X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska a kapustę kiszona tam macie? Dobra jest na takie dolegliwości ;)

Macie macie, kompletnie nie pomyślałam, że kapusta zawsze daje radę ;-)

Z czopkami się w takim razie na razie wstrzymam. Zobaczymy jak mix jogurtowo-śliwkowo-kapuściano-lniano-jabłkowo-kiwi(owy?) zadziała....Oj a łazienka jedna w domu ;-)

Dzięki raz jeszcze za wszystkie rady!

Kava, pragnaca dzidziusia, Moniaa, renieczka, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Kava, a jak maluch po porodzie, dał radę bez problemów ze skokiem cukru i ile ważył?

Wszystko od początku było ok. Cukier mu mierzył kilka razy i dobry był. Mały nie był bo ważył 3880. Od początku był większy o około tydzień niż wg om.
    Tylko że dzieci od słodkich mam muszą być później pod opieką kardiologa i diabetologa. Nie wiem jak długo co prawda ale sprawdzają czy z maluchem wszystko ok. U kardiologabylismy już 2 razy i jest ok a u diabetologa będziemy dopiero w czerwcu.
    Ja po 2 miesiącach od porodu miałam badaną krzywą cukrową i jestem zdrowa :)

pragnaca dzidziusia, szałwia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był dziś w szkole dla tatusiow i jest zachwycony :-) właśnie dzwonił i z przejęciem mi opowiadał co i jak, ale już przez telefon "widziałam" jak Mu się buzia cieszy i oczy świecą ;-) było 10 panów, niemowlaki-lalki jak w amerykańskiej szkole do troszczenia się, nakładany brzuszek (podobno bardzo bardzo ciężki) dla każdego z panów. Mnóstwo uśmiechów i zabawy, kapanie i przewijanie tych rozwrzeszczanych lalek ;-) mówił, że tak płakały na początku, że pani prowadząca ledwo mogła prowadzić zajęcia hehe

Za dwa tygodnie druga część, mi.in. ratownictwo ciężarnej i dzidziusiow.

Krótko mówiąc - prezent urodzinowy trafiony :-D choć na realizację musiał poczekać prawie dwa miesiące.

pragnaca dzidziusia, pabelka88, Kava, Inska, renieczka, Anuszka, Lilou1984, Viki26, mia6, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mój mąż był dziś w szkole dla tatusiow i jest zachwycony :-) właśnie dzwonił i z przejęciem mi opowiadał co i jak, ale już przez telefon "widziałam" jak Mu się buzia cieszy i oczy świecą ;-) było 10 panów, niemowlaki-lalki jak w amerykańskiej szkole do troszczenia się, nakładany brzuszek (podobno bardzo bardzo ciężki) dla każdego z panów. Mnóstwo uśmiechów i zabawy, kapanie i przewijanie tych rozwrzeszczanych lalek ;-) mówił, że tak płakały na początku, że pani prowadząca ledwo mogła prowadzić zajęcia hehe

Krótko mówiąc - prezent urodzinowy trafiony :-D choć na realizację musiał poczekać prawie dwa miesiące.

Fajna ta szkola :) Zaluje ,ze u Nas czegos takiego nie ma :/

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Super sprawa ;-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Fajna ta szkola :) Zaluje ,ze u Nas czegos takiego nie ma :/

I u nas :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż Slazaczkom pokaże :-)

http://www.miskuleczka.pl/oferta/szkola-taty

Jest raz w miesiącu. Musieliśmy czekać aż dwa cykle i dopiero w trzecim było miejsce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 17:21

_cherryLady, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wybaczcie że się odzywam tylko gdy coś się dzieje...

A więc moja "kochana" teściowa przytargała do domu choróbsko, oczywiście mnie zaraziła... :-\
    Zaczęło się od spuchniętego gardła, a dziś do tego doszedł okropny katar.. bardzo gęsty i żółty feee... Wczoraj gorączka 38,5 którą szybko zbiłam i dziś próbuje mnie znowu ale staram się nie dopuścić do wzrostu... Nie mając za wielkiego pola manewru z lekami staram się ratować domowymi sposobami i jakoś to przeczekać. Wszystko było by ok gdyby nie to, że od smarkania, kichania i kaszlu bardzo spinam mięśnie brzucha i od pewnego momętu gdy to robię czuję kłucia w miejscu gdzie jest dzidziuś... Boję się że mogę tym zaszkodzić...

Co byście zrobiły na moim miejscu??

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak domowe sposoby na przeziębienie nie pomogą, a temperatura będzie się utrzymywać 3-4 dni to lepiej skonsultować się z lekarzem.

vella, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy dokarmiacie dzieciaczki po tym jak sie im uleje ? Moj ost kilka razy mocniej ulal i oczywiscie placze ze jest glodny, boje sie mu dac cyca aby znowu nie ulał :(

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Czy wy dokarmiacie dzieciaczki po tym jak sie im uleje ? Moj ost kilka razy mocniej ulal i oczywiscie placze ze jest glodny, boje sie mu dac cyca aby znowu nie ulał :(
    Jak mocno uleje to czasami dokarmiam. Zazwyczaj właśnie wtedy kiedy płacze z głodu.

Viki26, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak troche uleje to ok, jak wiecej ulewa to znaczy ze za male odbicie, albo wcale nie odbił. Ja daje.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko czasami ulewa lekko ale to chyba wynik tego ze się przejada. I po prostu nadmiar ulewa. Jak parę razy po tarmoszeniu jej rzygnęła mocniej i za jakiś czas płakała tak jakby była głodna. Do karmiłam i był spokój.

Viki26 lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje drogie mamusie- a w czym pierzecie ubranka dla swoich cudaczków? Ja kupiłam proszek z loveli i wszystko ok, ale ubranka bez płynu do płukania są takie sztywniejsze... dolewacie coś- może jakiś płyn dla dzieci, czy pierzecie w samym proszku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 12:14

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    moje drogie mamusie- a w czym pierzecie ubranka dla swoich cudaczków? Ja kupiłam proszek z loveli i wszystko ok, ale ubranka bez płynu do płukania są takie sztywniejsze... dolewacie coś- może jakiś płyn dla dzieci, czy pierzecie w samym proszku?

Ja piorę w Dzidziusiu. Używam zarówno płynu do prania, jak i do płukania. Jak byłam u rodziców to praliśmy w Białym Jeleniu.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Bobini - ubranka są miękkie

_cherryLady lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jako jedyna prałam ubranka w normalnym persilu i używam tylko troszkę płynu do płukania. Mała nie przejawia nie tolerancji na to.

_cherryLady, pragnaca dzidziusia, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co w Jelpie wszystko piore, nasze ciuchy tez, ale bez zmiekczaczy.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry ja piore w loveli, faktycznie one sa lekko sztywne po 1 praniu, a juz te co piore enty raz bez problemu sa miekkie. W ogole kupilam 5 kg w promocji i mam jeszcze 3/4 paki chyba rok mi zejdzie zanim to wykorzystam.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wypralam w mleczku loveli. Dolalam troszku plynu do plukania Cocolino biale. I zobaczymy...dodatkowo poprasuje i beda mieciutkie.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ