X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    to ok, mi wychodzi kolejna wizyta po 7 tygodniach od ost badania, więc mieszczę sie ;)
    Asza a co to jest i jak wygląda posiew moczu?
    oddajesz w pojemniku i czekasz 2-5 dni na wynik.

Danae u mnie przed ciaza nie bylo problemow z tym, a teraz ciagle jakies bakterie mimo ze mocz ogolny dobry. Teraz mam juz drugi antybiotyk dla kobiet w ciazy zeby to wytepic, niestety ale w trakcie ciazy łapie sie takie bakterie nawet mimo higieny itd, bo to zmiana srodowiska. A jak sa bakterie to trzeba leczyc. Wiele kobiet nawet w ciazy nie wie ze ma bakterie bo nie robi posiewu mozna poczytac na roznych forach a sa bakterie ktore np moga wplynac na porod itd, wiec jak w ciazy sa bakterie to sie leczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 08:20

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę mnie nastraszyłyście, to muszę to zrobić. A mam jeszcze takie głupie pytanie ;p czyli dwa kubeczki z moczem oddaję? jeden normalnie do badania moczu a drugi do posiewu?:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki oddajesz jeden pojemnik i z tego robią badanie ogólne i posiew;)
    Ja walczę od lat z infekcjami zarówno w pochwie jak i drogach moczowych. Wiadomo teraz to już w ogóle lipa co chwila cos wychodzi. Na następnej wizycie znów posiew z szyjki czy się coś nie przypaletalo.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    No to trochę mnie nastraszyłyście, to muszę to zrobić. A mam jeszcze takie głupie pytanie ;p czyli dwa kubeczki z moczem oddaję? jeden normalnie do badania moczu a drugi do posiewu?:)

Ja czytałam, i dobrze że typ zrobiłam, że trzeba dwa pojemniki. I w rejestracji się o to pytali i potem w gabinecie. Więc raczej dwa.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już robiłam w kilku labach i zawsze jeden oddawalam.
    Więc najlepiej zapytaj u siebie jak trzeba.

Viki26 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    u mnie trzeba dwa specjalne pojemniki z apteki. Innych nie przymuja. A bac sie nie ma czego lepiej wziac antybiotyk-teraz jest masa w ciazy dostepnych, wytepic to niz zeby np. wpływało bezobjawowo na ciaze, tez tak moze byc. Taka moja znajoma to mowila ze w ciazy miala 7 razy antybiotyk z powodu bakterii w moczu i ok wszystko.

W ogole tez przy koncu ciazy coraz wiecej bakterii moze byc niz na poczatku. Ostatnio czytalam historie dziewczyny ktora zrobila 1 posiew w trakcie całej ciazy pod koniec sie okazało ze co mimo dobrego badania moczu bakteria i lekarze od razu załadowali antybiotyk bo jak jest porod naturalny i dziecko wychodzi to moze sie zarazic tymi bakteriami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 15:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja probuje sie wybrac na badania i wybieram co sie przyda...

Dzien dobry kobietki, udanego dnia :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobietki jaka jestem szczęśliwa :-D <3 ;-) właśnie przed paroma minutami pierwszy raz poruszył mi się brzuszek od kopniczka Córci :-D <3 ;-) do tej pory kopała ale nie było widać tylko czuć a teraz już zaczyna być widać poruszający się brzusio :-D <3 ;-) :-P

Moniaa, agniesia2569, Viki26, Biała, mycha28, Marta1986, Konwalia lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jutro w końcu połówkowe :-D :-D hip hip hura <3 :-D

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam kciuki aby corcia dala sie pomierzyc :*

justa1234 lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie, córcia potwierdzona ;) rośnie sobie i kopie mamusie :) miałam usg połówkowe, wszystko ok :) termin z om pokrywa się z tym z usg :) 260g szczęścia.

Moniaa, justa1234, Viki26, Danae, agga1984, Marta1986, Anko:-), Konwalia lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuudoo Agniesia Gratulacje... Ja mam wizytę dopiero 11 sierpnia ... a teraz mam 8+2 i tak daleekko jeszcze do tej wizyty...

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    Byłam dziś na wizycie, córcia potwierdzona ;) rośnie sobie i kopie mamusie :) miałam usg połówkowe, wszystko ok :) termin z om pokrywa się z tym z usg :) 260g szczęścia.
    O to wcześnie miałaś połówkowe :-) najważniejsze że wszystko ok z małą :-)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ja tez mam 11 sierpnia:)

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 10.08, takze tez obok Was hehe :) I wstepnie prenatalne 17.08...

Agniesia, gratulacje :D

Viki26, Moniaa lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Moniaa ja tez mam 11 sierpnia:)

a kiedy miałaś ostatnią wizytę bo u mnie to było chyba 8 lipca... i teraz jeszcze tyyle czekania.

Ja ogólnie ostatnio zmagam się z bólem w dole pleców, który czasem jest nie wyczuwalny a czasem nie daje mi normalnie funkcjonować.
    No i będąc teraz na urlopie to stwierdziłam że nie będę chodziła po lekarzach bo i tak mi nic nie zlecą ... no oprócz leżakowania jak boli. Ale to i ja sama sobie zalecam hehe
    W dniu wczorajszym zajechałam do pracy podpisać jakieś papiery związane z podwyżką... a kiero wręcza mi jeszcze jakiś świstek... Upomnienie ... więc długo nie czekając pojechałam bezpośrednio do rodzinnej ... i ta oczywiście mój urlop zamieniła na L4...
    A miałam grzecznie chodzić do pracy, ale ta sytuacja mnie podirytowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 08:30

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zmagam z bóle pleców i częstymi bólami głowy :-(

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 gratulacje kochana :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy swój wielki dzień, długo wyczekiwany :-D spotkanie z córcią czyli połówkowe :-D <3 mam nadzieję że córcia dalej jest córcią :-D ;-)

Moniaa, Viki26, agga1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    My dziś mamy swój wielki dzień, długo wyczekiwany :-D spotkanie z córcią czyli połówkowe :-D <3 mam nadzieję że córcia dalej jest córcią :-D ;-)

Powodzenia :* Córki z reguły zostają córkami. To synkowie raczej zmieniają się w córki :)

U mnie bóle głowy to masakra. Całe życie się z nimi zmagam i miałam cichą nadzieję, że w ciąży odpuszczą... Niestety zaczęły być gorsze niż wcześniej i częstsze. Teraz od tygodnia praktycznie codziennie mnie boli głowa. Dwa razy taka migrena, że musiałam apap wziąć. Trochę przeszło i boli dalej.

Wczoraj chcieliśmy porodówki zwiedzać. Pojechaliśmy do jednej, bo tam w poniedziałki jest zorganizowane zwiedzanie. Miasto obok, kawałek trzeba dojechać, ale cicho, kameralnie i bez tłoku. Nasz numer dwa. Do numeru jeden nie dojechaliśmy, bo ciągle słyszeliśmy przez telefon, że nie (bo pewnie dużo się działo), a w numerze trzy nie odbierali telefonu...

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ