Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga, teraz zauwazylam, ze Ty tez podwojna :-D Z jakich okolic jestes?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie z dzieciaczkami, podwojne szczescie :)

Justa dobrego pobytu :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka dziękuję :-D

Jejku macie podwójne szczęścia :-D <3 jak mi się marzyły bliźniaki, może następnym razem i podadzą dwa łobuziaki :-D :-P

agga1984 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Dzisiaj mi zrobił szczegółowe usg dużo czasu poświęcił na sprawdzenie serduszka. Wszystko w porządku mały waży 695g;) moja waga od początku to 5,5kg na plusie i mój gin się śmieje ze jeszcze nie dobilam do swojej prawidłowej wagi jaka powinnam mieć przed ciążą. Z szyjka tez ok ma 3,4cm wiec trochę się skrócila ale na tym etapie jest ok. Lekarz ma nadzieję że dotrwamy do końca bez pessara. Moje bóle i skurcze nie powodują skracania szyjki wiec nie ma co panikować musze to jakoś przejść.

agniesia2569, aszka, agga1984, Danae, Viki26, roletka, Konwalia lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ale przecież możesz w makowie rodzic, każdy ma wybór szpitala ;-) masz możliwość rodzenia na obszarze wojewodzctwa mazowieckiego :-)
    nie wyobrażam sobie w grudniu w trudnych warunkach atmosf.jechać tak daleko.
    Chodzę pryw.do gin, taka młoda fajna babka :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Ja po wizycie. Dzisiaj mi zrobił szczegółowe usg dużo czasu poświęcił na sprawdzenie serduszka. Wszystko w porządku mały waży 695g;) moja waga od początku to 5,5kg na plusie i mój gin się śmieje ze jeszcze nie dobilam do swojej prawidłowej wagi jaka powinnam mieć przed ciążą. Z szyjka tez ok ma 3,4cm wiec trochę się skrócila ale na tym etapie jest ok. Lekarz ma nadzieję że dotrwamy do końca bez pessara. Moje bóle i skurcze nie powodują skracania szyjki wiec nie ma co panikować musze to jakoś przejść.
    To super że wszystko jest ok ;-) będziesz spokojniejsza :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    i dobrze ze dobrze :) Pocieszylas mnie z ta waga 5.5 bo ja na razie chudne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, super ze wszystko ok :D

Fistaszku, ja z podlasia :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger super ze wszystko w porzadku :)

Justa milego jodowania sie :) pamietaj o kapeluszu z duzym rondem :p

Ja ide na prenatalne w 12t+3, dr powiedzial ze najlepiej isc w 13tc

justa1234 lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Zai a to pappa ci wyszło źle ze robisz dalsze badania?

Witajcie dziewczyny,
    Ginger, pappa mi właśnie wyszło źle. I białko i beta poniżej normy co bardzo podniosło ryzyko wystąpienia 18 trisomii. Po USG i pappa to ryzyko u mnie u obu maluchów wynosi około 1:480 dlatego zdecydowałam się na Nifty.

Bliźniaki są z nami :*
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai a kiedy będziesz wiedzieć coś więcej? Pewnie to czekanie cię wykańcza:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam oddać krew na Nifty, wynik powinien być do dwóch tygodni. Wiesz co, no tak czekanie jest najgorsze. Staram się o tym nie myśleć. Wogóle to zastanawiałam się nad tym Nifty do samego końca.Zanim się zdecydowałam to odwiedziłam kilku lekarzy i tak moja gin mnie przekonywała że dzieci z tą trisomią mają wiele wad których nie można nie zauważyć na USG i w sumie ona to tak mniej przekonywała mnie do tego testu. Z kolei na wizycie u genetyka w sumie usłyszałam to samo z tym że Pani genetyk sugerowała żeby zrobić test o ile nas na niego stać (bo jest cholernie drogi), a jeśli nie to poszukać dobrego specjalisty od USG i powtórzyć właśnie USG. Na samym końcu odwiedziłam pewnego profesora, który pracuje w szpitalu w Rudzie śląskiej. On jak jego poprzedniczki był tego samego zdania. Mówił ze w całej jego 20-letniej karierze zdarzyło się raz że obraz USG dziecka był w porządku a okazało się że jest obciązone trisomią 18, wiec jest to bardzo rzadko spotykane. On przedstawił mi trzy wyjscia z sytuacji: pierwsze- jego zdaniem najgorsze- to nie robić nic. Drugie- amniopunkcja, ale od razu zaznaczył ze to raczej nie dla mnie bo ryzyko az tak duze nie jest a ze wzglęgu na ciążę bliźniaczą (dwa ukłucia) wzrasta ryzyko poronienia, no i trzecie- właśnie Nifty, którego wadą jest cena. Ale powiedział mi jedno ważne zdanie, które mnie przekonało: "święty spokój nie ma ceny". No i tak dziewczyny, dla mnie 2500 zł to jest spora kasa, którą napewno moglibyśmy zainwestować w rzeczy dla dzieci lub w budowę, ale cholera ten święty spokój jest powiem Wam rzeczywiście najważniejszy. Po tej wizycie zdecydowałam że robimy test. No i takim oto sposobem dziś mija drugi dzień po oddaniu krwi. Jeszcze tylko 12. Mam nadzieję że wyniki będą wcześniej.

Ufff ale się rozpisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 19:31

AsiaPoli, Konwalia lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje zai2014 ja mialam w 13 tyg pobierana probke kosmowki,byl stres,bylo ryzyko 1% ale bylo poronienia,ale czekac do konca ciazy bym nie dala rady wytrzymac zeby niewiedziec,ja czekalam na wynik 5 dni,to byl koszmar,wiec wspolczuje,ale wierze ze szybko zleci ci ten czas a wynik bedzie dobry,powodzenia

zai2014 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai w takim razie mocno trzymam kciuki żeby wyszło ze wszystko jest w porządku. Bardzo mocno w to wierzę!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również :) Dziękuję Wam :*
    AsiaPoli a u Ciebie jakie było wskazanie do pobrania kosmówki?

• roletka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze &&&& <3

dziewczyny martwi mnie moja szyjka :/ od pierwszego ivf jest ciągle otwarta, dziś mi się to przypomniało i chciałam sprawdzić czy w ciąży się zamknęła ale dalej jest otwarta i to nawet bardziej niż podczas owu albo przed @, wizytę mam za tydzień dopiero chyba do głowy dostanę :/

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai trzymam kciuki &&&&&

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai i ja trzymam kciuki :-) roletka, nigdy nie obserwowalam szyjki, wec nie pomoge nic, a nic

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście Kochane :) Mam wielką nadzieję na to ze moje bąble są zdrowe :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Ginger super ze wszystko w porzadku :)

Justa milego jodowania sie :) pamietaj o kapeluszu z duzym rondem :p

Ja ide na prenatalne w 12t+3, dr powiedzial ze najlepiej isc w 13tc
    Kochana dziękuję za przypomnienie o kapeluszu :-) powiem szczerze że już o nim zapomniałam ale zaraz spakuję :-)

Viki26 lubi tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ