X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta159 Roletka MA racje . Jakos musimy wytrwac , dzieciaczki nam to pozniej wynagrodza. Fajnie , ze masz mozliwosc zmienic otoczenie, ja takiej mozliwosci nie mam. Rodzina daleko, towarzystwa dotrzymuje mi moj piesio jak maz w pracy :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi dziewczyny mnie jeszcze to, ze tak czytam pamietniki dziewczyn i wiekszosc pisze np tydzien-poltora po terminie @ ze byl na USG pecherzyk 7-10 mm i widac zarodek ale bez serduszka jeszcze niektore nawet z serduszkiem. U mnie pecherzyk prawie 16 mm i tylko cialko zolte widac, wiem, ze nic nie poradzicie, wiem ze to wczesnie i sama sie dziwie temu co czytam, ale wiecie, chora glowa. Jest to mozliwe ze tak wczesnie lekarz widzial zarodek?

No u rodzicow brat 9 lat siostra 17 no i wiadomo rodzice to zawsze inaczej chociaz na jeden dzien ;) w tv juz przekopalam wszystkie pamietniki z wakacji, dlaczego ja i inne smiecie- ale lepsze to niz nic :P

Swoja droga jak daleko macie bliskich od siebie? Moi rodzice jak juz wspominalam rzut beretem ode mnie, tesciowie troche dalej ale bez tragedii, godzinka drogi. Dokarmiaja mnie wszscy :P P przywiozl od tesciowej dla mnie specjalnie upieczony serniczek z rosa, cos na obiad czekoladki owoce potem mama moja kazala mu wstapic na chwile to dala jablecznik golabki kotleciki i jeszcze 300 zl prezentu mikolajkowo- barborkowego :D no pod tym wzgledem to zyc, nie umierac :P

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta a u Ciebie ktory tydzien ciazy?

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to bardzo indywidualna sprawa kiedy zarodek się pokaże, u mnie zarodki miały ok 1.5 cm a pecherzyk jednego miał 1.7cm a drugiego aż 4.6 cm zobacz jaka różnica a zarodeczki dosłownie 1-2 mm różnicy miały :-)

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata mieszka blok dalej a teściowa z teściem 230km od nas i chwała im za to :-D

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Madzia82 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 5t5d a usg mialam dwa dni temu :) niby dr powiedziala, ze to normalne, ale ja i tak musialam przetrzepac Internet.

Moja tesciowa zawsze doprowadzala mnie do szalenstwa, ale odkad wie o in vitro i teraz o ciazy to mam wrazenie ze nic nie robi tylko pyta mnie jak sie czuje :P i do rany przyloz sie zrobila :P

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na tym etapie ciąży czasem godziny mają znaczenie, wystarczy że trochę później zarodek się zagniezdzil i juz, tak samo może wyszłaś z wizyty a wtedy zaczął się zarodek pokazywać ;-) mi w 6t3d nie znaleźli w klinice jednego zarodka chociaż drugiemu biło już serduszko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:01

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Sylwia na tym etapie ciąży czasem godziny mają znaczenie, wystarczy że trochę później zarodek się zagniezdzil i juz, tak samo może wyszłaś z wizyty a wtedy zaczął się zarodek pokazywać ;-) mi w 6t3d nie znaleźli w klinice jednego zarodka chociaż drugiemu biło już serduszko :-)
    Tak wlasnie staram sie myslec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiiaaa... znowu krew... i tym razem to nie jest plamienie.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:14

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Pojedz do innego szpitala niż jezdzilas do tej pory, może cię poloza na oddział bo w domu to ty zawału dostaniesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nic mi przeciez nie zrobia :( ja rozumiem, ze kobiety na poczatku plamia, ok nawet krwawia raz czy dwa... ale u mnie to czwarty raz...
    Dzis duzo obficiej niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:25

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wolałam w domu leżeć, tylko że ja wiedzialam dlaczego krwawie

Oby szybko przeszło krwawienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem... ale mnie uklulo... teraz jestem pewna, ze juz po wszystkim. :(

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nic nie jest przesadzone ja dalej trzymam kciuki za.grocha &&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Martwi dziewczyny mnie jeszcze to, ze tak czytam pamietniki dziewczyn i wiekszosc pisze np tydzien-poltora po terminie @ ze byl na USG pecherzyk 7-10 mm i widac zarodek ale bez serduszka jeszcze niektore nawet z serduszkiem. U mnie pecherzyk prawie 16 mm i tylko cialko zolte widac, wiem, ze nic nie poradzicie, wiem ze to wczesnie i sama sie dziwie temu co czytam, ale wiecie, chora glowa. Jest to mozliwe ze tak wczesnie lekarz widzial zarodek?

No u rodzicow brat 9 lat siostra 17 no i wiadomo rodzice to zawsze inaczej chociaz na jeden dzien ;) w tv juz przekopalam wszystkie pamietniki z wakacji, dlaczego ja i inne smiecie- ale lepsze to niz nic :P

Swoja droga jak daleko macie bliskich od siebie? Moi rodzice jak juz wspominalam rzut beretem ode mnie, tesciowie troche dalej ale bez tragedii, godzinka drogi. Dokarmiaja mnie wszscy :P P przywiozl od tesciowej dla mnie specjalnie upieczony serniczek z rosa, cos na obiad czekoladki owoce potem mama moja kazala mu wstapic na chwile to dala jablecznik golabki kotleciki i jeszcze 300 zl prezentu mikolajkowo- barborkowego :D no pod tym wzgledem to zyc, nie umierac :P

Kurka, ale masz super :) Ja mieszkam w Anglii a rodzina w polsce. Mam tutaj tylko meza. Wiadomo znajomych tez sie MA, ale to nie to samo. Kazdy MA swoje zycie, codziennie sprawy a ja nie lubie sie narzucac I prosic o pomoc. Maz od jutra zaczyna szkole gotowania, dzisiaj jeszcze zjemy jakiegos take- away'a. Powiedzial, ze zrobi rosolek I schaby :) zobaczymy jak mu pojdzie :)

Co do tych rozmiarow to ja tez na poczatku czytalam I nie potrafilam zrozumiec dlaczego moje takie malutkie, ale z czasem podrosly :) Sylwiasta159 musimy wierzyc w nasze malenstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    A ja nie wiem... ale mnie uklulo... teraz jestem pewna, ze juz po wszystkim. :(

Sylwiasta159 nie przyciagaj czarnych mysli. Ja takie klucie czuje non stop. I w brzuchu I w szyjce macicy. Tez analizowalam wszystko I ryczalam , dopiero rozmowa z lekarzem mi uswiadomilam, ze MA bolec I kluc wkoncu dzieciaczki buszuja I rosna. Prosze CIE, wiem jakie to trudne, ale musisz myslec pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na izbie na lekarza... i albo zostaje na lyzeczkowanie, albo sie samo oczyscilo albo cudem cos tam jeszcze jest chociaz watpie tak mnie brzuch napierd**al... i przedtem krwawilam chwile teraz caly czas...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta159 Boze kochany trzymaj sie. Modle sie, zeby to nie bylo to najgorsze. Myslami jestem z Toba. Popros lekarza zebys zostala w szpitalu Tam beda CIE obserwowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg jakims cudem pecherzyk jeszcze jest, urosl. Zostaje w szpitalu, ok 19 mam kolejne badanie byc moze. Dalej krwawie. Nie wiadomo skad. Boze, czemu...

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kciuki ciągle zacisniete &&&&&

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ