Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było, bo ból głowy miałam nie do zniesienia i nie do życia byłam... Na szczęście już po prenatalnych i ryzyko chorób jest bardzo niskie. Maluszek nasz kochany wiercił się i skakał, a dodatkowo odwracał się plecami jak lekarz chciał pomierzyć ;) Takie wstydliwe dzieciątko mamy ;) Oczywiście nie było mowy nawet o próbie ustalenia płci. Myślałam, że może lekarz da mi zielone światło do odstawienia zastrzyków, ale nie, kazał dalej brać :( Wizytę u mojego ginka mam we wtorek i mam nadzieję, że będę mogła przestać się już faszerować, bo już ledwo żyję. Podziwiam dziewczyny, które biorą przeciwzakrzepowe prawie do końca ciąży. Mój brzuch jest już w takich zrostach po 3 miesiącach zastrzyków, że nie wyrabiam z bólu.

Justa - gratuluje córeńki :) Zosia jest przecudowna :)

Kava, nick nieaktualny, justa1234, nick nieaktualny, Idgie, Inska lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jade I rycze .... Babelki zyja I fikaja, wedlug lekarza wygladaja na okaz zdrowia ... A krwawienia z lozyska , przesunelo sie na dno. Mam nic ale to nic absolutnie nie robic tylko lezec, jak Bede lezec moze sie podniesc a raczej powinno. Na chwile obecna ciagle krwawie I to dosc intensywnie. Lekarz powiedzial, ze powinno stopniowo odpuszczac w miare odpoczynku. Kontrola 14 grudnia. Boze dziewczyny powiedzcie ,ze on sie nie myli I ze wszystko bedzie wporzadku. Nie potrafie sie uspokoic, tak strasznie sie o nie boje.
    Dziekuje Wam wszystkim kochane za kciuki <3

Anko:-), Biała, kmb, Konwalia, nick nieaktualny, justa1234, Astra, Sanna, Idgie, Madzia82, Inska lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca - trzymam kciuki z całych sił, żeby wszystko było dobrze...

Inska - super wiadomość, bardzo się cieszę :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Inska lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• mia6 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca - leż, odpoczywaj i nie stresuj się, bardzo Cię proszę... Lekarz się nie myli i wszystko będzie dobrze, tylko go słuchaj.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Idgie lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca będzie dobrze leż, leż i leż :) ja w 11 i 13tc miałam krwawienie okazało sie że kosmówka nachodzi na szyjkę i stąd krwawienie uspokajali mnie że krwawienia będą mogły się powtórzyć do póki się nie podniesie ostatecznie po krwawieniu w 13tc miałąm brudzenia do 20tc nawet plamieniem tego bym nie nazwała bo to było tylko przy podcieraniu, a w 21tc na połówkowym okazało się że się pięknie łożysko podniosło i było już ponad 6 cm od szyjki, maluszki całe i zdrowe :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anko:-) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca- książki filmy sen i no stress!

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Kochane jade I rycze .... Babelki zyja I fikaja, wedlug lekarza wygladaja na okaz zdrowia ... A krwawienia z lozyska , przesunelo sie na dno. Mam nic ale to nic absolutnie nie robic tylko lezec, jak Bede lezec moze sie podniesc a raczej powinno. Na chwile obecna ciagle krwawie I to dosc intensywnie. Lekarz powiedzial, ze powinno stopniowo odpuszczac w miare odpoczynku. Kontrola 14 grudnia. Boze dziewczyny powiedzcie ,ze on sie nie myli I ze wszystko bedzie wporzadku. Nie potrafie sie uspokoic, tak strasznie sie o nie boje.
    Dziekuje Wam wszystkim kochane za kciuki <3
    Kochanie!! Najwazniejsze ze maluchy maja sie dobrze! zlokalizowali przyczyne, jestem pewna ze jak bedziesz lezec wszystko bedzie dobrze!

nick nieaktualny, Inska lubią tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, ja miałam tak samo jak Roletka i Ty. Na początku krwiak międzykosmówkowy, a jak się wygoił to łożysko nisko się umiejscowiło i krwawienie + skrzepy nie pozwalały mi się do końca cieszyć ciążą, pamiętasz? Plamiłam długo, brałam tony progesteronu i odpoczywałam. Być może to uroda ciąż mnogich? Coś w tym jest. Trzymam kciuki, musi być dobrze <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 18:40

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Jest! Widziałam serduszko! Jedno pięknie bijące, dla mamy i taty <3
    Maluszek jest o dwa dni młodszy: 6 tydzień i 4 dzień, a nie 6 tak, jak myślałam. Mierzy całe 7.2mm :)

Boże jaka ulga! :)

Super :-) cudowne uczucie uslyszec serduszko :-)

nick nieaktualny, Inska lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca najwazniejsze ze z maluszkami wszystko dobrze . Lez, lez,lez i odpoczywaj bedzie dobrze zobaczysz <3

201602151781.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ciesze sie ze polowkowe ok :-)

nick nieaktualny, mia6 lubią tę wiadomość

201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dzisiaj ja organizuję imprezę 0dj.gif
    z okazji naszej 100-dniówki :D 2piwko.gif35pijacy.gif

kmb, nick nieaktualny, mycha28, wiecznie, nick nieaktualny, Biała, Moniaa, justa1234, mia6, nick nieaktualny, Inska lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie . Jestescie cudowne <3

mycha28, nick nieaktualny, justa1234, mia6, nick nieaktualny, Idgie lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca -bądź grzeczna i słuchaj lekarza.
    Jestem pewna, że będzie dobrze. Były tu już takie przypadki i wszystko jest ok.
    U Ciebie też tak będzie!!!

Mia -cudne wieści. A jaki widok piękny, prawda?

Inska!!! Wielkie fanfary dla was!!! Ogromnie się cieszę z serduszka.
    Całuski od cioci Kavy proszę przesłać maluszkowi:*

Roletka - tańcujemy na Waszej imprezie

taniec1.gif

nick nieaktualny, Moniaa, nick nieaktualny, mia6, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca od tego tu jestesmy zeby wspierac <3 <3

Roletka wbijam sie na imprezke :-D

201602151781.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca no to nie pozostaje nic innego jak posłusznie wykonywać nakaz lekarza i na pewno wszystko będzie dobrze :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny swietnie ze Wasze wszystkie badanka dobre :) Kciuki podziałały. &&

Pragnaca dobrze ze jest wszystko ok, bąbelki sa razem :)

Marta dzieciaczek cudny <3

To i wbijam na impreze taniec-ruchomy-obrazek-0439.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 20:25

justa1234, Moniaa, nick nieaktualny, mycha28, mia6, Marta1986, agulas lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka jaka z Ciebie TANCORKA haha :)

pragnąca mam nadzieję że wszystkiemu da rade wypoczynek.

Inska czekałam na to Twoje drugie serducho prawie jak na swoje :)
    Cieszę się niezmiernie!!! I nadal trzymam kciuki :)

A ja laski jutro zaczynam lepić pierogsy z kapustą i grzybkami na święta, jest w planach gdzieś ze 300.... zobaczymy co z tego wyjdzie :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mia6, agulas, Inska lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia 300 pierogow !!! O matko!! Ja robilam w srode z mama 100 i mialam dosc wiec podziwiam :-)

nick nieaktualny, Moniaa lubią tę wiadomość

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

A ja laski jutro zaczynam lepić pierogsy z kapustą i grzybkami na święta, jest w planach gdzieś ze 300.... zobaczymy co z tego wyjdzie :P
    to ile osob zamierzacie goscic :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 21:32

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ