X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai Kochana trzymam kciuki za Ciebie i Twoje bąbelki :-) :-) :-*

zai2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, za bąbelki!

Roletka, ja nie pomoge...

Zmykam spac, moze w koncu jutro bede mniej przeziebiona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Ginger super ze wszystko w porzadku :)

Justa milego jodowania sie :) pamietaj o kapeluszu z duzym rondem :p

Ja ide na prenatalne w 12t+3, dr powiedzial ze najlepiej isc w 13tc
    a to roznie mowia ogolnie sie robi od 11 do 13 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Zai trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze &&&& <3

dziewczyny martwi mnie moja szyjka :/ od pierwszego ivf jest ciągle otwarta, dziś mi się to przypomniało i chciałam sprawdzić czy w ciąży się zamknęła ale dalej jest otwarta i to nawet bardziej niż podczas owu albo przed @, wizytę mam za tydzień dopiero chyba do głowy dostanę :/
    wiesz ja nie grzebie tam bo mozna wprowadzic bakterie co cewki. Powiedz dla lekarza niech sprawdzi.

agga1984, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai kciukam za wyniczek.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wiesz ja nie grzebie tam bo mozna wprowadzic bakterie co cewki. Powiedz dla lekarza niech sprawdzi.
    Albo w aptece kup sobie rękawiczki jednorazowe, ja sobie kupiłam i aplikuję tak lutka:)

aszka, Konwalia lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai - szczęścia :*

Ja dzisiaj miałam wizytę. Maluch waży już 2300! I ma długie nogi (nie wiem po kim). I ze względu na małą ilość wód zaczyna się zabawa w KTG...

zai2014, aszka lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae lepiej kontrolować by było wszystko w porządku.

A ja przesyłam Wam pozdrowienia znad morza.

agga1984, aszka, Moniaa, justa1234, zai2014 lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    nie wiem czy ktoś wrzucił już tego linka ale jeśli możecie podpiszcie tą petycję, to tylko chwilka :)

https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/

jak ktoś może wrzucić link na wątek ivf na różową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:08

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    hej
    nie wiem czy ktoś wrzucił już tego linka ale jeśli możecie podpiszcie tą petycję, to tylko chwilka :)

https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/

jak ktoś może wrzucić link na wątek ivf na różową
    już wrzucałam :)

kis, Viki26 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    zai - szczęścia :*

Ja dzisiaj miałam wizytę. Maluch waży już 2300! I ma długie nogi (nie wiem po kim). I ze względu na małą ilość wód zaczyna się zabawa w KTG...
    U mnie też córcia ma długie nogi :-D ale to po mnie nawet mój gin powiedział że córcia ma nogi długie po mamusi kozicy :-P :-P ja również pozdrawiam że słonecznej gorącej Stegny :-D :-D

agga1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety. Mam pytanko... Zastanawiam sie nad czyms.
    Nastepna wizyta powinna byc za 3 tyg.z haczykiem. Tak mowil mi moj dr. Ale w efekcie w recepcji od razu zapisano mnie na te prenatalne tydzien pozniej do innego dr. Czy powinnam umowic sie jeszcze jednak o ten tydzien wczesniej na wizyte dodatkowo do swojego dr czy juz tylko te prenatalne? Zglupialam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:06

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga ja też tak mam. 30 lipca połówkowe a tydzień później wizyta u mojej gin. Bo wiesz, lekarz na prenatalnych nie zbada długości Twojej szyjki (przynajmniej u mnie tak było) no i nie sprawdzi Twoich badań, bo nie wiem jak Ty ale ja na każdą wizytę muszę robić jakieś badania, a to mocz, a to morfologię, tsh, itd. Najlepiej chyba będzie jak zapytasz lekarza, czy mozesz przyjsc później, bo w między czasie masz prenatalne. W sumie moja poszła przy pierwszych prenatalnych na takie ustępstwo, ale wyjątkowo, tak to zawsze wizyta jak w zegarku co dwa lub trzy tygodnie :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, dzieki za odp.! No wlasnie ja tez m.in.tsh do kontroli i etc. Inna sprawa, ze wizyty platne. Chyba do doktora napisze i zapytam co robic.

Mam idiotyczne ;) pytanie: w pierwszym trymestrze raczej nie powinno sie latac samolotem, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    Kobiety. Mam pytanko... Zastanawiam sie nad czyms.
    Nastepna wizyta powinna byc za 3 tyg.z haczykiem. Tak mowil mi moj dr. Ale w efekcie w recepcji od razu zapisano mnie na te prenatalne tydzien pozniej do innego dr. Czy powinnam umowic sie jeszcze jednak o ten tydzien wczesniej na wizyte dodatkowo do swojego dr czy juz tylko te prenatalne? Zglupialam...
    aga nie wiem jak u Ciebie u mnie lekarz tez jest inny na prenatalne i normalnie informuje co i jak i patrzy na wyniki badan-tak powiedzial moj lekarz, ktory mnie do niego skierował.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prenatalne u jednego a po tyg mam przyjść na wizte do mojego prowadzącego.

Dziewczyny jak czesto sie bada krew, mocz itp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:41

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    u mnie też prenatalne u jednego a po tyg mam przyjść na wizte do mojego prowadzącego.

Dziewczyny jak czesto sie bada krew, mocz itp?
    krew wystarczy 2 x na trymestr jezeli pierwszy wynik dobry. A mocz to co 6 tygodni z tym ze warto robic mocz +posiew. Ja mam mocz teraz dobry a posiew zły i biore leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:33

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew,mocz,magnez badane jest co miesiąc :-) oczywiście wszystko jest w normie a i tsh i ft3 i ft4 badane mam co miesiąc bo mam niedoczynność tarczycy.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ok, mi wychodzi kolejna wizyta po 7 tygodniach od ost badania, więc mieszczę sie ;)
    Asza a co to jest i jak wygląda posiew moczu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    to ok, mi wychodzi kolejna wizyta po 7 tygodniach od ost badania, więc mieszczę sie ;)
    Asza a co to jest i jak wygląda posiew moczu?

Mocz do posiewu oddajesz tak samo jak do badania ogólnego, tylko dłużej trwa i jest droższy. I tam Ci wychodzi wynik ujemny albo dodatni, że są jakieś bakterie o czym to leczyć. Ja całą ciążę walczę z infekcjami (przed miałam raz w życiu) i już miałam kilka posiewów.

U mnie teraz wizyty co dwa tygodnie i za każdym razem muszę robić krew i mocz :(

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ