X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska gratuluję :)
    Dziś sprzątam powolutku, bo jutro przychodzą do mnie friends.
    Wczoraj pan dr powiedział, że serduszko jest zdrowe. Sprawdził też inne narządy i powiedział, że dziecko mamy zdrowe. Ah.. i waży już nieco ponad 900 g :D
    Widziałam moją ukochaną córeczkę w 3D. Ma najpiękniejszą buźkę <3 <3
    Dla każdej Mamy jej dziecko jest najpiękniejsze!! <3 <3
    Miłego dnia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:12

justa1234, wiecznie, Inska, pragnaca dzidziusia, Kava, Anko:-), Lilou1984, roletka, sylwiaśta159, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie gratuluję dorodnej córci <3

Idgie to czyli kojejną księżniczkę na forum będziemy mieć <3

Agulas tak masz rację dla matki własne dziecko jest najcudowniejsze <3 <3 jest całym światem <3

agulas, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczna, wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że wiadomo, że trzeba działać :)

Idgie gratulacje córci!

Agulas, super, że widziałaś córunię...

Ja kupiłam wczoraj Lutinus i postanowiłam brać przez trzy dni po 3, potem przez cztery po 2 i kolejne cztery po jednej. Sylwia, możesz mi przypomnieć, jak Ty masz wyjście z progesteronu rozpisane.

Powiem Wam, że trochę jestem wkurzona, że lekarka tutaj tak zignorowała tę sprawę kończenia brania progesteronu. Ja wiem, że niby jak już jest łożysko, to rola Lutinusu czy innego leku, jest zakończona, ale nawet mi nie zaleciła sprawdzenia poziomu po skończeniu. A czytałam na irlandzkich forach, że dziewczyna odstawiła progesteron (ten Cyclogest, który ja biorę) i wylądowała w szpitalu i włożyli ją na lek z powrotem, do końca ciąży.

aszka lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziekuje za rady :)
    Ja spedzilam noc w szpitalu :/ zaczelo sie dosc niewinnie, ze tak powiem. Od samego poczatku mecze sie z zaparciami, wczoraj popoludniu probowalam cos " zrobic" , kolka jak z ziemi na marsa, okropny bol brzucha I tpd. Po 2 h spedzonych w toalecie tyl tak mnie bolal, ze nie moglam sie wyprostowac. ( leciala mi tez krew z " pupy" ) . Telefon do poloznej, a ta kazala jechac do najblizszego szpitala. Ten w ktorym ja mam rodzic jest 40 min drogi od Nas wiec pojechalismy do tego w naszym miescie. Zajeli sie mna dosc szybko, okazalo sie, ze dostalam skurczy , nie jakis Tam duzych ale jednak. Od wysilku I prezenia sie :/ podali kroplowke rozkurczowa I jakas papke do zjedzenia na zaparcia. Zostawili na noc na obserwacji. Dopiero OK 2 poszlam do toalety I cos Tam zrobilam ale nie zawiele. Rano po 8 po obchodzie mnie wypuscili.
    Na 13.30 jade do swojego szpitala maja szyjke I reszte sprawdzic.
    To co wczoraj przezylam to byl koszmar, dusznosci, nie moglam zlapac tchu, ten bol w podbrzuszu I zadku :/ tragedia , oby juz wiecej sie nie powtorzylo.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, pytałaś co mama z Pl Ci może przywieźć przydatnego - czopki glicerynowe na zaparcia. Szczególnie po wczorajszych atrakcjach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:14

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Hej dziewczyny. Dziekuje za rady :)
    Ja spedzilam noc w szpitalu :/ zaczelo sie dosc niewinnie, ze tak powiem. Od samego poczatku mecze sie z zaparciami, wczoraj popoludniu probowalam cos " zrobic" , kolka jak z ziemi na marsa, okropny bol brzucha I tpd. Po 2 h spedzonych w toalecie tyl tak mnie bolal, ze nie moglam sie wyprostowac. ( leciala mi tez krew z " pupy" ) . Telefon do poloznej, a ta kazala jechac do najblizszego szpitala. Ten w ktorym ja mam rodzic jest 40 min drogi od Nas wiec pojechalismy do tego w naszym miescie. Zajeli sie mna dosc szybko, okazalo sie, ze dostalam skurczy , nie jakis Tam duzych ale jednak. Od wysilku I prezenia sie :/ podali kroplowke rozkurczowa I jakas papke do zjedzenia na zaparcia. Zostawili na noc na obserwacji. Dopiero OK 2 poszlam do toalety I cos Tam zrobilam ale nie zawiele. Rano po 8 po obchodzie mnie wypuscili.
    Na 13.30 jade do swojego szpitala maja szyjke I reszte sprawdzic.
    To co wczoraj przezylam to byl koszmar, dusznosci, nie moglam zlapac tchu, ten bol w podbrzuszu I zadku :/ tragedia , oby juz wiecej sie nie powtorzylo.
    Kochana trzymaj się dzielnie z bąbelkami <3

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pragnąca, pytałaś co mama z Pl Ci może przywieźć przydatnego - czopki glicerynowe na zaparcia. Szczególnie po wczorajszych atrakcjach...

To jest na liscie produkt nr 1 Anatolko :) dziekuje :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiesci, pragnaca u ciebie rozniez bo wszystko dobrze sie skonczylo :) to lubie :)

Inska mnie tez nie kazano ani razu zbadac progesteronu, bo jak dr stwierdzila, jest wydzielany pulsacyjnie i nie ma to sensu :)

Do x dnia bralam jak zawsze 2-2-2
    Potem przez 5 dni 2-1-1
    Potem przez 5 dni 1-0-1
    I koniec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:50

Inska, aszka lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylwia!

Pragnąca, aż mi serducho zamarło na chwilę. Boziu jak dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Jedź do swojego lekarza i daj nam znać czy coś zaradzą Kochana.
    Będę trzymać kciuki, żeby takich akcji już ani razu nie było! Trzymaj się tam Dzielna Kobieto <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Anatolka jak się czujesz? Jak ciaza przebiega? Nie jestem w stanie wszystkich stron czytać a ostatnio nie widziałam twoich postów.
    Bardzo ci kibicowalam wiec jak masz ochotę napisz w kilku słowach jak się czujesz:-) plus jak nastawienie? Przypomnij mi który to tydzień?
    Sciskam bardzo.

A co do czopkow moje drogie, po porodzie przestały nawet one pomagać a ratowały mnie w ciazy. Toaleta raz na 3 4 dni....i jak tu wagę zgubić!

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca nie zazdroszczę kochana :| dobrze ze wszystko ok, myślałaś o lewatywie? Niech mnie poprawia jeśli Sie mylę ale lewatywa tak jakby rozpuszczala zawartość jelita, następnym razem jak będzie aż tak źle to może warto, nie ma wtedy skurczy jelit jak podczas biegunki a wszystko ładnie schodzi

Dziewczyny nie pamiętam czy już pytałam najwyżej się powtórzę, jakie macie termometry? Chyba najgorszy wybór na dzień dzisiejszy bo nie wiem który się sprawdzi

aszka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Anatolka jak się czujesz? Jak ciaza przebiega? Nie jestem w stanie wszystkich stron czytać a ostatnio nie widziałam twoich postów.
    Bardzo ci kibicowalam wiec jak masz ochotę napisz w kilku słowach jak się czujesz:-) plus jak nastawienie? Przypomnij mi który to tydzień?

17tc. Czuję się dobrze. Na szczęście omijają mnie wszelkie ponadnormatywne ciążowe atrakcje. Oby tak zostało :-) odstawilam kilka dni temu duphaston i rzyganie przeszło mi jak ręką odjął. Biorę już tylko utrogestan i clexane.

aszka, agulas, Anko:-), Konwalia, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca Ty nic w domu nie rob, lez i tyle. 3 dzieciaczków to wiadomo organizm bardziej wysilkowo reaguje i dlatego tez takie niestety przygody. Dobrze ze poztywnie sie skonczyło,buziaczki dla dzieciaczkow w brzusiu.

Roletka ja mam taki polecany i na tym forum i na forum dla matek, w ogole go uzywam i ok. Dla dziecka i dla nas w domu, 5 lat gwarancji http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-bezdotykowy-non-contact.html

• roletka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aszka :-*

Anatolka super ze ciążą mija spokojnie :-) oby tak dalej, za niedługo połówkowe to się naogladasz synka z każdej strony :-) buziaczki :-*

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Anatolka super ze ciążą mija spokojnie :-) oby tak dalej, za niedługo połówkowe to się naogladasz synka z każdej strony :-) buziaczki :-*

Oglądam co 2 tygodnie :-) tydzień temu mój Lokator ważył 130g. A od soboty puszcza mi bąbelki w brzuchu ;-)

roletka, Kava, agulas, Moniaa, Takanijaka, pragnaca dzidziusia, aneczka2015, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :-) ja też co dwa, trzy tyg chodzę w zależności od potrzeby :-)

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca na zaparcia polecam Lactosum - mnie bardzo pomagał w ciąży.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca biedna dziewczyno, ale się umeczylas. Współczuję bardzo.. nie znam żadnego sposobu na zaparcia. Nigdy mnie to nie spotkało. Ale popijam herbatkę koperkowa, którą wszystkie dobrze znamy :)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Dziewczyny nie pamiętam czy już pytałam najwyżej się powtórzę, jakie macie termometry? Chyba najgorszy wybór na dzień dzisiejszy bo nie wiem który się sprawdzi
    Też podpinam się pod pytanie :).

Pragnaca, obyś więcej takich przygód nie doświadczała. Dobrze, że maluszki są całe i zdrowe.

Mam dziś zły dzień i muszę się wygadać :(. Pojechałam do szpitala tak jak mowila mi babka z rejestracji jak dziś dzwoniłam do poradni diabetologicznej. Pielegniarka popatrzyła na wyniki glukozy, powiedziala ze za wysokie i ze pójdzie zapytac panią dr co robimy. Kazała isc do innego pokoju do dietetyczki czy cos. Zaczyna cos mówić to się włączyłam w rozmowe co by nie byla jednostronna. Pani wyciągnęła 2 kartki a4 z rozpiska warzyw, pieczywa itd. Po czym mówi ze widzi ze juz dużo wiem i ze juz nie ma mi co tłumaczyć i koniec. Mam zmienić dietę i tyle. Pytam o glukometr to mówi mi ze dopiero na wizycie u lekarza moge dostać a najpierw musze sie zapisać w rejestracji. A co w rejestracji z terminami? Co najwyzej na połowę lutego. No to się pytam kobiety czy nie da rady wczesniej bo skierowanie pilne a ta do mnie ze juz przecież na wizycie wstępnej bylam i musze czekać. Wybaczcie ale jak mam na oko zgadywać co jest dla mnie dobre i czym nie szkodze swojemu dziecku... Bylam w 6 poradniach i wszędzie terminy odległe mimo pilnosci skierowania. W jednej to w ogole malo się nie uśmiałam bo pani podala mi termin na 13 kwietnia - ladnie jej podziękowałam i powiedzialam ze do tego czasu to juz urodze. Na dodatek zgubiłam telefon, nigdzie nie moglam go znaleźć, poklocilam się z mężem i ryczalam chyba przez godzinę z tych wszystkich dzisiejszych emocji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:39

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Ale fajnie :-) ja też co dwa, trzy tyg chodzę w zależności od potrzeby :-)

Ja do przychodni prywatnie chodzę co 4 tygodnie. W każdej chwili na oddział mogę przyjść do swojego gina <3 twierdzi, że musi dbać o moją głowę w równym stopniu, żebym się nie stresowała i denerwowala niepotrzebnie. Ostatnio mi powiedział, że zaprasza na oddział za 2 tyg. Jak Mu powiedziałam, że zobaczymy, że może wytrzymam, bo czas mi szybko leci i nie mam jakiś wielkich schizów to się obruszył ;-) i powiedział, że zaprasza ;-) widać, że żywo się o nas troszczy :-)

pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Moniaa, mia6, aszka, roletka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ