Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Inska, wiedziałam że będzie dobrze
to teraz kiedy następne podglądanko ?
Pragnąca wypoczywaj ile się da, mąż niech nawet śniadanie do łóżka przynosi a ty Leż i leż
Monia ale mi ochoty narobiłaś na pierogi, ja już chce święta, aż mi ślinka leci na samą myślpragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Pragnąca dzidziusia ja byłam pewna ze wszystko jest dobrze:)) nie miałam złych przeczuć. Nosisz trojeczke! A biedna macica nie daje rady i się buntuje. Lez i odpoczywaj i byle do wiosny:)
Inska piękny widok prawda? Taki mały człowiek a serducho jak dzwon
Ja spać nie mogę bo mnie 20 dzień z rzędu głową boli.
A i ja już po prenatalnych:) dzieciaczki zdrowe! Mają 6.77cm i 7.48cm, NT 1.6 i 1.7, mają rączki nóżki, noski i najpiękniejsze 5 paluszkow jakie w zyciu widziałam. Krew pięknie płynie, serduszka szybko biją. Pepowina bardzo ukrwiona. Więcej parametrów nie pamiętam.
No poza jednym, jeden z bliźniaków to synekkmb, aszka, Kava, Moniaa, Konwalia, Astra, Sanna, mycha28, Idgie, pragnaca dzidziusia, wiecznie, justa1234, Inska, mia6 lubią tę wiadomość
-
Pragnąca dzidziusia wszystko będzie dobrze . Tylko musisz naprawdę duzo dużo leżeć . Wiara czyni cuda wiec musisz wierzyć i myśleć pozytywnie .
Spokojnie będzie dobrze ;***Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 07:16
aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
Mała Mi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam się w 8 tygodniu
ja dziś tez rozpoczynam produkcje pierogow będą z mięsem i serem na słodko
chciałam Was zapytać czy po lutinusie brałam go 3x1 i duphastonie 2x1 tez przybralyscie na wadze ??
My mielismy wizyte w srode bilo serduszko Pani doktor zalozyla nam kart ciąży zmierzyla ciśnienie i zwazyla a tu już 65,5a było 63
Teraz lutinusa raz dziennie na wieczor i duphaston jeszcze 2x1 dwa opak
aszka lubi tę wiadomość
-
Sanna gratuluje serduszka
Takanijaka super ze prenatalne dobrze wyszly
Gratuluje synka i II trymestru
Ja dzis robie na obiad golabki bo malzowi sie zachcialo ale tyle nakupil na nie ze chyba bede robic je pol dniaSanna, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, aszka lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:wszystkie położne mi wałkują, żeby na początku nie przyjmować gości. Tylko najbliższą rodzinę.
Tatuś powinien stać na straży spokoju mamy i dziecka i szczerze mówić potencjalnym odwiedzającym, że jest jeszcze za wcześnie.
Na pewno warto przedyskutować temat jeszcze przed pojawieniem się bobasa w domu.
A może będziemy wszystkie tak się super czuły że już po tygodniu w domu zrobimy imprezy na 20 osób...
Ale by byłoaszka lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
Dziewczyny gratuluję serduszek!!! Pragnaca jak się cieszę, że z dzieciaczkami dobrze!! Oby tak dalej
Jak mrozicie pierogi?? Ja może też bym się za to wzięła tylko zawsze po rozmrozeniu mi się rozwalaja
I kolejne pytanie... Jak to jest z tymi tygodniami ciąży... Jeśli mam kalendarzowy 21 tydzień 0 dzień to jest 21 tydz czy 22? Bo już zaczynam się gubic. Dziś belly mi wyznaczylo początek 6 miesiąca, a gdzieś wyczytałam że 6 miesiąc zaczyna się w 23 tygodniu... Szczerze mówiąc zglupialampragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
-
Mam wrazenie, ze nie zawsze jest to tak samo nazywane.
Ale generalnie 21t0d to 22 tydzien.
Jesli dziecko ma 6 miesiecy, to jest w pierwszym roku zycia, choc jeszcze nie skonczonym.
Czyli Ty jestes teraz w 22 tygodniu, jeszcze nie skonczonym.
Hm, ale na pasku masz 21 tydzien. Dziwne.
Patrze teraz na swoj pasek. Mam 15 tydzien. A wg Belly zaczelam dzis 16.
Moze pasek pokazuje, ze mam 15t0d? Wczoraj jeszcze bylo ok na pasku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 10:35
Kava, aszka lubią tę wiadomość
08.09 - transfer
-
Sanna wrote:witam się w 8 tygodniu
chciałam Was zapytać czy po lutinusie brałam go 3x1 i duphastonie 2x1 tez przybralyscie na wadze ??
My mielismy wizyte w srode bilo serduszko Pani doktor zalozyla nam kart ciąży zmierzyla ciśnienie i zwazyla a tu już 65,5a było 63
Więcej się tyje na hormonach to normalne.
A ja dodatkowo pierwsza stymulacja 4kg w przód i 2kg straciłam, po czym druga stymulacja kolejne 2kg w przod:-)
Przy zdrowej wtedy diecie.aszka lubi tę wiadomość
-
Sanna wrote:witam się w 8 tygodniu
Ja w I trymestrze nie przytyłam ani kilograma. Ale zapewne to sprawa bardzo indywidualna -
nick nieaktualnyagulas, ja zawsze wrzucam gotowe pierogi do wrzącej wody dosłownie na 2-3 min, artuję zimną wodą rozkładam każdą sztuke obok siebie, żby się nie posklejały, mrożę i potm normalnie gotuję- smakują jak swieże
agulas, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Dziewczyny gratuluję serduszek!!! Pragnaca jak się cieszę, że z dzieciaczkami dobrze!! Oby tak dalej
Jak mrozicie pierogi?? Ja może też bym się za to wzięła tylko zawsze po rozmrozeniu mi się rozwalaja
I kolejne pytanie... Jak to jest z tymi tygodniami ciąży... Jeśli mam kalendarzowy 21 tydzień 0 dzień to jest 21 tydz czy 22? Bo już zaczynam się gubic. Dziś belly mi wyznaczylo początek 6 miesiąca, a gdzieś wyczytałam że 6 miesiąc zaczyna się w 23 tygodniu... Szczerze mówiąc zglupialam
Tutaj to co znalazłam
II TRYMESTR
4 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 14 do 17 tygodnia. (13t 1d - 16t 6d)
5 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 18 do 22 tygodnia. (17t 1d - 21t 6d)
6 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 23 do 27 tygodnia.(22t 1d - 26t 6d)
III TRYMESTR
7 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 28 do 31 tygodnia. (27t 1d - 30t 6d)
8 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 32 do 35 tygodnia. (31t 1d - 34t 6d)
9 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 36 do 40 tygodnia. (35t 1d - 39t 6d)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 12:11
Idgie, agulas, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość