Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa wrote:Ja niby trochę zaparcia miałam jak zaczęłam wcinać żelazo 2x1, ale teraz codziennie na śniadanie jem sobie jogurt naturalnie gęsty z Bakomy + płatki owsiane + pestki słonecznika dorzucam parę rodzynek i pozostałe po świętach wiórki kokosowe ... Na dwójeczkę chadzam 2 razy dziennie bez problemu.
Astra ... a Ty myślisz że mojemu M. się podobało ??? cooo Ty!!!
Był taki anty że ho ho ho... ale dobra argumentacja to pół sukcesu...
On chciał Anię, Ewę a najlepiej MONIĘ haha Na szczęście doszliśmy do porozumieniaOstatnio pytałam się go czy zmieniłby teraz imię dla malutkiej na inne, to powiedział ZA ŻADNE SKARBY
Ej ty!
Anie to fajne dziewczyny!Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Czy Aszka chwaliła się dzieciem swym?
Ogapilam czy trzeba ja pogonic:-):-*
Aszko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:30
-
nick nieaktualnykasik3307 wrote:Czesc dziewczyny jestem na tym watku nowa i mam ndzieje ze mozna do was dolaczyc
obecnia jestem w 10tyg, sledzilam wasz watek praktycznie dluugo bo odkad powastal ale nigdy nie udalo mi sie tu zagoscic. Mam nadzieje ze zostane z wami na dluzej
-
nick nieaktualnyAstra wrote:
A tak zmieniając temat... czy wasze zwierzaki też zapadają w sen zimowy? Nie wiem co się dzieje, ale mój 2 letni pies od 3 dni śpi. Wstaje na jedzenie, na spacer, albo jak coś gotuję (w nadziei że będę dobrze to robić i dużo spadnie na podłogę) a tak to normalnie łóżko, kołderka i śpi
-
nick nieaktualnyCo do imion to dla mnie sie podobaja zwykłe typu Zosia, Marta itd. Marika tez ok. Pracuje z dziecmi i widze ze czesto sa wysmiewane jak maja mają imiona np. Allan czy Brajan. Ale to juz lezy w gestii rodziców jak nazywaja swoje dzieci
Pragnaca u mnie tez czasami sie dzidzius ruszał czesciej a czasami słabiej. A jak masz 3 w brzuszku to i mniej miejsca maja.justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:gratulacje, hej, napisz cos wiecej
wiec tak niesmialo jeszcze sie udzielam na forum w zwiazku z dlugoletnim staraniem i niepowowodzeniami...tyle dziewczyn juz sie przewinelo od 2013 a ja ciagle bylam w tym samym punkcie...Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko w porzadku, musi byc !!! Trzymam dziewczyny juz za was kciuki od 2013 i kazda prawie z waszych historii troche znam..
pragnaca dzidziusia, aszka, justa1234, Inska, agulas, Konwalia, Pola7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:Kasik trzeba wierzyc ze bedzie dobrze, chociaz rozumiem ze sie niepokoisz. A ja pisze na watku 35+ pierwsze dziecko
Trzymam kciuki &&&.
Pragnaca a masz takie jakies jedzenie po ktorym dzieciaczki bardziej sa aktywne? Np. słodkie albo kwasne.
Wlasnie nie , dopiero od niedawna czuje ruchy u jeszcze sie ucze swoich dzieci. -
to ja nie wiem, mój chyba jakąś deprechę ma, a w typie JRT jest więc charakteru mu nie brakuje, a teraz każe się miziać.
Anko widzę że Hania ma dobry dzień skoro daje mamie posiedzieć troszkę na forum
Pragąca, wiem że ciężko tak, bo sama świrowałam ale jestem pewna że z maluszkami wszystko dobrze. Ruchy mogą być jeszcze bardzo nieregularne, czasem dzieciaczki mogą się ułożyć pleckami i też będziesz je słabo czuła. Mój łobuziak też czasem miewał takie dni że nie chciał się ruszać. a teraz jak go już codziennie czuję to i tak robi sobie niedziele wolne. Anko chyba też miała tak w weekendy że Hania mniej aktywna była. A jak już baaardzo chciałam zmusić małego do figli to jadłam coś kwaśnego.aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Kochane czy na tym etapie tj. 21 tc dzieciaczki moga sie jeszcze przemieszczac w brzuchu? Maja wystarczajaco miejsca? Od wczoraj poludnia slabiej czuje moje bable , prawie wcale. Dopiero jak poloze reke nad spojeniem lonowym to zaczynam czuc pulsowanie I smyranie od srodka. Sprawdzalam dopplerem tetno znajduje I jest OK. Czy one mogly sie przemiescily tak ze slabiej je czuje, dodam ze juz czulam wyrazne kopniaczki I ruchy wczesniej, a teraz nic
Słabiej słyszałam jednego jakby w oddali. Więc zapewne tak jest ze się kręcą i przekrecaja.
aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:anko ja nie daje fot na forum, obrzydziły mnie te psychiczne co całe watki zakładały z kradzionymi fotami. Czesc dziewczyn mam na fb i tam im dałam na private. Jak chcesz to moge dac linka na priva.
Aszko wyslalam zaproszenie. Może znajdę cie an fcb bo mamy wspólne koleżanki z forum!gdzieś już aszke na fcb widziałam - chyba?
Nie wiem jakim cudem na belly nie mam cię w przyjaciołach!aszka, aszka lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Kochane czy na tym etapie tj. 21 tc dzieciaczki moga sie jeszcze przemieszczac w brzuchu? Maja wystarczajaco miejsca? Od wczoraj poludnia slabiej czuje moje bable , prawie wcale. Dopiero jak poloze reke nad spojeniem lonowym to zaczynam czuc pulsowanie I smyranie od srodka. Sprawdzalam dopplerem tetno znajduje I jest OK. Czy one mogly sie przemiescily tak ze slabiej je czuje, dodam ze juz czulam wyrazne kopniaczki I ruchy wczesniej, a teraz nic
. Czasem tak bywa, że są dużo bardziej spokojne i nie aż tak aktywne. Wydaje mi się, że na tym etapie mogą się pojawiać takie dni leniuchowania, bo dzieciaczki jeszcze nie są aż tak duże.
Z dobrych wieści to udało mi się załatwić glukometr - lekarz rodzinny bez problemu mi go wypisał, ale walnął się i dał receptę na mniej pasków niż mówił. Najwyżej jak się skończą to skoczę do niego po kolejną receptę. Teraz muszę tylko rozgryźć działanie glukometruaszka, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość
-
Wiecznie, dobrze by było gdybyś miała notesik do zapisywania wyników.
Moja mama ma cukrzycę i u niej wygląda to tak, że mierzy codziennie na czczo. Dodatkowo w 1 wybrany dzień tygodnia mierzy na czczo, po śniadaniu, po 2 śniadaniu, obiedzie i kolacji.
Tutaj jednak powinny Ci bardziej podpowiedzieć dziewczyny z forumnie wiem jak jest w ciąży.
W szkole rodzenia pani położna wciąż mówiła dieta, dieta, dieta i będzie dobrze.
Pragnaca, pewnie to sprawa indywidualna, ale moja córka rusza się mocno po ananasie, pomarańczach i herbacie z miodem.
Fajnie, że mamy kolejna Mamuske, ale... Przedwczoraj myślałam o tym, że ostatnio nikt do nas nie dołącza... Albo dziewczyny nie wiedzą o tym wątku. Mam nadzieję że to kwestia niewiedzy a nie niepowodzen...aszka, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Hej. Dziewczyny. Dawno mnie nie było ale to dlatego, że wylądowałam we szpitalu i o internecie i telefonie ( tylko stacjonarny przy łuzku telefon) mogłam zapomnieć. zapewne będę potrzebować dużo czasu by was nadrobić. Ale już jestem. dwie ostatnie strony na razie przejrzałam
Gratuluję wszystkim nowym na forum i witam.
A naszym mamusiom gratuluję. Aszka ja też chcę linka
Co do psa to mój też podobno ciągle śpi ale pewnie dlatego, że tęskni bo i jeść słyszałam mało jeaszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość