Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Ania ja miałam wysokie amh bo pcos....
Ale to ładny wynik. A czemu pytasz?
O dobór stymulacji? Na każdego działa co innego. Pierwsze ivf to próba, albo się uda pięknie albo nie, przy drugim juz lepiej zna się organizm i lepiej dobiera stymulację.
Patrz u mnie....1 ivf tragedia, a drugie z b.dobry wynikiem bo na 6kom 3 blasty-w tym moja Hanka.
a tak chciałam podpytac jakie protokoly ile komorek itd. -
nick nieaktualnyJa nie wiem czy amh jest dobrym wyznacznikiem mojego dr w ogóle ten wynik nie obchodzil
jakbym nie miała to i tak by zaczął stymulacje sam powiedział że to nie ważne.. no ale mam 7,9 i wychodowalam 7 komórek z czego 4 dojrzałe 2 się zaplodnily 2 podali i jedna z nich w brzuszku
Także cud !dar od Boga
W poprzedniej stymulacji miałam 14 komórek przestymulowanie wysoki estradiol 6 blastek i żadna nawet nie drgnela...
Zaczynamy 21 tc zlecialoza 2 dni polowkowe
trzymajcie kciuki ;**
Moniaa, Anko:-), agulas, wiecznie, pragnaca dzidziusia, mia6, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:no według dr z artvimedu amh jest niskie:/
a tak chciałam podpytac jakie protokoly ile komorek itd.
Nie prawda. Masz wynik piękny. To mój który wynosił 11ng jakoś był nieprawidłowy. Za duże i za niskie są słabiej rokujace, ale niskie takie jak 0.5ng a nie twój wynik:-)
Norma to od 1 do 3ng. Wiec masz ładny środek.
Skąd lekarze mają takowe teorie to nie wiem:-) -
I mysza ma rację, amh jest istotne ale nie najważniejsze.
Znam parę które miała AMH 0.7 i maja dziś dziecko z ivf i teraz po roku podchodzą drugi raz prywatnie- a koleżanka ma pewnie jeszcze mniejsza rezerwę.
Pamiętam ze przy pierwszym ivf miała tylko 4 komórki jajowej ale co z tego skoro z jednej z nich jest zdrowy syn:-)? -
Ja pierwszym razem protokół taki dość krótki puregon i menupor, i z 6 komórek tylko 1 zarodek średniej jakości w 5 dobie (nawet nie blasta).
Drugi protokół ultra krótki poprzedzony 3opakowaniami antykoncepcji (co pięknie wyciszylo moje jajniki) i tu nie pamiętam leków, organutran i coś drugiego, wtedy z 6kom 3 wysokiej jakości blasty.
Aniu na każdą z nas co innego dobrze działa. Ja na pewno jeśli będę się starać o drugą ciążę to będę to robić po antykoncepcji. Ona działa super na moje jajniki:-)pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Wiecznie ja mam cukrzyce ciążowa i norma dla kobiet w ciąży od diabetologa .
Naczczo do 90
Po 1h do 120
Po 2h do 150
Głównie dieta dieta i mierzanie poziomu cukru glukometr em . Ja mierze 7 razy dziennie przed głównymi posiłkami i godzinę po nich. Ale jeśli masz przekroczenia tych wartości norm dość często to wtedy diabetolog daje ci insulinę. Ja się staram pilnować diety ( chociaż czasem grzeszki mam ) i jestem bez insulinyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:08
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
Mała Mi -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:no według dr z artvimedu amh jest niskie:/
a tak chciałam podpytac jakie protokoly ile komorek itd.
Ale tak jak dziewczyny mówią- i już Wam na artvimedzie pisałam- koleżanka po 30stce, AMH ponad 3 , po stymulacji wiele komórek, ale za każdym razem puste... i wyszło szydło z worka, dlaczego dwa okazy płodności od lat nie mają dzieci... Więc dopiero punkcja weryfikuje jakość naszych jajecbędzie dobrze Ania.
Jak mamusie, wyspane? Dzieciaczki- te w brzuszkach i te już z Wami dały pospać? -
Mała Mi 1 wrote:Wiecznie ja mam cukrzyce ciążowa i norma dla kobiet w ciąży od diabetologa .
Naczczo do 90
Po 1h do 120
Po 2h do 150
Głównie dieta dieta i mierzanie poziomu cukru glukometr em . Ja mierze 7 razy dziennie przed głównymi posiłkami i godzinę po nich. Ale jeśli masz przekroczenia tych wartości norm dość często to wtedy diabetolog daje ci insulinę. Ja się staram pilnować diety ( chociaż czasem grzeszki mam ) i jestem bez insuliny
roletka wrote:Wiecznie to będziesz musiała to poradni diabetologicznej się umówić, jak nie prywatnie to albo gin albo internista ci skierowanie wypisze, będziesz trzymać dietę i będzie dobrze
Anko:-) wrote:Sylwia dziś dala:-) pobudka o 2 na godzinke a tak to noc przespana.
Oczywiście wstawałam ze trzy razy bo marudzila ale dłoń na główkę i smoczek pomogły:-). Niech więcej takich nocy daje rodzicom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:15
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Sylwia dziś dala:-) pobudka o 2 na godzinke a tak to noc przespana.
Oczywiście wstawałam ze trzy razy bo marudzila ale dłoń na główkę i smoczek pomogły:-)nie dość że piękna, to grzeczna
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Ja dzisiaj tak srednio spalam, wieczorem tak mi stwardnial I napial sie brzuch, ze nawet poduszka do spania nie pomagala
Jeszcze leze w lozku, probuje sie podniesc, ale moj len mi nie pozwala
Brzuch juz nie jest taki twardy, dzieciaczki od rana szaleja, chyba sie Tam bija miedzy sobaNie wiem czy to od wiercenia babelkow czy tak MA byc poprostu, ale czuje bol w podbrzuszu jakby miesiaczkowy. Czy to moga byc te skurcze przepowiadajace?
-
pragnaca dzidziusia wrote:Czesc dziewczyny
Ja dzisiaj tak srednio spalam, wieczorem tak mi stwardnial I napial sie brzuch, ze nawet poduszka do spania nie pomagala
Brzuch juz nie jest taki twardy, dzieciaczki od rana szaleja, chyba sie Tam bija miedzy sobaNie wiem czy to od wiercenia babelkow czy tak MA byc poprostu, ale czuje bol w podbrzuszu jakby miesiaczkowy. Czy to moga byc te skurcze przepowiadajace?
Tez je odczuwalam z początku jak na okres i tez w podobnym do ciebie czasie.pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPragnaca skurcze przepowiadajace to ja mialam jak mnie polozyli to u mnie było takie napiecie od gory brzucha schodzace w dol. Jak twardnieje ci brzuch to leż, leż i nie wstawaj i duzo magnezu bierz plus nospa.
A moja mała dzis juz ładnie zwiekszyła dawke mm a tatus musial w nocy dorabiaca ja sie zaczynam powoli ogarniac, ide do fryzjera w tym tygodniu!!! (w końcu) i do kosmetyczki (w końcu). Tatusiek zostanie z mała i bedzie sie zajmował.
sylwiaśta159, Anko:-), pragnaca dzidziusia, wiecznie, Kava, Inska, agulas, roletka, Moniaa, Lilou1984, mia6, justa1234 lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Czesc dziewczyny
Ja tez się meczylam cały dzień wczoraj z twardym brzuchem. Dzieciaki cała noc rozrabialy... rano też twardnial. Mi pomaga magnez Magne B6 max. Napisane jest żeby brać 2 tabletki dziennie. Ja biorę 6... a i tak w badaniu wyszła dolna granica. A tak myślę że może te bole jakby okresowe to jelita? Bolą podobnie a dzieci przecież Ci rosną ładnie i uciskaja
Roletka pytałaś co mój lekarz powiedział na moją szyjke. Mówi że piękna i książkowa... ale i tak podpytam o pessar przy następnej wizycie.
Ja byłam dzisiaj zapisać się do szkoły rodzenia. Tłumy przede mną a miejsc 10. Jestem 2 na liście rezerwowej czyli nie mam szans...
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Pragnaca skurcze przepowiadajace to ja mialam jak mnie polozyli to u mnie było takie napiecie od gory brzucha schodzace w dol. Jak twardnieje ci brzuch to leż, leż i nie wstawaj i duzo magnezu bierz plus nospa.
A moja mała dzis juz ładnie zwiekszyła dawke mm a tatus musial w nocy dorabiaca ja sie zaczynam powoli ogarniac, ide do fryzjera w tym tygodniu!!! (w końcu) i do kosmetyczki (w końcu). Tatusiek zostanie z mała i bedzie sie zajmował.
No i pod tym względem zazdroszczę MM:-)
Mój cycus zależny tylko ode mnie.
Niestety karmiac piersią laktator słabo ściąga. Hania ssie zupełnie inaczej, o niebo mocniej niż laktator, bo nim max 50 80ml ściągam.
Ja do kosmetyczki dopiero w lutym - bo z córcia do przyjaciółki gabinetu by móc swobodnie karmić itd.pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko niestety ja musze karmic mm, bo nie mam pokarmu. Lekarze mowia, ze w takich przypadkach jak moje 90% kobiet nie ma pokarmu, bo jest wzrost prolaktyny. Troche szkoda z drugiej strony trudno jest jak jest. A u mnie laktator to zero sciagal, chyba lepiej jak dzieckko ssie, jak w ogole jest pokarm.
-
Sylwia, i ja po wczorajszym trudnym dniu się wyspałam. Mój Kawaler wczoraj przez cały dzień usypiał tylko przy cycu. Odkładałam go co chwilę i od razu się budził. Ależ wymęczona byłam... Wieczorem postanowiłam sprawdzić czy po prostu nie jest głodny. Laktator nic nie ściągnął. Dałam 60 ml mm i zasnął na UWAGA!!! 6 godzin w kawałku!!!. Potem jeszcze na 2 i jeszcze na 2 h. Teraz nakarmiłam i dalej śpi
Wymęczyłam dziecko głodem to musiał odespać chłopak. A przy okazji ja z nim pospałam.
Ja już byłam wczoraj u kosmetyczki a w poniedziałek u dentysty nawet
Pragnaca, niech Twój leń z Tobą wygra. Leż sobie i odpoczywaj. Wszystko dla dzidziusiów.
A "znajomymi" się nie przejmuj. Ludzie bardzo lubią gdy sie coś komuś nie uda i nie powiedzie. Czują się wtedy lepsi. Tak leczą swoje kompleksy.
Czytałam wczoraj Twój pamiętnik ale Synuś nie dał mi czasu na skomentowanie.pragnaca dzidziusia, Inska, aszka, Anko:-), sylwiaśta159, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:Takanijaka a nie mozesz do innej sie zapisac? Tylko w miescie macie 1 szkołe? Ale kolejki
Mamy dużo szkół tylko po pierwsze chciałam chociaż za szkołę rodzenia nie płacić a dwa i najważniejsze chciałam chodzić do szpitala w którym planuje rodzic. Wiesz przetrzeć szlaki i poznać położneaszka lubi tę wiadomość