Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam chcicę na paluszki rybne... Nie podchodzą mi kompletnie ryby w ciąży i stwierdziłam, że może paluszki zjem. Wiem, że to obok ryby nawet nie stało, ale chodzi za mną już długo!
A co do trymestrów. Dla mnie był najlepszy pierwszy: spałam i jadłamW drugim zaczęło się zmęczenie, częste wizyty w toalecie, kompletny brak apetytu. O trzecim lepiej nie wspominać... Co organizm to inaczej
-
Witam dziewczyny po długiej nieobecności. U mnie już trochę lepiej, lekarz pozwolił wstawać z łóżka więc moze będę częściej zaglądac. Teraz mnie czekają badania genetyczne za tydzien, około 12 tyg. Mi lekarz powiedział ze minimalnie wykonuje się je od 11 tyg i 4 dni ze wzgledu na mozliwosc przekłamania. Wcześniej nie ma sensu, bo może być różnie. Trzymam się wersji lekarza. Pozdrawiam Was, spróbuję nadrobić w najbliższym czasie co u Was.
agga1984, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFistaszku, kciuki trzymam za badania!
Basiurka, super że jest lepiej!
Biała, spróbuję! Ja póki co piję (o ile nie zapomnę) przegotowaną wodę z łyżeczką miodu (zostawiam na noc i rano miksturkę piję - póki co to na mdłości szczególnie pomaga, ale czasem też i łatwiej się wypróżnić; gorzej jak zapomnę noc wcześniej zrobić sobie miksturę... to będę się ratować wodą z cytryną)
Roletka, super i gratuluję! -
Agga, tylko bardzo ważne by była niemal gorąca. Ja wlewam odrobinę zimnej i uzupełniam zagotowaną. Cała tajemnica tkwi w temperaturze napoju. Ciepła woda na czczo pobudza perystaltykę jelit. Cytryna wspomaga metabolizm
Smacznego i na zdrowie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:45
agga1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Ja w pierwszym trymestrze, jadłam,senna byłam i mdłości mnie meczyły
a teraz tylko sikam i nie śpię nocami i czasem ale rzadko mam jakieś zachcianki
-
Hej dawno tu nie zaglądałam. Zapomniałam ze ja tez z IVF hehe
Wczoraj miałam genetyczne, wyszły dobrze, pappa tez dobrze, dalej zwolnienie dostałam i kolejna wizyta 12.08. I wstępnie znamy płećdziewczynka
ale to wiadomo z przymrużeniem oka na razie
Wczoraj lekarz na zaparcia polecił mi syrop Lactulosum. Ale nie stosowałam wiec nie powiem czy pomaga czy nie. Na razie mi nie potrzebny.
No i widzę, ze tu też o jedzeniu dużo hihi
-
nick nieaktualny
-
justa1234 wrote:Witaj Lelewela
mi też gin muwil o syropie kupiłam go ze trzy razy ale nic a nic nie pomógł niestety
mi na razie nie dokuczają. Na samym poczatku bardziej, ale też nic za bardzo mi nie pomagało. fakt, ze teraz nie jem wogóle białego pieczywa, tylko razowe pełnoziarniste, moze dlatego trochę mi sie polepszyło. Bo lekarz tez mi mówił, zeby nie jeść białego.
-
Fistaszek trzymam mocno kciuki!
Dziewczyny ja tez mam od kilku dni problemy z zaparciami:/ mleko popijam sokiem pomidorowym, ogorka mlekiem i nic:/ wody pije full, mam nadzieje ze ta woda ciepla z cytryna jutro rano zrobi swoje bo brzuch mam jak w 5 mcu;p2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Viki26 wrote:Fistaszek trzymam mocno kciuki!
Dziewczyny ja tez mam od kilku dni problemy z zaparciami:/ mleko popijam sokiem pomidorowym, ogorka mlekiem i nic:/ wody pije full, mam nadzieje ze ta woda ciepla z cytryna jutro rano zrobi swoje bo brzuch mam jak w 5 mcu;p -
Obecnie nie mam jeszcze problemu z zaparciami, ale w poprzedniej ciąży na kolacje piłam kefir. Problemy z zaparciami poszły w zapomnienie.
A odnośnie obecnej ciąży moje maleństwo ma już 20mm długości. Pięknie bije serduszko i około 13tc planowane mam założenie szwu.Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość