X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, czy Ty plamisz, że zwiększyłas dawkę luteiny? Lekarz Ci kazał?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra dziękuję:)

Anatolka sama zwiększyłam (ze względu na spadający progesteron) ale chyba wrócę do dawki którą mi lekarz przepisał jeszcze się zastanowię... na pewno nie będę już badać poziomu progesteronu ani przyrostu bety...
    dzisiaj 15dpt beta 1362 progesteron 23,20 :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:32

pragnaca dzidziusia, mia6, Astra lubią tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Poproszę o zmianę na pierwszej stronie - jednak będzie dziewczyna :D dziś miałam podglądanie i Mała ustawiła się idealnie kroczem do glowicy :P nawet dostałam zdjęcie tego co ma między nóżkami (a raczej tego czego nie ma ;) )

Arlenka weź mnie nie strasz ;) A w którym tygodniu miałaś wcześniejsze usg ?

_cherryLady, arlenka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś bardzo dużo prg już przed zwiększeniem dawki. Dziewczyny np. z artvimedu mają samo crinone po transferze dość często. Ty masz jeszcze 4 luteiny i duphaston. Jeśli nie plamisz to to zwiekszenie było bez powodu. Duphaston we krwi nie wychodzi a reszta prg jest wchłaniana miejscowo i też do krwi słabo przenika. Zaczniesz się źle czuć w końcu (mdłości i wymioty), bo prg naturalnie będzie rósł z beta.

_cherryLady, Pola7 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Arlenka weź mnie nie strasz ;) A w którym tygodniu miałaś wcześniejsze usg ?

Anuszka spokojnie, u mnie "może chłopiec" było zaraz po prenatalnych, 3 tygodnie temu już była informacja ze chyba jednak dziewczyna ;) Ale pewności nie było więc juz chciałam poczekać ;)

Anuszka, agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Anuszka spokojnie, u mnie "może chłopiec" było zaraz po prenatalnych, 3 tygodnie temu już była informacja ze chyba jednak dziewczyna ;) Ale pewności nie było więc juz chciałam poczekać ;)
    Ufff ja o synku dowiedziałam się dwa tygodnie temu dopiero nie chciałbym go stracić ;-) no i na prenatalnych było może chłopczyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 20:38

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Mi sie trochę na stopach rozdwajają. Nie jakoś mocno ale jednak.
    Ja mam inny problem, tak mi sie kosci na stopach porozchodziły, ze w żadne szpilki się nie mieszczę... co prawda jeszcze ich nie potrzebuję ale szkoda by było :(
    Zamówiłam spray do rozciągania butów ze skóry i czekam...
    Nie strasz! Ja jeszcze na szpilki się nie odważyłam! Zresztą tak paznokcie mnie bolą że nie przymierzam się.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj lekarz po USG obnizyl dawke progesteronu z 3x 1 na 2 x 1, biore Femenita 200mg. Nic nie skomentowal dlaczego , czy wy wiecie , czemu obniza sie dawke ? Czy to dobry znak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 07:25

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanelam na wage i prawie z niej spadlam. 25 tc i +9 kg!!!!!!! Jestem zalamana

adrenalina lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Stanelam na wage i prawie z niej spadlam. 25 tc i +9 kg!!!!!!! Jestem zalamana

Zrzuci się!!! U mnie jak na razie 3,5 kg do przodu niby dużo a w sumie to chyba ten mój brzusio tyle warzy bo tak to nigdzie się nie poszerzyłam ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Zrzuci się!!! U mnie jak na razie 3,5 kg do przodu niby dużo a w sumie to chyba ten mój brzusio tyle warzy bo tak to nigdzie się nie poszerzyłam ;)
    No skoro twoje 3,5 kg to duzo to ja jezdem monstrum :P 3,5 kg to malutko. Ja tez nigdzie nie przybralam ... tylko brzuch jak balon rosnie... i cycki eksplpduja... musze chyba mojej vitamince diete wprowadzic :P (zarcik)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:13

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    No skoro twoje 3,5 kg to duzo to ja jezdem monstrum :P 3,5 kg to malutko. Ja tez nigdzie nie przybralam ... tylko brzuch jak balon rosnie... musze chyba mojej vitamince diete wprowadzic :P (zarcik)

Przestań laska z Ciebie a marudzisz :D My jak będziemy w 25 tc też będziemy tyle warzyć zobaczysz ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, bylam wczoraj na wizycie i z maluszkiem wszystko ok, ale mam za wysokie cisnienie i krwiaka na macicy :-(
    dostalam tez skierowanie na badania Prevfnait konflikt plytkowy. slyszalyscie o tych badaniach robilyscie je?

bhywanlil4ktaodk.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Mi wczoraj lekarz po USG obnizyl dawke progesteronu z 3x 1 na 2 x 1, biore Femenita 200mg. Nic nie skomentowal dlaczego , czy wy wiecie , czemu obniza sie dawke ? Czy to dobry znak?
    Ani dobry ani zły - standard.
    Ale jeśli już to raczej dobrze niż źle ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc, bylam wczoraj na wizycie i z maluszkiem wszystko ok, ale mam za wysokie cisnienie i krwiaka na macicy :-(
    dostalam tez skierowanie na badania Prevfnait konflikt plytkowy. slyszalyscie o tych badaniach robilyscie je?

A ciśnienie masz wysokie w gabinecie czy w domu też ? Bo ja jak jestem u lekarza to skali czasami brakuje, lekarz się śmieje że musi być okropny skoro tak mi je podnosi ;) a w domu znowu aż za niskie i bądź tu mądry ;) Krwiak się wchłonie trochę odpoczynku i czasu a nie będzie po nim śladu. Co do badania to nie mam pojęcia co to.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:

kuciak, nie pomogę. Nie miałam tego badania.
    A krwiakiem się nie przejmuj. Sporo kobiet go ma w ciąży. Wypoczywaj dużo :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisnienie mam to drugie za wysokie. wczoraj w domu tez bylo wysokie, a dzis rano pierwszy pomiar to nawt telefon nie chcial zapisac bo pisal ze nie prawidlowe, ale posiedzialam 10 min i wrocilo do normy.

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bez paniki, skoro wchodzi w brzuszek to dobrze, widocznie Marcelinka potrzebuje.
    Kuciak nie wiem co to za badanie, moze sprobuj wygooglowac :) na wysokie cisnienie ja biore aspiryne doraznie, ale to z przepisu lekarza.

• kuciak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore acard caly czas.

to znalazlam www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/konfliktplytkowy tylko chcialam wiedziec czy oprocz mnie ktos jeszcze je robil. badanie dla kobiet w ciazy jest bezplatne.

bhywanlil4ktaodk.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak, nie znam tego badania. A lekarz jakoś skomentował to Twoje ciśnienie? Miałaś przed ciążą problemy z nadciśnieniem? Bo ja od kilku(nastu) lat miałam skaczące ciśnienie - raz super wysokie (szczególnie to drugie właśnie), raz super niskie i jedyne czego się dowiedziałam, to to, że zmiany hormonalne mogą takie skoki powodować. Może u Ciebie to hormony ciążowe powodują? U mnie od poczatku ciąży się "unormowało" i zostało na niskim poziomie.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ