X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai Kochana trzymam kciuki za Ciebie i Twoje bąbelki :-) :-) :-*

zai2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, za bąbelki!

Roletka, ja nie pomoge...

Zmykam spac, moze w koncu jutro bede mniej przeziebiona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Ginger super ze wszystko w porzadku :)

Justa milego jodowania sie :) pamietaj o kapeluszu z duzym rondem :p

Ja ide na prenatalne w 12t+3, dr powiedzial ze najlepiej isc w 13tc
    a to roznie mowia ogolnie sie robi od 11 do 13 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Zai trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze &&&& <3

dziewczyny martwi mnie moja szyjka :/ od pierwszego ivf jest ciągle otwarta, dziś mi się to przypomniało i chciałam sprawdzić czy w ciąży się zamknęła ale dalej jest otwarta i to nawet bardziej niż podczas owu albo przed @, wizytę mam za tydzień dopiero chyba do głowy dostanę :/
    wiesz ja nie grzebie tam bo mozna wprowadzic bakterie co cewki. Powiedz dla lekarza niech sprawdzi.

agga1984, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai kciukam za wyniczek.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wiesz ja nie grzebie tam bo mozna wprowadzic bakterie co cewki. Powiedz dla lekarza niech sprawdzi.
    Albo w aptece kup sobie rękawiczki jednorazowe, ja sobie kupiłam i aplikuję tak lutka:)

aszka, Konwalia lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai - szczęścia :*

Ja dzisiaj miałam wizytę. Maluch waży już 2300! I ma długie nogi (nie wiem po kim). I ze względu na małą ilość wód zaczyna się zabawa w KTG...

zai2014, aszka lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae lepiej kontrolować by było wszystko w porządku.

A ja przesyłam Wam pozdrowienia znad morza.

agga1984, aszka, Moniaa, justa1234, zai2014 lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    nie wiem czy ktoś wrzucił już tego linka ale jeśli możecie podpiszcie tą petycję, to tylko chwilka :)

https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/

jak ktoś może wrzucić link na wątek ivf na różową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:08

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    hej
    nie wiem czy ktoś wrzucił już tego linka ale jeśli możecie podpiszcie tą petycję, to tylko chwilka :)

https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/

jak ktoś może wrzucić link na wątek ivf na różową
    już wrzucałam :)

kis, Viki26 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    zai - szczęścia :*

Ja dzisiaj miałam wizytę. Maluch waży już 2300! I ma długie nogi (nie wiem po kim). I ze względu na małą ilość wód zaczyna się zabawa w KTG...
    U mnie też córcia ma długie nogi :-D ale to po mnie nawet mój gin powiedział że córcia ma nogi długie po mamusi kozicy :-P :-P ja również pozdrawiam że słonecznej gorącej Stegny :-D :-D

agga1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety. Mam pytanko... Zastanawiam sie nad czyms.
    Nastepna wizyta powinna byc za 3 tyg.z haczykiem. Tak mowil mi moj dr. Ale w efekcie w recepcji od razu zapisano mnie na te prenatalne tydzien pozniej do innego dr. Czy powinnam umowic sie jeszcze jednak o ten tydzien wczesniej na wizyte dodatkowo do swojego dr czy juz tylko te prenatalne? Zglupialam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:06

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga ja też tak mam. 30 lipca połówkowe a tydzień później wizyta u mojej gin. Bo wiesz, lekarz na prenatalnych nie zbada długości Twojej szyjki (przynajmniej u mnie tak było) no i nie sprawdzi Twoich badań, bo nie wiem jak Ty ale ja na każdą wizytę muszę robić jakieś badania, a to mocz, a to morfologię, tsh, itd. Najlepiej chyba będzie jak zapytasz lekarza, czy mozesz przyjsc później, bo w między czasie masz prenatalne. W sumie moja poszła przy pierwszych prenatalnych na takie ustępstwo, ale wyjątkowo, tak to zawsze wizyta jak w zegarku co dwa lub trzy tygodnie :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, dzieki za odp.! No wlasnie ja tez m.in.tsh do kontroli i etc. Inna sprawa, ze wizyty platne. Chyba do doktora napisze i zapytam co robic.

Mam idiotyczne ;) pytanie: w pierwszym trymestrze raczej nie powinno sie latac samolotem, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    Kobiety. Mam pytanko... Zastanawiam sie nad czyms.
    Nastepna wizyta powinna byc za 3 tyg.z haczykiem. Tak mowil mi moj dr. Ale w efekcie w recepcji od razu zapisano mnie na te prenatalne tydzien pozniej do innego dr. Czy powinnam umowic sie jeszcze jednak o ten tydzien wczesniej na wizyte dodatkowo do swojego dr czy juz tylko te prenatalne? Zglupialam...
    aga nie wiem jak u Ciebie u mnie lekarz tez jest inny na prenatalne i normalnie informuje co i jak i patrzy na wyniki badan-tak powiedzial moj lekarz, ktory mnie do niego skierował.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prenatalne u jednego a po tyg mam przyjść na wizte do mojego prowadzącego.

Dziewczyny jak czesto sie bada krew, mocz itp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:41

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    u mnie też prenatalne u jednego a po tyg mam przyjść na wizte do mojego prowadzącego.

Dziewczyny jak czesto sie bada krew, mocz itp?
    krew wystarczy 2 x na trymestr jezeli pierwszy wynik dobry. A mocz to co 6 tygodni z tym ze warto robic mocz +posiew. Ja mam mocz teraz dobry a posiew zły i biore leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:33

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew,mocz,magnez badane jest co miesiąc :-) oczywiście wszystko jest w normie a i tsh i ft3 i ft4 badane mam co miesiąc bo mam niedoczynność tarczycy.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ok, mi wychodzi kolejna wizyta po 7 tygodniach od ost badania, więc mieszczę sie ;)
    Asza a co to jest i jak wygląda posiew moczu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    to ok, mi wychodzi kolejna wizyta po 7 tygodniach od ost badania, więc mieszczę sie ;)
    Asza a co to jest i jak wygląda posiew moczu?

Mocz do posiewu oddajesz tak samo jak do badania ogólnego, tylko dłużej trwa i jest droższy. I tam Ci wychodzi wynik ujemny albo dodatni, że są jakieś bakterie o czym to leczyć. Ja całą ciążę walczę z infekcjami (przed miałam raz w życiu) i już miałam kilka posiewów.

U mnie teraz wizyty co dwa tygodnie i za każdym razem muszę robić krew i mocz :(

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ