Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki czy wy tez nie mogltlyscie spac? Jeszcze tydzien temu spalam na zawolanie. Od kilku dni (nocy) to jest jakis dramat. Budze sie, przewracam z boku ba bok. Co robic?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2015 hmm.. obawiam się ze tak Ci jyz może pozostać . Ja wcześniej spałam mon stop. A teraz dość ze spać nie mogę (noce się dłuza strasznie ) latam do ubikacji kilka razy w nocy to jak już staram się usnac to mój małżonek zaczyna koncert chrapania; );) wiec nocka z głowy ;)

Viki26 lubi tę wiadomość

Mała Mi
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam identyczna sytuacje :). Kurcze nie myslalam ze jakies problemy ze snem bede miec :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Hejka senna :) witamy Cie cieplutko:)

A ja dzis musze sie Wam kochane pochwalic nasza dzisiejsza wizytka u ginki:) Kochaniutkie dzieciatko ma juz 1,81cm i widac byla rączusie i nogusie:) ah jakie to slodkie;)
    Pięknie kochana,teraz niech dzidzia rośnie jak na drożdżach ;-) :-D

Alincia lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ta bezsenność to już będzie moja nowa norma?
    Mój Boże straszne:-)
    Kava trzymam kciuki za wizytę.
    Ja również mam swoją dzis-przenioslam z czwartku bo za często mi mokro - musze sprawdzić poziom wód czy nic się nie sączy.
    Ciekawe jak moja mała babeczka;-)
    Czy w 12 dni odbiła z 2600 do 3kg:-)?
    Powodzonka na wizycie ;-) ✊✊✊✊

Anko:-) lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Hejo kobietki ;) ja też dzisiaj idę sprawdzić co tam u synów słychać i jak sobie rosną ;)
    A Fistaszek chyba w szpitalu dalej ze względu na wagę dzieciaków tak ??
    Za wizytkę ✊✊✊:-D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laseczki czy wy tez nie mogltlyscie spac? Jeszcze tydzien temu spalam na zawolanie. Od kilku dni (nocy) to jest jakis dramat. Budze sie, przewracam z boku ba bok. Co robic?
    Trzeba się zaprzyjaźnić z bezsennoscia :-P ;-)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi1, Anko i Kava trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Anko:-), Kava lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też mam niestety problem ze snem, kiedyś położyłam się 5 min i mnie nie było a teraz pomimo zmęczenia nie mogę zasnąć. Nie wspomnę że też biegam co chwile do toalety sikac, w dzień mnie sikaczka nie męczy ;(
    W nocy nie śpię a rano to jak bym mogła to bym chyba leżała do 12 w wyrku, jestem taka zleniuchowana że masakra.

Nie wspomnę że gdziekolwiek nie idę to biorę reklamowke w razie niekontrolowanych wymiotów ;)

aszka lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za zaproszenie Justa! Ale fajnie widzieć znajome twarze: Kavę, Monię, Eliz... <3 Groszku, mamusia znalazła nowy domek dla nas ;)

mia6, Eliz, aneczka2015, Anko:-), agulas, Pola7, Kava, justa1234, Moniaa, mamuśka1 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć Inska! fajnie, że jesteś :-)

Inska lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Witam się w 11 tygodniu :)

Powodzenia na wizytach :)

Ekspertki moje kochane powiedzcie mi czy malujecie/malowałyście paznokcie? Bo ja się naczytałam o szkodliwych substancjach i od pozytywnej bety tylko kilka razy bezbarwnym pomalowałam (zmywacz mam bez acetonu). I nie wiem czy dać sobie spokój i olać kolekcje lakierów?

agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Eliz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:

Ekspertki moje kochane powiedzcie mi czy malujecie/malowałyście paznokcie? Bo ja się naczytałam o szkodliwych substancjach i od pozytywnej bety tylko kilka razy bezbarwnym pomalowałam (zmywacz mam bez acetonu). I nie wiem czy dać sobie spokój i olać kolekcje lakierów?

Ja maluję paznokcie normalnie, pytałam lekarza na ten temat, odpowiedział że ciąża to nie żadna choroba, trzeba żyć normalnie, i zadał mi pytanie to co kąpać się Pani też nie będzie bo jest w ciąży ? a przecież się używa czy żeli pod prysznic czy różnych innych środków myjących.
    Wydaje mi się że ma racje, więc nie zrezygnowałam z tego. Pare moich koleżanek chodziło na paznokcie do kosmetyczki : żelowanie/hybryda, od początku ciąży do końca. Jedna nawet na porodówke robiła nowe pazurki i fryzure żeby dziecko przywitać elegancką :D

mia6, Kava lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Czesć Inska! fajnie, że jesteś :-)

Magic! <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Inska. Milego pobytu :)

Inska lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mniej maluję pazury, ale jak już muszę to inglotem, chyba są najmniej toksyczne

mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Na początku ciąży też tak miałam. Budziłam się non stop na siku, a póżniej od 3 w nocy budziłam się tak, że nie mogłam spać do 5-6 nad ranem i potem zasypiałam do 10 ;). Od jakiegoś czasu śpię dobrze, pobudek prawie nie ma (czasem tylko nad ranem na siku). Więc u mnie okropne niedospane noce przeszły i oby nie wróciły ;)

mia6 wrote:

Używaj tylko dobrych lakierów. W lakierach można znaleźć szkodliwe substancje. Unikaj w lakierach formaldehydu, kamfory, toluenu, ftalanu dibutylu (DBP)

Mała Mi, Anko, Kava, mocne kciuki za Wasze wizyty trzymam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:28

mia6, Kava lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aneczka! Jak fajnie do Was dołączyć :)

Dziewczyny, czy mogę zrobić ponowną betę (po 48h) w innym labie? Wiem, że wynik pierwszej jest w IU/L.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Cześć Aneczka! Jak fajnie do Was dołączyć :)

Dziewczyny, czy mogę zrobić ponowną betę (po 48h) w innym labie? Wiem, że wynik pierwszej jest w IU/L.
    Lepiej by chyba było jakbyś w tym samym laboratorium zrobiła betę. Dla mnie wyniki te byłyby najbardziej porównywalne

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) W takim razie biorę się za czytanie składów lakierów :P Ale podejrzewam, że póki siedzę na L4, to tylko na jakieś super okazje będę malowała.

Cześć Inska :) Gratulacje :) Ja bym powtórzyła w tym samym labie.

Inska lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ