X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska a kapustę kiszona tam macie? Dobra jest na takie dolegliwości ;)

Macie macie, kompletnie nie pomyślałam, że kapusta zawsze daje radę ;-)

Z czopkami się w takim razie na razie wstrzymam. Zobaczymy jak mix jogurtowo-śliwkowo-kapuściano-lniano-jabłkowo-kiwi(owy?) zadziała....Oj a łazienka jedna w domu ;-)

Dzięki raz jeszcze za wszystkie rady!

Kava, pragnaca dzidziusia, Moniaa, renieczka, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Kava, a jak maluch po porodzie, dał radę bez problemów ze skokiem cukru i ile ważył?

Wszystko od początku było ok. Cukier mu mierzył kilka razy i dobry był. Mały nie był bo ważył 3880. Od początku był większy o około tydzień niż wg om.
    Tylko że dzieci od słodkich mam muszą być później pod opieką kardiologa i diabetologa. Nie wiem jak długo co prawda ale sprawdzają czy z maluchem wszystko ok. U kardiologabylismy już 2 razy i jest ok a u diabetologa będziemy dopiero w czerwcu.
    Ja po 2 miesiącach od porodu miałam badaną krzywą cukrową i jestem zdrowa :)

pragnaca dzidziusia, szałwia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był dziś w szkole dla tatusiow i jest zachwycony :-) właśnie dzwonił i z przejęciem mi opowiadał co i jak, ale już przez telefon "widziałam" jak Mu się buzia cieszy i oczy świecą ;-) było 10 panów, niemowlaki-lalki jak w amerykańskiej szkole do troszczenia się, nakładany brzuszek (podobno bardzo bardzo ciężki) dla każdego z panów. Mnóstwo uśmiechów i zabawy, kapanie i przewijanie tych rozwrzeszczanych lalek ;-) mówił, że tak płakały na początku, że pani prowadząca ledwo mogła prowadzić zajęcia hehe

Za dwa tygodnie druga część, mi.in. ratownictwo ciężarnej i dzidziusiow.

Krótko mówiąc - prezent urodzinowy trafiony :-D choć na realizację musiał poczekać prawie dwa miesiące.

pragnaca dzidziusia, pabelka88, Kava, Inska, renieczka, Anuszka, Lilou1984, Viki26, mia6, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mój mąż był dziś w szkole dla tatusiow i jest zachwycony :-) właśnie dzwonił i z przejęciem mi opowiadał co i jak, ale już przez telefon "widziałam" jak Mu się buzia cieszy i oczy świecą ;-) było 10 panów, niemowlaki-lalki jak w amerykańskiej szkole do troszczenia się, nakładany brzuszek (podobno bardzo bardzo ciężki) dla każdego z panów. Mnóstwo uśmiechów i zabawy, kapanie i przewijanie tych rozwrzeszczanych lalek ;-) mówił, że tak płakały na początku, że pani prowadząca ledwo mogła prowadzić zajęcia hehe

Krótko mówiąc - prezent urodzinowy trafiony :-D choć na realizację musiał poczekać prawie dwa miesiące.

Fajna ta szkola :) Zaluje ,ze u Nas czegos takiego nie ma :/

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Super sprawa ;-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Fajna ta szkola :) Zaluje ,ze u Nas czegos takiego nie ma :/

I u nas :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż Slazaczkom pokaże :-)

http://www.miskuleczka.pl/oferta/szkola-taty

Jest raz w miesiącu. Musieliśmy czekać aż dwa cykle i dopiero w trzecim było miejsce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 17:21

_cherryLady, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wybaczcie że się odzywam tylko gdy coś się dzieje...

A więc moja "kochana" teściowa przytargała do domu choróbsko, oczywiście mnie zaraziła... :-\
    Zaczęło się od spuchniętego gardła, a dziś do tego doszedł okropny katar.. bardzo gęsty i żółty feee... Wczoraj gorączka 38,5 którą szybko zbiłam i dziś próbuje mnie znowu ale staram się nie dopuścić do wzrostu... Nie mając za wielkiego pola manewru z lekami staram się ratować domowymi sposobami i jakoś to przeczekać. Wszystko było by ok gdyby nie to, że od smarkania, kichania i kaszlu bardzo spinam mięśnie brzucha i od pewnego momętu gdy to robię czuję kłucia w miejscu gdzie jest dzidziuś... Boję się że mogę tym zaszkodzić...

Co byście zrobiły na moim miejscu??

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak domowe sposoby na przeziębienie nie pomogą, a temperatura będzie się utrzymywać 3-4 dni to lepiej skonsultować się z lekarzem.

vella, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy dokarmiacie dzieciaczki po tym jak sie im uleje ? Moj ost kilka razy mocniej ulal i oczywiscie placze ze jest glodny, boje sie mu dac cyca aby znowu nie ulał :(

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Czy wy dokarmiacie dzieciaczki po tym jak sie im uleje ? Moj ost kilka razy mocniej ulal i oczywiscie placze ze jest glodny, boje sie mu dac cyca aby znowu nie ulał :(
    Jak mocno uleje to czasami dokarmiam. Zazwyczaj właśnie wtedy kiedy płacze z głodu.

Viki26, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak troche uleje to ok, jak wiecej ulewa to znaczy ze za male odbicie, albo wcale nie odbił. Ja daje.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko czasami ulewa lekko ale to chyba wynik tego ze się przejada. I po prostu nadmiar ulewa. Jak parę razy po tarmoszeniu jej rzygnęła mocniej i za jakiś czas płakała tak jakby była głodna. Do karmiłam i był spokój.

Viki26 lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje drogie mamusie- a w czym pierzecie ubranka dla swoich cudaczków? Ja kupiłam proszek z loveli i wszystko ok, ale ubranka bez płynu do płukania są takie sztywniejsze... dolewacie coś- może jakiś płyn dla dzieci, czy pierzecie w samym proszku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 12:14

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    moje drogie mamusie- a w czym pierzecie ubranka dla swoich cudaczków? Ja kupiłam proszek z loveli i wszystko ok, ale ubranka bez płynu do płukania są takie sztywniejsze... dolewacie coś- może jakiś płyn dla dzieci, czy pierzecie w samym proszku?

Ja piorę w Dzidziusiu. Używam zarówno płynu do prania, jak i do płukania. Jak byłam u rodziców to praliśmy w Białym Jeleniu.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Bobini - ubranka są miękkie

_cherryLady lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jako jedyna prałam ubranka w normalnym persilu i używam tylko troszkę płynu do płukania. Mała nie przejawia nie tolerancji na to.

_cherryLady, pragnaca dzidziusia, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co w Jelpie wszystko piore, nasze ciuchy tez, ale bez zmiekczaczy.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry ja piore w loveli, faktycznie one sa lekko sztywne po 1 praniu, a juz te co piore enty raz bez problemu sa miekkie. W ogole kupilam 5 kg w promocji i mam jeszcze 3/4 paki chyba rok mi zejdzie zanim to wykorzystam.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wypralam w mleczku loveli. Dolalam troszku plynu do plukania Cocolino biale. I zobaczymy...dodatkowo poprasuje i beda mieciutkie.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ