X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta159 Roletka MA racje . Jakos musimy wytrwac , dzieciaczki nam to pozniej wynagrodza. Fajnie , ze masz mozliwosc zmienic otoczenie, ja takiej mozliwosci nie mam. Rodzina daleko, towarzystwa dotrzymuje mi moj piesio jak maz w pracy :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi dziewczyny mnie jeszcze to, ze tak czytam pamietniki dziewczyn i wiekszosc pisze np tydzien-poltora po terminie @ ze byl na USG pecherzyk 7-10 mm i widac zarodek ale bez serduszka jeszcze niektore nawet z serduszkiem. U mnie pecherzyk prawie 16 mm i tylko cialko zolte widac, wiem, ze nic nie poradzicie, wiem ze to wczesnie i sama sie dziwie temu co czytam, ale wiecie, chora glowa. Jest to mozliwe ze tak wczesnie lekarz widzial zarodek?

No u rodzicow brat 9 lat siostra 17 no i wiadomo rodzice to zawsze inaczej chociaz na jeden dzien ;) w tv juz przekopalam wszystkie pamietniki z wakacji, dlaczego ja i inne smiecie- ale lepsze to niz nic :P

Swoja droga jak daleko macie bliskich od siebie? Moi rodzice jak juz wspominalam rzut beretem ode mnie, tesciowie troche dalej ale bez tragedii, godzinka drogi. Dokarmiaja mnie wszscy :P P przywiozl od tesciowej dla mnie specjalnie upieczony serniczek z rosa, cos na obiad czekoladki owoce potem mama moja kazala mu wstapic na chwile to dala jablecznik golabki kotleciki i jeszcze 300 zl prezentu mikolajkowo- barborkowego :D no pod tym wzgledem to zyc, nie umierac :P

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta a u Ciebie ktory tydzien ciazy?

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to bardzo indywidualna sprawa kiedy zarodek się pokaże, u mnie zarodki miały ok 1.5 cm a pecherzyk jednego miał 1.7cm a drugiego aż 4.6 cm zobacz jaka różnica a zarodeczki dosłownie 1-2 mm różnicy miały :-)

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata mieszka blok dalej a teściowa z teściem 230km od nas i chwała im za to :-D

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Madzia82 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 5t5d a usg mialam dwa dni temu :) niby dr powiedziala, ze to normalne, ale ja i tak musialam przetrzepac Internet.

Moja tesciowa zawsze doprowadzala mnie do szalenstwa, ale odkad wie o in vitro i teraz o ciazy to mam wrazenie ze nic nie robi tylko pyta mnie jak sie czuje :P i do rany przyloz sie zrobila :P

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na tym etapie ciąży czasem godziny mają znaczenie, wystarczy że trochę później zarodek się zagniezdzil i juz, tak samo może wyszłaś z wizyty a wtedy zaczął się zarodek pokazywać ;-) mi w 6t3d nie znaleźli w klinice jednego zarodka chociaż drugiemu biło już serduszko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:01

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Sylwia na tym etapie ciąży czasem godziny mają znaczenie, wystarczy że trochę później zarodek się zagniezdzil i juz, tak samo może wyszłaś z wizyty a wtedy zaczął się zarodek pokazywać ;-) mi w 6t3d nie znaleźli w klinice jednego zarodka chociaż drugiemu biło już serduszko :-)
    Tak wlasnie staram sie myslec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiiaaa... znowu krew... i tym razem to nie jest plamienie.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:14

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Pojedz do innego szpitala niż jezdzilas do tej pory, może cię poloza na oddział bo w domu to ty zawału dostaniesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nic mi przeciez nie zrobia :( ja rozumiem, ze kobiety na poczatku plamia, ok nawet krwawia raz czy dwa... ale u mnie to czwarty raz...
    Dzis duzo obficiej niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:25

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wolałam w domu leżeć, tylko że ja wiedzialam dlaczego krwawie

Oby szybko przeszło krwawienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem... ale mnie uklulo... teraz jestem pewna, ze juz po wszystkim. :(

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nic nie jest przesadzone ja dalej trzymam kciuki za.grocha &&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Martwi dziewczyny mnie jeszcze to, ze tak czytam pamietniki dziewczyn i wiekszosc pisze np tydzien-poltora po terminie @ ze byl na USG pecherzyk 7-10 mm i widac zarodek ale bez serduszka jeszcze niektore nawet z serduszkiem. U mnie pecherzyk prawie 16 mm i tylko cialko zolte widac, wiem, ze nic nie poradzicie, wiem ze to wczesnie i sama sie dziwie temu co czytam, ale wiecie, chora glowa. Jest to mozliwe ze tak wczesnie lekarz widzial zarodek?

No u rodzicow brat 9 lat siostra 17 no i wiadomo rodzice to zawsze inaczej chociaz na jeden dzien ;) w tv juz przekopalam wszystkie pamietniki z wakacji, dlaczego ja i inne smiecie- ale lepsze to niz nic :P

Swoja droga jak daleko macie bliskich od siebie? Moi rodzice jak juz wspominalam rzut beretem ode mnie, tesciowie troche dalej ale bez tragedii, godzinka drogi. Dokarmiaja mnie wszscy :P P przywiozl od tesciowej dla mnie specjalnie upieczony serniczek z rosa, cos na obiad czekoladki owoce potem mama moja kazala mu wstapic na chwile to dala jablecznik golabki kotleciki i jeszcze 300 zl prezentu mikolajkowo- barborkowego :D no pod tym wzgledem to zyc, nie umierac :P

Kurka, ale masz super :) Ja mieszkam w Anglii a rodzina w polsce. Mam tutaj tylko meza. Wiadomo znajomych tez sie MA, ale to nie to samo. Kazdy MA swoje zycie, codziennie sprawy a ja nie lubie sie narzucac I prosic o pomoc. Maz od jutra zaczyna szkole gotowania, dzisiaj jeszcze zjemy jakiegos take- away'a. Powiedzial, ze zrobi rosolek I schaby :) zobaczymy jak mu pojdzie :)

Co do tych rozmiarow to ja tez na poczatku czytalam I nie potrafilam zrozumiec dlaczego moje takie malutkie, ale z czasem podrosly :) Sylwiasta159 musimy wierzyc w nasze malenstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    A ja nie wiem... ale mnie uklulo... teraz jestem pewna, ze juz po wszystkim. :(

Sylwiasta159 nie przyciagaj czarnych mysli. Ja takie klucie czuje non stop. I w brzuchu I w szyjce macicy. Tez analizowalam wszystko I ryczalam , dopiero rozmowa z lekarzem mi uswiadomilam, ze MA bolec I kluc wkoncu dzieciaczki buszuja I rosna. Prosze CIE, wiem jakie to trudne, ale musisz myslec pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na izbie na lekarza... i albo zostaje na lyzeczkowanie, albo sie samo oczyscilo albo cudem cos tam jeszcze jest chociaz watpie tak mnie brzuch napierd**al... i przedtem krwawilam chwile teraz caly czas...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta159 Boze kochany trzymaj sie. Modle sie, zeby to nie bylo to najgorsze. Myslami jestem z Toba. Popros lekarza zebys zostala w szpitalu Tam beda CIE obserwowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg jakims cudem pecherzyk jeszcze jest, urosl. Zostaje w szpitalu, ok 19 mam kolejne badanie byc moze. Dalej krwawie. Nie wiadomo skad. Boze, czemu...

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kciuki ciągle zacisniete &&&&&

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ