X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz fazę na zimne mleko z płatkami i powiem szczerze że lepiej się wypróżniam od bodajże dwóch dni ;-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chcicę na paluszki rybne... Nie podchodzą mi kompletnie ryby w ciąży i stwierdziłam, że może paluszki zjem. Wiem, że to obok ryby nawet nie stało, ale chodzi za mną już długo!

A co do trymestrów. Dla mnie był najlepszy pierwszy: spałam i jadłam :) W drugim zaczęło się zmęczenie, częste wizyty w toalecie, kompletny brak apetytu. O trzecim lepiej nie wspominać... Co organizm to inaczej :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze, jadłam,senna byłam i mdłości mnie meczyły :-/ a teraz tylko sikam i nie śpię nocami i czasem ale rzadko mam jakieś zachcianki ;-)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blam dzisisaj na prenatalnych. u jednego z dzieciakow wyszla podwyzszona przeziernosc karku, prawdopodobienstwo 1:144, wyniki badania krwi w sobote kolo 15-tej. jezeli ryzyko pozostanie ponizej 1:144 czeka mnie amniopunkcja

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po długiej nieobecności. U mnie już trochę lepiej, lekarz pozwolił wstawać z łóżka więc moze będę częściej zaglądac. Teraz mnie czekają badania genetyczne za tydzien, około 12 tyg. Mi lekarz powiedział ze minimalnie wykonuje się je od 11 tyg i 4 dni ze wzgledu na mozliwosc przekłamania. Wcześniej nie ma sensu, bo może być różnie. Trzymam się wersji lekarza. Pozdrawiam Was, spróbuję nadrobić w najbliższym czasie co u Was.

agga1984, Viki26 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku bądz dobrej myśli!! Ja trzymam kciuki aby było wszystko dobrze!

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek trzymam mocno kciuki żeby badania z krwi wyszły pozytywnie ! Trzymaj się Kochana!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku, kciuki trzymam za badania!

Basiurka, super że jest lepiej!

Biała, spróbuję! Ja póki co piję (o ile nie zapomnę) przegotowaną wodę z łyżeczką miodu (zostawiam na noc i rano miksturkę piję - póki co to na mdłości szczególnie pomaga, ale czasem też i łatwiej się wypróżnić; gorzej jak zapomnę noc wcześniej zrobić sobie miksturę... to będę się ratować wodą z cytryną :) )

Roletka, super i gratuluję!

• Biała Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, tylko bardzo ważne by była niemal gorąca. Ja wlewam odrobinę zimnej i uzupełniam zagotowaną. Cała tajemnica tkwi w temperaturze napoju. Ciepła woda na czczo pobudza perystaltykę jelit. Cytryna wspomaga metabolizm :D Smacznego i na zdrowie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:45

agga1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek a słyszałas o badaniach nifty harmony? Trzymam kciuki zeby było ok.

Basiurka to dobrze, wpadaj częsciej :)

Aga ja nie moge patrzec na słodkie, bym wypróbowała ale jednak chyba u mnie to byłoby gorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja w pierwszym trymestrze, jadłam,senna byłam i mdłości mnie meczyły :-/ a teraz tylko sikam i nie śpię nocami i czasem ale rzadko mam jakieś zachcianki ;-)
    ja mam podobnie, plus czasami podbrzusze boli ale lekarz mowi ze to dlatego ze chuda jestem i musi sie wszystko porozciagac i poprzemieszczac w srodku.

• Biała Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku trzymam kciuki, by wyniki biochemii zmniejszyły ryzyko do minimum. Wierzę, że będzie dobrze!

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek kochana mocno trzymam kciuki <3

• lelewela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno tu nie zaglądałam. Zapomniałam ze ja tez z IVF hehe
    Wczoraj miałam genetyczne, wyszły dobrze, pappa tez dobrze, dalej zwolnienie dostałam i kolejna wizyta 12.08. I wstępnie znamy płeć :) dziewczynka :) ale to wiadomo z przymrużeniem oka na razie :)
    Wczoraj lekarz na zaparcia polecił mi syrop Lactulosum. Ale nie stosowałam wiec nie powiem czy pomaga czy nie. Na razie mi nie potrzebny.
    No i widzę, ze tu też o jedzeniu dużo hihi

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela witaj i super ze wyniki dobre :)

Aszka, ja ogolnie na slodkie nie bardzo, ale to mi pomaga jakos i nie jest mega slodkie :)

Biała dzieki, jutro obadam :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lelewela ;-) mi też gin muwil o syropie kupiłam go ze trzy razy ale nic a nic nie pomógł niestety :-/

• lelewela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Witaj Lelewela ;-) mi też gin muwil o syropie kupiłam go ze trzy razy ale nic a nic nie pomógł niestety :-/
    o widzisz to dobrze wiedzieć, że ktos już go wypróbował. chyba nie ma na to złotego środka niestety :( mi na razie nie dokuczają. Na samym poczatku bardziej, ale też nic za bardzo mi nie pomagało. fakt, ze teraz nie jem wogóle białego pieczywa, tylko razowe pełnoziarniste, moze dlatego trochę mi sie polepszyło. Bo lekarz tez mi mówił, zeby nie jeść białego.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek trzymam mocno kciuki!

Dziewczyny ja tez mam od kilku dni problemy z zaparciami:/ mleko popijam sokiem pomidorowym, ogorka mlekiem i nic:/ wody pije full, mam nadzieje ze ta woda ciepla z cytryna jutro rano zrobi swoje bo brzuch mam jak w 5 mcu;p

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Fistaszek trzymam mocno kciuki!

Dziewczyny ja tez mam od kilku dni problemy z zaparciami:/ mleko popijam sokiem pomidorowym, ogorka mlekiem i nic:/ wody pije full, mam nadzieje ze ta woda ciepla z cytryna jutro rano zrobi swoje bo brzuch mam jak w 5 mcu;p
    Jeśli Ci dokuczają zaparcie to możesz wziąść espunisan, ja brałam i nawet gin muwił że z umiarem można brać, bo wzdęcia są niebezpieczne dla maleństwa.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie nie mam jeszcze problemu z zaparciami, ale w poprzedniej ciąży na kolacje piłam kefir. Problemy z zaparciami poszły w zapomnienie.

A odnośnie obecnej ciąży moje maleństwo ma już 20mm długości. Pięknie bije serduszko i około 13tc planowane mam założenie szwu.

Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ