Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Roletka moje chlopaki wczoraj w nocy jak sie polozylam to tak jeden dupine a drugi glowine wypiely mi w dole brzucha ze myslalam ze pepek mi wystrzeli :-) takie to male a jaka sila :-)
    własnie dobrze ze ok,mi kobietki mowily z bliznikami ze najbardziej czuja pod zebrami te dzieci. I było tak 2 z corkami i dwie z chłopakami pod gabinetem sie smiałysmy ze musza sie wymienic numerami i w przyszlosci od razu wydac za siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:04

Inska lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam Kochane, że bardzo pokrzepiające są te Wasze powyższe wypowiedzi, normalnie cieplutko się człowiekowi na serduchu robi od tych historii o wbijających się to tu to tam maluszkach <3

mycha28, aszka, aszka, justa1234, pragnaca dzidziusia, Lilou1984, Viki26 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga usg bywają mylne u mnie 3 tygodnie temu 2300 2 tygodnie temu 2600 a dziś tylko 2800. Z tym ze pomiar 2300 i 2800 robione na słabym usg bo mój lekarz mówi ze nie jest najdokladniejsze. Nie sądzę by w 12 dni mała urosla tylko 200gram. Wiadomo że waga to może się o 200 300 gram mylić. Za 9dni mam usg na tym dobrym sprzęcie u Pani doktor która prowadzi moja ciążę. I jej pomiarem będziemy się sugerować.
    Generalnie łożysko widać w usg wapnieje powolutku co oznacza że zbliżamy się do porodu a malutka będzie juz wolniej rosnąć. Może uda się nie mieć kolosa a fajne 3.5kg dzieciaczka hehe:-)

Inska, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aga usg bywają mylne u mnie 3 tygodnie temu 2300 2 tygodnie temu 2600 a dziś tylko 2800. Z tym ze pomiar 2300 i 2800 robione na słabym usg bo mój lekarz mówi ze nie jest najdokladniejsze. Nie sądzę by w 12 dni mała urosla tylko 200gram. Wiadomo że waga to może się o 200 300 gram mylić. Za 9dni mam usg na tym dobrym sprzęcie u Pani doktor która prowadzi moja ciążę. I jej pomiarem będziemy się sugerować.
    Generalnie łożysko widać w usg wapnieje powolutku co oznacza że zbliżamy się do porodu a malutka będzie juz wolniej rosnąć. Może uda się nie mieć kolosa a fajne 3.5kg dzieciaczka hehe:-)[/QUOTE
    może córcia przystopowała, podobno tak może być, myślę, że obie za wcześnie zostałyśmy nastraszone co do wagi dzieci. Jk nie przenosisz to nie powinna być klocusiem :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska Ty tez niedlugo bedziesz tak opowiadala nawet sie nie obejrzysz jak zleci :-)

Aszka ja czuje je czesciej u dolu jak " gmeraja " :-)

U nas znajomej brat bedzie mial dwie dziewczynki i tez IVF tylko ze beda starsze od naszych chlopakow bo w grudniu maja termin ale jakby cos kandydatki na zony sa ;-) ;-)

Roletka to niezla aparatka z niej rosnie :-)

Inska, aszka, Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska witam Cię na fioletowej stronie!!!

MałaMi fajnie, że Twoi chłopcy tak ładnie rosną. A szyjka niech trzyma, bo chłopcy muszą jeszcze trochę pomieszkać w Tobie.

Aga u mnie w poprzedniej ciąży bez szyjki ciąża utrzymała się jedynie 1 tydzień. I to cały czas leżałam i miałam sporo kroplówek podawanych, by jakoś ratować ciąże.
    Ale Ty jesteś już na takim etapie, że na pewno wszystko będzie dobrze nawet jakbyś dziś miała rodzić. Są dziewczyny, które kilka tygodni funkcjonują bez szyjki, więc i Tobie tego życzę.

Za to mnie dopadło przeziębienie. Kicham, boli mnie gardło i czuję, że choroba się rozkręca. Skroiłam już cebulę i czekam aż wypuści sok, to zacznę się kurować.

Inska, aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madzia! Kuruj się tam bidulo: kocyk, gorące mleko z czosnkiem i miodem i syropek, który widzę, że już produkujesz <3

aszka lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kuruj sie :)

Mycha a to łobuziaki :D

Justa a Ty jak tam czujesz cos?

mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Madzia kuruj sie :)

Mycha a to łobuziaki :D

Justa a Ty jak tam czujesz cos?
    Jedyne co czuje to że brzuch mi się opuścił :-D :-P a tak po za tym nic się nie dzieje :-P Zocha się nie spieszy do wylotu :-P zaraz ruszam pokiwać się na piłce może coś ruszy :-D ;-)
    Dobrze że,wszystko ok u Ciebie i maleństwadivers2262.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:14

aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava podaj termin to dopiszę do 1 strony i w ogóle jak są chetne na listę to proszę podać terminy.

Kciuki za Was dziewczyny :)

A w ogóle jak Wasze samopoczucie? Moje średnie chyba przez tę pogodę i dolegliwości :/

aszka lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska... witam moja droga!!! Miło będzie po tej stronie z Tobą pogaworzyć :)
    Co do robótek ręcznych... to ja i teraz tak sobie z mężem radzę, mój ma jakieś ale... bo malutka go mocno kopie... i nie chce aby go znienawidziła od początku ...

Kava jak tu GRAŻYNY nie pamiętać hahahah
    mi koleżanki z lutówek poleciły :
    70yzqu.jpg
    Jak widać jeszcze nie używane. Zakupiłam dziś w rosmanie... ale małż dziś na chatę nie wraca to najzwyczajniej mi sie nie chce pfff
    A powiem Wam ... a co ... ALEŻ DZIŚ NASKROBAŁYŚCIE!!!
    Ja tak jak wczoraj pisałam nie mam za bardzo czasu siedzieć i pisać... a dzisiaj nawet Was nadrabiałam stojąc na czerwonym świetle w centrum....

aszka, mycha28, justa1234, Inska lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już w domu po wizycie :)
    Mały waży 2800 i ma się dobrze.
    Szyjka się trzyma. Ma 37 mm. Poza tym pobrano mi wymazy z Grażyny i jej sąsiada ;)

Basiurka, mój TP to 27.12.2015 i będzie Syn.

Moniaa, aszka, mycha28, justa1234, mia6, Inska, Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam lekarz nie zmienił podejścia, nadal się Tobie podoba?? No wiesz... pod względem merytorycznym :P

aszka lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    I jak tam lekarz nie zmienił podejścia, nadal się Tobie podoba?? No wiesz... pod względem merytorycznym :P

A podoba się :P
    Może nie jest serdeczny tak jak "moja" Pani Doktor ale pasuje mi.
    Spokojny, konkretny, odpowie na każde pytanie (nawet mojego M ;) ).
    Nie czuje się popędzana.
    Jednym słowem opinie moich znajomych były prawdziwe.

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Kava... ja ostatnio na swojej nfz-owej wizycie widziałam jak mój lekarz oczami wynosi mnie z gabinetu. A to dopiero było przy połowie pytań :P

Kava, Inska, Viki26 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    To super Kava... ja ostatnio na swojej nfz-owej wizycie widziałam jak mój lekarz oczami wynosi mnie z gabinetu. A to dopiero było przy połowie pytań :P

Monia ale wcale mu się nie dziwie. Bo gdyby trafiły mu się wszystkie takie pacjentki to zamieszkałby w przychodni.
    Nie bronię lekarza. Uważam, że super z nim postąpiłaś. Gdybyśmy wszystkie były takie stanowcze, więcej z nas korzystałoby z wizyt na nfz i nie byłybyśmy olewane na tych wizytach.

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bylam dzis na podgladaniu. Dzidzia rosnie pieknie i lekarz mowi ze wszystko jest ok. Malusie moje dzieciatko machalo raczkami i pieknie bilo serdunio. Jestem szczesliwa. Moze dzis zasne i przspie noc...? Zibaczymy. :)

mycha28, justa1234, Eliz, aszka, mia6, Moniaa, Kava, wiecznie, Inska, Viki26, agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane cieszę się z każdych waszych dzisiejszych wizyt divers2241.gif

Monia mam te maszynki i u mnie wylądowały w koszu bo wogóle się nie sprawdziły :-) ale to może dlatego że mam ogólnie dość ciemnee i twarde owłosienie,dużo męskich hormonów,więc może u Ciebie się sprawdzą :-)

aszka, Kava lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane bylam dzis na podgladaniu. Dzidzia rosnie pieknie i lekarz mowi ze wszystko jest ok. Malusie moje dzieciatko machalo raczkami i pieknie bilo serdunio. Jestem szczesliwa. Moze dzis zasne i przspie noc...? Zibaczymy. :)

Aneczka to już takie widoki miałaś ? ja się właśnie zastanawiałam kiedy będę widzieć rączki, nóżki i w ogóle a tu proszę, pewnie jak pójdę 27 do lekarza to też się poznam z moją niunią. Ale super :)

A tak w ogóle powiedz mi, widać już u Ciebie brzunio ? bo ja ostatnio tak się zastanawiałam czy to z powodu ciąży czy objedzenia mam wydęty brzuch :) i zaczęłam się zastanawiać czy nie za wcześnie na te krągłości.

Jestem ogólnie szczupła, moja waga średnio osiągała 43kg więc może u takich szczupłych dość szybko widać ciąże. Sama nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:14

aszka, aneczka2015 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w razie czego wezme jakies gilette, nie lubie damskich bo dla mnie one tez sa chyba za słabe.

justa1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ