Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonia ale zgrabnisia z ciebie.
Kmb taki mój slodziak
Baby hejja kupowałam z rozsądkiem i jest dobrze. Nie ma co przesadzać i kupować na zapas bo mogą się np. Kosmetyki nie sprawdzić itd. Kilka sztuk ubranek, termometr, wózek itd i starczy. Jak zabraknie to dokupisz. A kupować to kupuj jak chcesz to teraz chociaż ja czekałam dłużej. I gratulacje
maluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 00:29
babyonline82 lubi tę wiadomość
-
babyonline82 witamy nowa mame:) i gratuluję
))
ja zaczęłam kupować po badaniu połowkowym, jak już płeć była 3 razy potwierdzona;) właśnie skończyłam z zakupami:)
jeśli chodzi o ciuszki 0-3 mc to polecam olx i allegro można za grosze kupić furę pięknych ciuszków używanych. cześć rzeczy sprzedają nowe bo bobas nie zdążył założyć, albo założył 2 razy i wyrosl:D z Olx umówiłam się u sprzedających w domu, przygotowali wory ubrań, wybrałam co chcialam. płaciłam 1-10 zl za sztukę. niektóre prawdziwe perełki:)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 01:58
aszka, Moniaa, justa1234, mia6, pragnaca dzidziusia, Viki26, babyonline82 lubią tę wiadomość
-
Babyonline witaj
Wiesz, my tu wszystkie jesteśmy kobietami po przejściach jeśli chodzi o ciąże i chyba każda z nas czekała z zakupami dla maluchów. Inaczej sie na to patrzy z naszej perspektywy i wydaje mi sie, ze komuś z boku cieżko by było to zrozumieć.
Zacznij zakupy wtedy kiedy bedziesz gotowa. Ja tez dopiero po polowkowych rozpoczęłam nieśmiałe zakupy.
Co do ubranek to i tak wszystko wychodzi w praniu. Ja dostałam ich bardzo dużo a w praktyce używam kilka sztuk, które sie najwygodniej nakłada i zdejmuje. Reszta leży w szafie. Także, ten...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 06:39
aszka, Moniaa, agulas, mia6, pragnaca dzidziusia, Inska, babyonline82 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny chciałam się przywitać w drugim trymestrze
)) bardzo się ciesze ze juz następny etap przed nami
pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Moniaa, justa1234, wiecznie, Takanijaka, Kava, Pola7, agulas, mia6, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Inska, Astra, Viki26 lubią tę wiadomość
-
babyonline82 wrote:Dziękuję za przyjęcie.
Dziewczyny - ślicznie wyglądacie. Moniaa - piękny brzuszek.
Lilou - zaazdroszczę, 30 tc i taka figura!
A tak przy okazji - troszkę posmęcę - kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla dziecka?
Jestem dopiero w 14 tc, a przyjaciólka już mnie wypytuje czy zabrałam się za zakupy dla dziecka, opowiada co się, przyda a co nie. Ona część ciuszków miała już kupione przed zajściem w ciążę.
Dziewczynom na lipcowym wątku też powoli zaczyna się szaleństwo zakupowe.
A ja dopiero tak nieśmiało zaczynam czytać co będzie potrzebne takiemu maluszkow i ile będzie kosztować. Innymi słowy - POWOLI ogarniam, z naciskiem na powoli.
Dodatkowo wraz z mężem doszliśmy do wniosku, że nie ma się co spieszyć, bo różnie może jeszcze być (w sensie - lepiej nie zapeszać). Zapewne za poważne zakupy zabierzemy się późno, w czerwcu, może pod koniec maja. (termin mam na 15 lipca)
I w związku z tym wszystkim złapałam dzisiaj doła. Czuję się taka niedostosowana, nieprzygotowana i nieogarnięta. Tak jakbym miała być złą matką bo nie szaleję jeszcze na punkcie kupowania maleńkich body...
Nie rozmawiam tylko o dziecku, żyję normalnie. Do tego pracuję i zamierzam pracować najdłużej jak się da. (odpukać na razie ze mną i bejbikiem wszystko jest dobrze)
Czy ja jakaś nienormalna jestem?ja pierwsze ciuszki miałam już od 13 tyg
ale to był spontan z zakupem a i koleżanka mi podrzucila cały karton dla dziewczynki choć jeszcze nie znałam płci
Lilou ma rację olx i allegro to faktycznie super sprawa i mozma znaleźć super ciuszki
Mi każdy muwil że za dużo kupuje ale powiem ci ze u mnie każdy ciiszek jest wykorzystany na maksaa to dlatego że moja Zocha ma dziurawą brodę i ciągle z papachy jej leci
no i się Ulewa
więc zaraz ja przebieram
w jednym dniu potrafię ja trzu razy przebrać
mój chłop się śmieje że ona się częściej przebiera niż on na cały tydzień hihihi
Sanna, Lilou1984, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Ja ciuszkowe zakupy planuje rozpocząć w 27-28 tc natomiast już teraz rozglądam się za promocjami. Np widziałam super dobra cene na kocyki bawełniane. Dzisiaj w jednym ze sklepów jest promocja na płyny do kąpieli. Ale tak naprawdę wciąż mam jaki opór przed kupowaniem...
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Babyonline gratulacje. a co do ciuszków to zacznij kupować jak poczujesz taką potrzebę. Ja jeden ciuszek kupiłam po prenatalnych jak poznałam płeć, a później dopiero po 20tc. Ale nie polecam zostawiania zakupów na ostatnią chwilę. Tak wg mnie najlepiej wszystko skompletować do ok 32-34tc, bo później jednak jest już ciężko się poruszać. Ja mam mały brzuszek, a mimo to na zakupach twardnieje, boli spojenie i w ogóle inne cudowności
Tak samo jak chcecie mebelki to też nie polecam zostawiać tego zbyt długo
ja nie mam gdzie dawać ciuszków Małego więc wszystko jeszcze w reklamówkach ja środku pokoju, a na meble już ponad 2tygodnie czekamy. Ale oczywiście wierzę, że Synek nie będzie się pchał wcześniej na świat i wszystko zdążę poprać i poprasować.
Moniaa, Lilou1984, mia6, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Ja w sumie nie pamiętam kiedy zaczęłam kupować rzeczy dla malutkiej. Pierwsze były małe buciki - w dniu dowiedzenia się o ciąży
. Płeć poznaliśmy w 18t2d - wtedy kupiłam pierwsze różowe spodenki
. Po kolejnym usg i potwierdzeniu płci zaczęłam szaleć
. Podobnie jak Astra nie polecam zostawiania zakupów na ostatnią chwilę, chociażby z powodu tego że im później to będzie nam po prostu ciężej i siły dużo mniej i warto korzystać z okazji (na promocjach, wyprzedażach kupisz dwa razy tyle niż jak w regularnej cenie, więc i oszczędność jakaś będzie)
Lilou1984, mia6, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Monia, widzę nową fryzurkę.
Ślicznie wyglądaszjakoś po naszym spotkaniu byłam u fryza i tylko "dolne odrosty" zrobiłam, góry nie ruszałam żeby nie musieć przez dłuższy czas malować. także czubek głowy mam swój
Babyonline
Ja swojej malutkiej kupiłam coś dopiero po 20 tygodniu. Bliżej gdzieś 25
Sporo ciuchów dostałam od siostry więc nie musiałam mieć wszystkiego nowego.
Poza tym co do NORMALNOŚCI ... niejednokrotnie tu o niej dyskutowałyśmy. My akurat na tym wątku mamy troszkę inaczej... nie przywiązujemy uwagi do tego ile kaftaników, body czy śpiochów już nakupiłyśmy w 10 tc... Bo niestety wiele z nas doświadczyła na swojej skórze tego że ciąża może być bardzo ulotną sprawą. Każda z nas ma za sobą spory bagaż doświadczeń, które jednak niestety doprowadzają do stanu że choć bardzo chcemy tryskać euforią to jednak zachowujemy pewien dystans
Każda kobieta wie kiedy jest TEN czas na zakupy.
Ale BROŃ BOŻE nie odciągaj zakupów na te terminy co napisałaś !!! Zrozumiesz jak już będziesz w tak zaawansowanej ciąży.
Ja mam aktualnie 35 tc i jedyne zakupy przy których się nie męczę to chleb, mleko i nie zawsze wędlina bo spore kolejki są na stoiskach a już ciężkawo wystać hehe
najrozsądniej do 30 tc, aby później mieć już czas tylko na pranie, prasowanie, układanie i rozczulanie się nad tymi maciupkimi ubrankamiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:42
Lilou1984, Kava, pragnaca dzidziusia, aszka, Astra, Viki26, babyonline82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po prenatalnych, na 70% mamy córusie, ZDROWA!!! Akurat smacznie spala na usg
Ma juz 6 cm, serdunio bije 168 ud/min, kosc nosowa jest, lozysko na tylniej scianie.
Trisomia 21: 1:7319
Trisomia 18: <1:20000
Trisomia 13: <1:20000
Wszystko w porzadku- odetchnelismy z taka ulga!!!!!!!Moniaa, Takanijaka, mia6, mycha28, kmb, roletka, pragnaca dzidziusia, wiecznie, krysiak, Inska, Astra, agulas, justa1234, Viki26, Sanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nowe ciezarowki
jak Milo, ze grono sie powieksza
Moniaa jaka kuleczka z Ciebie? Slicznie wygladasz
Sanna Gratuluje drugiego trymestru
Sylwiasta super wiadomosci, kolejna ksiezniczka sie szykuje na forum
Ja ciuszkow juz mam sporo ale jeszcze nie posortowane, nie poprane. Podostawalam w spadku od siostry i znajomejCzekam jeszcze, podobnie jak Takaninaka mam stresa jeszcze
Moze wkrotce sie odwaze
Moje dzieciaczki nadal leniwe ahhh:/ a juz tak sie cieszylam na te kopniaczki. Niestety oddalily sie gdzies, poplynely I ich prawie wcale nie czujeNa dopplerze serduszka slychac w oddali. Lozyska znajduja sie na przedniej scianie co rowniez nie pomaga je czuc lepiej
chyba musze jeszcze poczekac ....a juz tak bym chciala ...
aszka, Moniaa, sylwiaśta159, Viki26, Sanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwiasta to teraz juz na calego sie mozna cieszyc ciaza
Sanna kciuki za 2 trym. &&.
Pragnaca bo dzidziuszie lubia uciekac od takich urzadzonek. Dla mnie na ktg tez uciekała dzidzia az polozna sie smiala ze to tak zazwyczaj bywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 15:54
sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Inska, Sanna lubią tę wiadomość
-
Jejku! Nie wiem od kogo zaczac!
Sylwia, moze od Ciebie - gratuluje wspanialych wynikow, no i coruni!
Babyonline, witamy! Gratulacje!
Moniaa, jakie sliczne zdjecie! Niech mi ktos powie, ze mama w malej czarnej nie moze byc sexty, no super Kochana!
Lilou, rowniez, patrze patrze i sie napatrzec nie moge, kolejna laseczka!
Alez my mamy piekne mamy na tym watku! Najpiekniejsze!
Sanna, Ciebie zostawiam na koniec, bo tez sie dzis witam ze wszystkimi w drugim trymestrze! Tak bardzo sie ciesze, ze mozemy razem swietowac ten cudowny czas! Rano normalnie ronilam lzy jak grochy ze wzruszenia, ze to juz 14 tydzien, ze drugi trymestr - dziekuje Wam Kochane za ogrome wsparcie w pierwszym, jestescie najlepsze!agulas, pragnaca dzidziusia, Kava, Moniaa, aszka, mia6, sylwiaśta159, Sanna, wiecznie, Takanijaka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście piękne z brzuszkami
Sylwiasta -gratuluję!
Sanna, Inska gratuluję 2 trymestru!!
A ja.. Dziś świętuje pierwszy dzień 3 trymestru!!! To już tuż tuż!!!! A aaa!!!!pragnaca dzidziusia, Moniaa, Konwalia, roletka, justa1234, mia6, Viki26, sylwiaśta159, Inska, Sanna, wiecznie, Takanijaka, Lilou1984, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Dziewczyny jesteście piękne z brzuszkami
Sylwiasta -gratuluję!
Sanna, Inska gratuluję 2 trymestru!!
A ja.. Dziś świętuje pierwszy dzień 3 trymestru!!! To już tuż tuż!!!! A aaa!!!!
Agulas obiecalas nam zdjecie brzucha z tej okazjiwszystkie czekamy z niecierpliwoscia
Inska DLA Ciebie rowniez gratki kochana
Oj piekne mamuski jestesmy, nie MA to tamtoInska lubi tę wiadomość
-
Moniaa ślicznie wyglądasz kochana
Wszystkie brzuszki są piękne
Cieszcie się tym stanem mimo obaw o lęków bo ten czas szybko mija nim się obejrzyjcie a maluszki będą na świecie
Ja się zdaje nie dawno urodziłam a już nie długo Kubuś będzie miał trzy miesiące :)Mimo kilku zmartwień jest cudowny i kocham go nad życie skradł całe moje sercejusta1234, mia6, pragnaca dzidziusia, Moniaa, agulas, sylwiaśta159, Inska, Lilou1984, aszka lubią tę wiadomość
-
A ja się dziś witam się w 1 dniu DZIEWIĄTEGO miesiąca
pragnaca dzidziusia, Moniaa, agulas, roletka, Marta1986, Anatolka, sylwiaśta159, Inska, Sanna, Anko:-), wiecznie, Takanijaka, Biała, mia6, justa1234, Lilou1984 lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?