X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Szałwia czas ciąży momentalnie ci zleci :-D człowiek żyje od usg do usg :-D też pamiętam jakby to było wczoraj jak miałam pierwsze usg :-D
    faktycznie od usg do usg :)

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• magic1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, a u mnie to na bank chłopy :-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dostaniesz :). Od 2016 r. bezrobotni, studenci czy zatrudnieni na umowy-zlecenia lub o dzieło będą otrzymywali 1000 zł miesięcznie przez rok od chwili przyjścia na świat jednego dziecka. W przypadku ciąży mnogiej takie świadczenie miałoby być wypłacane przez 71 tygodni. Może nie jest to strasznie dużo, ale zawsze to coś i lepiej mieć niż nie mieć ;)

No właśnie tym się pocieszam, że przynajmniej ten 1000 zł obiecują :)

Viki26, Kava lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie miałam czasu was czytać. Ale już nadrobiłam zaległości.

Anko może poproś na wizycie pod koniec listopada o masaż szyjki. Niektóre kobiety po tej przyjemności szybko trafiają na porodówkę.
    Odnośnie drugiej ciąży po cc mój gin wyraził zgodę po pół roku. Obejrzał bliznę i stwierdził, że nie widzi przeciwskazań. Za to lekarz w klinice nie chciał się zgodzić. Powiedział, że najwcześniej po roku. Więc odczekaliśmy rok po narodzinach synka i wróciliśmy po pomoc do kliniki.

Roletko gratuluje parki:-)

Justyś super, że będziesz miała 2 szczęścia na raz:-)

Justa a Ciebie po mału możemy na porodówkę wysyłać. Więc torbę masz już spakowaną?

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No właśnie tym się pocieszam, że przynajmniej ten 1000 zł obiecują :)

A ten 1000zł to już jest pewne? Nie interesowałam się tym dość długo, bo mnie to nie będzie dotyczyło, ale jak kiedyś o tym czytałam, to nie było to nic pewnego.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Szałwia, a u mnie to na bank chłopy :-)
    U nas wychodzi wg hcg na dziewuchę, a nie chcieliśmy do końca wiedzieć :p

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:

To za pare tygodni sprawdzimy jak naukowe osiągnięcia mają się do rzeczywistości.

justa1234 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To za pare tygodni sprawdzimy jak naukowe osiągnięcia mają się do rzeczywistości.
    No dopiero przy porodzie, będziemy wierzyć, że naukowcy mogą się mylić i i tak będzie niespodzianka ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:

Kochana a jak z hcg to wyliczylas?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochana a jak z hcg to wyliczylas?
    Przeczytaj na poprzedniej stronie post magic1, tam jest instrukcja :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A ten 1000zł to już jest pewne? Nie interesowałam się tym dość długo, bo mnie to nie będzie dotyczyło, ale jak kiedyś o tym czytałam, to nie było to nic pewnego.

Tak, podobno jest już podpisane.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszej ciaży wychodziłoby (z hcg), że chłopak a dziewczynka była.
    A teraz na odwrót ;)
    Taki psikus...

aneczka2015, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    To ja też się witam w 9-tym tygodniu. Jutro usg. Boje się jak cholera...
    Kciukam za usg ✊✊✊✊

Pola7 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Wczoraj nie miałam czasu was czytać. Ale już nadrobiłam zaległości.

Anko może poproś na wizycie pod koniec listopada o masaż szyjki. Niektóre kobiety po tej przyjemności szybko trafiają na porodówkę.
    Odnośnie drugiej ciąży po cc mój gin wyraził zgodę po pół roku. Obejrzał bliznę i stwierdził, że nie widzi przeciwskazań. Za to lekarz w klinice nie chciał się zgodzić. Powiedział, że najwcześniej po roku. Więc odczekaliśmy rok po narodzinach synka i wróciliśmy po pomoc do kliniki.

Roletko gratuluje parki:-)

Justyś super, że będziesz miała 2 szczęścia na raz:-)

Justa a Ciebie po mału możemy na porodówkę wysyłać. Więc torbę masz już spakowaną?
    Madzia tak już mam spakowowana :-D ze dwa tygodnie temu spakowałam ;-) już się doczekać nie mogę tej swojej kruszynki <3 <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    U mnie przy pierwszej ciaży wychodziłoby (z hcg), że chłopak a dziewczynka była.
    A teraz na odwrót ;)
    Taki psikus...
    Taki psikus tyci tyci ;-) ;-) :-D

Kava lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze ten 1000 dla tych nie pracujacych, studentów i rolników...

sorry ale rolnicy to w ogóle jakaś dziwnie grupa uprzywilejowana, krusy srusy a człowiek nie mający hektara musi tyrać na działalności na zus co miesiąc - paranoja.
    Co do studentów ok, rozumiem... tu jakby nie łatwo na dziennych studiach szukać pracy, sama pracowałam podczas dziennych i to niestety odbiło się bokiem!
    A dla tych bezrobotnych tez nie żałuję, ale powinny być jakieś wytyczne choć trochę jakieś ograniczenia. Bo nie wyobrażam sobie babki mającej 35+ która nie zraziła się praca bo jej Bóg do tego nie stworzył i w swoim żywocie nie popracowała nawet przez 6 miesięcy dostanie przez rok tysiaka...
    A pani co od paru lat zasuwa w spożywczaku dostaje tego macieżyńskiego może mniej mniej w miesiącu bo przed urodzeniem była zatrudniona na najniższa krajową!!! to jest dla mnie baardzo niesprawiedliwe. Bo w większości kasę będzie dostawała jakaś patologia!
    Taka pewna niesprawiedliwość tu się wkrada.

Absolutnie nie piję tu nic do Ciebie Mia !!! żeby nie było :P :)

• mia6 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :D Nie wzięłam tego do siebie, bo co jak co, ale pracuje jak tylko mogę ;) Co poradzę na to, że po skończonych dwóch kierunkach studiów nie ma dla mnie stałej pracy i się tułam od jednego miejsca do drugiego, na gównianej umowie? A swój zawód uwielbiam i nie wyobrażam sobie robić czegoś innego. Czekam aż w końcu ktoś pójdzie na emeryturę i zasuwam dalej, zaciskając zęby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:29

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak te babki emerytki jakoś nad podziw czują się czasem meega spełnione na swoich stołkach...

Kava, mia6, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w takiej grupie na fejsie co ciagle pisza młode dzewczyny lat 18-27 i sa bez pracy. Nigdy sobie raczek nie skalały bo albo w domu siedziały albo sie spineły z takimi jak one, (w ogole skad sie takie biora?) i pisza jak dostac 4 tys, ze od prezydenta miasta, ze od mopsu itd. jak mysle ze ja pracuje na takie głupie idiotki to po prostu bym wprowadziła przymus łagrow. A jeszcze sa takie co mysla, ze jak ona bezrobotna i on to dostana 4 tys x 2 ...rece opadaja. I to nie jest tak ze nie ma pracy po prostu im wygodnie siedziec i ciagnac z mopsu.

Moniaa, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodze się z Tobą Moniaa. Ja mam taką szwagierkę. Dziewczyna ma już 10 letnie dziecko, a pracą się nie zhańbiła jeszcze mimo, że ma 33 latka na karku. I tylko chodzi by jej wszędzie dawali bo ona przecież samotna mama i do tego bezrobotna. Ogólnie wg państwa żyje za 0zł miesięcznie, więc trzeba jej pomóc. Ja jej 3 razy pomagałam mieć pracę, ale jakoś jej było nie po drodze dojść do pracy. A mi zarzuciła ostatnio, że cwaniara jestem bo przecież macierzyński przez rok dostanę.
    Wcale się nie zdziwię, jak niedługo poinformuje nas, że jest w ciąży, bo przecież państwo przez rok daje 1000zł.

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ