X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i my po wizycie dziś mamy 3.450 kg. Jestem przerażona porodem a tu 3 tygodnie jeszcze

wiecznie, Lilou1984, basiurka, Takanijaka, agulas, Kava, mycha28, Viki26, pragnaca dzidziusia, Pola7, justa1234, Moniaa, roletka, Biała, mia6 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Uff, jestem po rozmowie z szefową. Była przekochana. Pogratulowała, kazała się cieszyć i na pewno nie przejmować pracą. Powiedziała, że jeśli będę się gorzej czuła, to mam śmiało pracować z domu. Naprawdę mnie zaskoczyła, choć z drugiej strony co biedna miała powiedzieć ;-)
    nic tylko się cieszyć z takiej szefowej :). Super zareagowała :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka o.O zabrzmialo bardzo groznie, Ty jestes na wylocie!!?

Inska... szefowa marzenie :)

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki :)

meldujemy się po wczorajszej wizycie.
    Igunia rośnie a ja razem z nią. klocuszek ma już 2 kg wg usg
    głowka na 34 tydz, reszta na 32 z groszem
    jak tak dalej pójdzie to szykuje się ponad 4 kg w 40 tyg, więc niem mam nic przeciwko rozpakowaniu w 38 tyg ;)
    tak to wszystko ok :) więc jesteśmy z moim mężulkiem b. szczęśliwi.

Aszka 78 wczoraj waga pokazała czyli równo 10 do przodu od początku ciąży
    Takanijaka wrote:
    Osobiście zazdroszczę Wam dziewczyny tych 30-paru tygodni ciazy. Ja mam wrażenie jakby doba trwała 48h a miesiąc 60 dni. Wciąż myślę jakby tu przyspieszyć trochę czas...

zobaczysz jak szybko przeleci, jeszcze zatęsknisz za mniejszym brzuszkiem ;D

mój nick może być mylący - bo za nim ukrywa się Kasia ;)

Konwalia dużo zdrówka dla Lilci, mam nadzieję, że dzisiaj w nocy było już lepiej

Biała współczuje tego ulewania. mam nadzieję, że mała szybko nauczy sobie sama z tym radzić, nie będzie zachłyśnięć, a wy będziecie spokojniejsi

Ineska moi rodzice też twierdzą, że jest taki zwyczaj i mają nam zwrócić kasę za wózek już po urodzinach dziecka na spółę z teściami. trochę rozumiem Twojego Tatę, chce się poczuć dziadkiem, w końcu jest jedynym przedstawicielem tego pokolenia z tego co wyczytałam. ja bym mimo wszystko była wyrozumiała, ale faktycznie raczej nie pozwoliłabym zmienić planów modelu wózka. niech się dołoży tyle ile kosztuje tamten wybrany przez niego model ;) wilk syty i owca cała

Miła reakcja szefowej :) z tego co pamiętam, to się bardzo tego obawiałaś..ale szef...tez człowiek :P

roletka niezła teściowa :) słusznie jej powiedziałaś. Mi się bardzo podoba imię Tomek ♥

kmb heh...no dobra Twoja przebija teściową roletki :) nienawidzę takiego wtrącania się. Coś czuje, ze sobie sama te chrzciny urządzi, bez Was...bo nie dojedziecie..ups
    gratuluje wizyty :) też będzie spora dzidzia. będę łączyć się w bólu :)

Mycha28 dużo zdrówka dla Was i wytrwałości. mam nadzieję, że wytrwacie jeszcze te 2 tyg. to samo się tyczy roletki trzymajcie się dziewczyny! :) z roletką to się jeszcze na marcówkach widzimy ;D

wiecznie, basiurka, Takanijaka, mycha28, justa1234, Biała, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć u mnie w tym tygodniu czyli jutro zadecydują kiedy cc. Szyjka mi się szybko skraca i lekarz mówi, że trzeba będzie szybciej rozwiązać. Na chwilę jestem bo jak zwykle leżę. Trzymam kciuki za Wasze wizyty i pozytywne zakończenia.

pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Ja już w domu na ktg zapisały się dwa skurcze ale na tyle małe że to normalna czynność macicy tym bardziej że na plecach leżałam i maluchy bardzo się wiercily, jutro kolejne ktg, gin powiedział że walczymy o każdy dzień O.o
    polubiłam, bo już w domku.

• roletka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no czekam na poniedziałek jak na zbawienie zeby sterydy podali i jak już zaczną działać to niech die dzieje co chce :-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa, Roletka oby bable jak najdluzej jeszcze posiedzialy &&&&&&&

Inska super, ze juz masz konfrontacje z szefowa za soba :)

mycha28 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiurka trzymam &&& aby twoja szyjka trochę zwolniła tempo

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będzie wysyp dzieciaczków patrząc po waszych suwaczkach :) Czekają Was najpiękniejsze chwile czasami jest ciężko ale mimo wszystko cudownie <3

Moniaa, pragnaca dzidziusia, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie pojawiała się lista... ale właśnie najwięcej porodów było takich lutowych... więc na pewno BĘDZIE SIĘ DZIAŁO :)

Inska super reakcja szefowej :)

kmb Twoja tesciówka bije wszystkie na łePP

agulas, pragnaca dzidziusia, Marta1986 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Na luty było najwięcej. Ale będą emocje!!!!

W marcu chyba są 2 porody i w kwietniu też 2. Później nie pamiętam

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem z Wami strasznie do tyłu. Roletka i Mycha trzymam kciuki byście jeszcze trochę wytrwały w tym stanie.
    Moja Ala 18-tego skończyła 2 miesiące. Ten czas leci jak szalony. Ja na nic nie mam czasu. Mała waży 1550g. Tydzień już oddycha sama. Jest przeniesiona na patologie noworodka. Ogólnie jest dobrze poza wzrokiem. Najprawdopodobniej w połowie następnego tygodnia będzie miała zabieg.
    Jest jeszcze w inkubatorze. Ale jak dziecko ma wagę ok 1700g to przenoszone jest do normalnego łóżeczka, więc biegam po różnych sklepach i wyszukuje ubranek w rozmiarze 44.

Pozdrawiam Was dziewczyny i od jutra nadrabiam zaległości w lekturze.

Biała, mycha28, Anko:-), Moniaa, roletka, Konwalia, wiecznie, agulas, arlenka, aszka, Inska, Lilou1984, Viki26, kmb, mia6 lubią tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, jeli mogę podpowiedzieć, ja też szukałam ciuszków w rozmuarze 44, bo spodziewałam się mikrusków. Najwięcej i całkiem fajnych z ekologicznej bawełny marki Cool Club, kupiłam w internetowyn Smyku. W stacjonarnym sklepie Smyka jest dużo drożej. Poza tym są np.wyprzedaże, lub dodatkowe promocje i czapeczkę można kupić za 4 zł.. Mam kilka kaftaników, wprawdzie tylko miesiąc, ale eksploatuję intensywnie i świetnie się sprawdzają. Polecam.

aszka lubi tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o Tobie myślałam Madzia.. :) Zastanawiałam się co u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:13

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ciesz się ze Mała rośnie.
    Cała ta straszna historia będzie mieć piękny koniec:-) zobaczysz:-)!

Inska może tatę cena zaskoczyła?
    Poproś by się dołożył lub złożył z wami na pół? Wtedy logiczne ze nie będzie tak chciał ingerować w wybór.
    My wybraliśmy tez drogi wózek, zostawiliśmy tam jakaś głupia zaliczkę 300zl ale rodzice również nas OPR ze to dziadku kupują furę, wiec nam go zakupili. Tyle że nasze dziecko ma komplet dziadków i nawet drogi wózek na dwie pary rozkłada się cenowo przyzwoicie....
    A dziadek widzę jak moja mama, wszystko co polskie najlepsze. Jest mega pro polskie:-)
    My jednak wybraliśmy niemiecka jakość i precyzję da da da:-):-D

Kava, Moniaa, roletka, Konwalia, aszka, Inska lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa nie zna żadnych przesądów, ani tradycji, nic w związku z narodzinami dzieciątka...

tylko ostatnio już zaczyna mnie irytować ciągłym gadaniem ... no wiesz żeby tylko zdrowa się urodziła.
    Ja rozumiem można raz powiedzieć no dwa ale nie za każdym razem jak się widzimy. I mi tylko powtarza że codziennie różaniec odmawia żeby mała zdrowa sie urodziła. Az sama ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy z malutką wszystko okey :( no głupiec z niej jeden!

Wczoraj po nocy padania śniegu moje autko wyglądało tak a ja je ogarniałam z 10 minut z tego puchu :
    5b1q1l.jpg

Męża od przedwczoraj nie ma w domu, ja rzecz jasna odepchnęłam tylko śnieg do drzwi auta. A teraz znowu pada i mam nadzieje że nie dowali tyle co wczoraj :)

Anko:-), agulas, aszka, Inska, Lilou1984, Viki26 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia waga małej już galancia :-) uwielbiam czytać co u was i ze wszystko idzie w dobrym kierunku, z oczkami też będzie dobrze innej opcji nie bierzemy pod uwagę :-* w Tesco są ciuszki od rozm 44 :-) no i Alunia za niedługo na VIP-ach będzie, wycaluj stopeczki :-* <3

Nasze nowe ciezaroweczki jak się czujecie? Dopadły was jakieś objawy?

Sylwia a ty jak tam? :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha czekam na dzisiejszy meldunek :-) jej przez te ktg moje i twój pobyt w szpitalu normalnie czuje dech porodu na karku :-D

Mamuśki nasze czy na forum po porodzie jest jakiś wątek z ivf? Czy już tutaj będziemy siedzieć po porodach? :-)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim nie będzie tłoczno to może tu :P

Viki26 lubi tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ