X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z blastki mam w domu chłopaka. A z 3-dniowego zarodka miałam bliźniaki jednojajowe. Więc chyba nie ma tu reguły.

szałwia lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Sonda:
    Czy ivf powinno być refundowane?
    Co to jest ivf?

http://kobieta.wp.pl/kat,136796,title,Czy-in-vitro-powinno-byc-refundowane-Warszawiacy-odpowiedzieli,vid,17956687,wideo.html

Tepy narod wybral PiS a teraz tyle par bedzie skazanych na bezdzietnosc.
    Szkoda slow...ludzie nie wiedza czym jest invitro ale sa przeciwni...kur....co za kraj!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:45

Kava lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha bo to poje...y kraj!!!! Nie sory kraj jest ok tylko ludzie w nim żyjący są jebnię..!!!! Ja to niemam słów na takie pierdzielenie!!!! Jak oglądam telewizję i widzę normalnie jak te pisoskie mordy śmieją mi się w twarz i zacierają ręce że się dobiora do ivf!!!!!

Moniaa, mycha28, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że większość młodego społeczeństwa zmieni swoje poglądy jak sami zaczną mieć problemy z płodnością... to tylko kwestia czasu.
    I wiem ze tak nie powinnam mówić ale właśnie wszystkim tym przeciwnikom życzę duuużych problemów z poczęciem potomstwa!!!

justa1234, agulas, mycha28, wiecznie, Anko:-), aszka, Lilou1984, Viki26, Kava lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podpisuje się pod twoja wypowiedzią.
    A dla przykładu i zmiany myślenia na samej gorze-zyczylabym młodej Pani Dudzie takiej drogi do macierzyństwa jak moja:-)

Trudnej lecz uszlachetniajacej.

Mój mąż mówi ze nie rusza ivf. Ze mocno zmienia warunki ale nie zrobią zakazu, bo mogłoby to grozić pogorszeniem kontaktów z UE.
    Choć PISuary z tym swoim zacofaniem mogą mieć i Unię w nosie :-)

dfe01f0225.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mam takie same mysli i zyczenia jak slucham takich wypowiedzi typu: po co" produkowac " nowe dzieci jak tyle jest w osodkach adopcyjnych, albo ze przeciez jest wspaniala metoda nprotechnologii!!
    OK!! Ale nie kazda para moze spelniac wygorowane warunki osrodkow adopcyjnych zeby przyjac dziecko i nie sadze zeby metoda naprotechologii wyprodukowala miliony plemnikow u mojego meza u ktorego ich niewielka ilosc jest spowodowany choroba nowotwotworowa i choroba genetyczna miesni !!

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    powiem wam że większość młodego społeczeństwa zmieni swoje poglądy jak sami zaczną mieć problemy z płodnością... to tylko kwestia czasu.
    I wiem ze tak nie powinnam mówić ale właśnie wszystkim tym przeciwnikom życzę duuużych problemów z poczęciem potomstwa!!!
    o to, to.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jeszcze zastanawia dlaczego Ci, którzy tak szczekają o adopcji (te ich teksty typu "jest tyle biednych dzieci w domach dziecka") jeszcze nie adoptowali żadnego dziecka.. Widać łatwo się tylko mówi i nakazuje innym!

Kava, justa1234, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    a mnie jeszcze zastanawia dlaczego Ci, którzy tak szczekają o adopcji (te ich teksty typu "jest tyle biednych dzieci w domach dziecka") jeszcze nie adoptowali żadnego dziecka.. Widać łatwo się tylko mówi i nakazuje innym!

Dokladnie.
    Kazdy madry z daleka dopoki problem go nie dotknie

201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m zawsze mi powtarza jak zaczynam się denerwować przez PiS "pamiętaj że mocherów co roku ubywa" wiem ze to wredne ale bardzo mnie to cieszy :-)

Moniaa, Anko:-), Madzia82, Kava, pragnaca dzidziusia, wiecznie lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś jesteśmy w domku z moim księciem w domku :) Jest cudowny i zakochałam się w nim po uszy nawet jego płacz mi nie przeszkadza :) Teraz muszę Was jakoś nadrobić :P

Bo mam sentyment i będę do Was zaglądać :)

Moniaa, Anko:-), La-mia, Viki26, aszka, wiecznie, justa1234, pragnaca dzidziusia, mycha28, Konwalia, Madzia82, agulas, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia wcale się nie dziwię że Kubuś to Twoja nowa miłość :)
    I absolutnie nikt nikogo tu nie wygania... Mamuśki ivf i iui też sa mile widziane ...

Viki26, aszka, pragnaca dzidziusia, Marta1986, Kava lubią tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nawet powiedziała, ze mamuśki są tu pożądane (!), bo ja serio, zaczynam sie bać ze nie podołam nowej roli...

aszka, justa1234, Kava lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Ja bym nawet powiedziała, ze mamuśki są tu pożądane (!), bo ja serio, zaczynam sie bać ze nie podołam nowej roli...
    Lamia... jak mnie nachodzą takie myśli to zawsze myślę o dziewczynkach poniżej 18-stki które jednak dały rade... a ja taka rozgarnięta babka polegnę na placu boju ... o nie nie ... nie ma takiej opcji. I od razu nabieram pewności siebie w przyszłej nowej roli Mamuśki :)

PSsssttt Witam sie w 6 miesiącu... jejku jak to już coraz poważniej brzmi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:43

Viki26, justa1234, pragnaca dzidziusia, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia to przyjdzie samo uwierz :) Nie dasz rady się przygotować będziesz wszystko robić jakbyś robiła to od zawsze :)

Viki26, pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale masz superowo że Twój książe jest już w domciu <3 <3 <3 ja też już powoli odliczam dni do wielkiego powitania swojej księżniczki kochanej <3 <3 <3 <3

Monia gratuluję szóstego miesiąca :-) <3 ten ciążowy czas szybko leci :-)

Viki26, pragnaca dzidziusia, agulas, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:

Ja mamuska in vitrowa nigdzie się nie wybieram. Chce poznać nowe in vitratka.

pragnaca dzidziusia, Moniaa, mycha28, La-mia, justa1234, agulas, Kava, Madzia82, mia6 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wszystkie zazdraszamy i życzymy Wam dużo zdrówka :)!!

Ja przestałam czytać te głupoty pisz bo strasznie mnie to stresuje. Nie mam żadnych zarodków, małe szanse na ciążę naturalna a tu takie coś. Pocieszam się tym że będziemy jeździć najwyżej do Czech.. I będzie to nasza 2 słodka tajemnica :)

Dziewczyny kiedy poczulyscie 1 ruchy? U mnie 17 t 1 d i chyba nic. Oczywiście ja -Panikara już panikuje. Wizytę mam w czwartek i już mi się udziela stresik. Ostatnia wizytę miałam 4 tygodnie temu :( wieki!!!

Marta1986, Viki26 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Marta wszystkie zazdraszamy i życzymy Wam dużo zdrówka :)!!

Ja przestałam czytać te głupoty pisz bo strasznie mnie to stresuje. Nie mam żadnych zarodków, małe szanse na ciążę naturalna a tu takie coś. Pocieszam się tym że będziemy jeździć najwyżej do Czech.. I będzie to nasza 2 słodka tajemnica :)

Dziewczyny kiedy poczulyscie 1 ruchy? U mnie 17 t 1 d i chyba nic. Oczywiście ja -Panikara już panikuje. Wizytę mam w czwartek i już mi się udziela stresik. Ostatnia wizytę miałam 4 tygodnie temu :( wieki!!!
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 19tygodniu bodajże jak dobrze pamiętam ;-) to było jak plumpanie i musniecie skrzydełkami motyla :-D pierworódki czują później no i też zależy gdzie usadowione jest łożysko bo jak na przedniej ścianie to te ruchy mogą być słabo wyczuwalne ;-)

agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to najpierwsiejsze :P i nie wiem jak jest z tym łożyskiem. W czwartek na wizycie wymęczę lekarza.. I mam nadzieję, że powie kto to siedzi w tym brzuszku :D

pragnaca dzidziusia, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ