Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane macie jakiś sposób na puchnące stopy? w sobotę mi jedna spuchła i do tej pory nie mogę włożyć żadnego butaObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Angela- ja w ogole nie badalam prg w ciazy, lekarka tez nie kazala. Powiedziala ze jak biore luteine w tej dawce co bralam - 3x2 100 mg to nie ma potrzeby robienia bo na pewno mi tego hormonu nie brakuje. A wyniki moga tylko zestresowac bo prg wydzielany jest pulsacyjnie, i o 10:00 moze byc wartosc 10 a 10:15 juz 35.
Angela B-D, mia6 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Angela B-D wrote:Bardzo się boję, może panikuję ale to tylko dlatego że to jest moja pierwsza ciąża...
Tu chyba każda z nas panikujemi też nikt nie kazał już badać progesteronu. Ktoś kiedyś pisał że luteina nie wychodzi w krwi.
Angela B-D lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki
jeszcze jutro sprawdzę przyrost bety i poziom progesteronu, może w piątek wybiorę się do innego lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok. Nie byłam jeszcze na usg. Mojego lekarza nie ma, jest na urlopie, wizytę mam zapisaną dopiero na 29.04. -
Angela B-D wrote:Ja się trochę martwię bo mi progesteron spada
Nic się nie martw, ja miałam progesteron 7,48 7dpt a brałam 3*1 duphaston i 3*1 luteine 100. Po kilku dniach wzrosło do 11 i później już nie sprawdzałam.
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Angela B-D wrote:aneczka2015 bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy :*
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Tilka wrote:Kochane macie jakiś sposób na puchnące stopy? w sobotę mi jedna spuchła i do tej pory nie mogę włożyć żadnego buta
Ogólna rada na spuchnięte nogi w ciąży - większe butyAngela B-D, agulas, Anatolka, justa1234, Lilou1984, Anuszka, Viki26, mia6, Inska lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Ogólna rada na spuchnięte nogi w ciąży - większe buty
A propo puchniecia, dziewczyny czy po porodzie i zejsciu opuchlizny macie problemy z paznokciami? Na kilku palcach u nóg mam zaczerwienione na około płytek paznokcia i to boli:(2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Cześć kochane Mamusie:-* Wiem, że się tu bardzo rzadko udzielam ale na fb jest lepiej
Melduję, że byliśmy na wizycie. Szyjka trzyma
Misia waży 1304g a Franko 1336g❤❤❤ wszystko w jak najlepszym porządku. Dużo odpoczynku im starsza ciąża tym więcej. Dr powiedział, że mamy 3 cele: 30 tydzień czyli dokładnie za tydzień
później 32 i 34 a po 34 to już luzik
sam był zaskoczony, że jak na ciążę bliźniaczą tak dobrze wszystko trzyma
kolejna wizyta Za 2 tygodnie 27:-)
Konwalia, Viki26, Angela B-D, agulas, Kava, mia6, Neo84, Inska, Kaczorek, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Viki26 wrote:Popieram,, cala zimwe przechodzilam w o 1rozm wiekszych:)
A propo puchniecia, dziewczyny czy po porodzie i zejsciu opuchlizny macie problemy z paznokciami? Na kilku palcach u nóg mam zaczerwienione na około płytek paznokcia i to boli:(
Mi sie trochę na stopach rozdwajają. Nie jakoś mocno ale jednak.
Ja mam inny problem, tak mi sie kosci na stopach porozchodziły, ze w żadne szpilki się nie mieszczę... co prawda jeszcze ich nie potrzebuję ale szkoda by było
Zamówiłam spray do rozciągania butów ze skóry i czekam... -
Witam
krew już oddana, jeśli dzisiejszy przyrost bety będzie w normie to dzisiaj robiłam ją ostatni razprogesteron będę musiała jeszcze powtórzyć z innymi badaniami na wizytę 29 kwietnia. Poza tym daję na luz
Pozdrawiam wszystkie MamusieInska, Iva79, Viki26, pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość
-
Poproszę o zmianę na pierwszej stronie - jednak będzie dziewczyna
dziś miałam podglądanie i Mała ustawiła się idealnie kroczem do glowicy
nawet dostałam zdjęcie tego co ma między nóżkami (a raczej tego czego nie ma
)
Kava, Angela B-D, Neo84, Inska, Anatolka, vella, Iva79, Astra, Anuszka, _cherryLady, justa1234, Konwalia, Viki26, Moniaa, pragnaca dzidziusia, mia6, renieczka, Karolina1111 lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Inska wrote:Haha, Arlenka, ale jaja...a właściwie, ale jaj brak! Gratulacje córuni!
Hehe zdecydowanie jaj brak! Dziękuję
Jestem bardzo szczęśliwa bo jak na razie wszystko ok, Mała ma wszystko no swoim miejscu i fika (w czasie badania miała nogi zarzucone na głowę). Tylko zdjęć nie mam ładnych bo obraz niewyraźny u mnie po operacjach. Ale powinno być lepiej w miarę jak będzie rosłaV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Czesc dziewczyny, ja mialam dzis rowno w 5 tyg pierwsze USG i bylo widac 1pecherzyk o rozmiarze okolo 6mm, za tydzien bedzie 2 USG z serduszkiem
arlenka, Neo84, Anuszka, _cherryLady, Kava, vella, Viki26, Moniaa, pragnaca dzidziusia, mia6, renieczka lubią tę wiadomość
-
Angela B-D wrote:7dpt beta 64 progesteron 24,20
9dpt beta 149 prog. 22,70
13dpt beta 574 prog. 20,10
leki jakie przyjmuję to:
duphaston 3x1
luteina 2x2 (od wczoraj zwiększyłam na 3x2)
crinone 1xna noc
estrofem 3x1
potas 2x1
magnez 1x1
pregna 1x1
acard 1x1
kwas foliowy 1x1
chyba nic nie pominęłam... udostępniłam mój kalendarz
Angela spokojnie z tym progesteronemja miałam 9-10, a mój skarb właśnie zjadł i śpi
ty masz ładny progesteron i on wydziela się skokowo w ciągu dnia. Myśl pozytywnie teraz potrzebna wam dobra energia :-*