc blisko 30 zeby było bezpiecznie. Masz luteine czy dupka to doloz i zapytaj sie lekarza co on na to. Estradiolu to ja w ogole nie badałam.

• Alincia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, ajakie miałaś wyniki wcześniej? odłożyłaś jakieś tabletki już?

jigt0hs.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore luteine dopochwowo i doustnie. I zbadalam sobie estradiol bo odstawilam estrofem i bylam ciekawa co mi tam pokaze. No coz... Bede dalej brala lutke ale ciekawa jestem co z tym estradiolem, czy to jest normalne bo jak bralam estrofem ti mialam 1500 a id tygodnia juz go nie biore i mam cos ponad 800 i nie wiem czy to ok? Ehh...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a estrofem odłożyłaś raptownie czy po trochu? Może zwiększ sobie tą luteinę? ile ej bierzesz?

jigt0hs.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrofem odlozylam stopniowo. ale wyczytalam na innym watku ze lekarze nie kaza robic wynikow estardiolu bo on w trakcie ciazy ma spadac a progesteron wzrastac. ze do konca 1 trymestru powinien byc od 20-40 ale sama juz nie wiem... narazie nie plamie, biore dalej lutke i nie bede sie nakrecac. wymiotuje wiec chyba objawy sa ok. zdenerwowalam sie ale juz luzuje nie ma co panikowac tragedii nie ma... taka mam nadzieje, ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:46

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nakręcanie jest niewskazane... pójdziesz do lekarza i on Ci powie co robić...a kiedy teraz masz wizytę?

jigt0hs.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 3.11 ale zadzwonilam do kliniki i mam nie panikowac i na sobote mam konsultacje telefoniczna i dr do mnie zadzwoni. Juz luzuje... :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Dopiero 3.11 ale zadzwonilam do kliniki i mam nie panikowac i na sobote mam konsultacje telefoniczna i dr do mnie zadzwoni. Juz luzuje... :)
    no i dobrze, bo przeciez wyników nie masz złych :) czekaj spokojnie co lekarz powie.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po tej stronie :) i pójdę troche nadrobić lektury :)

Alincia, aneczka2015, mia6, justa1234, aszka, mrth666, kmb, Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Cię kochana:)

Libra lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ