Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Astra dziękuję
Anatolka sama zwiększyłam (ze względu na spadający progesteron) ale chyba wrócę do dawki którą mi lekarz przepisał jeszcze się zastanowię... na pewno nie będę już badać poziomu progesteronu ani przyrostu bety...
dzisiaj 15dpt beta 1362 progesteron 23,20Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:32
pragnaca dzidziusia, mia6, Astra lubią tę wiadomość
-
arlenka wrote:Poproszę o zmianę na pierwszej stronie - jednak będzie dziewczyna
dziś miałam podglądanie i Mała ustawiła się idealnie kroczem do glowicy
nawet dostałam zdjęcie tego co ma między nóżkami (a raczej tego czego nie ma
)
Arlenka weź mnie nie straszA w którym tygodniu miałaś wcześniejsze usg ?
_cherryLady, arlenka lubią tę wiadomość
-
Miałaś bardzo dużo prg już przed zwiększeniem dawki. Dziewczyny np. z artvimedu mają samo crinone po transferze dość często. Ty masz jeszcze 4 luteiny i duphaston. Jeśli nie plamisz to to zwiekszenie było bez powodu. Duphaston we krwi nie wychodzi a reszta prg jest wchłaniana miejscowo i też do krwi słabo przenika. Zaczniesz się źle czuć w końcu (mdłości i wymioty), bo prg naturalnie będzie rósł z beta.
_cherryLady, Pola7 lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Arlenka weź mnie nie strasz
A w którym tygodniu miałaś wcześniejsze usg ?
Anuszka spokojnie, u mnie "może chłopiec" było zaraz po prenatalnych, 3 tygodnie temu już była informacja ze chyba jednak dziewczynaAle pewności nie było więc juz chciałam poczekać
Anuszka, agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:Anuszka spokojnie, u mnie "może chłopiec" było zaraz po prenatalnych, 3 tygodnie temu już była informacja ze chyba jednak dziewczyna
Ale pewności nie było więc juz chciałam poczekać
no i na prenatalnych było może chłopczyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 20:38
-
Kava wrote:Mi sie trochę na stopach rozdwajają. Nie jakoś mocno ale jednak.
Ja mam inny problem, tak mi sie kosci na stopach porozchodziły, ze w żadne szpilki się nie mieszczę... co prawda jeszcze ich nie potrzebuję ale szkoda by było
Zamówiłam spray do rozciągania butów ze skóry i czekam...2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Anuszka wrote:Zrzuci się!!! U mnie jak na razie 3,5 kg do przodu niby dużo a w sumie to chyba ten mój brzusio tyle warzy bo tak to nigdzie się nie poszerzyłam
3,5 kg to malutko. Ja tez nigdzie nie przybralam ... tylko brzuch jak balon rosnie... i cycki eksplpduja... musze chyba mojej vitamince diete wprowadzic
(zarcik)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:13
Nasza Marcysia jest już z nami
-
_cherryLady wrote:No skoro twoje 3,5 kg to duzo to ja jezdem monstrum
3,5 kg to malutko. Ja tez nigdzie nie przybralam ... tylko brzuch jak balon rosnie... musze chyba mojej vitamince diete wprowadzic
(zarcik)
Przestań laska z Ciebie a marudziszMy jak będziemy w 25 tc też będziemy tyle warzyć zobaczysz
-
Iva79 wrote:Mi wczoraj lekarz po USG obnizyl dawke progesteronu z 3x 1 na 2 x 1, biore Femenita 200mg. Nic nie skomentowal dlaczego , czy wy wiecie , czemu obniza sie dawke ? Czy to dobry znak?
Ale jeśli już to raczej dobrze niż źleIva79 lubi tę wiadomość
-
kuciak wrote:czesc, bylam wczoraj na wizycie i z maluszkiem wszystko ok, ale mam za wysokie cisnienie i krwiaka na macicy
dostalam tez skierowanie na badania Prevfnait konflikt plytkowy. slyszalyscie o tych badaniach robilyscie je?
A ciśnienie masz wysokie w gabinecie czy w domu też ? Bo ja jak jestem u lekarza to skali czasami brakuje, lekarz się śmieje że musi być okropny skoro tak mi je podnosia w domu znowu aż za niskie i bądź tu mądry
Krwiak się wchłonie trochę odpoczynku i czasu a nie będzie po nim śladu. Co do badania to nie mam pojęcia co to.
-
kuciak wrote:czesc, bylam wczoraj na wizycie i z maluszkiem wszystko ok, ale mam za wysokie cisnienie i krwiaka na macicy
dostalam tez skierowanie na badania Prevfnait konflikt plytkowy. slyszalyscie o tych badaniach robilyscie je?
kuciak, nie pomogę. Nie miałam tego badania.
A krwiakiem się nie przejmuj. Sporo kobiet go ma w ciąży. Wypoczywaj dużo -
nick nieaktualny
-
Kuciak, nie znam tego badania. A lekarz jakoś skomentował to Twoje ciśnienie? Miałaś przed ciążą problemy z nadciśnieniem? Bo ja od kilku(nastu) lat miałam skaczące ciśnienie - raz super wysokie (szczególnie to drugie właśnie), raz super niskie i jedyne czego się dowiedziałam, to to, że zmiany hormonalne mogą takie skoki powodować. Może u Ciebie to hormony ciążowe powodują? U mnie od poczatku ciąży się "unormowało" i zostało na niskim poziomie.