X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    A jak wygladaja takie wymioty chlustajace? Bo moj Szymek to tak czasem dosc mocno ulewa az przez nos mu wylatuje
    to jest nagły chlust z buzi tak ze obleje Ciebie i obok osobe. U mojej tak raz było to zaflufała całe lozko. My dostalismy skierowanie na usg i sie okazało ze ok, tylko problem taki niemowlecy. Po debridacie mineło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    No my niestety nie trafiliśmy na dobrego lekarza. Lilka miała wymioty chlustajace, ulewania a teraz niestety refluks :(
    u nas dali skierowanie na usg ale moze dlatego ze my chodzimy do poradni dla wczesniaków i ja widze roznice w traktowaniu dzieci.

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou, jak samopoczucie?
    Już niedługo ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dzięki, że o mnie myślisz :) Gratuluję świetnych wyników i potwierdzenia córci!!!!!!!!!!!!! Nasz maluch też ziewał w czasie tych badań i połykał też wody płodowe, więc mamy na fotce słabo widoczne bąbelki przy jego ustach :D
    Teraz to już czas tak szybko poleci, że nie będziesz nadążać z liczeniem tygodni :-)

_cherryLady, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wlasnie tez ma takiego bąbla na jednym zdjeciu :)

A ccialam was zapytac, jesli przechodzilam toxo i cytomegalie- igg dodatnie igm ujemne to na pewno mojej kruszynce pod tym wzgledem juz nic nie grozi?

Szalwia mam nadzieje, ze dalej beda tak szybko lecialy- i dotrwam przynajmniej do 30 tc to juz bede spokojniejsza :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie wygląda ten bąbel, co? :-)

Według mojej lekarki, jak masz taki wynik, to jest super. Ja mam toxo zerowe niestety, ale cytomegalie też przechodziłam.

Będą będą, zaczniesz też wyprawkę rozkminiać bardziej i poleci :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakby balona z gumy zrobila :D

Wg mojej lekarki tez- alle moja chora glowa musi sie czegos doszukiwac ;)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    najgorzej na początku bo przez dzien to musialam zmieniac kilka razy bo zaraz mokre, pozniej paczka szla tygodniowo
    mam nadzieję, że na początek starczy mi 1 paczka, bo tylko tyle kupiłam ;)

kis lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    mam nadzieję, że na początek starczy mi 1 paczka, bo tylko tyle kupiłam ;)

Mnie też zaskoczyła taka liczba ;-) ale jeszcze troszkę się zastanawiam i konsultacje urządzam, więc jeszcze nie wysłałam zamówienia ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady gratuluje córci :) fantastyczne wieści :)

kava dzięki za troskę :) dzisiaj na 8 wezwali mnie na "opis" do szpitala
    siedziałyśmy jeszcze z 2 dziewczynami co maja cesarki też 21.03 ponad 5,5 h....
    najpierw studenci robili Nam wywiad 2 pokolenia wstecz;)
    potem badanie na kozetce i na fotelu (najpierw student się uczył, a potem lekarz sprawdzał ;)) a na koniec 2 h czekania na anestezjologa
    dobrze że mój mąż dowiózł Nam kanapki bo byśmy chyba z głodu tam zeszły:)
    w każdym razie przynajmniej jesteśmy zintegrowane. mam nadzieje że trafie z którąś z poznanych dziewczyn do jednego pokoju :)

w poniedziałek mam się stawić o 7.30 i jestem pierwsza do cięcia :) o ile nie będzie jakiś nieplanowanych nagłych przypadków

czuje się póki co dobrze, tylko spojenie mnie strasznie boli i chodzę jak kaczka tempem ślimaka z żółwiem na plecach:) jeszcze do mnie nie dociera że najbliższy poniedziałek wywróci moje życie do góry nogami, ale strasznie się cieszę że to już tuż tuż:)

Anatolka, agulas, szałwia, pragnaca dzidziusia, Viki26, _cherryLady, wiecznie, pabelka88, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypraszam studentów... To nie na moje nerwy ;-) teraz jak byłam w szpitalu mój lekarz mnie zawołał na usg pozaplanowe. Wszedł gabinetu, ja wchodzę, próbuję zamknąć drzwi a tu mi je coś blokuje. Odwracam się i patrze a tam jakąś studentka czy inna stazystka usiłuje wejść za nami... Ani me ani be, mój lekarz też nie widziałam, żeby ją wołał, więc grzeczne acz stanowczo powiedziałam jej, że wolałabym zostać w czasie badania sama z lekarzem prowadzącym. No i na szczęście bez większych protestów poszła sobie.

pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytali mnie o zgodę na studentów. postanowiłam studentkę wpuścić bo na kimś się musi to pokolenie uczyć ;D żeby Nasze córki miały dobra opiekę ginekologiczną w przyszłości

Anatolka, szałwia, agulas, renieczka, pragnaca dzidziusia, Viki26, pabelka88 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my dzisiaj mamy studniówkę (odliczanie w podpisie jest o jeden dzień do przodu) :-)

pragnaca dzidziusia, Lilou1984, justa1234, _cherryLady, wiecznie, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Moja wlasnie tez ma takiego bąbla na jednym zdjeciu :)

A ccialam was zapytac, jesli przechodzilam toxo i cytomegalie- igg dodatnie igm ujemne to na pewno mojej kruszynce pod tym wzgledem juz nic nie grozi?

Szalwia mam nadzieje, ze dalej beda tak szybko lecialy- i dotrwam przynajmniej do 30 tc to juz bede spokojniejsza :)

Sylwia napewno dotrwasz, nie martw sie :) Chociaz wiem o czym piszesz, dla mnie kazdy dzien jest na wage zlota I ciesze sie jak glupi do sera :D : D

szałwia, _cherryLady lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Dziewczyny my dzisiaj mamy studniówkę (odliczanie w podpisie jest o jeden dzień do przodu) :-)

Gratulujemy studniowki :) :D

PS. Moj suwaczek tez klamie, jest do tylu 4 dni....

szałwia, _cherryLady lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca jak ten czas leci. Ty niedługo rozmienisz 2 miesiące do porodu, a ja 3 :-)

Poza studniówką kolejnym powodem do świętowania jest to, że zaczynam ogarniać dietą cukrzycę, już drugi dzień cukier po jedzeniu cudny, a ja najedzona, może uda się bez insuliny!

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ! :)

Lilou kciuki za CC

Dziewczyny po cc, czy smarujecie jakimś kremem bliznę?

U mnie wkładki laktacyjne to 1 para na dzień idzie, mam też kupione ale tylko 1 sztukę wkładek wielokrotnego użytku, więc co pranie to ich używam, a w nocy wkładam sobie pod koszulę do karmienia tetrę. Jakoś w nocy zawsze mi leci z piersi i wszystko jest mokre, wkładki nie dałyby rady i się przesuwają, jednak odstęp między karmieniami ciut się wydłuża (na szczęście :) )

A co do sutków to ja też maltanem smaruję jak mam obolałe, a tak to tak jak i wy własnym mleczkiem.

Mam nadzieję że mimo fb będziecie i tutaj zaglądać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:24

Anatolka, pragnaca dzidziusia, agulas, _cherryLady lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, napisz jak wrazenia z życia we trójkę :-)

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ja smaruję contractubexem i jest ok. Zadowolona jestem :)

Viki26 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluje corci :-)

Szalwia tobie studniowki :-)

Lilou kciuki za cc &&&

Viki ja myje od poczatki blizne tylko woda z mydlem bialy jelen i bardzo ladnie sie goi.
    Ja tez z tetra pod koszula w nocy ;-)

Z Wsszych opisow moje chlopaki nie chlustaja tylko ulewaja :-)

Mamusie mam pytanie do Was o skoki rozwojowe. Czy Wasze pociechy przechodzily i jak? U moich chyba sie zaczal ten 5 tygodnia bo tak marudza, malo spia i ciagle chca zeby ich przytulac i nosic :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:09

Viki26, szałwia, pragnaca dzidziusia, _cherryLady, Inska lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ