Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Eliz, co za gnój... Brak słów. Za to Ty jesteś dzielna, a co się odwlecze to nie uciecze. Trzymam za Was dziewczyny kciuki!
Pabelka, Eva witajcie i rozgośćcie się na długo
Monia Marika jest piękna, dzięki za piękny opis porodu, pozwala sobie wszystko łatwiej zwizualizować i przygotować się psychicznie
Justa Zocha piękna i rośnie jak na drożdżach!
Adrenalina to może być lekkie zapalenie dziąseł. Ja miałam w ciąży już dwa razy. Mi dentystka kazała płukać sobie usta specjalnym płynem do płukania ziołowym i smarować żelem tej samej firmy (jedno i drugie Herbadent, ale w PL chyba tego nie ma) i przechodziło w ciągu dnia/dwóch. Poza tym tutaj jest jedna wizyta obowiązkowa w ciąży u dentysty i wpisują ją do karty ciąży, ale większość dentystów wymaga dwóch.
Anatolka, jak tam wyniki i samopoczucie po wypiciu glutka?
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Ja się chwilę nie miałam siły odzywać, ale Was podczytywałam trochę, bo u mnie mały armagedon. Od tego testu obciążeniowego czułam się strasznie, 2 dni później zaliczyłam pierwszy raz wymioty w ciąży, mega huśtawkę nastrojów, huśtawkę ciśnienia, mega migreny, bóle podbrzusza. W poniedziałek wylądowałam na pogotowiu z brzuchem jak kamień i ciśnieniem 160/100. We wtorek w końcu dostałam wyniki i okazało się, że mam cukrzycę ciążową i to jakąś mega, a w międzyczasie coś mi się zablokowało w dole kręgosłupa albo miednicy, albo nie wiem, na początku było jeszcze znośnie, ale od wczorajszego popołudnia praktycznie nie dam rady chodzić, bo jest taki ból (promieniuje mi na całą nogę i miednicę), że widzę gwiazdki, więc pełzam tylko do łazienki i toalety. Co za tydzień!
-
nick nieaktualnyszałwia wrote:Ja się chwilę nie miałam siły odzywać, ale Was podczytywałam trochę, bo u mnie mały armagedon. Od tego testu obciążeniowego czułam się strasznie, 2 dni później zaliczyłam pierwszy raz wymioty w ciąży, mega huśtawkę nastrojów, huśtawkę ciśnienia, mega migreny, bóle podbrzusza. W poniedziałek wylądowałam na pogotowiu z brzuchem jak kamień i ciśnieniem 160/100. We wtorek w końcu dostałam wyniki i okazało się, że mam cukrzycę ciążową i to jakąś mega, a w międzyczasie coś mi się zablokowało w dole kręgosłupa albo miednicy, albo nie wiem, na początku było jeszcze znośnie, ale od wczorajszego popołudnia praktycznie nie dam rady chodzić, bo jest taki ból (promieniuje mi na całą nogę i miednicę), że widzę gwiazdki, więc pełzam tylko do łazienki i toalety. Co za tydzień!
Szalwia ja mialam bardzo podobny bol do tego co opisujesz. Okazalo sie, ze to byla kolka nerkowa ale promieniowala tak mocno na cala lewa strone ciala, ze nogi nawet do gory nie moglam podniesc, a jak musialam wstac do toalety to nia powloczylamwspolczuje, bo znam ten bol
mi przeszlo dopiero po ok tygodniu
Wracaj szybko do zdrowka :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 15:43
-
A i Lilou zapomniałam napisać, jak Ty świetnie wyglądasz!
Pragnąca dzięki. Może to toJa jak leżę to tę nogę wyprostowaną podniosę, ale jak chodzę to stawianie jej na podłogę wywołuje mega ból, podobnie przy zmianie pozycji/przesuwaniu się w łóżku z użyciem tej strony. Jak Ci to zdiagnozowali? Ja chciałam pójść dzisiaj do lekarza, ale nie zlazłabym po schodach, na płaskim mam nawet problem
Dobrze, że małż może chociaż na część dnia teraz wziąć home office, bo bym sobie obiadu nie zrobiła nawet.
-
nick nieaktualnyszałwia wrote:A i Lilou zapomniałam napisać, jak Ty świetnie wyglądasz!
Pragnąca dzięki. Może to toJa jak leżę to tę nogę wyprostowaną podniosę, ale jak chodzę to stawianie jej na podłogę wywołuje mega ból, podobnie przy zmianie pozycji/przesuwaniu się w łóżku z użyciem tej strony. Jak Ci to zdiagnozowali? Ja chciałam pójść dzisiaj do lekarza, ale nie zlazłabym po schodach, na płaskim mam nawet problem
Dobrze, że małż może chociaż na część dnia teraz wziąć home office, bo bym sobie obiadu nie zrobiła nawet.
U mnie zaczelo sie dosc niewinnie bo bol mialam w okolicy nerki ale z czasem zaczal promieniowac az wkoncu sparalizowal mnie tak, ze wyladowalam w szpitalu. Mialam robione RTG przewodu moczowego I tak mnie zdiadnozowano. -
Szałwia, czuje się całkiem zwyczajnie. Nic mi nie było i nie jest. Wyniki właśnie odebrałam teraz. Takie mam:
Glukoza
0' - 69mg/dl;
60' - 140mg/dl;
120' - 137mg/dl.
Podstawowa mam niską od heparyny. To wiem. Skutek zastrzyków przeciwzakrzepowych. Reszta zgodnie z wytycznymi ptd wygląda ok.
http://www.mp.pl/cukrzyca/lista/show.html?id=104976
Edit: właśnie gin mi odpisał na SMS, że wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:42
Lilou1984, pabelka88, szałwia, pragnaca dzidziusia, Viki26, renieczka, mia6, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Pragnąca to już nie wiem, bo mi nery nie bolały
No zobaczymy do poniedziałku, jak nie przejdzie to będę musiała pojechać do lekarza albo go wezwać, jeśli się nie będę mogła ruszyć. We wtorek muszę iść do diabetologa, więc mam nadzieję, że już ok będzie. Może maluch coś uciska, bo robi takie ćwiczenia w tym tygodniu, że padamy ze śmiechu z kształtów brzucha (wyginał już wcześnie, ale teraz po całości jedzie).
Anatolka to super, że wszystko ok!!!!Ja się na tych polskich normach kompletnie nie znam, u nas są zupełnie inne jednostki i u mnie masakra wyszła, ale mam ciągle nadzieję, że obędzie się bez insuliny.
-
Anatolka wrote:To forum jest niesamowite. Zagięłam czasoprzestrzeń o 4 minuty...
Ja już parę razy zauważyłam że ktoś napisał jakiś post np o 16:42 spoglądam na zegarek w roku ekranu a u mnie 16:38 myślę sobie żyję w przeszłościszałwia, Kava, Anatolka, pragnaca dzidziusia, Viki26, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość
-
Ojej, alez sobie poplakalam czytajac Wasze newsy!
Witam Pebelke i Evee, kochane cudownie Was tu widziec! Nudnych ciaz zycze!
Moniaa, coz za emocje, czytalam z zapartym tchem Twoja akcje porodowa! Pozdrowienia dla meza!
Pragnaca, zawsze opowiadam o Twoich postepach mezowi, oboje z wielkim radoscia czytamy takie fsjne newsy od Ciebie
Madziu, Twoja wiadomosc chyba najbardziej mnie chwycila za serce! Pamietam, ze to byly moje pierwsze tygodnie ciazy kiedy Twoja Malutka przyszla na swiat i jak bardzo Wam kibicowalam, nadal kibicuje! Jestescie cudowna rodzinka! Buziole dla braciszka! Chlopak na medal!Madzia82, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Ja mam za to odrzut od ogórków od początku ciąży, zwłaszcza tych świeżych
Dziewczyny zamawiam różne gadżety dla malucha, jakie termometry polecacie, infra czy do uszka? Jakaś konkretna firma, z którą macie dobre doświadczenia, bo z tymi termometrami, żeby mierzyły, jak mają to ciężko bywa... -
Anuszka wrote:A mnie dopadła ciążowa chcica ogórkowa A myślałam że to mity
a w domu tylko konserwowe
Po niedzieli powtórkaViki26, Anuszka, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam akcje "pomarańcza"
a wieczorem wypilam też mleko waniliowe i mąż mówi "porzygasz się mlekiem i pomarańcza"... Nie miał racji na szczęście
Mój synek ogarnął nowa zabawę. Jak przylozymy ciepła dłoń do brzucha to przesuwa się do niej i boksuje póki się nie zmeczyKava, Viki26, pabelka88, Anuszka, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Karolina1111, renieczka, Inska, mia6 lubią tę wiadomość
-
Witam. Jestem po wizycie, moje maleństwo ma 1cm. Serduszko ma 153 uderzenia na minutę. Troszkę się martwię, że wolno rośnie... 12 dni temu było 2,5mm... Czyli urosło około 7-8 mm przez 12 dni i jak na 7t5d to chyba powinno być więcej...??? Ehhh zadręczę się. Następna wizyta 21 marca i całe szczęście, że tak szybko
Moniaa, agulas, esteraestera, wiecznie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vella daj spokój. Każde dziecię rośnie swoim tempem!!! Na osiągnięcie miarowości maluch ma jeszcze przed sobą ze 30 tygodni. ☺
Moja młoda tez była malutka i drobniutka do pewnego czasu i troszkę się martwiłam... jak widać nie było ku temu powodów . Urodziła się długa i szczupła modeleczka ☺pragnaca dzidziusia, agulas, vella, Lilou1984, aszka, pabelka88, esteraestera, mia6, szałwia lubią tę wiadomość