X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie prosze kciuki za moje babelki. Od wczoraj wieczora krwawie, zaczelo sie od plamien, a w nocy juz zywa krew, nawet skrzep widzialam. Lekarz nie kazal jechac na pogotowie ale do kliniki. Jade Tam na 14 boje sie ze do tego czasu bedzie zapozno. Lezenie pomaga, ale za kazdym razem co ide do toalety wylatuje ze mnie cos I to nie wcale w malych ilosciach, bole mam lekkie podbrzusza, jakby troche malpowe. Skurczy brak. Znow ten strach o malenstwa, oby wszystko bylo dobrze.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dlaczego nie pojechałas na pogotowie!
    W życiu bym się nie zastosowała do takiej propozycji lekarzy!!!
    Olej go i jedz na IP.
    Nie ma lepszej opieki niż szpitale na które narzekamy!
    Ja jak miałam krwawienia zadzwoniłam poinformować lekarke ale z mężem jak w klapkach na oczach kierunek szpital....

Oczywiście bardzo trzymam kciuki i Pomodle się za was:-*!
    Ja przy krwiak tez miałam spore krwawienia! Spokojnie.

dfe01f0225.png

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dużo progesteronu!

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny trzymajcie prosze kciuki za moje babelki. Od wczoraj wieczora krwawie, zaczelo sie od plamien, a w nocy juz zywa krew, nawet skrzep widzialam. Lekarz nie kazal jechac na pogotowie ale do kliniki. Jade Tam na 14 boje sie ze do tego czasu bedzie zapozno. Lezenie pomaga, ale za kazdym razem co ide do toalety wylatuje ze mnie cos I to nie wcale w malych ilosciach, bole mam lekkie podbrzusza, jakby troche malpowe. Skurczy brak. Znow ten strach o malenstwa, oby wszystko bylo dobrze.

Ty nie czekaj tylko szpital. Nawet nie wiecie ile razy na początku szpital zaliczalam. I naprawdę czułam się już jak w domu. Automatycznie wiedział co w danej chwili mam robić jak przyjmowali kiedy usiąść czy przejść na wózek czy chociaż ciśnienie zbadać i krew pobrać. Mi tu powiedzieli, że nawet jak będę uważała, że jest coś nie tak i będę dwa razy dziennie ich odwiedzać :-P to mam przyjeżdżać pani doktor z patologii ciąży powiedziała, że nic tak dobrze nie działa jak spokój matki na ciążę.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Kochana trzymaj się ze swoimi bąbelkami <3 wierzę w twoje maluszki, napewno są silne i będą walczyły.

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca poza tym ciaza blizniacza a co dopiero trojaki jest ciaza wyższego ryzyka wiec w szpitalu zajmą się tobą jak mało kim.
    Myślę że stresem można narobić więcej szkód. A tak byłabyś od kilku godzin pod obserwacja i spokojniejsza!

dfe01f0225.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca jedz na IP... I daj znać.. Czekamy.

Dziewczyny chyba mi siara w nocy pociekla. Mam delikatna zaschnieta plamke na pizamie. Będę obserwować :)
    Jeśli to to, to zakładać wkładki laktacyjne i będzie git?

Anko:-) lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa super ze do domciu już :-)

Pragnaca kciuki za was ogromne trzymam, oby wszystko dobrze było :-*

Z tego co wiem to Pragnaca mieszka w Anglii nie wiem jakie tam mają "procedury" jeśli chodzi o krwawienie w 14tc bo wcześniej to dużo nie robią a.właściwie do 13tc nie robią nic

justa1234 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Pragnaca jedz na IP... I daj znać.. Czekamy.

Dziewczyny chyba mi siara w nocy pociekla. Mam delikatna zaschnieta plamke na pizamie. Będę obserwować :)
    Jeśli to to, to zakładać wkładki laktacyjne i będzie git?

Ja na początku chciałam wkładki na noc jak zaczęłam przeciekac ale to się nijak nie opłaca bo tego nie jest dużo, na początku podkladalam zwykle waciki higieniczne a teraz nic po prostu koszulki częściej do prania :-)

agulas lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć podczytuję forum i się zastanawiam czy któraś z Was nie informowała lekarza prowadzącego że ciąża jest z in vitro? Ja na okres ciąży porodu chciałabym się przenieść w rodzinne strony może nie małe miasto ale korci mnie aby nie informować o sposobie zapłodnienia o ile nie będę zmuszana okolicznościami złego stanu zdrowia.

0ea12714dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Pragnaca dlaczego nie pojechałas na pogotowie!
    W życiu bym się nie zastosowała do takiej propozycji lekarzy!!!
    Olej go i jedz na IP.
    Nie ma lepszej opieki niż szpitale na które narzekamy!
    Ja jak miałam krwawienia zadzwoniłam poinformować lekarke ale z mężem jak w klapkach na oczach kierunek szpital....

Oczywiście bardzo trzymam kciuki i Pomodle się za was:-*!
    Ja przy krwiak tez miałam spore krwawienia! Spokojnie.

Anko na pogotowniu nie zrobiliby mi nawet USG , tutaj gdzie mieszkam ( UK ) w razie problemow trzeba skontaktowac sie z lekarzem prowadzacym. Moj ma dzisiaj dyzur w klinice a nie w szpitalu dlatego kazal do kliniki przyjechac.

• Astra Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa cudownie, że już wychodzicie :D Co do odwiedzin, to rozumiem w 100% bo sama najchętniej bym się zamknęła gdzieś i chciała być tylko z synkiem i mężem. Ale są też plusy wczesnych odwiedzin, podobno w ciągu pierwszych 40dni życia maluszek nie zachoruje i nie powinno się go izolować nawet od osób chorych. Jedynie mama wcześniej powinna mieć kontakt z tą osobą - przywitać się blisko, przez uścisk lub buziak w policzek i wtedy nabędzie przeciwciała i potem dzieciątko je przejmie.

Pragnąca trzymam kciuki za twoje bąbelki! Będzie dobrze kochana <3 Może jakiś krwiaczek się zrobił. W końcu masz trzy maluszki i macica jest bardzo mocno ukrwiona, a to co opisujesz, skrzepy i żywa krew może jak najbardziej na to wskazywać, że jakiś pękł i się wynaczynia.

Ja osobiście posłuchałabym lekarza, bo sama w krwawieniem pojechałam na IP, gdzie nie robili absolutnie nic, żeby choć spróbować ratować ciążę. Nawet progesteronu mi nie zbadali. Ze łzami dzwoniłam do lekarza z kliniki co ja mam robić, bo tu tylko leżę i nikt przez cały dzień nawet nie zajrzy, leki wszystkie swoje, gdybym nie miała, to tylko duphaston dawali :/ Wypisałam się na własne żądanie. Na wypisie miałam informację że było wynaczynienie i że już jest czysto, tzn że nie ma krwiaków. W ten sam dzień pojechałam do gina z kliniki i się okazało że jest jeszcze jeden krwiak 3x1,5cm czyli ogromny! Jak można było go nie widzieć na usg? I od tamtego momentu gdyby coś to najpierw do gina i jak szpital to tylko tam, gdzie on jest.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu mam detektor tetna. Sluchalam wieczorem, w nocy I przed chwilka I wszystkie 3 serduszka bija szybciutko I ksiazkowo. Troche mnie to pociesza, ale niepokoj w sercu jest. Dzieki Bogu skonczylam 14 tc I w razie w beda ratowac malenstwa, wczesniej by nawet palcem nie kiwneli.

agulas, Biała lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia wspolczuje, napisz jak po wizycie.

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca trzymam kciuki zeby to bylo tylko jakies naczynko. Czekam razem z Toba na wizyte <3 bedzie dobrze trzymajcie sie <3

Biała lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca. Kciuki trzymam!!!
    Serduszka biją i to jest ważne.
    Odezwij się po wizycie bo my tu z niepokoju pomdlejemy:*

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca to na pewno będzie ok. Może krwiak jak u mnie?
    Jezu nie wiedziałam że w UK jest takie olewanie... wspolczuje:-*
    Daj znać po wizycie.

dfe01f0225.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca,i ja mocno trzymam kciuki. Tyle kciuków macie, że wszystko musi być w porządku :*

Justa, super, że wychodzicie!! :D Cudowne wieści :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca kciuki żeby wszystko było dobrze, trzymaj się ciepło <3
    Justa tylko nie zapomnij o nas i odzywaj się czasem, pokazuj zdjęcie słodziaka i ogólnie zdawaj relacje jak się w nowej roli odnajdujesz :)

Inska koniecznie po wizycie daj znać jak tam Twój maluszek się miewa <3
    Takanijaka, trzymam kciki za usg, napisz później jak Twoje brzdące <3

Dzień jak co dzień, weszłam na pudelka poczytać bzdur i na jednym artykule się skończyło, bo po przeczytaniu dostałam ciśnienia.
    Następna mądra celebrytka, aktorka od siedmiu boleści :
    http://www.pudelek.pl/artykul/86480/kozuchowska_zaszlam_w_ciaze_dzieki_naprotechnologii/

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca musi byc dobrze. Trzymam kciuki kochana ✊

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ