X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Też podpinam się pod pytanie :).

Pragnaca, obyś więcej takich przygód nie doświadczała. Dobrze, że maluszki są całe i zdrowe.

Mam dziś zły dzień i muszę się wygadać :(. Pojechałam do szpitala tak jak mowila mi babka z rejestracji jak dziś dzwoniłam do poradni diabetologicznej. Pielegniarka popatrzyła na wyniki glukozy, powiedziala ze za wysokie i ze pójdzie zapytac panią dr co robimy. Kazała isc do innego pokoju do dietetyczki czy cos. Zaczyna cos mówić to się włączyłam w rozmowe co by nie byla jednostronna. Pani wyciągnęła 2 kartki a4 z rozpiska warzyw, pieczywa itd. Po czym mówi ze widzi ze juz dużo wiem i ze juz nie ma mi co tłumaczyć i koniec. Mam zmienić dietę i tyle. Pytam o glukometr to mówi mi ze dopiero na wizycie u lekarza moge dostać a najpierw musze sie zapisać w rejestracji. A co w rejestracji z terminami? Co najwyzej na połowę lutego. No to się pytam kobiety czy nie da rady wczesniej bo skierowanie pilne a ta do mnie ze juz przecież na wizycie wstępnej bylam i musze czekać. Wybaczcie ale jak mam na oko zgadywać co jest dla mnie dobre i czym nie szkodze swojemu dziecku... Bylam w 6 poradniach i wszędzie terminy odległe mimo pilnosci skierowania. W jednej to w ogole malo się nie uśmiałam bo pani podala mi termin na 13 kwietnia - ladnie jej podziękowałam i powiedzialam ze do tego czasu to juz urodze. Na dodatek zgubiłam telefon, nigdzie nie moglam go znaleźć, poklocilam się z mężem i ryczalam chyba przez godzinę z tych wszystkich dzisiejszych emocji..

Wiecznie wspolczuje, nie pomoge w kwestji polskiej sluzby zdrowia I jak to dziala, bo zwyczajni sie nie znam.
    A maz powinien okazac wieksze zrozumieniem, a nie ciezarna jeszcze denerwowac. Sprobuj sie uspokoic bo nerwy szkodza dziecince.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie nie denerwuj sie, prywatnie isc nie mozesz? Tulam <3

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wiecznie nie denerwuj sie, prywatnie isc nie mozesz? Tulam <3
    Znalazlam babkę prywatnie (ordynator oddziału szpitala wojewódzkiego), ale rejestruje tylko we wtorki i czwartki (dzis juz nie udalo mi się dodzwonic do niej) wiec we wtorek bede dopiero dzwonić

Pragnaca, na zmiane przespałam i przelezalam czas od kiedy wróciłam do domu, ale nic to nie dało, a jeszcze doszły twardnienia brzucha i ból głowy. A ty jak się czujesz? Już lepiej po tym szpitalu?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tylko na momencik, ale doczytałam wszystko !

Chciałam Wam powiedzieć, ze będziemy mieli córeczkę - wczoraj lekarz powiedział ze na 100% (z resztą tak sie w końcu wystawiła, ze ja sama rozpoznałam płeć). 440 g, wg mojego gina wszystko ok, a za tydzien mamy połówkowe we Wrocku, wiec mam nadzieje potwierdza sie wszystkie dobre wiadomości :)
    No i kopie jak szalona! Niesamowite uczucie!

Prawdopodobnie bedzie Tosia (Antonina). Co myślicie o tym imieniu ?

Ps: no i w końcu sie czuje jak człowiek! W zasadzie nic nie dolega, tylko sie mecze paskudnie, ale to w porównaniu z 4 pierwszymi miesiącami, które upłynęły dosłownie w wc, to pikus ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:33

Moniaa, wiecznie, aneczka2015, Konwalia, Lilou1984, pragnaca dzidziusia, mia6, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Znalazlam babkę prywatnie (ordynator oddziału szpitala wojewódzkiego), ale rejestruje tylko we wtorki i czwartki (dzis juz nie udalo mi się dodzwonic do niej) wiec we wtorek bede dopiero dzwonić

Pragnaca, na zmiane przespałam i przelezalam czas od kiedy wróciłam do domu, ale nic to nie dało, a jeszcze doszły twardnienia brzucha i ból głowy. A ty jak się czujesz? Już lepiej po tym szpitalu?

Wypij meliske I sprobuj zasnac. Nowy dzien , lepsze samopoczucie przyjdzie. Brzusio twardnieje, bo sie zdenerwowal razem z mamuska, wiadomo. Duzo odpoczynku potrzebujesz teraz.

Ja nadal cierpie ale juz na sile nic nie probuje, caly dzien jadlam sliwki, pilam syrop od lekarza I duzo wody. Czuje , ze gra mi w jelitach, ale nie wiem czy cos z tego dzisiaj bedzie. Ahhhh.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca nie wiem, czy Ci to pomoże, ale nie zaszkodzi spróbować. Na mnie działają buraki ugotowane i pokrojone w kostkę. Ważne, żeby je gryźć. Tak mi pediatra zalecala jak karmiłam i u mnie to działało.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Pragnaca nie wiem, czy Ci to pomoże, ale nie zaszkodzi spróbować. Na mnie działają buraki ugotowane i pokrojone w kostkę. Ważne, żeby je gryźć. Tak mi pediatra zalecala jak karmiłam i u mnie to działało.

Dziekuje Konwalia. Oczywiscie sprobuje.

• mia6 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia gratuluję córeczki :) Bardzo mi się podoba imię Antonina :) Super :)

Idge Tobie również gratuluję córeczki :)

Anatolko bardzo się cieszę, że wszystko w porządku :) Oby tak dalej :) A
    lekarza masz super!

Pragnąca współczuje przeżyć... kapustę kiszoną mogę na zaparcia polecić, albo kefirek... no ale czopki glicerynowe podobno najlepsze.

Wiecznie spróbuj się nie denerwować, chociaż rozumiem, że to teraz trudne. We wtorek umówisz się prywatnie, a teraz poczytaj o diecie (wiem, że są nawet przykładowe jadłospisy w internecie) i do wizyty stosuj się do tych zasad.

Jeżeli się nie mylę, to wczoraj poczułam pierwsze ruchy dzidzi :D takie bulgotki fajne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:58

Viki26, wiecznie lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia ... Antonina ... Tosia ... bardzo ładne imię ☺
    U mnie będzie Marika... nie wszystkim się podoba. Ale mam nadzieje ze malutka nie będzie niezadowolona ze swojego imienia ☺

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia, gratuluję córeczki :). Chyba ostatnio dziewczynki na wątku zaczynają królować ;). A imię Antonina - bardzo ładne :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie będzie Marika... nie wszystkim się podoba. Ale mam nadzieje ze malutka nie będzie niezadowolona ze swojego imienia ☺
    ważne ze rodzicom się podoba :), a inni mogą sobie co najwyzej pogadac :P

Moniaa lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Mnie się Marika bardzo podoba, w dodatku mam bardzo fajną kumpelę o tym imieniu (a to tez ważne, bo jeżeli znamy kogoś o danym imieniu, to często je ze daną osobą utożsamiamy).

U nas jeszcze dyskusje trwały nad: Michaliną, Zuzanną i Nelą :)

Na razie zostaje Tośka :)
    (I pewnie sie to juz nie zmieni)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Astra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Fistaszku gratulacje, mam nadzieję, że sama też się do nas odezwiesz pochwalić się szkrabami.

Gratuluję udanych wizyt :) Sporo dziewczynek się szykuje

Ja na zaparcia stosuję czopki glicerynowe, activie, wodę z magnezem i sam magnez.

Roletka, termometr też mam ten co aszka i jak go sprawdzaliśmy to mierzy dokładnie, także myślę że przy Małym będziemy z niego zadowoleni.

La-mia Tosia bardzo mi się podoba, ale moi rodzice mają kotkę o tym imieniu wiec dla mnie się kojarzy, ale samo imię jest super moim zdaniem. Podobnie jak Marika, cudowne, pochodzenia węgierskiego, brałam pod uwagę jakby była dziewczynka, ale mojemu M się ie podobało :( No ale mamy synka, dla którego imię mieliśmy już od lat wybrane :)
    My w poniedziałek mamy wizytę :) ależ jestem ciekawa ile waży mój lokator.

Moniaa, pragnaca dzidziusia, agulas, aszka lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jestem na tym watku nowa i mam ndzieje ze mozna do was dolaczyc :) obecnia jestem w 10tyg, sledzilam wasz watek praktycznie dluugo bo odkad powastal ale nigdy nie udalo mi sie tu zagoscic. Mam nadzieje ze zostane z wami na dluzej :)

pragnaca dzidziusia, agulas, Kava, wiecznie, Sanna, Inska, Anko:-), aszka, Takanijaka, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby trochę zaparcia miałam jak zaczęłam wcinać żelazo 2x1, ale teraz codziennie na śniadanie jem sobie jogurt naturalnie gęsty z Bakomy + płatki owsiane + pestki słonecznika dorzucam parę rodzynek i pozostałe po świętach wiórki kokosowe ... Na dwójeczkę chadzam 2 razy dziennie bez problemu.
    Astra ... a Ty myślisz że mojemu M. się podobało ??? cooo Ty!!!
    Był taki anty że ho ho ho... ale dobra argumentacja to pół sukcesu...
    On chciał Anię, Ewę a najlepiej MONIĘ haha Na szczęście doszliśmy do porozumienia :) Ostatnio pytałam się go czy zmieniłby teraz imię dla malutkiej na inne, to powiedział ZA ŻADNE SKARBY :)

pragnaca dzidziusia, Astra, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy na tym etapie tj. 21 tc dzieciaczki moga sie jeszcze przemieszczac w brzuchu? Maja wystarczajaco miejsca? Od wczoraj poludnia slabiej czuje moje bable , prawie wcale. Dopiero jak poloze reke nad spojeniem lonowym to zaczynam czuc pulsowanie I smyranie od srodka. Sprawdzalam dopplerem tetno znajduje I jest OK. Czy one mogly sie przemiescily tak ze slabiej je czuje, dodam ze juz czulam wyrazne kopniaczki I ruchy wczesniej, a teraz nic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasik3307 wrote:
    Czesc dziewczyny jestem na tym watku nowa i mam ndzieje ze mozna do was dolaczyc :) obecnia jestem w 10tyg, sledzilam wasz watek praktycznie dluugo bo odkad powastal ale nigdy nie udalo mi sie tu zagoscic. Mam nadzieje ze zostane z wami na dluzej :)

Witamy serdecznie :)

• agulas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca, ja tak miałam do ok 25 tyg. Czasami czułam ciągle, a czasami kilka razy dziennie.
    Mi lekarz powiedział, że na tym etapie dziecko może się przedmieścic. Ale Ty masz trójkę, więc nie wiem :P

Kasik witamy i czekamy na same dobre wieści :)

Fistaszku czekamy na relacje!! :)

Jak piszecie o zaparciach, widzę jak każda ciąża jest indywidualna. U mnie niestety jest w tą drugą stronę. Codzienne biegunki od początku ciąży, kilka razy dziennie.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia w takim razie gratuluję siły argumentu :D Ania, Ewa też bardzo ładne imiona (akurat moje i siostry :P) ale dla mojego dziecka chciałam coś innego. Troszkę bardziej oryginalnego ale nie kiczowatego i Marika taka mi się właśnie wydawała, ładna i nowoczesna. Mnie jeszcze się Estera podobała (mogłam tak mieć na imię ale tata się nie zgodził :P) albo Laura i tylko Laura podobała się mężowi. No ale synek ułatwił nam zadanie bo mieliśmy tylko 2 imiona dla chłopców od zawsze więc nie było w ogóle problemu :D

A tak zmieniając temat... czy wasze zwierzaki też zapadają w sen zimowy? Nie wiem co się dzieje, ale mój 2 letni pies od 3 dni śpi. Wstaje na jedzenie, na spacer, albo jak coś gotuję (w nadziei że będę dobrze to robić i dużo spadnie na podłogę :D) a tak to normalnie łóżko, kołderka i śpi

aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Kasik! Gratulacje!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ