X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna synek super wiadomości :-) gratuluję

Sanna lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna gratuluję syneczka :-D :-D

Sanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna gratulacje synka :)

A u mnie waga juz jest 50kg -czyli mozna zrzucic 16 kg po ciazy(tyle, że ja mam problem z tarczyca, więc u mnie to nic niezwykłego). Brzuch mam płaski jak deseczka 04icon_rotfl.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 11:48

kmb, Lilou1984, pragnaca dzidziusia, agulas, Sanna, sylwiaśta159, gaja13, szałwia, Inska, wiecznie, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie :)

Aszka zdradz sekret jak ty to zrobilas z ta waga :)

Sanna Gratuluje synka :)

Dziewczyny w trojpakach trzymajcie sie Tam jak najdluzej, wszystkie trzymamy kciuki :)

Taknijaka odpoczywaj duzo. Ja juz nie latam jak poparzona, nabralam rozumu I odpoczywam. Musimy wytrwac jak najdluzej :)

Co do zelaza to ja przyjmuje trzy razy dziennie Ferrous Sulphate, jedna tabletka zawiera 65 mg zelaza , wiec dziennie przyjmuje prawie 200 mg. Wyniki mam dobre, wiec sie wchlania dobrze. Musze tylko pilnowac, zeby dwie godziny przed I po polknieciu nie pic mleka ani zadnych innych produktow mlecznych.

Anuszka I Sylwiasta prosimy nas wiecej nie straszyc wizytami w szpitalu czy tez ZAWALEM.

aszka, Takanijaka, Sanna, szałwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca, dziecko + lozysko wazylo 10-12 kg, wiec tak naprawde to mi zostało 4-6kg, a ze ja mam problemy z tarczyca to mi zleciało samo.

pragnaca dzidziusia, Viki26, szałwia lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Sanna gratulacje synka :)

A u mnie waga juz jest 50kg -czyli mozna zrzucic 16 kg po ciazy(tyle, że ja mam problem z tarczyca, więc u mnie to nic niezwykłego). Brzuch mam płaski jak deseczka 04icon_rotfl.gif
    Jejku zazdroszczę spadku kilogramów, ja mam jeszcze 17 do zrzucenia i niedoczynność tarczycy :-( mi to się zejdzie z ponad rok z nadprogramowymi kilogramami :'( :-( a masz niedoczynność czy nadczynność?

Anko:-), aszka lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa tez mam niedoczynność.
    Głowa do góry.
    Aszka raczej nigdy nie była osoba ze skłonnością do tycia bo waga 50kg to jednak waga piórkowa:-)

Mi zostało 4 czy 5kg. Waga stoi jak zakleta. Nadmiar pieczywa, brak ruchu jaki bym sobie życzyła i nkedosypianie nie pomagają:-)
    Spoko jeszcze będą z nas ludzie!

Kava podziwiam, każda z nas podejmuje decyzję jaka uważa za słuszna, ja posłuchalam wskazówek ale teraz tez gowno jem, bo uwielbiałam nabial a teraz nici z niego. Kupki się poprawiły wiec jeśli to ta dziadoska krowa to mogę jej nie jeść jeszcze długi czas....

Co u was mamusie? Jak dziewczęta i chłopaki? :-)

My rosniemy, hanka juz tak długa ze przy karmieniu jej nie ogarniam:-)

Kava, aszka, Konwalia, justa1234, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, właśnie to jest chyba najtrudniejsze - rezygnacja z czegoś co się bardzo lubi, ale tak jak obie napisałyśmy: wszystko dla naszych szkrabów :)
    Też dzisiaj pomyślałam, że ten mój Synek już taki długi jest. Poza tym ogólnie jakoś tak wydoroślał strasznie :P

Co do kg to ja mam jeszcze do wagi sprzed ciąży 4 kg a przytyłam w ciąży w sumie około 21 kg czyli sporo. Na początku spadało w zawrotnym tempie a teraz jest już ciężko bo waga prawie nie drgnie.
    Oprócz tych 4 kg to bym jeszcze kilka chętnie zrzuciła bo przed ciążą mi się przybrało :/

Edit: Anko, będzie nowy suwaczek czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:41

aszka, pragnaca dzidziusia, Viki26, szałwia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm szczęśliwa mama brzmi dobrze:-*
    Ja nie jestem sprytna do tych internetowych gadżetów.
    Poprzedni suwak robiłam chyba z 15 razy aż wyszedl;-)!

aszka, justa1234, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka tez Jakby taka stara juz;-)
    Gada krzyczy i non stop się cieszy.
    W dni kiedy brzuch nie boli to tak pogodne dziecko ze non stop banan na twarzy. Rozbawić nas do łez:-)!
    Wyrosła juz z tyłu ubrań ze szok, a wszystkie w szpitalu wisiały!!!

aszka, pragnaca dzidziusia, Viki26, szałwia, Kava, wiecznie lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadczynnosc wiec leci waga w doł, a teraz jeszcze problem z hormonami (podobno typowe po ciazy) wiec samo leci, mam nadzieje ze juz nizej nie zleci bo nie chce wyglądac jak wieszak. Niedługo ide do endo zobacze co powie.

Fajnie ze Wam dzieciaczki rosną :) zanim sie obejrzycie bedą 1 urodzinki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:28

pragnaca dzidziusia, agulas, szałwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydalaby mi sie taka nadczynnosc po ciazy ze dwa, trzy mce :D

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    :(

DLA MNIE NASTAŁA ŻAŁOBA ...

WŁAŚNIE ZDAŁAM SOBIE SPRAWĘ, ŻE W TYM ROKU NIE ZJEM ANI ŚLIWEK, ANI CZEREŚNI, ANI WIŚNI.... BO PRZY KP NIE MOŻNA... NIECH JESZCZE CUKRZYCY CIĄŻOWEJ DOSTANĘ TO I O ARBUZIE POMARZĘ...

DLA MNIE- CZŁOWIEKA UBÓSTWIAJĄCEGO OWOCE TO TRAGEDIA... NIE WIEM JAK JA TO PRZEŻYJĘ, JAK LATEM ŻYJE ZAWSZE NA OWOCACH.........
    Sylwiśta jestem z tobą ja też uwielbiam owoce a poród w czerwcu wiec truskawki czereśnie i śliwki tylko w snach :(

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna gratuluję Pawełka :-)

Justa ja niestety też mam niedoczynność, mocno Ci poszło TSH w ciąży?

Gaja hej ja też mam termin w czerwcu, kiedy masz? :-) Ja 25.

Jak jesteśmy przy tych dietach, ja ze względu na perypetie zdrowotne już różne przerabiałam, niektóre naprawdę mocno restrykcyjne (np. ponad pół roku bez produktów mlecznych i glutenu) i da się. Dla mnie mega motywatorem jest efekt, jak mi kazali przestrzegać tej najgorszej, poprawiło mi się radykalnie po 2 tygodniach, ciało też się z czasem przyzwyczaja i ma mniejszego smaka na to, co zabronione (chociaż kocham wszelkie sery!). Podejrzewam, że podobnie będzie z dzieckiem, z tym że motywacja podwójna, bo widok malucha, który ma się dobrze i mój święty spokój, jak nie ma nonstop kolek ;-) Też uwielbiam owoce, ale ja się tam cieszę, że mam urodzić latem, bo wcześniej będę mogła z maluchem wyjść na powietrze, zamiast siedzieć przy mrozach w domu.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski możecie poczytać sobie o imionach :)

http://m.lodz.wyborcza.pl/lodz/56,106512,19512540,wojewodztwo_dolnoslaskie_hanna_i_jakub,,1.html

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Sanna gratuluję Pawełka :-)

Justa ja niestety też mam niedoczynność, mocno Ci poszło TSH w ciąży?

Gaja hej ja też mam termin w czerwcu, kiedy masz? :-) Ja 25.

Jak jesteśmy przy tych dietach, ja ze względu na perypetie zdrowotne już różne przerabiałam, niektóre naprawdę mocno restrykcyjne (np. ponad pół roku bez produktów mlecznych i glutenu) i da się. Dla mnie mega motywatorem jest efekt, jak mi kazali przestrzegać tej najgorszej, poprawiło mi się radykalnie po 2 tygodniach, ciało też się z czasem przyzwyczaja i ma mniejszego smaka na to, co zabronione (chociaż kocham wszelkie sery!). Podejrzewam, że podobnie będzie z dzieckiem, z tym że motywacja podwójna, bo widok malucha, który ma się dobrze i mój święty spokój, jak nie ma nonstop kolek ;-) Też uwielbiam owoce, ale ja się tam cieszę, że mam urodzić latem, bo wcześniej będę mogła z maluchem wyjść na powietrze, zamiast siedzieć przy mrozach w domu.
    W ciąży Miałam ładne bo nawet poniżej 1 a teraz nie badałam.

szałwia lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak trochę posiedzę w szpitalu coś tam z moczem wyszło nie tak :-/

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dawki luteiny, ogolnie progesteronu brałyscie po transferze i pozniej w ciazy?

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny jakie dawki luteiny, ogolnie progesteronu brałyscie po transferze i pozniej w ciazy?
    Ja mam dupka 4*1 i luteine 3*3 50 mg

Ale stopniowo będę odstawiala wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:17

Ania1986 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia ja mam na 6 06 2016 hihi:)

szałwia, agulas lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ