X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    prawda, jak sie ktos stara a ktos pisze o swojej ciazy to troche mało kulturalnie ;)
    są ludzie że nie potrafią się wczuć w innych.

Biała na pewno będzie dobrze, u mnie taka sytuacja kilka razy i na szczęście jest dobrze, chociaż to stres i niepewność.

aszka lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie. Jak jeździcie samochodami, to zapinacie pasy, jeździcie bez pasów czy macie adaptery do pasów?
    Wcześniej zapinałam pasy, ale teraz mam już taki brzuszek, że bałam się je zapinać w tym tygodniu i jeździłam bez. Ale zastanawiam się nad zakupem adaptera.
    nie zapinam bo czuję ucisk i wg mnie to gorzej.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka aby wyniki były duże i duże :)

Antonelka, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie. Jak jeździcie samochodami, to zapinacie pasy, jeździcie bez pasów czy macie adaptery do pasów?
    Wcześniej zapinałam pasy, ale teraz mam już taki brzuszek, że bałam się je zapinać w tym tygodniu i jeździłam bez. Ale zastanawiam się nad zakupem adaptera.
    Ja pasy zapinam pmimo że mam ogromny brzuch :-) pasy nie leżą na brzuchu tylko jeden na piersiach a drugi pod brzuniem i jeszcze ten pod brzuniem sama podtrzymuje ręką żeby mnie nie sciskał ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Hej Mamuśki :) Bardzo, bardzo dziękuję za wsparcie <3 Jesteście nieocenione :*
    A u mnie: od wczoraj leżę na oddziale. Krakowski Ujastek, więc czuję się bezpiecznie. Po badaniu wstępnym, dobra wiadomość: moje mikrusy ważą: 1700 g, 1690 g. :D Wód płodowych nie jest tak mało, to druga dobra wiadomość. Niestety szyjka puszcza, ale jeszcze nie jest tak źle - rekacja Pani Doktor. Faszerują mnie magnezem, zrobione mam badania i wymazy. Planują założenie pessaru. A moje Dziewczęta dostają sterydy na rozwój płuc, tak na wszelku wypadek. ODPOCZYWAM! Śle buziaki każdej z Was i dla Waszych Maluchów. Jeszcze raz dziękuję <3
    No to mikrusy to już takie większe koloski hihihi <3 <3 no kochana to opiekę pewnie masz superową ;-) :-D leż i odpoczuwaj że swoimi laleczkami :-D ;-)

basiurka, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczeta :-) prosze o kciuki. Zbieram sie na bete i progesteron.
    Tak bardzo chcialamb aby wynik byl dobry...a zaskakujaco wysoki wzrost jest moim marzeniem.
    Mam nadzieje, ze wroce do Was podbudowana i na skrzydlach.

Z drugiej strony mysle sobie, ze gdyby bylo cos nie tak to juz zaczalby sie @ bo to wczesna ciaza i poziom bety nie byl taki ze spadalby dlugo. Musi byc dobrze.
    Trzymam oooooogromne kciuki ✊✊✊✊

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca ciąży zapinałam pasy. Nie wyobrażam sobie jeździć bez.

justa1234, roletka, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf ale żeśta naskrobały :-D udało mi się nadrobić :-D ja już chatke wysprzatałam teraz chwilę odpoczywam i zaraz ruszamy do rodziny mojego chłopa :-P

Witam serdecznie nowe ciężarówki :-D

Miłego dnia :-D

basiurka, aszka lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze kciuki i moje prosby zostaly wysluchane :-)
    Dzisiejszy wynik 382.

Wg kalkulatora bety sredni przyrost co dwa dni jest o 260%.

Dziekuje Kochane za wsparcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:37

Anatolka, Moniaa, Madzia82, Anko:-), mycha28, Kava, wiecznie, basiurka, roletka, Biała, aszka, Danae, Viki26, Alincia, justa1234, szałwia, mia6, agniesia2569 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka SUPERRRRRR!!!!

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka super!!! Ależ się cieszę. A jak progesteron?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Antonelka super!!! Ależ się cieszę. A jak progesteron?

Jeszcze czekam na wynik :-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooow Antonelka - ślicznie!!!
    Zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze.

Biała - Wy też dacie radę.
    Pessar na pewno pomoże ;)

Antonelka, basiurka, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka bosko!!!!!!
    Bardzo się ciesze.
    Marta 3 dni do cesarki...ciarki po mnie przeszły jakby to był mój własny poród. Jak to zlecialo-moj Boże!
    Wspaniałe ze mamy juz bobasa ginger teraz za chwilkę twój, to co czekamy na Zoske Justyny w dalszej kolejności? Przepraszam jeśli ominęłam kogoś w kolejce:-)

Co do samochodu...ja mam górny pas pod piersią a nad brzuchem a dolnego nie używam - idzie za plecami, już nie wybieram się na dalekie wycieczki, jeżdżę tylko po mieście, a jak chwile obwodnica to nie szaleje jak kiedyś, zachowuje mniejsze prędkości bo przecież jakie pasy by nie były wybuch poduszki z kierownicy przy takim brzuchu jak moj-skonczylby się zle:(:/
    Obiecalam mężowi ze do 10/15 listopad i postaram się odstawić autko do garazu:(
    A z drugiej strony Lubie być taka niezależna - straszne to! On się boi juz, ze może mnie złapać ostry skurcz i reakcja moja może być różna. Mimo że auto z automatyczną skrzynią biegów to wielka wygoda, bo nie przebieram nogami,ale on uważa że jak coś mnie zaboli to nie wcisne albo pomyle pedały czy zjadł na bok drogi a auto jest dość czułe wiec nawet przy lekkim pyknieciu w latarnie,w kogoś tył, w cokolwiek grozi wybuchem poduszek. Niby auto kupione bo bezpieczne-poduszkowiec,duży, wygodny,automatyczna skrzynia,wibracje na kierownicy gdy zjezdzam z pasa-a nie ma to żadnego znaczenia czy jadę w zaawansowanej ciąży nim czy starszym 15 letnim samochodem bez nowoczesnych zabezpieczeń.
    Prawda jest taka ze ponosimy trochę ryzyko na własną rękę, ale przecież ciaza to nie choroba....

aszka, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to lekarz nawet nie zalecił pasów bo mnie uciskało, ale zalezy kto ma jakie wskazania.

Antonelka dobre wiadomości :)

Antonelka lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie teraz jeźdzę tylko do lekarza. Od dobrych kilku lat poruszam się tylko autem. Teraz z racji problemów z ciążą siedzę całymi dniami w domu. Ale raz w tygodniu wyruszam do lekarza. I ostatnio właśnie zastanawiałam się zapiąć pasy czy jednak lepiej nie zapinać. Zamówiłam już sobie adapter i mam nadzieje, że będzie mi z jego pomocą podróżowało się bezpiecznie. Może gdybym miała tylko jeździć do swojego gina to bym bez pasów jeździła, ale ja liczę cały czas, że lada moment pozbęde się bakterii i w końcu trafię do szpitala. A do niego mam 100km więc nie chciałabym ryzykować

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:

Biała na pewno będzie dobrze, u mnie taka sytuacja kilka razy i na szczęście jest dobrze, chociaż to stres i niepewność.
    ale przynajmniej jesteś tez pod dobra opieka, ja mam jedno wspomnienie ze szpitala i wiecej nie planuje.

Madzia a jaka wyszła Ci bakteria? Bo mi wychodziła coli i fecalis, ale po xx antybiotykach w koncu mam poki co czysto.

Antonelka to gratulacje, ładne wyniki, ladne przyrosty -juz możesz sie cieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Uf ale żeśta naskrobały :-D udało mi się nadrobić :-D ja już chatke wysprzatałam teraz chwilę odpoczywam i zaraz ruszamy do rodziny mojego chłopa :-P

Witam serdecznie nowe ciężarówki :-D

Miłego dnia :-D
    ale masz siłe, podziel sie, miłego :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka tylko znasz moją sytuację, że muszę cały czas albo leżeć albo chodzić na wizyty. Inaczej by mnie trzymali w szpitalu do końca a ja tam dostanę depresji. Natomiast lekarz cały czas mówi, że się uda i mam nadzieję, że tak będzie.

Antonelka a w ogóle chyba dobrze doczytałam że Twoja ciąża to naturalna? Bardzo się cieszę. U mnie w pracy koleżanka miała invitro i trojaczki, a po 20 latach naturalnie też się udało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 13:58

Viki26 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Aszka tylko znasz moją sytuację, że muszę cały czas albo leżeć albo chodzić na wizyty. Inaczej by mnie trzymali w szpitalu do końca a ja tam dostanę depresji. Natomiast lekarz cały czas mówi, że się uda i mam nadzieję, że tak będzie.

Antonelka a w ogóle chyba dobrze doczytałam że Twoja ciąża to naturalna? Bardzo się cieszę. U mnie w pracy koleżanka miała invitro i trojaczki, a po 20 latach naturalnie też się udało :D

Tak udalo sie naturalnie ale tak silnie czuje sie zwiazana z Dziewczynami, ktore przeszly przez IVF bo sama rowniez przez to przeszlam, ze chyba byloby mi trudno odnalezc sie gdzies indziej. Tym bardziej, ze to taki Cudek przed rozpoczeciem drugiej procedury...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 14:12

basiurka, Viki26, justa1234, Kava lubią tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ