Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Szałwia czas ciąży momentalnie ci zleci :-D człowiek żyje od usg do usg :-D też pamiętam jakby to było wczoraj jak miałam pierwsze usg :-D
    faktycznie od usg do usg :)

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• magic1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, a u mnie to na bank chłopy :-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dostaniesz :). Od 2016 r. bezrobotni, studenci czy zatrudnieni na umowy-zlecenia lub o dzieło będą otrzymywali 1000 zł miesięcznie przez rok od chwili przyjścia na świat jednego dziecka. W przypadku ciąży mnogiej takie świadczenie miałoby być wypłacane przez 71 tygodni. Może nie jest to strasznie dużo, ale zawsze to coś i lepiej mieć niż nie mieć ;)

No właśnie tym się pocieszam, że przynajmniej ten 1000 zł obiecują :)

Viki26, Kava lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie miałam czasu was czytać. Ale już nadrobiłam zaległości.

Anko może poproś na wizycie pod koniec listopada o masaż szyjki. Niektóre kobiety po tej przyjemności szybko trafiają na porodówkę.
    Odnośnie drugiej ciąży po cc mój gin wyraził zgodę po pół roku. Obejrzał bliznę i stwierdził, że nie widzi przeciwskazań. Za to lekarz w klinice nie chciał się zgodzić. Powiedział, że najwcześniej po roku. Więc odczekaliśmy rok po narodzinach synka i wróciliśmy po pomoc do kliniki.

Roletko gratuluje parki:-)

Justyś super, że będziesz miała 2 szczęścia na raz:-)

Justa a Ciebie po mału możemy na porodówkę wysyłać. Więc torbę masz już spakowaną?

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No właśnie tym się pocieszam, że przynajmniej ten 1000 zł obiecują :)

A ten 1000zł to już jest pewne? Nie interesowałam się tym dość długo, bo mnie to nie będzie dotyczyło, ale jak kiedyś o tym czytałam, to nie było to nic pewnego.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Szałwia, a u mnie to na bank chłopy :-)
    U nas wychodzi wg hcg na dziewuchę, a nie chcieliśmy do końca wiedzieć :p

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:

To za pare tygodni sprawdzimy jak naukowe osiągnięcia mają się do rzeczywistości.

justa1234 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To za pare tygodni sprawdzimy jak naukowe osiągnięcia mają się do rzeczywistości.
    No dopiero przy porodzie, będziemy wierzyć, że naukowcy mogą się mylić i i tak będzie niespodzianka ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:

Kochana a jak z hcg to wyliczylas?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochana a jak z hcg to wyliczylas?
    Przeczytaj na poprzedniej stronie post magic1, tam jest instrukcja :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A ten 1000zł to już jest pewne? Nie interesowałam się tym dość długo, bo mnie to nie będzie dotyczyło, ale jak kiedyś o tym czytałam, to nie było to nic pewnego.

Tak, podobno jest już podpisane.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszej ciaży wychodziłoby (z hcg), że chłopak a dziewczynka była.
    A teraz na odwrót ;)
    Taki psikus...

aneczka2015, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    To ja też się witam w 9-tym tygodniu. Jutro usg. Boje się jak cholera...
    Kciukam za usg ✊✊✊✊

Pola7 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Wczoraj nie miałam czasu was czytać. Ale już nadrobiłam zaległości.

Anko może poproś na wizycie pod koniec listopada o masaż szyjki. Niektóre kobiety po tej przyjemności szybko trafiają na porodówkę.
    Odnośnie drugiej ciąży po cc mój gin wyraził zgodę po pół roku. Obejrzał bliznę i stwierdził, że nie widzi przeciwskazań. Za to lekarz w klinice nie chciał się zgodzić. Powiedział, że najwcześniej po roku. Więc odczekaliśmy rok po narodzinach synka i wróciliśmy po pomoc do kliniki.

Roletko gratuluje parki:-)

Justyś super, że będziesz miała 2 szczęścia na raz:-)

Justa a Ciebie po mału możemy na porodówkę wysyłać. Więc torbę masz już spakowaną?
    Madzia tak już mam spakowowana :-D ze dwa tygodnie temu spakowałam ;-) już się doczekać nie mogę tej swojej kruszynki <3 <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    U mnie przy pierwszej ciaży wychodziłoby (z hcg), że chłopak a dziewczynka była.
    A teraz na odwrót ;)
    Taki psikus...
    Taki psikus tyci tyci ;-) ;-) :-D

Kava lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze ten 1000 dla tych nie pracujacych, studentów i rolników...

sorry ale rolnicy to w ogóle jakaś dziwnie grupa uprzywilejowana, krusy srusy a człowiek nie mający hektara musi tyrać na działalności na zus co miesiąc - paranoja.
    Co do studentów ok, rozumiem... tu jakby nie łatwo na dziennych studiach szukać pracy, sama pracowałam podczas dziennych i to niestety odbiło się bokiem!
    A dla tych bezrobotnych tez nie żałuję, ale powinny być jakieś wytyczne choć trochę jakieś ograniczenia. Bo nie wyobrażam sobie babki mającej 35+ która nie zraziła się praca bo jej Bóg do tego nie stworzył i w swoim żywocie nie popracowała nawet przez 6 miesięcy dostanie przez rok tysiaka...
    A pani co od paru lat zasuwa w spożywczaku dostaje tego macieżyńskiego może mniej mniej w miesiącu bo przed urodzeniem była zatrudniona na najniższa krajową!!! to jest dla mnie baardzo niesprawiedliwe. Bo w większości kasę będzie dostawała jakaś patologia!
    Taka pewna niesprawiedliwość tu się wkrada.

Absolutnie nie piję tu nic do Ciebie Mia !!! żeby nie było :P :)

• mia6 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :D Nie wzięłam tego do siebie, bo co jak co, ale pracuje jak tylko mogę ;) Co poradzę na to, że po skończonych dwóch kierunkach studiów nie ma dla mnie stałej pracy i się tułam od jednego miejsca do drugiego, na gównianej umowie? A swój zawód uwielbiam i nie wyobrażam sobie robić czegoś innego. Czekam aż w końcu ktoś pójdzie na emeryturę i zasuwam dalej, zaciskając zęby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:29

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak te babki emerytki jakoś nad podziw czują się czasem meega spełnione na swoich stołkach...

Kava, mia6, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w takiej grupie na fejsie co ciagle pisza młode dzewczyny lat 18-27 i sa bez pracy. Nigdy sobie raczek nie skalały bo albo w domu siedziały albo sie spineły z takimi jak one, (w ogole skad sie takie biora?) i pisza jak dostac 4 tys, ze od prezydenta miasta, ze od mopsu itd. jak mysle ze ja pracuje na takie głupie idiotki to po prostu bym wprowadziła przymus łagrow. A jeszcze sa takie co mysla, ze jak ona bezrobotna i on to dostana 4 tys x 2 ...rece opadaja. I to nie jest tak ze nie ma pracy po prostu im wygodnie siedziec i ciagnac z mopsu.

Moniaa, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodze się z Tobą Moniaa. Ja mam taką szwagierkę. Dziewczyna ma już 10 letnie dziecko, a pracą się nie zhańbiła jeszcze mimo, że ma 33 latka na karku. I tylko chodzi by jej wszędzie dawali bo ona przecież samotna mama i do tego bezrobotna. Ogólnie wg państwa żyje za 0zł miesięcznie, więc trzeba jej pomóc. Ja jej 3 razy pomagałam mieć pracę, ale jakoś jej było nie po drodze dojść do pracy. A mi zarzuciła ostatnio, że cwaniara jestem bo przecież macierzyński przez rok dostanę.
    Wcale się nie zdziwię, jak niedługo poinformuje nas, że jest w ciąży, bo przecież państwo przez rok daje 1000zł.

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ