X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gorącą wodę na czczo piję od kilku lat. Nie znoszę być wydęta, a teraz pomimo picia brzuch rośnie z dnia na dzień :D

Jeśli Wam dzisiaj nie pomoże nie rezygnujcie, podobnie jeśli przyniesie ulgę. Wydaje mi się, że systematyczny, poranny rytuał z wodą "uczy" organizm.
    Napiszcie jak Wam poszło ;) Miłego dnia Ciężarówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 07:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super :)
    U mnie noc srednio przespana obudziły mnie mega mdłosci i odruchy wymiotne, ale ze to była 2 w nocy to i tak nic nie zwymiotowałam bo nie miałam czym, po prostu.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie berbeluszki :-D :-* <3

U mnie rozpoczęłam się faza ciągłego siusiania, w nocy mam ciągłe wycieczki do toalety ;-) mój najdroższy śmieje się że mnie że nocny marek jestem i że co on na chcwile się obudzi to ja łaże po domu i bunuje :-D :-P ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Witajcie berbeluszki :-D :-* <3

U mnie rozpoczęłam się faza ciągłego siusiania, w nocy mam ciągłe wycieczki do toalety ;-) mój najdroższy śmieje się że mnie że nocny marek jestem i że co on na chcwile się obudzi to ja łaże po domu i bunuje :-D :-P ;-)

Znam ten ból :( Maksymalnie udało mi się przespać 4 godziny ciągiem, ale to tylko raz. Ogólnie budzę się co 2 godziny, więc jestem mega niewyspana.

Dzisiaj KTG

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Znam ten ból :( Maksymalnie udało mi się przespać 4 godziny ciągiem, ale to tylko raz. Ogólnie budzę się co 2 godziny, więc jestem mega niewyspana.

Dzisiaj KTG

Powodzonak na KTG ;-) ja wstaje co godzinę a w dzień chodzę i tylko ziewam :-P

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was przed ciaza uzywala depilatora do nóg? Ja od zajscia gole maszynka i tylko mi sie wzmacniaja wloski, albo to od hormonow.. Jakos boje sie uzyc depilatora, jak sobie z tym radzicie?:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Obecnie nie mam jeszcze problemu z zaparciami, ale w poprzedniej ciąży na kolacje piłam kefir. Problemy z zaparciami poszły w zapomnienie.

A odnośnie obecnej ciąży moje maleństwo ma już 20mm długości. Pięknie bije serduszko i około 13tc planowane mam założenie szwu.
    Madzia a kefiru to ile? Szklanka wystarczy? :)
    Ja dzis zaczelam od wody i nic:/ dopiero po pierwszej (w ciazy) slabej kawie z mlekiem odpuscilo:p

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was przed ciaza uzywala depilatora do nóg? Ja od zajscia gole maszynka i tylko mi sie wzmacniaja wloski, albo to od hormonow.. Jakos boje sie uzyc depilatora, jak sobie z tym radzicie?:)

Hormony. Ja po depilatorze na drugi dzień mam mnóstwo włosów :( Grube, mocne, ciemne i ekspresowo rosnące :( I niestety brzuch też mam cały owłosiony (chociaż tam na szczęście włosy są jasne).

Viki26 lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    ja nadal depiluję, co raz trudniej mi się gimnastykować, ale się nie poddaje :)

Viki26 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    ja uzywam depilatora, i ok.

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Hormony. Ja po depilatorze na drugi dzień mam mnóstwo włosów :( Grube, mocne, ciemne i ekspresowo rosnące :( I niestety brzuch też mam cały owłosiony (chociaż tam na szczęście włosy są jasne).
    brzuch to ja tez mam włosiaty,ale nie gole tam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle maszynki używam (kiedyś wosku, ale przestałam) ;)

Biała, nie wiem czy zasługa wody z cytryną (tak swoją drogą, to ile tej cytryny miało być?) czy wody z miodem, ale dziś byłam pięknie w wc :D

Danae, jak było na KTG? :D

Madzia, gratulacje dużego człowieka :)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    To jutro sie zabieram za depilke, zobacze jak szybko mi beda odrastac!

• Biała Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga to super! Nieważne co Ci pomogło, ważne, że pomogło :D Teraz dwie mikstury na raz ;) Cytryny ile wcisnę, wedle uznania i smaku :D
    Super dnia Brzuchaczki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    Ja ciągle maszynki używam (kiedyś wosku, ale przestałam) ;)

Biała, nie wiem czy zasługa wody z cytryną (tak swoją drogą, to ile tej cytryny miało być?) czy wody z miodem, ale dziś byłam pięknie w wc :D

Danae, jak było na KTG? :D

Madzia, gratulacje dużego człowieka :)

Mąż na szczęście był ze mną, więc czas zleciał bardzo szybko. Zapis prawidłowy. Za tydzień powtórka.

Musiałam kupić sobie sandały klapkowate, bo jak wczoraj założyłam swoje zwykłe to mnie wszystko cisnęło. Chyba jednak mi stopy spuchły, choć tego nie widać... A dzisiaj dzień biegania po mieście, bo siostra przyjechała. Przynajmniej w sklepach będzie chłodniej niż w domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała, racja. Ważne że pomogło :)

Danae, o to dobrze! Udanego buszowania po sklepach :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae to dobrze ze wszystko w porządku ;-)
    Mi zaczęły puchnąć nogi z jakie dwa miechy temu,masakra normalnie :-( tylko w klapakach mogę chodzić bo sandały mnie cisną jak cholerka :-(

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    Justyna i dziewczyny w starszych ciazach, na której ścianie macie łożysko i kiedy poczulyscie ruchy?
    Ja dwa razy w ciągu 2 tyg coś poczułam wyraźniej ale wczoraj wieczorem czulam ze coś się tam dzieje. Jakby ruchy ale b.delikatne, jak uda mi się przyłożyć dłoń w czas to jakby czuje ruch pod ręką.
    Czy tak wyglądają pierwsze ruchy?
    Nie wiem kiedy się ich spodziewać. Teraz zaczynam 20 ty tydzień ale dziecko wciąż ma o tydzień do przodu rozmiary i nie to ze się martwie...ale tak z ciekawości myślę ile czasu zajmie by czuć ruchy wyraźnie.
    Bo te co czuje gdybym była zajęta lub w towarzystwie to nawet bym ich nie poczuła. Wylapalam je w ciszy i spokoju.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis upał, masakra. Ledwo mozna oddychac, czekam tej burzy.

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem. Ja dziś wyszłam tylko do kosmetyczki i prawie zaslablam na paznokciach. Duszno wszędzie!

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ