X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale zgrabnisia z ciebie.

Kmb taki mój slodziak :)

Baby hej :) ja kupowałam z rozsądkiem i jest dobrze. Nie ma co przesadzać i kupować na zapas bo mogą się np. Kosmetyki nie sprawdzić itd. Kilka sztuk ubranek, termometr, wózek itd i starczy. Jak zabraknie to dokupisz. A kupować to kupuj jak chcesz to teraz chociaż ja czekałam dłużej. I gratulacje :) maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 00:29

babyonline82 lubi tę wiadomość

• babyonline82 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka- pewnie skończy sie tak jak piszesz - a reszta wyjdzie w praniu, tzn dokupowywana na bieżąco. Przyjaciółka pewnie mnie opiep....y jak sie dowie że nie będę miała ciuszków na rok do przodu ;-)
    Dobranoc, ja już zasypiam :-)

aszka lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babyonline82 witamy nowa mame:) i gratuluję :)))

ja zaczęłam kupować po badaniu połowkowym, jak już płeć była 3 razy potwierdzona;) właśnie skończyłam z zakupami:)
    jeśli chodzi o ciuszki 0-3 mc to polecam olx i allegro można za grosze kupić furę pięknych ciuszków używanych. cześć rzeczy sprzedają nowe bo bobas nie zdążył założyć, albo założył 2 razy i wyrosl:D z Olx umówiłam się u sprzedających w domu, przygotowali wory ubrań, wybrałam co chcialam. płaciłam 1-10 zl za sztukę. niektóre prawdziwe perełki:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 01:58

aszka, Moniaa, justa1234, mia6, pragnaca dzidziusia, Viki26, babyonline82 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyonline witaj :)
    Wiesz, my tu wszystkie jesteśmy kobietami po przejściach jeśli chodzi o ciąże i chyba każda z nas czekała z zakupami dla maluchów. Inaczej sie na to patrzy z naszej perspektywy i wydaje mi sie, ze komuś z boku cieżko by było to zrozumieć.
    Zacznij zakupy wtedy kiedy bedziesz gotowa. Ja tez dopiero po polowkowych rozpoczęłam nieśmiałe zakupy.

Co do ubranek to i tak wszystko wychodzi w praniu. Ja dostałam ich bardzo dużo a w praktyce używam kilka sztuk, które sie najwygodniej nakłada i zdejmuje. Reszta leży w szafie. Także, ten...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 06:39

aszka, Moniaa, agulas, mia6, pragnaca dzidziusia, Inska, babyonline82 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam się przywitać w drugim trymestrze :))) bardzo się ciesze ze juz następny etap przed nami :) pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Moniaa, justa1234, wiecznie, Takanijaka, Kava, Pola7, agulas, mia6, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Inska, Astra, Viki26 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babyonline82 wrote:
    Dziękuję za przyjęcie. :-)
    Dziewczyny - ślicznie wyglądacie. Moniaa - piękny brzuszek.
    Lilou - zaazdroszczę, 30 tc i taka figura! :-)

A tak przy okazji - troszkę posmęcę - kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla dziecka?

Jestem dopiero w 14 tc, a przyjaciólka już mnie wypytuje czy zabrałam się za zakupy dla dziecka, opowiada co się, przyda a co nie. Ona część ciuszków miała już kupione przed zajściem w ciążę.
    Dziewczynom na lipcowym wątku też powoli zaczyna się szaleństwo zakupowe.

A ja dopiero tak nieśmiało zaczynam czytać co będzie potrzebne takiemu maluszkow i ile będzie kosztować. Innymi słowy - POWOLI ogarniam, z naciskiem na powoli.

Dodatkowo wraz z mężem doszliśmy do wniosku, że nie ma się co spieszyć, bo różnie może jeszcze być (w sensie - lepiej nie zapeszać). Zapewne za poważne zakupy zabierzemy się późno, w czerwcu, może pod koniec maja. (termin mam na 15 lipca)

I w związku z tym wszystkim złapałam dzisiaj doła. Czuję się taka niedostosowana, nieprzygotowana i nieogarnięta. Tak jakbym miała być złą matką bo nie szaleję jeszcze na punkcie kupowania maleńkich body...

Nie rozmawiam tylko o dziecku, żyję normalnie. Do tego pracuję i zamierzam pracować najdłużej jak się da. (odpukać na razie ze mną i bejbikiem wszystko jest dobrze)

Czy ja jakaś nienormalna jestem?
    Hejka :-D ja pierwsze ciuszki miałam już od 13 tyg :-P ale to był spontan z zakupem a i koleżanka mi podrzucila cały karton dla dziewczynki choć jeszcze nie znałam płci :-P Lilou ma rację olx i allegro to faktycznie super sprawa i mozma znaleźć super ciuszki ;-)
    Mi każdy muwil że za dużo kupuje ale powiem ci ze u mnie każdy ciiszek jest wykorzystany na maksa :-D a to dlatego że moja Zocha ma dziurawą brodę i ciągle z papachy jej leci :-P no i się Ulewa :-P więc zaraz ja przebieram :-P w jednym dniu potrafię ja trzu razy przebrać :-P mój chłop się śmieje że ona się częściej przebiera niż on na cały tydzień hihihi :-D :-D

Sanna, Lilou1984, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszkowe zakupy planuje rozpocząć w 27-28 tc natomiast już teraz rozglądam się za promocjami. Np widziałam super dobra cene na kocyki bawełniane. Dzisiaj w jednym ze sklepów jest promocja na płyny do kąpieli. Ale tak naprawdę wciąż mam jaki opór przed kupowaniem... :(

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Astra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyonline gratulacje. a co do ciuszków to zacznij kupować jak poczujesz taką potrzebę. Ja jeden ciuszek kupiłam po prenatalnych jak poznałam płeć, a później dopiero po 20tc. Ale nie polecam zostawiania zakupów na ostatnią chwilę. Tak wg mnie najlepiej wszystko skompletować do ok 32-34tc, bo później jednak jest już ciężko się poruszać. Ja mam mały brzuszek, a mimo to na zakupach twardnieje, boli spojenie i w ogóle inne cudowności :) Tak samo jak chcecie mebelki to też nie polecam zostawiać tego zbyt długo :/ ja nie mam gdzie dawać ciuszków Małego więc wszystko jeszcze w reklamówkach ja środku pokoju, a na meble już ponad 2tygodnie czekamy. Ale oczywiście wierzę, że Synek nie będzie się pchał wcześniej na świat i wszystko zdążę poprać i poprasować.

Moniaa, Lilou1984, mia6, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie pamiętam kiedy zaczęłam kupować rzeczy dla malutkiej. Pierwsze były małe buciki - w dniu dowiedzenia się o ciąży <3. Płeć poznaliśmy w 18t2d - wtedy kupiłam pierwsze różowe spodenki :P. Po kolejnym usg i potwierdzeniu płci zaczęłam szaleć :P. Podobnie jak Astra nie polecam zostawiania zakupów na ostatnią chwilę, chociażby z powodu tego że im później to będzie nam po prostu ciężej i siły dużo mniej i warto korzystać z okazji (na promocjach, wyprzedażach kupisz dwa razy tyle niż jak w regularnej cenie, więc i oszczędność jakaś będzie)

Lilou1984, mia6, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Monia, widzę nową fryzurkę.
    Ślicznie wyglądasz :)
    Dziękuję za komplement :) jakoś po naszym spotkaniu byłam u fryza i tylko "dolne odrosty" zrobiłam, góry nie ruszałam żeby nie musieć przez dłuższy czas malować. także czubek głowy mam swój :D

Babyonline

Ja swojej malutkiej kupiłam coś dopiero po 20 tygodniu. Bliżej gdzieś 25 :)
    Sporo ciuchów dostałam od siostry więc nie musiałam mieć wszystkiego nowego.
    Poza tym co do NORMALNOŚCI ... niejednokrotnie tu o niej dyskutowałyśmy. My akurat na tym wątku mamy troszkę inaczej... nie przywiązujemy uwagi do tego ile kaftaników, body czy śpiochów już nakupiłyśmy w 10 tc... Bo niestety wiele z nas doświadczyła na swojej skórze tego że ciąża może być bardzo ulotną sprawą. Każda z nas ma za sobą spory bagaż doświadczeń, które jednak niestety doprowadzają do stanu że choć bardzo chcemy tryskać euforią to jednak zachowujemy pewien dystans :)
    Każda kobieta wie kiedy jest TEN czas na zakupy.

Ale BROŃ BOŻE nie odciągaj zakupów na te terminy co napisałaś !!! Zrozumiesz jak już będziesz w tak zaawansowanej ciąży.
    Ja mam aktualnie 35 tc i jedyne zakupy przy których się nie męczę to chleb, mleko i nie zawsze wędlina bo spore kolejki są na stoiskach a już ciężkawo wystać hehe
    najrozsądniej do 30 tc, aby później mieć już czas tylko na pranie, prasowanie, układanie i rozczulanie się nad tymi maciupkimi ubrankami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:42

Lilou1984, Kava, pragnaca dzidziusia, aszka, Astra, Viki26, babyonline82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prenatalnych, na 70% mamy córusie, ZDROWA!!! Akurat smacznie spala na usg :)
    Ma juz 6 cm, serdunio bije 168 ud/min, kosc nosowa jest, lozysko na tylniej scianie.
    Trisomia 21: 1:7319
    Trisomia 18: <1:20000
    Trisomia 13: <1:20000
    Wszystko w porzadku- odetchnelismy z taka ulga!!!!!!! <3

Moniaa, Takanijaka, mia6, mycha28, kmb, roletka, pragnaca dzidziusia, wiecznie, krysiak, Inska, Astra, agulas, justa1234, Viki26, Sanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciezarowki :) jak Milo, ze grono sie powieksza :)

Moniaa jaka kuleczka z Ciebie? Slicznie wygladasz :)

Sanna Gratuluje drugiego trymestru :)

Sylwiasta super wiadomosci, kolejna ksiezniczka sie szykuje na forum :)

Ja ciuszkow juz mam sporo ale jeszcze nie posortowane, nie poprane. Podostawalam w spadku od siostry i znajomej :) Czekam jeszcze, podobnie jak Takaninaka mam stresa jeszcze :/ Moze wkrotce sie odwaze :)
    Moje dzieciaczki nadal leniwe ahhh:/ a juz tak sie cieszylam na te kopniaczki. Niestety oddalily sie gdzies, poplynely I ich prawie wcale nie czuje :/ Na dopplerze serduszka slychac w oddali. Lozyska znajduja sie na przedniej scianie co rowniez nie pomaga je czuc lepiej :/ chyba musze jeszcze poczekac ....a juz tak bym chciala ...

aszka, Moniaa, sylwiaśta159, Viki26, Sanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta to teraz juz na calego sie mozna cieszyc ciaza :)

Sanna kciuki za 2 trym. &&.

Pragnaca bo dzidziuszie lubia uciekac od takich urzadzonek. Dla mnie na ktg tez uciekała dzidzia az polozna sie smiala ze to tak zazwyczaj bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 15:54

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Inska, Sanna lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku! Nie wiem od kogo zaczac!

Sylwia, moze od Ciebie - gratuluje wspanialych wynikow, no i coruni! <3

Babyonline, witamy! Gratulacje!

Moniaa, jakie sliczne zdjecie! Niech mi ktos powie, ze mama w malej czarnej nie moze byc sexty, no super Kochana!

Lilou, rowniez, patrze patrze i sie napatrzec nie moge, kolejna laseczka!

Alez my mamy piekne mamy na tym watku! Najpiekniejsze!

Sanna, Ciebie zostawiam na koniec, bo tez sie dzis witam ze wszystkimi w drugim trymestrze! Tak bardzo sie ciesze, ze mozemy razem swietowac ten cudowny czas! Rano normalnie ronilam lzy jak grochy ze wzruszenia, ze to juz 14 tydzien, ze drugi trymestr - dziekuje Wam Kochane za ogrome wsparcie w pierwszym, jestescie najlepsze! <3

agulas, pragnaca dzidziusia, Kava, Moniaa, aszka, mia6, sylwiaśta159, Sanna, wiecznie, Takanijaka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście piękne z brzuszkami :)
    Sylwiasta -gratuluję!

Sanna, Inska gratuluję 2 trymestru!!

A ja.. Dziś świętuje pierwszy dzień 3 trymestru!!! To już tuż tuż!!!! A aaa!!!!

pragnaca dzidziusia, Moniaa, Konwalia, roletka, justa1234, mia6, Viki26, sylwiaśta159, Inska, Sanna, wiecznie, Takanijaka, Lilou1984, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny jesteście piękne z brzuszkami :)
    Sylwiasta -gratuluję!

Sanna, Inska gratuluję 2 trymestru!!

A ja.. Dziś świętuje pierwszy dzień 3 trymestru!!! To już tuż tuż!!!! A aaa!!!!

Agulas obiecalas nam zdjecie brzucha z tej okazji :) wszystkie czekamy z niecierpliwoscia :)

Inska DLA Ciebie rowniez gratki kochana :)

Oj piekne mamuski jestesmy, nie MA to tamto :)

Inska lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ... kurcze jak ja się cieszę ... ależ ten czas leci. Juz masz drugi trymestr ahh

Inska lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ślicznie wyglądasz kochana :) Wszystkie brzuszki są piękne :) Cieszcie się tym stanem mimo obaw o lęków bo ten czas szybko mija nim się obejrzyjcie a maluszki będą na świecie :)

Ja się zdaje nie dawno urodziłam a już nie długo Kubuś będzie miał trzy miesiące :)Mimo kilku zmartwień jest cudowny i kocham go nad życie skradł całe moje serce <3

justa1234, mia6, pragnaca dzidziusia, Moniaa, agulas, sylwiaśta159, Inska, Lilou1984, aszka lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś witam się w 1 dniu DZIEWIĄTEGO miesiąca yahoo.gif

pragnaca dzidziusia, Moniaa, agulas, roletka, Marta1986, Anatolka, sylwiaśta159, Inska, Sanna, Anko:-), wiecznie, Takanijaka, Biała, mia6, justa1234, Lilou1984 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki chyba jakoś dawno Cię nie było. ... u mię 9 miesiąc za tydzień.

Viki26, sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ