X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka a wiesz coś więcej? Mam nadzieję że to nic poważnego i już wkrótce wrócisz do domku :)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja miałam 3x1 lutinus i 1xdziennie agolutin 60mg (ale to jest domiesniowy, "mocny" progesteron).
    Do 12tc mam ciągnąć agolutin, lutinus odstawiłam tydzień temu.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa no to piękne rzeczywiście, u mnie na początku ciąży trochę ponad 1, potem skoczyło do 3, teraz już mam 4,5 :-( Mam nadzieję, że się już zatrzyma (co miesiąc mi badają).

Anuszka trzymam kciuki, żeby wszystko było jak najszybciej ok. Jak się to u Ciebie objawiało? Bo mnie od wczorajszego wieczora dół brzucha (okolice pęcherza moczowego własnie) stosunkowo mocno nachrzania, analizowałam opcję pójścia na ostry dyżur, ale ostatecznie czekam do jutra.

Ania ja już nie pamiętam dokładnie, ale chyba 3 x dziennie utrogestan dopochwowo.

Gaja mega data :-) Nasz/a przyspiesza (tymczasem o 5 dni), śmiejemy się, że może wyjść 16.06.2016 :-)

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia ja trafiłam na oddział z plamieniem mocz zrobili mi chyba profilaktycznie no i okazało się że zawiera krew białko i coś jeszcze nie pamiętam... nie mam żadnych dolegliwości dodatkowych a plamienia ustały. Doktor uspokaja że może próbka źle pobrana dzisiaj powtórka właśnie czekam na sikanie do pojemniczka i próbuje nie wymiotować... A tydzień temu badania były prawidłowe

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny jakie dawki luteiny, ogolnie progesteronu brałyscie po transferze i pozniej w ciazy?
    chyba 400 mg.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 ja brałam lutinus 3x1 do 7tc, później 2x1 do 12tc, przez kolejny tydzień 1x1 i na tym zakończyła przygodę z progesteronem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam utrogestan 3x 1 po 200mg , lacznie 600 mg dziennie do 11 tc. Od 12 tc 2x dziennie, a w 13 tc juz tylko jedna. Od 14 tc juz bez progesteronu.

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, dużo zdrówka dla Was!

Aszka jak ja Ci zazdroszczę spadku wagi... Ja intensywnie myślę o szybkim zrzucenie wagi po ciąży. Po stymulacji i wcześniejszych hormonach miałam +5 kg. Ciąża na razie +15 kg. Liczę się z tym, że będę mieć ok 30 kg do zrzucenia..
    Odstawiam powoli całkowicie słodycze, pozwalam sobie raz w tygodniu. Dużo spaceruje z piesiem. I do tego codziennie ćwiczę na piłce. Mam nadzieję, że to jakoś wzmocni moja kondycję :P

Dzisiaj mam mdłości po... Ogorku gruntowym... Zachciało mi się witaminek na kanapkę... Leżę i dogorywam :D

Miłego dnia!

pragnaca dzidziusia, Viki26, aszka, Anuszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie proga była masa bo długi czas brałam 2 g (!!!) na dobe!!!
    Uszami mi wyłaził i czułam sie fatalnie, ale sie udało !
    A od 19 tyg nie biorę wcale (oczywiście schodziłam stopniowo od 14 tygodnia, ale zejście z takiej dawki dlugo mi zajęło).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:54

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, jakieś specjalne ćwiczenia na tej piłce wykonujesz?

Piłkę mam, ale nie wiem jak ćwiczyć ;)

aszka lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • agulas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia, ja robię ten zestaw ćwiczeń : https://www.youtube.com/watch?v=cDFkNtgaFXM

Ćwiczenia są podobne do tych, które miałam w szkole rodzenia.
    Wyczytałam, że tygodniowo powinno się ćwiczyć nie więcej niż 2,5 h.
    Ja robię 10 minut dziennie (czas zgodny z filmikiem :) ) plus spacer plus ćwiczenia mięśnia Kegla.

Viki26, aszka, pragnaca dzidziusia, La-mia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spaceruję codziennie plus co 2-3 dni taki zestaw ćwiczeń bez piłki https://www.youtube.com/watch?v=W2OARfwvvwc polecam :) A teraz doszły jeszcze ćw na mięśnie krocza http://www.blog.przedporodem.pl/wykonuj-cwiczenia-rozluzniajace-miesnie-dna-miednicy-i-krocza/
    Agulas a czy siebie ktoś asekuruje abyś z piłki się nie ześlizgneła? Ja na piłce sobie będę skakać tylko w I fazie porodu z M przy boku :)

aszka, pragnaca dzidziusia, Kava, agulas lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja teraz nadrabiam i jem mase słodyczy bo zawsze lubiłam słodycze a ze mam nadczynnosc to sobie moge pozwolić bo i tak nie utyję a chudne. Zapisałam sie do endo bo tak sadze i pewnie mam racje ze ten szybki spadek wagi to cos mi znowu hormony szaleja ale dobry skutek, ze schudłam. Czuje odciazenie teraz w kregosłupie wyrazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:45

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę za jedna z grudniówek: gdzie jest mój maleńki dzidziuś, którego mi w szpitalu z brzuszka wyciągnęli?
    Spieszmy się kochać małe Bobaski, tak szybko rosną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:29

Anuszka, pragnaca dzidziusia, aszka, Moniaa, Viki26, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) jeśli któraś by chciała mam książkę dziecko ze szkła :)

Anatolka, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Hejka :) jeśli któraś by chciała mam książkę dziecko ze szkła :)

Pdf czy na czytnik?

Kava, czyli co - że kawał chłopa? ;-) mój chyba też już kawał, bo zaczął stukać i pukać do mnie :-D

Anko:-), Kava, Viki26, Anuszka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, hej! Milo Cie tu widziec :))

Inska, gaja13 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny jakie dawki luteiny, ogolnie progesteronu brałyscie po transferze i pozniej w ciazy?
    Ja brałam Lutinus 3x1 , a później (od 6t0d) Duphaston 3x1
    Kava wrote:
    Co do kg to ja mam jeszcze do wagi sprzed ciąży 4 kg a przytyłam w ciąży w sumie około 21 kg czyli sporo. Na początku spadało w zawrotnym tempie a teraz jest już ciężko bo waga prawie nie drgnie.
    Oprócz tych 4 kg to bym jeszcze kilka chętnie zrzuciła bo przed ciążą mi się przybrało :/
    Przy 21 kilogramach to te 4 kilogramy to pikuś. Na pewno w końcu znikną :)
    aszka wrote:
    Sanna gratulacje synka :)

A u mnie waga juz jest 50kg -czyli mozna zrzucic 16 kg po ciazy(tyle, że ja mam problem z tarczyca, więc u mnie to nic niezwykłego). Brzuch mam płaski jak deseczka 04icon_rotfl.gif
    Wow :D. Podziwiam, że tak szybko udało się zrzucić tyle kg :)
    Sanna wrote:
    Sylwiast159 zawalu można dostać!!!!|

proszę nie stresować ciężarnych :)

co do malinek to my wczoraj kupiliśmy w lidlu będą pyszne z lodami :)

po wczorajszej wizycie pochwale się ze w brzuszku rzadzi się synek Pawel mierzacy 8,77cm

pozdrawiam
    Sanna gratuluję synka :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta coreczke bedziesz miec, nie pamietam czy przegapiłam ze pisałas czy cos ale jakby co to gratulacje :) Fajny suwak :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka dziekuje :))

Na prenatalnych dr okreslila Marcelinę na 70%, a wczoraj kazalam dr pobuszowac jej miedzy nogami i też potwierdza dziewczynkę, więc chyba tak zostanie :) najwyzej z Marceliny zrobi sie Marcel :D

agulas, wiecznie, Inska, gaja13, Anko:-), mia6 lubią tę wiadomość

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ