X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka, Roletka, Mycha kciuki będę za Was od rana codziennie trzymać!

Mycha, napatrzeć się nie mogę, śliczny! <3

Ja mam mega zadanie przed sobą w tym tygodniu: w końcu powiadomię szefową o ciąży

Invision-Board-France-171.gif

Szefowa stacjonuje w Stanach, więc muszę to zrobić albo przez maila albo przez telefon. Myślę, że telefon będzie lepszy. Powiem jej albo we wtorek albo w środę, zależy czy znajdzie dla mnie chwilę czasu.
    Boziu, nie wiem, jak ja jej to powiem. Mamy teraz taką zawieruchę w firmie (restrukturyzacja teamów itd), że się kobieta załamie jak jej jeszcze ciążą zarzucę ;-)
    Obawiam się też trochę jej reakcji. Ona jest typową business woman, około 40stki, bez faceta, bez dzieci - bardzo nastawiona na karierę. Wiadomo, nic nie może mi powiedzieć ze względów prawnych, ale znam ją i wiem, że jak odłoży telefon, to będzie kur*** na prawo i lewo ;-)

mycha28, Takanijaka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też.w dół już poszedł ale to grawitacja bo maluchy dalej dupkami w dół:-)

Agulas przy bh brzuch twardnieje, mnie nie boki tak typowo tylko bardziej bym powiedziała że ciągnie i czuje nacisk na wszystko w środku, jak przechodzi po nospie to dobrze, teraz macica już ćwiczyć będzie mnie też w wieczorami bardziej twardnieje bo po całym dniu schodzi całe napięcie :-) ale jak będziesz na wizycie to powiedz ginowi, mój uważa że to normalne i jeśli nie są regularne i coraz silniejsze to to jest normalne no i maluch też potrafi prowokować macice do twardnien :-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Takanijaka, Roletka, Mycha kciuki będę za Was od rana codziennie trzymać!

Mycha, napatrzeć się nie mogę, śliczny! <3

Ja mam mega zadanie przed sobą w tym tygodniu: w końcu powiadomię szefową o ciąży

Invision-Board-France-171.gif

Szefowa stacjonuje w Stanach, więc muszę to zrobić albo przez maila albo przez telefon. Myślę, że telefon będzie lepszy. Powiem jej albo we wtorek albo w środę, zależy czy znajdzie dla mnie chwilę czasu.
    Boziu, nie wiem, jak ja jej to powiem. Mamy teraz taką zawieruchę w firmie (restrukturyzacja teamów itd), że się kobieta załamie jak jej jeszcze ciążą zarzucę ;-)
    Obawiam się też trochę jej reakcji. Ona jest typową business woman, około 40stki, bez faceta, bez dzieci - bardzo nastawiona na karierę. Wiadomo, nic nie może mi powiedzieć ze względów prawnych, ale znam ją i wiem, że jak odłoży telefon, to będzie kur*** na prawo i lewo ;-)
    Inska, powodzenia na rozmowie :). A zamierzasz jeszcze długo pracować?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za komplementy dziewczynki :-)

Sylwia dobrze widzisz opuscil sie :-)

nxs7pi.jpg

Ja tez mam caly czas prawie twardnienia glownie przez cala dlugosc brzucha i ciagniecia po bokach. Ale to tez czasem zasluga maluchuw bo tak sie wypinaja mocno juz.

Roletka czy Ciebie tez boli krocze? Mnie ostatnio bardzo czasem ledwo chodze. Polozna powiedziala ze to normalne ze miednica rozciaga sie do porodu. Ale moja macica chyba mysli ze chlopaki maja przejsc na raz obaj i boli bardzo :-)

Takanijaka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha podwozie też mnie boli :-) jak leżę to w miarę ok ale jak posiedzę a.jeszcze np u lekarza są twardsze krzesła to później zabrać nie mogę żeby krok zrobić :-) no ale już niedługo :-)

mycha28 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra odmeldowuje się :-) na 11 usg :-)

mycha28 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski za komplementy.

Mycha super ten Twój brzucho
    I wcale nie taki wielki skoro masz tam parkę.

mycha28, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Dziekuje za komplementy dziewczynki :-)

Sylwia dobrze widzisz opuscil sie :-)

nxs7pi.jpg

Ja tez mam caly czas prawie twardnienia glownie przez cala dlugosc brzucha i ciagniecia po bokach. Ale to tez czasem zasluga maluchuw bo tak sie wypinaja mocno juz.

Roletka czy Ciebie tez boli krocze? Mnie ostatnio bardzo czasem ledwo chodze. Polozna powiedziala ze to normalne ze miednica rozciaga sie do porodu. Ale moja macica chyba mysli ze chlopaki maja przejsc na raz obaj i boli bardzo :-)

Mucha ale nisko brzuch. Mój obnizyl się ok 15dni przed porodem....

Myślisz ze kiedy dotrwasz?
    Jak się czujecie Panie w 32-34 tyg?
    Juz chwila do godziny zero:)

dfe01f0225.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko nie strasz mnie :-/
    15 dni matko nie jeszcze nie....
    Dzis pewnie ustalimy termin cc z moja dr. Tak bym chciala wytrzymac do 37-38 tygodnia.

Anko:-) lubi tę wiadomość

201602151781.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie, jeśli zdrowie pozwoli to do końca samego. To znaczy zgodnie z kontraktem muszę odejść na macieżyński na dwa tyg. przed terminem, czyli ok. 9 lipca. Ale będę miała pewnie urlop zaległy, więc planuję połączyć swój urlop z macieżyńskim i odejść tak około 35-36 tygodnia. Ale wiadomo, to zależy czy zdrowie pozwoli, bo dzidzia teraz najważniejsza :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska tez mialam plany pracowac jak najdluzej, ale moja dr nawet nie chciala slyszec zebym pracowala dluzej jak do 20tc. No ale ja mam dwojke to tez inaczej ;-)
    Ale po 20tc to juz rzeczywiscie nie mialabym sily chodzic codziennie do prcy wiec dobrze ze poszlam na to l4 :-)

201602151781.png
  • kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki i ja w 11 tygodniu, ach u nie to dopiero poczatki..fajne macie te brzuszki :) Mycha28 twoj juz tak niziutko schodzi, w sumie juz niedaleko porodu :)

pragnaca dzidziusia, mycha28, agulas, wiecznie, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasik3307 wrote:
    Witam sie dziewczynki i ja w 11 tygodniu, ach u nie to dopiero poczatki..fajne macie te brzuszki :) Mycha28 twoj juz tak niziutko schodzi, w sumie juz niedaleko porodu :)

Tak niedawno ja bylam w 11 tygodniu a to juz prawie koniec :-) tak szybko zleciala ta ciaza nawet nie wiem kiedy ;-)

pragnaca dzidziusia, agulas, aszka, babyonline82 lubią tę wiadomość

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam te twardnienie , wieczorem to caly brzuch I piersi sa pokryte w zylkach, wygladam jak pajeczyca :)
    Ja tez chcialam dumnie prezentowac sie z brzuszkiem w pracy, ale niestety na L4 poszlam juz w 8 tc wedle zalecen lekarza. Z perspektywy czasu ciesze sie z tego, bo moglam w spokoju przechodzic objawy ( a moje byly okropne az do 14 tc ) I odpoczywac. Szefostwo wiadomo, krecilo nosem I nie bylo zadowolone ale nie mieli wyjscia :)
    Kciuki za wizyty dziewczyny &&&&&&&&&

mycha28, aszka lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nasze maluszki sa najwazniejsze a praca i miny szefow schodza na drugi plan tym bardziej w naszych przypadkach kiedy tyle sie wystaralysmy i przeszlysmy w walce o nasze cuda.
    Praca jak nie ta to inna :-)

pragnaca dzidziusia, aszka, agulas, Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nie myśl o szefowej tylko o sobie. Akurat ja od razu poszłam na zwolnienie i wiem ze w pracy niezbyt dobrze odebrali ale szczerze to mnie nie obchodzi. Mam prawo to idę tak samo zrób :)

Dziewczyny po porodzie nadal macie te linie na brzuchu czy zanika?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:45

agulas, mycha28, pragnaca dzidziusia, Karolina1111 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha Brzusio piękne :)
    Kciukasy za wizyty!!!

Dzięki za odpowiedzi. Wizytę mam 2 lutego, więc dotrwam. Jeśli będzie coraz gorzej to wybiorę się wcześniej.
    Ostatnio odczuwam dużo ruchów. Kilka dni czułam grzebanie w jajnikach i mysle, że to też jakoś może wpłynąć na mój brzusio i źle samopoczucie. Aktywność jest największą kiedy układem się do snu. Czasami jak mocno kopnie tak z nienacka to potrafi mnie nastraszyc :) .
    Twardnienia nie mam. Chyba, że kiedy śpię :P

Inska ja też się strasznie stresowalam. Ale stwierdziłam, że Bardziej w porządku jest powiedzieć niż nagle rzucić l4 jeśli będziesz się gorzej czuc. Podziwiam Cie, że chcesz pracować tak długo :) ja odpadlam w 14 tygodniu. Nie mogłam opanować snu, kręgosłup bolal od siedzenia 8h, a mdłości wcale nie przeszły po 12 tyg :P
    Podziwiam Mamy, które pracują prawie do końca!!!

mycha28, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Dziewczynki nasze maluszki sa najwazniejsze a praca i miny szefow schodza na drugi plan tym bardziej w naszych przypadkach kiedy tyle sie wystaralysmy i przeszlysmy w walce o nasze cuda.
    Praca jak nie ta to inna :-)
    Pragnanca dzidziusia doczytalam ze mieszkasz w Anglii, ja rowniez, nie mialas problemow zeby dostac zwolnienie? wiem ze masz trojaczki to zupelnie co innego niz pojedyncza ciaza, ale tak sie zastanawiam gdy bede zle sie czula, czy lekarz da mio zwolnieniu tu bez problemu

• roletka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u nas brzusie w dół idą bo grawitacja robi swoje już ;) nam do porodu się nie spieszy chociaż u mnie poród już na horyzoncie widać bo szyjka krótka tylko 8mm, w środę mam wizytę do wizyty odpoczywam, odpoczywam i odpoczywam, dr paniki nie siał bo to już 32 tydzień skończony a waga Pszczółek też ładna i tym oto sposobem Zuzia dupka w dół dalej siedzi i waży 2300g Tomusiowi udało się fiknac główka w dół i pewnie dlatego czuje od paru dni straszny nacisk w dole a waży 2200g :)

aszka, pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka oby to byla tylko grawitacja bo ja jeszcze nie chce rodzic ;-)
    No to lez niech szyjeczka jeszcze potrzyma.
    A Pszczolki bardzo ladnie przytyly :-) no to masz w brzuchu 4,5 kg zywej wagi to i brzucholek leci w dol :-)
    Mam nadzieje ze i moje robaczki beda mialy ponad 2 kg :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 13:10

roletka, aszka, pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

201602151781.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ