Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 ja raz w miesiącu maluję hybrydą ale tak sama sobie. W trakcie malowania wietrzę mieszkanie, staram się nie wdychać.

mia6 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) W takim razie biorę się za czytanie składów lakierów :P Ale podejrzewam, że póki siedzę na L4, to tylko na jakieś super okazje będę malowała.

Cześć Inska :) Gratulacje :) Ja bym powtórzyła w tym samym labie.
    Na pewno Inglot nie ma tych szkodliwych substancji ;)

mia6 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzięki za zaproszenie Justa! Ale fajnie widzieć znajome twarze: Kavę, Monię, Eliz... <3 Groszku, mamusia znalazła nowy domek dla nas ;)

Ależ mnie rozczuliła tym wpisem. Aż mi łezki poleciały :*

Inska lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluję, pudruję, piłuję i co tam jeszcze.
    Hybrydy, akryle i takie tam...
    Przed porodem już jestem umówiona i na farbowanie włosów i na paznokcie.
    Coby się dziecko mamy nie wystraszyło.
    A może nawet zamruczy pod nosem: "Matka, niezła z Ciebie foczka".

A teraz czeka mnie oporządzenie nóg i Grażyny (pamiętacie Grażynę z wątku po różowej stronie?).
    Jak ja się do niej dostanę? Może jej za bardzo nie poharatam... :/

Inska, justa1234, Sanna, Moniaa, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ależ mnie rozczuliła tym wpisem. Aż mi łezki poleciały :*

Och Kava, teraz Ty mnie rozczuliłaś <3 Pamiętasz jak się spotkałyśmy na "kawę" a ja musiałam biec do łazienki, bo tak mi źle na początku stymulacji było...Przeszłyśmy razem troszkę...Ale udało się i oby Niuniek z nami został. Bo Twojego to już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć! Daj znać jak tam po wizycie.

Kava lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Och Kava, teraz Ty mnie rozczuliłaś <3 Pamiętasz jak się spotkałyśmy na "kawę" a ja musiałam biec do łazienki, bo tak mi źle na początku stymulacji było...Przeszłyśmy razem troszkę...Ale udało się i oby Niuniek z nami został. Bo Twojego to już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć! Daj znać jak tam po wizycie.

Wszystko pamiętam, wszystko :)
    I zobacz jak dzielnie dałaś radę. Wszystko zniosłaś dla Groszka.
    No właśnie... Groszka czy Groszków. Oto jest pytanie ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Wszystko pamiętam, wszystko :)
    I zobacz jak dzielnie dałaś radę. Wszystko zniosłaś dla Groszka.
    No właśnie... Groszka czy Groszków. Oto jest pytanie ;)

Haha, dowiemy się 4 grudnia, wtedy idę na pierwsze USG. Ale byłoby śmiesznie, gdyby były dwa Groszki. Mąż będzie musiał coś zacząć brać na ciśnienie ;-)

Kava, Moniaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedno pytanie dziewczyny: jak to jest z "przytulaniem" we wczesnej ciąży? Bo ja to już zapomniałam co do czego służy ;-) Mąż też już się stęsknił...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Mam jedno pytanie dziewczyny: jak to jest z "przytulaniem" we wczesnej ciąży? Bo ja to już zapomniałam co do czego służy ;-) Mąż też już się stęsknił...

Ja mam zakaz do odwołania. Mi w invikcie lekarz zabronił na początku ciąży bo powiedział że w trakcie orgazmu są skurcze macicy które mogą źle wpłynąć na groszka i może dojść do poronienia. A później jak dostałam krwawienia przez to odklejanie się kosmówki to lekarz powiedział ZERO SEKSU ! ;(
    nie ukrywam że sama za nim tęsknię, chętnie bym coś porobiła, nie wspomne o snach jakie miewam :)
    za jakiś czas znów zapytam lekarza co z kizianiem-mizianiem ale póki co trzymam się tego zakazu.

Inska, Sanna lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska u każdej z nas inaczej. My mieliśmy wstrzymać się do końca 1 trymestru, a później był krwiak wiec seksu nie było do początku 5m...
    Jako przeżyliśmy. A teraz gdy się kochamy to i tak ostrożnie. Nie są to seksy z przed ciazy, nie ma co się oszukiwać.
    Panowie rozsądnie widząc brzuch zawsze mają delikatna obawę bo w środku jest ich oczekiwane dziecko:-*

Inska, Sanna, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zauważyłam że ty 31.10 miałaś punkcje wiec zakładam ze nie kochacie się jakieś 3 4 tygodnie?:-)
    Hehehe:-*
    Urocze!
    Wybacz mi, nie śmieje się złośliwie, ale na naszym forum rekordy idą w długich miesiącach:-)

Moniaa lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatni raz we wrześniu robiłam tulimy tulimy - powoli się przyzwyczaiłam do tego stanu :) ale zgadzam się z Tobą Anko, jak jest już brzuszek widoczny i ta świadomość że w środku jest coś najpiękniejszego to i tak jest obawa i delikatny lęk, żeby przypadkiem coś dzidzi nie zrobić.
    a nawet jeśli lekarz nie da mi zielonego światła i nie będę mogła baraszkować do porodu to cóż, dam radę do maja niedaleko :)
    Ja idąc na usg to się denerwuje jak lekarz mi tam wierci bo się boję że 'dusi' mi mojego skarba.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Poczekamy zatem co najmniej do pierwszego USG 4 grudnia, przeżyjemy!

Haha, Anko:-), tak od połowy września nie było seksu, tylko robótki ręczne, sorry, musiałam! ;-)

agulas, justa1234, Kava, Anko:-), Sanna, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jak sie kochamy to smiac mi sie chce...bo zawsze przed rzucamy haslo " ale czubeczkiem czubeczkiem" :) i rzeczywiscie to jest lepsze niz tyle mcy abstynencji...

Inska, justa1234, roletka, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszystko normalnie, byle nie naciskać brzuszka :) Ale dopiero po tym jak lekarz powiedział, że nie widzi przeciwskazań :) Także lepiej poczekaj na wizytę i dopytaj :)

Inska, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja maluję, pudruję, piłuję i co tam jeszcze.
    Hybrydy, akryle i takie tam...
    Przed porodem już jestem umówiona i na farbowanie włosów i na paznokcie.
    Coby się dziecko mamy nie wystraszyło.
    A może nawet zamruczy pod nosem: "Matka, niezła z Ciebie foczka".

A teraz czeka mnie oporządzenie nóg i Grażyny (pamiętacie Grażynę z wątku po różowej stronie?).
    Jak ja się do niej dostanę? Może jej za bardzo nie poharatam... :/
    Ja też pazury malowałam,włosy musiałam malować bo siwica mnie nachodzila ;-) teraz już szponkow nie maluje bo do porodu lepiej mie mieć pomalowanych :-) no i zastanawiam się jak ja ogarnę moja Grażyne :-P (nigdy do łysa jej nie goliłam,bo mam steaszne swedzonki i krostki) tym bardziej że brzuch mi się mocno opuścił i lusterko jiz nie pomaga,chyba że najdroższy mi pomoże :-P

Kava, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a gdzie ty się podziewasz? http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Poczekamy zatem co najmniej do pierwszego USG 4 grudnia, przeżyjemy!

Haha, Anko:-), tak od połowy września nie było seksu, tylko robótki ręczne, sorry, musiałam! ;-)

Hehehe dobre:-)
    Podstawa mieć poczucie humoru!!!
    No kochana od połowy września. Łohoho nie życzę wam poznać boli braku seksu przez 5m!:-):-P
    Zapytaj na wizycie. Może lekarz serio nie stwierdzi przeciwwskazań. U mnie na początku teoretycznie ich nie było ale lekarz powiedział ze seks pobudza macice i oraz powoduje lekkie skurcze wiec nie ryzykowalismy. Zresztą początkowy stres trochę obniżył nasze libido. Teraz mogłabym natomiast codziennie, ale do 21 bo później zasypiam:-)
    A mąż niestety trochę się boi. Kocha się ze mną raz na tydzień i tylko w pozycjach w których nie widzi Hanki przez skore;-)
    Heh!

Inska, justa1234, Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loj loj to my z mężem od lipca nic a nic ;);) mój chyba zapomniał jak to się robi już heheh ;D
    My juz po wizycie ;) synusie baraszkuja w brzuchu kopią się na wzajem bo głowach.
    Jeden waży 720g a drugi 850 g ;) wód plodowych mają dużo wszystko w porządku . Leżenie przynosi efekty bo szyjka stoi w miejscu i zwlekamy z doktorkiem z założeniem pessera. Byle tak do końca ;)

Kava, mycha28, Anko:-), Inska, justa1234, wiecznie, mia6, Konwalia, pragnaca dzidziusia, Lilou1984, Viki26 lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat na czasie i u nas :) zdecydowałam, że zapytam o seks na wizycie w następny piątek jak będzie pierwsze podglądanie :)

A co do spania jestem w fazie ze zasnę wszędzie jeśli to tylko możliwe :)

Inska, justa1234, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ