X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka a z tą wagą maluchów widzę podobnie stoimy, który jesteś tydzień?:)

25+0

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ale to chyba już po powrocie do domu też ich uzywalas? W sensie 2 paki do szpitala starcza?

Większość w szpitalu. Ale ja byłam od poniedziałku do piątku :( Miałam kupione dwie paczki i mąż mi dokupywał.

Na brodawki kupiłam krem z Ziaji. Na szczęście stoi ciągle zamknięty :)

szałwia lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, no to prawie tak samo jesteśmy i w tym samym czasie zakupy robimy :-) U mnie też siedzi i wygina się po prawej stronie, a nie lewej. Może dlatego, że na lewej więcej leżę?

Lilu dzięki za radę maściową, jeśli skład ten sam to spoko. Mi Purelan polecały niezależnie od siebie dwie koleżanki, które miały mega problemy z sutkami i wypróbowały różne maści, zapytam czy nie próbowały też tej Ziaji :) No i mogę mieć problem z kupieniem jej tutaj :/

Co do cen jest tu raczej w aptekach taniej lub podobnie jak PL, z droższymi rzeczami się nie spotkałam. Poza tym na receptę świetne refundacje, za niektóre leki nic nie płacę (ostatnio np. za Tardyferon i Helicid), za inne dopłata jest malutka. Za to ciuchy, usługi telekomunikacyjne i żarcie są droższe.

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Monia nie mam problemow z sutkami a smaruje...mlekiem. Wyciskam po karmieniu troche mleczka i smaruje sutek i otoczke. Polecila mi to jedna z poloznych w szpitalu. Jak dla mnie najlepsza masc :-) i karmie dwoch gryzakow- ssakow ;-)

Moniaa, pragnaca dzidziusia, agulas, pabelka88, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam do prania loveli, kupilam 5 kg za chyba 28 zł, i mam nadal 3/4 paki a piore 2 x dziennie. Kosmetyki miałam z Rosmanna ale moja uczulały i zmieniłam na emolium teraz ma skore jedwabista, dupke tez smaruje emolium i zero odparzen. Zalezy co dziecku przypasuje :) Ja ze swojej strony to polecam kupno nebulizatora, niezastapiony sprzet. I z butelek to doktora browna, Ja mam dr browna, antykolkowe i odkad mam to mała nie ma kolek browna maja udowodniona skutecznosc w zmiejszeniu infekcji ucha srodkowego dzieki tym rurkom. http://akpolbaby.pl/.../361-butelka-antykolkowa-waska... System karmienia Dr. Brown otrzymał wiecej miedzynarodowych nagród niz jakakolwiek inna butelka w zakresie rozwiązywania problemów zwiazanych z karmieniem.

Moniaa, szałwia, pragnaca dzidziusia, mia6, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam poranionych brodawek. 2 tyg przed porodem smarowałam je na noc purelanem.
    Już po porodzie bolały mnie sutki ze 2 dni to posmarowałam maltanem kilka razy.
    Uważam, że purelan już po porodzie jest słaby. Maltan działał na mnie kojąco i bardzo a purelan wcale...
    Pewnie co kobieta to inne doświadczenia :/

aaa,i ja sutki też mleczkiem smarowałam. Takie złote rady położnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 20:11

Moniaa, mycha28, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Co do cen jest tu raczej w aptekach taniej lub podobnie jak PL, z droższymi rzeczami się nie spotkałam. Poza tym na receptę świetne refundacje, za niektóre leki nic nie płacę (ostatnio np. za Tardyferon i Helicid), za inne dopłata jest malutka. Za to ciuchy, usługi telekomunikacyjne i żarcie są droższe.

To że żarcie macie droższe to widać u nas po sklepach najbardziej lubię stać na mięsnym za rodzinkami z Czech ;) Czasami zastanawiam się czy zostanie choć trochę tej padliny dla mnie :D

Moniaa, szałwia, pragnaca dzidziusia, _cherryLady, mia6 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dobra, w aptece nawrzucałam tyle:

1. CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
    2. CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
    3. AVENT, muszle laktacyjne, 6 sztuk

Ja bym zakupiła jeszcze kapturki, bo na początku mogą być przeboje :/
    Chyba, że to te muszle są ?
    Ja byłam w szpitalu 7 dni, 6 dni po cc. i z 3 paczki mi poszło tych podkładów bella, wolałam zmienić lepiej się czułam
    i miałam majtki bawełniane ale u mnie nie można było ich używać i mąż przywiózł mi siateczkowe paczka starcząca
    maść na sutki do szpitala- maltan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 20:56

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Ja bym zakupiła jeszcze kapturki, bo na początku mogą być przeboje :/
    Chyba, że to te muszle są ?
    Ja byłam w szpitalu 7 dni, 6 dni po cc. i z 3 paczki mi poszło tych podkładów bella, wolałam zmienić lepiej się czułam
    i miałam majtki bawełniane ale u mnie nie można było ich używać i mąż przywiózł mi siateczkowe paczka starcząca
    maść na sutki do szpitala- maltan
    Muszle i nakładki to coś innego. No i faktycznie mi się przydały w pewnym momencie :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Muszle i nakładki to coś innego. No i faktycznie mi się przydały w pewnym momencie :)

Mnie tam zastanawia, bo w zestawie jest napisane o 2 rodzajach muszli (ok, widać na zdjęciu) i o nakładach właśnie i tego nie widać z jakiegoś powodu. Mam książeczkę reklamowa z avent że szkoły rodzenia i to co chyba nazywacie nakładkami (ubranko na skutek do karmienia, żeby bobas nie gryzl) w avent nazywają "osłonka" i jest do zakupu osobno. I teraz nie wiem czym dla nich jest "nakładka". Żadna nie kupowala tego zestawu 6-paku?

Edit: znalazłam fote, gdzie widać wszystkie 3 rzeczy. Takie są

https://www.google.pl/imgres?imgurl=http://images.nodik.pl/big/914_1.jpg&imgrefurl=http://nodik.pl/muszle-laktacyjne-6-sztuk-avent-p-914.html&h=872&w=920&tbnid=ovxnS4d0No11TM&tbnh=219&tbnw=231&usg=__c41V6dzMp1K-Kk_TWApFQcYPN7s=&docid=IaVQQH6j8aX_4M

Sorry za paskudny link do zdjęcia, ale z komórki nie umiem inaczej ogarnąć.

Teraz zagadka - czym jest nakładka? Czy to tylko takie zabezpieczenie przed podrażnieniem sutka czy to też spełnia funkcję przy karmieniu dziecka, żeby nie gryzlo sutkow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 08:14

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka , z tego raczej nie pociągnie mleczka
    na necie pisalo o tak zeby mleczko nie lecialo po koszulce to ze te muszle sie naklada

a jak sie czujesz, kiedy masz tp ? <3

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* wieki Was nie czytałam. .. ale widzę że u każdej z osobna wszystko ok i to mnie cieszy :)

Zakupy ruszyły pełna parą? :) ja też nie czekam na ostatnią chwilę. Mam już sporo od ubranek po wanienke. Zostały nam największe wydatki: łóżeczka, komoda i wózek.

A i poznałam fantastyczna położna. Szkoda tylko że nie że szpitala w którym chce rodzic. Może chociaż nauczy mnie karmić dzieci.
    Mycha28 a Tobie jak idzie karmienie? Masz jakiś system?

Ostatnio byłam na kilku warsztatach i spotkaniach dla przyszłych mam. Wydaje mi się ze im więcej się uczę tym mniej wiem :)

Caluje i do zobaczenia na fb :*

mia6, pragnaca dzidziusia, szałwia, pabelka88, Viki26 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka... a po urodzeniu dzieciaczka jest tak ze im więcej masz rygorystycznych postanowień to więcej ich złamiesz. Cholercia taka kolej rzeczy ☺

mia6, Takanijaka, szałwia, roletka lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a dużo tych wkładek laktacyjnych się zużywa?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi marzy sie karmienie piersia, nawet przez ktotki okres ale tak bardzo bym chciala sprobowac :)

Anuszka, szałwia, kis, justa1234 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Takanijaka... a po urodzeniu dzieciaczka jest tak ze im więcej masz rygorystycznych postanowień to więcej ich złamiesz. Cholercia taka kolej rzeczy ☺
    Kurcze... ;)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, a dużo tych wkładek laktacyjnych się zużywa?

Wszystko zależy... Ja z reguły używam parę na dzień i parę na noc. Może kilka razy się zdarzyło, że musiałam użyć więcej. Nawet na początku. Pokarm mam, ale nie leci sam z siebie, potrzebuje dziecka do tego :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Dlatego jak mnie ktoś pyta, czy chcę karmić, czy chcę naturalny poród, kiedy chcę wrócić do pracy itp. to się dystansuję, bo chcieć to ja sobie mogę ;-) Już w ciąży zaskoczyło mnie tyle rzeczy, że wolę na nic się nie nastawiać ani na super optymalne, ani na czarne scenariusze :)

Viki26 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę ze skaczącymi wartościami cukru po jedzeniu, liczę węglowodany i indeks glikemiczny i właśnie mam drugie śniadanie jak na ciężarną z dziwnymi smakami przystało - 2 x kiwi i szklankę kefiru z solą i pieprzem :D

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka przekonałaś mnie do tego dr Browna :-)

Anatolka jak to jest z kapturkami i nakładkami też chętnie się dowiem :-)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ