X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, położna na szkole rodzenia powtarzała kilka razy, że jeśli stosuje się diete to jest już duży sukces. Tak jak piszą dziewczyny, to jest chyba tutaj najważniejsze.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ania ja miałam wysokie amh bo pcos....
    Ale to ładny wynik. A czemu pytasz?
    O dobór stymulacji? Na każdego działa co innego. Pierwsze ivf to próba, albo się uda pięknie albo nie, przy drugim juz lepiej zna się organizm i lepiej dobiera stymulację.
    Patrz u mnie....1 ivf tragedia, a drugie z b.dobry wynikiem bo na 6kom 3 blasty-w tym moja Hanka.
    no według dr z artvimedu amh jest niskie:/
    a tak chciałam podpytac jakie protokoly ile komorek itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy amh jest dobrym wyznacznikiem mojego dr w ogóle ten wynik nie obchodzil :/ jakbym nie miała to i tak by zaczął stymulacje sam powiedział że to nie ważne.. no ale mam 7,9 i wychodowalam 7 komórek z czego 4 dojrzałe 2 się zaplodnily 2 podali i jedna z nich w brzuszku :)
    Także cud ! :) dar od Boga ;)
    W poprzedniej stymulacji miałam 14 komórek przestymulowanie wysoki estradiol 6 blastek i żadna nawet nie drgnela...

Zaczynamy 21 tc zlecialo ;) za 2 dni polowkowe :D trzymajcie kciuki ;**

Moniaa, Anko:-), agulas, wiecznie, pragnaca dzidziusia, mia6, justa1234 lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Nie prawda. Masz wynik piękny. To mój który wynosił 11ng jakoś był nieprawidłowy. Za duże i za niskie są słabiej rokujace, ale niskie takie jak 0.5ng a nie twój wynik:-)
    Norma to od 1 do 3ng. Wiec masz ładny środek.
    Skąd lekarze mają takowe teorie to nie wiem:-)

dfe01f0225.png

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mysza ma rację, amh jest istotne ale nie najważniejsze.
    Znam parę które miała AMH 0.7 i maja dziś dziecko z ivf i teraz po roku podchodzą drugi raz prywatnie- a koleżanka ma pewnie jeszcze mniejsza rezerwę.
    Pamiętam ze przy pierwszym ivf miała tylko 4 komórki jajowej ale co z tego skoro z jednej z nich jest zdrowy syn:-)?

dfe01f0225.png

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszym razem protokół taki dość krótki puregon i menupor, i z 6 komórek tylko 1 zarodek średniej jakości w 5 dobie (nawet nie blasta).
    Drugi protokół ultra krótki poprzedzony 3opakowaniami antykoncepcji (co pięknie wyciszylo moje jajniki) i tu nie pamiętam leków, organutran i coś drugiego, wtedy z 6kom 3 wysokiej jakości blasty.
    Aniu na każdą z nas co innego dobrze działa. Ja na pewno jeśli będę się starać o drugą ciążę to będę to robić po antykoncepcji. Ona działa super na moje jajniki:-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie ja mam cukrzyce ciążowa i norma dla kobiet w ciąży od diabetologa .
    Naczczo do 90
    Po 1h do 120
    Po 2h do 150
    Głównie dieta dieta i mierzanie poziomu cukru glukometr em . Ja mierze 7 razy dziennie przed głównymi posiłkami i godzinę po nich. Ale jeśli masz przekroczenia tych wartości norm dość często to wtedy diabetolog daje ci insulinę. Ja się staram pilnować diety ( chociaż czasem grzeszki mam ) i jestem bez insuliny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:08

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    dr chodziło zapewne o to, że wiele kobiet w Twoim wieku ma AMH wyższe, niż 1,7. Choć 1,7 też nie jest złe.
    Ale tak jak dziewczyny mówią- i już Wam na artvimedzie pisałam- koleżanka po 30stce, AMH ponad 3 , po stymulacji wiele komórek, ale za każdym razem puste... i wyszło szydło z worka, dlaczego dwa okazy płodności od lat nie mają dzieci... Więc dopiero punkcja weryfikuje jakość naszych jajec :) będzie dobrze Ania.

Jak mamusie, wyspane? Dzieciaczki- te w brzuszkach i te już z Wami dały pospać?

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziś dala:-) pobudka o 2 na godzinke a tak to noc przespana.
    Oczywiście wstawałam ze trzy razy bo marudzila ale dłoń na główkę i smoczek pomogły:-)

sylwiaśta159, agulas, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Wiecznie ja mam cukrzyce ciążowa i norma dla kobiet w ciąży od diabetologa .
    Naczczo do 90
    Po 1h do 120
    Po 2h do 150
    Głównie dieta dieta i mierzanie poziomu cukru glukometr em . Ja mierze 7 razy dziennie przed głównymi posiłkami i godzinę po nich. Ale jeśli masz przekroczenia tych wartości norm dość często to wtedy diabetolog daje ci insulinę. Ja się staram pilnować diety ( chociaż czasem grzeszki mam ) i jestem bez insuliny
    Ciężko było się Ci przestawić na dietę? Ta regularność jedzenia też mi się trudna wydaje do ogarnięcia ;)
    roletka wrote:
    Wiecznie to będziesz musiała to poradni diabetologicznej się umówić, jak nie prywatnie to albo gin albo internista ci skierowanie wypisze, będziesz trzymać dietę i będzie dobrze :-)
    Dziś mam wizytę u gina to na szczęście wszystkiego się dowiem.
    Oczywiście wstawałam ze trzy razy bo marudzila ale dłoń na główkę i smoczek pomogły:-)
    Grzeczna dziewczynka :D. Niech więcej takich nocy daje rodzicom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:15

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek z tej naszej Hani :) nie dość że piękna, to grzeczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Ja dzisiaj tak srednio spalam, wieczorem tak mi stwardnial I napial sie brzuch, ze nawet poduszka do spania nie pomagala :/
    Jeszcze leze w lozku, probuje sie podniesc, ale moj len mi nie pozwala :)
    Brzuch juz nie jest taki twardy, dzieciaczki od rana szaleja, chyba sie Tam bija miedzy soba :) Nie wiem czy to od wiercenia babelkow czy tak MA byc poprostu, ale czuje bol w podbrzuszu jakby miesiaczkowy. Czy to moga byc te skurcze przepowiadajace?

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Czesc dziewczyny :) Ja dzisiaj tak srednio spalam, wieczorem tak mi stwardnial I napial sie brzuch, ze nawet poduszka do spania nie pomagala :/
    Brzuch juz nie jest taki twardy, dzieciaczki od rana szaleja, chyba sie Tam bija miedzy soba :) Nie wiem czy to od wiercenia babelkow czy tak MA byc poprostu, ale czuje bol w podbrzuszu jakby miesiaczkowy. Czy to moga byc te skurcze przepowiadajace?

Tez je odczuwalam z początku jak na okres i tez w podobnym do ciebie czasie.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca skurcze przepowiadajace to ja mialam jak mnie polozyli to u mnie było takie napiecie od gory brzucha schodzace w dol. Jak twardnieje ci brzuch to leż, leż i nie wstawaj i duzo magnezu bierz plus nospa.

A moja mała dzis juz ładnie zwiekszyła dawke mm a tatus musial w nocy dorabiac :D a ja sie zaczynam powoli ogarniac, ide do fryzjera w tym tygodniu!!! (w końcu) i do kosmetyczki (w końcu). Tatusiek zostanie z mała i bedzie sie zajmował. clap-smiley.gif

sylwiaśta159, Anko:-), pragnaca dzidziusia, wiecznie, Kava, Inska, agulas, roletka, Moniaa, Lilou1984, mia6, justa1234 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:

Ja tez się meczylam cały dzień wczoraj z twardym brzuchem. Dzieciaki cała noc rozrabialy... rano też twardnial. Mi pomaga magnez Magne B6 max. Napisane jest żeby brać 2 tabletki dziennie. Ja biorę 6... a i tak w badaniu wyszła dolna granica. A tak myślę że może te bole jakby okresowe to jelita? Bolą podobnie a dzieci przecież Ci rosną ładnie i uciskaja :)

Roletka pytałaś co mój lekarz powiedział na moją szyjke. Mówi że piękna i książkowa... ale i tak podpytam o pessar przy następnej wizycie.

Ja byłam dzisiaj zapisać się do szkoły rodzenia. Tłumy przede mną a miejsc 10. Jestem 2 na liście rezerwowej czyli nie mam szans...

aszka lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka a nie mozesz do innej sie zapisac? Tylko w miescie macie 1 szkołe? Ale kolejki o.O

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Pragnaca skurcze przepowiadajace to ja mialam jak mnie polozyli to u mnie było takie napiecie od gory brzucha schodzace w dol. Jak twardnieje ci brzuch to leż, leż i nie wstawaj i duzo magnezu bierz plus nospa.

A moja mała dzis juz ładnie zwiekszyła dawke mm a tatus musial w nocy dorabiac :D a ja sie zaczynam powoli ogarniac, ide do fryzjera w tym tygodniu!!! (w końcu) i do kosmetyczki (w końcu). Tatusiek zostanie z mała i bedzie sie zajmował. clap-smiley.gif

No i pod tym względem zazdroszczę MM:-)
    Mój cycus zależny tylko ode mnie.
    Niestety karmiac piersią laktator słabo ściąga. Hania ssie zupełnie inaczej, o niebo mocniej niż laktator, bo nim max 50 80ml ściągam.
    Ja do kosmetyczki dopiero w lutym - bo z córcia do przyjaciółki gabinetu by móc swobodnie karmić itd.

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko niestety ja musze karmic mm, bo nie mam pokarmu. Lekarze mowia, ze w takich przypadkach jak moje 90% kobiet nie ma pokarmu, bo jest wzrost prolaktyny. Troche szkoda z drugiej strony trudno jest jak jest. A u mnie laktator to zero sciagal, chyba lepiej jak dzieckko ssie, jak w ogole jest pokarm.

• Kava Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, i ja po wczorajszym trudnym dniu się wyspałam. Mój Kawaler wczoraj przez cały dzień usypiał tylko przy cycu. Odkładałam go co chwilę i od razu się budził. Ależ wymęczona byłam... Wieczorem postanowiłam sprawdzić czy po prostu nie jest głodny. Laktator nic nie ściągnął. Dałam 60 ml mm i zasnął na UWAGA!!! 6 godzin w kawałku!!!. Potem jeszcze na 2 i jeszcze na 2 h. Teraz nakarmiłam i dalej śpi :)
    Wymęczyłam dziecko głodem to musiał odespać chłopak. A przy okazji ja z nim pospałam.

Ja już byłam wczoraj u kosmetyczki a w poniedziałek u dentysty nawet :)

Pragnaca, niech Twój leń z Tobą wygra. Leż sobie i odpoczywaj. Wszystko dla dzidziusiów.
    A "znajomymi" się nie przejmuj. Ludzie bardzo lubią gdy sie coś komuś nie uda i nie powiedzie. Czują się wtedy lepsi. Tak leczą swoje kompleksy.
    Czytałam wczoraj Twój pamiętnik ale Synuś nie dał mi czasu na skomentowanie.

pragnaca dzidziusia, Inska, aszka, Anko:-), sylwiaśta159, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Takanijaka a nie mozesz do innej sie zapisac? Tylko w miescie macie 1 szkołe? Ale kolejki o.O

Mamy dużo szkół tylko po pierwsze chciałam chociaż za szkołę rodzenia nie płacić a dwa i najważniejsze chciałam chodzić do szpitala w którym planuje rodzic. Wiesz przetrzeć szlaki i poznać położne :)

aszka lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ