X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa super wiadomosc :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka współczuję Ci z tymi wymiotami :-( ja co prawda nie haftowałam ale miałam mdłości przez jakieś trzy miechy fuj fuj :-P raz miałam grypę żołądkową i wymioty normalnie masakra zrzut był co pół godziny :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, spodziewalam sie ze przy blizniakach mnie to nie ominie... Ale na razie - tfu tfu - ciesze sie. Cale zycie wymiotuje w srodkach komunikacji wiec wiem ze ciezki temat.
    Ale za to mdlosci mega... Ale falami. Tak od 3:00 do nocy... ;)

Justa, super wiesci! :D

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 fantastyczne wiadomości :) To teraz możesz wpaść w szał zakupów dla małej księżniczki <3

justa1234 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny, prezydent podpisal ustawe! Jaka radosc! Az sie poplakalam :)

justa1234, aszka, Marta1986, Viki26 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    Aszka wow, to ja i tak sie niezle uchowalam z tymi mdlosciami... ;)

Ja może z tydzień temu raz porozmawiałam z kibelkiem... ale mi się wydaje dlatego że zjadłam moocno czosnkową bagietkę i ten czosnek właśnie chyba maluchowi nie podpasował. A poza tym również ani mdłości ani rzygaczka jakaś mnie nie męczy. Az czasami się zastanawiam czy tam u mnie wszystko ok że z objawów to tylko pogorszona cera i powiększone piersi i to już powoli mniej obolałe niż wcześniej

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia.... codziennie praktycznie leci mi krew z nosa. Jakiś czas temu chyba 8 lipca robiłam podstawowa morfologię i wszystko było w normie. Więc nie wiem skąd takie kwiatki...

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    i jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia.... codziennie praktycznie leci mi krew z nosa. Jakiś czas temu chyba 8 lipca robiłam podstawowa morfologię i wszystko było w normie. Więc nie wiem skąd takie kwiatki...
    Mi też czasem leci krew z nosa ale czytałam że tak może być w ciąży i że kobieta może mieć katar i ja właśnie cały czas mam katar i kicham :-/

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    justa1234 fantastyczne wiadomości :) To teraz możesz wpaść w szał zakupów dla małej księżniczki <3
    Martuś ja już mam całą garderobę dla Córci :-D w 18 tyg lekarz mnie zapewniał że będzie córcia i teraz tylko potwierdził ;-)

Marta1986 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że prezydent podpisał ustawę :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam jakby "przytkany" nos, tyle że wcale nie jest zatkany... oddycham normalnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Mi też czasem leci krew z nosa ale czytałam że tak może być w ciąży i że kobieta może mieć katar i ja właśnie cały czas mam katar i kicham :-/
    ja tez cały czas kicham, to normalne bo zmienia sie powonienie i nos jest wrazliwy na zapachy. Ja nawet teraz czuje takie zapachy jakich wczesniej nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorszy był 8 i 9 tydzien, całodzienne mdłosci i do nocy. Prawie nic nie jadłam, a np. moja siostra w ciazy nic, ani wymiotów ani mdłosci.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Moniaa to normalne ja przez cały pierwszy trymestr i trochę druciego miałam krwawienia z nosa nawet jak nie to i tak zawsze smarkanie z krwią..przepraszam że tak dosłownie napisałam :P
    Mi dodatkowo teraz doszło krwawienie z dziąseł..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Martuś ja już mam całą garderobę dla Córci :-D w 18 tyg lekarz mnie zapewniał że będzie córcia i teraz tylko potwierdził ;-)

U nas tak samo było od początku synek i się potwierdziło na połówkowym i wczoraj też dr zajrzał między nóżki i jest synuś <3
    My też mamy już dość sporo ubranek pozostaje wyprawka na wyjście ze szpitala bo na czas pobytu szpital ubiera malucha :)

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak mi też dziąsła krwawią, czasami wyglądam jak wampir :)
    ja na szczęście nie wymiotowałam, na mdłości też nie mogę narzekać, czasami jak zjadłam coś dziwnego, niezdrowego, to mnie zgaga męczyła, ale przed ciążą też tak miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:20

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie najgorszy był 8 i 9 tydzien, całodzienne mdłosci i do nocy. Prawie nic nie jadłam, a np. moja siostra w ciazy nic, ani wymiotów ani mdłosci.

Mi się mdłości zaczęły w trzecim trymestrze. Pierwsze dwa książkowe, idealne itp. Za to trzeci mi od samego początku dał w kość i odliczam dni do porodu, bo zwyczajnie nie mam siły. Jeszcze ten upał :(

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam miec mdlosci w 10tc, wczesniej nic. nie wymiotuje, ale czzasem mam na cos ogromna ochote, zjem dwa gryzy i od razu mi niedobrze. I przy tej temperaturze na dworze moj organizm nie daje rady. Maluchy w brzuchu sie mecza okrutnie. jutro mam prenatalne i juz baaardzo mysle co i jak. a moze bedzie widac co ja tam w brzuchu mam? Moj T bardzo chce wiedziec, ja nie chcialam, ale uleglam

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Ja zaczelam miec mdlosci w 10tc, wczesniej nic. nie wymiotuje, ale czzasem mam na cos ogromna ochote, zjem dwa gryzy i od razu mi niedobrze. I przy tej temperaturze na dworze moj organizm nie daje rady. Maluchy w brzuchu sie mecza okrutnie. jutro mam prenatalne i juz baaardzo mysle co i jak. a moze bedzie widac co ja tam w brzuchu mam? Moj T bardzo chce wiedziec, ja nie chcialam, ale uleglam
    Fistaszek powodzonak na jutrzejszych badankach :-D żeby małe fistaszki dały się pomierzyć ;-) :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Szybko masz badanie prentalne.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ