X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle z niektórymi się już witałam z innymi nie, więc witam się jeszcze raz po fioletowej stronie. Czuje się ciągle niepewnie i dziwnie w nowej roli, już się tak przyzwyczaiłam do rozkminy inseminacyjno-invitrowej, a tu takie zmiany ;-)

Viki26, kmb, mycha28, Antonelka, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia rozgość się tutaj. Zacznij przyzwyczajać się, że będziesz tu rosła razem z nami.

szałwia, Alincia lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie. Jak jeździcie samochodami, to zapinacie pasy, jeździcie bez pasów czy macie adaptery do pasów?
    Wcześniej zapinałam pasy, ale teraz mam już taki brzuszek, że bałam się je zapinać w tym tygodniu i jeździłam bez. Ale zastanawiam się nad zakupem adaptera.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Szałwia rozgość się tutaj. Zacznij przyzwyczajać się, że będziesz tu rosła razem z nami.
    Dzięki Madzia :-)

Zmalowałam sobie piękny suwaczek, a co :-)

Kava lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu jak jeżdżę męża autem to zapinam. No chyba ze zapomnę. A jak swoim to absolutnie niee bo u mnie podczas silniejszego hamowania załącza się dociskanie pasów. I na max mnie wciska w fotel. I powiem szczerze że boje się trochę zapinać. Chciałam kupić właśnie adapter be safe ale non stop wypada mi z głowy.
    Kava ma taki adapter wiec może ona napisze coś więcej.

• Eliz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wszystkimi po tej fioletowej stronie mocy :)
    w skrócie : u mnie 8 tydzień, maluszek rośnie i jak na razie jest wszystko dobrze.
    Dziś zapisałam się na badania prenatalne 1.12 - oby było wszystko w porządku.

ps.Ja też jakoś dziwnie się tutaj czuje, przyzwyczaiłam się do naszego forum ivf, ale cóż nowa rola życia ;)

Moniaa, szałwia, Konwalia, mycha28, Kava, Pola7, justa1234, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Ja oprocz lekkiego rozciagania miesni macicy kilka dni raptem przez te 24tyg tez nie mialam przykrych objawow, wiec spokojnie mozesz sie cieszyc ciaza <3
    :p ale dooobrze :)

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie. Jak jeździcie samochodami, to zapinacie pasy, jeździcie bez pasów czy macie adaptery do pasów?
    Wcześniej zapinałam pasy, ale teraz mam już taki brzuszek, że bałam się je zapinać w tym tygodniu i jeździłam bez. Ale zastanawiam się nad zakupem adaptera.
    ja nie zapinam, ale jezdze od swieta bo tak to ztm.

• Kava Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu weselej się tu zrobiło jak jest nas więcej :)

Co do adaptera to używam i jestem bardzo zadowolona. Prosty i łatwy w obsłudze. Poza tym pas jest wtedy na biodrach a nie na brzuchu i czuję się bezpieczniej.
    Ja autem sporo jeżdżę sama i trochę jako pasażer.
    Najgorsze jest to, ze się strasznie lenię i nie chce mi się go przekładać z fotela na fotel :(
    Powinnam za to baty dostać... ale jestem już taka nieporęczna.
    Wtedy jeżdżę bez pasów - ale to dopiero od niedawna, bo brzucholek już jest pokaźny.

Viki26 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :) Bardzo, bardzo dziękuję za wsparcie <3 Jesteście nieocenione :*
    A u mnie: od wczoraj leżę na oddziale. Krakowski Ujastek, więc czuję się bezpiecznie. Po badaniu wstępnym, dobra wiadomość: moje mikrusy ważą: 1700 g, 1690 g. :D Wód płodowych nie jest tak mało, to druga dobra wiadomość. Niestety szyjka puszcza, ale jeszcze nie jest tak źle - rekacja Pani Doktor. Faszerują mnie magnezem, zrobione mam badania i wymazy. Planują założenie pessaru. A moje Dziewczęta dostają sterydy na rozwój płuc, tak na wszelku wypadek. ODPOCZYWAM! Śle buziaki każdej z Was i dla Waszych Maluchów. Jeszcze raz dziękuję <3

Moniaa, aszka, justa1234, Anko:-), mycha28, Kava, Konwalia, kmb, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta :-) prosze o kciuki. Zbieram sie na bete i progesteron.
    Tak bardzo chcialamb aby wynik byl dobry...a zaskakujaco wysoki wzrost jest moim marzeniem.
    Mam nadzieje, ze wroce do Was podbudowana i na skrzydlach.

Z drugiej strony mysle sobie, ze gdyby bylo cos nie tak to juz zaczalby sie @ bo to wczesna ciaza i poziom bety nie byl taki ze spadalby dlugo. Musi byc dobrze.

Anko:-), Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    A u mnie: od wczoraj leżę na oddziale. Krakowski Ujastek, więc czuję się bezpiecznie. Po badaniu wstępnym, dobra wiadomość: moje mikrusy ważą: 1700 g, 1690 g. :D Wód płodowych nie jest tak mało, to druga dobra wiadomość. Niestety szyjka puszcza, ale jeszcze nie jest tak źle - rekacja Pani Doktor. Faszerują mnie magnezem, zrobione mam badania i wymazy. Planują założenie pessaru. A moje Dziewczęta dostają sterydy na rozwój płuc, tak na wszelku wypadek. ODPOCZYWAM! Śle buziaki każdej z Was i dla Waszych Maluchów. Jeszcze raz dziękuję <3

Uffff ..to odrobine lepsze wiesci niz piatkowe....trzymamy kciuki za kazdy tydzien. Zycze zebys nudzila sie lezac jak najduzej :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wspieram!!! i czekam na ładny przyrost!!!

Biała super ze nie ma az takiej tragedii, ale dobrze że zadziałaliście jeszcze w czas!! zdrówka życzę :) :*

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Martuśka... jesteś pierwsza na liście. Czekam z utęsknieniem na waszego Kubusia ...

Dzięki Moniś :) No już tuż tuż zostały 3 dnii...

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka kciuki za piękny przyrost &&&&& :)

Biała no to maluchy już galancie i w razie czego dają radę, trzymam kciuki żeby jednak posiedziały jak najdłużej, ze mną leżała dziewczyna której wody w 28tc odeszły a udało się przetrzymać ja do 33tyg :) maluch urodził się zdrowy ty masz jeszcze chociaż trochę wód tylko szyjke przywołuje do porządku niech se jaj nie robi ;)

witam nowe kobitki, nie taki straszny nasz wątek wszystkie pochodzimy z tego samego gniazda :D

co do pasów ja nie wyobrażam sobie nie zapiąć, górny pas między cyckami i nad brzuchem a dolny daję jak najbardziej pod brzuszek albo trzymam go delikatnie przed dołem brzucha żeby w razie w to tam mnie ucisnął a nie na brzuch

justa1234 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz po to mamy tutaj wątek żeby staraczkom na IVF wątku nie było smutno jakbyśmy tam pisały o wyprawkach itp. :)

aszka, justa1234, Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Eliz po to mamy tutaj wątek żeby staraczkom na IVF wątku nie było smutno jakbyśmy tam pisały o wyprawkach itp. :)
    prawda, jak sie ktos stara a ktos pisze o swojej ciazy to troche mało kulturalnie ;)

basiurka, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    ogladalam ten program o Ujastku, masz bardzo dobra opieke :) Trzymam kciuki za Was.

basiurka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka za badania &&&.

Antonelka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczeta :-) prosze o kciuki. Zbieram sie na bete i progesteron.
    Tak bardzo chcialamb aby wynik byl dobry...a zaskakujaco wysoki wzrost jest moim marzeniem.
    Mam nadzieje, ze wroce do Was podbudowana i na skrzydlach.

Z drugiej strony mysle sobie, ze gdyby bylo cos nie tak to juz zaczalby sie @ bo to wczesna ciaza i poziom bety nie byl taki ze spadalby dlugo. Musi byc dobrze.
    Musi być dobrze, trzymamy tu mocno kciuki!

Antonelka lubi tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ