X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Kmb a czemu szpital?

Przez serce moje ale już jest dobrze.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ej ty!
    Anie to fajne dziewczyny!:-)
    Mam sporo Anek-koleżanek i faktycznie spoko laseczki... ;)

Kasik a jaki miałaś nick na ivf poprzednio?

• Astra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb a myślałam o Tobie ostatnio właśnie. Kurczę ale to dalej w szpitalu jesteś jeszcze? Mam nadzieję że już dobrze będzie, bez takich stresów.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już od dziś w domu :-D. ja liczę się cały czas, że mogę jeszcze tam wrócić zanim urodze . Teraz to raczej dla spokoju mnie trzymali by mieć pewność, że z małym będzie dobrze. Od początku wiedzieliśmy, że będzie ciężko przez wadę która mam.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb dobrze ze juz wyszłas ze szpitala i wszystko w porzadku. :)

Anko i kmb wysle dzis linka wieczorem.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasik3307 wrote:
    Aszka na forum (ovufriend) juz kiedys bylam, watek 35+ i IVF w latach 2013, pamietam jeszcze niektore dziewczyny, Madzia82, Kaarola, Miriam i wiele innych niestety wtedy sie nie udalo. W wakacje byla druga proba w Novum, udalo sie za pierwszym razem, niestety we wrzesniu poronienie :( wiec tak niesmialo jeszcze sie udzielam na forum w zwiazku z dlugoletnim staraniem i niepowowodzeniami...tyle dziewczyn juz sie przewinelo od 2013 a ja ciagle bylam w tym samym punkcie...Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko w porzadku, musi byc !!! Trzymam dziewczyny juz za was kciuki od 2013 i kazda prawie z waszych historii troche znam..

\kasik imiennieczko :) Witamy i trzymamy kciuki. po takim wysiłku musi kiedyś przyjść nagroda. na pewno będzie wszystko dobrze. rozgość się :)

ufff. skończyłam. wszystko poprane, poprasowane i ułożone w komodzie i szafie :)
    teraz mogę leżeć już do góry brzuchem (hmmm...trochę niewygodnie) do końca ciąży!:)

Pragnąca też miałam takie dni, że mała się mało ruszała. nawet jednego dnia miałam niezłego stresa bo pierwszy raz kopnęła koło 18. widocznie tak czasem jest że dzieciakom też się nie chce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

Moniaa, Konwalia, justa1234, pragnaca dzidziusia, wiecznie, Takanijaka, mia6, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ... ależ ładnie się prezentujesz ☺

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

ufff. skończyłam. wszystko poprane, poprasowane i ułożone w komodzie i szafie :)
    teraz mogę leżeć już do góry brzuchem (hmmm...trochę niewygodnie) do końca ciąży!:)
    z tej okazji ekshibicjonuje brzuszek w połowie 30 tygodnia, który ostatnio mam wrażenie sporo poszedł do przodu...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e65b3058601.jpg

Jaki piękny brzusio :)
    Ślicznie wyglądasz.

Aż zatęskniłam troszeczkę...

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ale z Ciebie laseczka :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ale piękny brzusiolek <3
    Jak ja tęsknię za takim brzuszkiem <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jaki CUDNY nowy awatarek ☺

A to ja trochę mniej roznegliżowana hehe
    Ale coraz bardziej przypominam kulkę :p

23upriq.jpg

pragnaca dzidziusia, Kava, wiecznie, Takanijaka, justa1234, mia6, agulas, Inska, Viki26 lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaataka z Ciebie kulka jak i ja :) Nam się wydaje ze jesteśmy "wielkie" a otoczenie trochę inaczej to odbiera, albo po prostu starają się być mili :P

dzieki dziewczyny za komplementy. M nazywa mnie "grubaskiem" "bebzolkiem" i "Pępuchem" (twierdzi że to takie słodkie!!! grrr)... więc chociaz Wy mnie trochę dowartościujecie :P hehe

szykuje się własnie na imprezkę, jestem jeszcze troszkę przeziębiona, ale bedzie tam 30 lekarzy więc będę czuła się bezpiecznie :P

zdjęcia robie co miesiąc w tym samym stroju, w tym samym miejscu i potem chce zrobić taką foto-pamiatkę z rośnięcia brzucha ;)

pa Kochane

Moniaa, Kava, justa1234 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ... mój M. mówi na mnie Obeliks hehe
    życzę Tobie miłej imprezki :)

Lilou1984, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuchy.

Mój mówi
    - Grubasku
    - Olinek okrąglinek
    - Bańka

A jak tylko jest koło mnie to przytula brzucha. Mówi do niego ( czasem mam wrażenie, że więcej niż do mnie) :-P
    Ale widzę, że on bardziej się doczekać nie może niż ja ciągle coś ustawia przekłada,( ja już bazę do fotelika mam w samochodzie :-D )
    I wiecie co szkoda mi ich trochę tych naszych facetów mój widać, że strasznie zazdrości ( zresztą często to mówi) tych kopniakow tego falowania brzucha.

Moniaa, justa1234, mia6, aszka, Lilou1984, agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, widzę nową fryzurkę.
    Ślicznie wyglądasz :)

aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • babyonline82 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :-) mogę dołączyć? Śledzę Wasz wątek od początku ciąży ale bałam się ujawniać :-)
    To było moje pierwsze invitro - tylko jeden zarodek dotrwał do 5 dobry, więc jestem tym bardziej szczęśliwa,że się udało! :-)

P.S. wszystkim mamusiom gratuluję pięknych dzieciaczków ! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:33

Takanijaka, justa1234, Moniaa, Konwalia, mia6, Kava, aszka, Lilou1984, Sanna, wiecznie, agulas, pragnaca dzidziusia, La-mia, Viki26 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyonline84 witamy:)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Babyonline 84.

Aszka, malutka jest cudowna gratuluję. Niech rośnie zdrowo.
    Taka do calowania

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Justa jaki CUDNY nowy awatarek ☺

A to ja trochę mniej roznegliżowana hehe
    Ale coraz bardziej przypominam kulkę :p

23upriq.jpg
    Piękna kuleczka <3

aszka, Inska lubią tę wiadomość

• babyonline82 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjęcie. :-)
    Dziewczyny - ślicznie wyglądacie. Moniaa - piękny brzuszek.
    Lilou - zaazdroszczę, 30 tc i taka figura! :-)

A tak przy okazji - troszkę posmęcę - kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla dziecka?

Jestem dopiero w 14 tc, a przyjaciólka już mnie wypytuje czy zabrałam się za zakupy dla dziecka, opowiada co się, przyda a co nie. Ona część ciuszków miała już kupione przed zajściem w ciążę.
    Dziewczynom na lipcowym wątku też powoli zaczyna się szaleństwo zakupowe.

A ja dopiero tak nieśmiało zaczynam czytać co będzie potrzebne takiemu maluszkow i ile będzie kosztować. Innymi słowy - POWOLI ogarniam, z naciskiem na powoli.

Dodatkowo wraz z mężem doszliśmy do wniosku, że nie ma się co spieszyć, bo różnie może jeszcze być (w sensie - lepiej nie zapeszać). Zapewne za poważne zakupy zabierzemy się późno, w czerwcu, może pod koniec maja. (termin mam na 15 lipca)

I w związku z tym wszystkim złapałam dzisiaj doła. Czuję się taka niedostosowana, nieprzygotowana i nieogarnięta. Tak jakbym miała być złą matką bo nie szaleję jeszcze na punkcie kupowania maleńkich body...

Nie rozmawiam tylko o dziecku, żyję normalnie. Do tego pracuję i zamierzam pracować najdłużej jak się da. (odpukać na razie ze mną i bejbikiem wszystko jest dobrze)

Czy ja jakaś nienormalna jestem?

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ