X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie tam moje wywody :)

Dziś mija dokładnie 180 dzień mojego cyklu. Biorąc pod uwagę, że przeciętna ciąża trwa dni 280, pozostało mi ich równe 100 do porodu. Doprawdy nie wiem kiedy ten czas minął! Momentami mam wrażenie jakby dzień, w którym dowiedziałam się, że zostanę mamą był zaledwie wczoraj. Od momentu zobaczenia tych pięknych dwóch kreseczek, nasze życie wywróciło się do góry nogami, nic już nie jest takie jak wcześniej. Myśli krążą tylko wokół jednego. Liczy się tylko Ona <3
    Tyle się zmieniło. Staję na wadze i mam dokładnie 8,7kg więcej niż 180 dni temu. Odnoszę wrażenie, że z każdym dniem się zmieniam, nie tylko fizycznie, wizualnie. Dojrzewam. Do macierzyństwa, roli jaka mnie czeka. Robię się poważniejsza, zmieniły się życiowe priorytety. Jest też strach. Czy podołam, czy będę dobrą matką? Czy będziemy dobrymi rodzicami?
    Każdego dnia modlę się, by wszystko było w porządku. Kochana Córciu, być może w jakiś tajemniczy sposób czujesz co Twojej mamie kołacze się po głowie. Może to tak oczywiste jak fakt, że każdego dnia słyszysz bicie mojego serca, a ja czuję każdy Twój ruch, malutkie poruszenie...Dużo za nami, ale przecież tak wiele dopiero przed!
    A Wam dziewczyny dziękuję, że jesteście! Bez Was ta droga do tych ostatnich stu dni, byłabym trudniejsza! <3

Angela B-D, vella, renieczka, Anuszka, Iva79, arlenka, Viki26, Pola7, _cherryLady, mia6, szałwia, margit lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Stanelam na wage i prawie z niej spadlam. 25 tc i +9 kg!!!!!!! Jestem zalamana
    Jeśli Cie to pocieszy to u mnie juz + 6 kg :/ ale mam apetyt i nic noe poradzę. Wymiotów nie miałam. Ciagle czuje ze bym cos zjadła.

pragnaca dzidziusia, Viki26, _cherryLady lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Stanelam na wage i prawie z niej spadlam. 25 tc i +9 kg!!!!!!! Jestem zalamana

Ja jestem tylko tydzień do przodu i mam tyle samo, jest pięknie Sylwia! <3

Bądź dumna z tego, jak wygląda Twoje ciało. Jedyny czas, kiedy mieści ono dwa serca!

Angela B-D, pragnaca dzidziusia, renieczka, Anuszka, justa1234, Iva79, _cherryLady, mia6, szałwia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak ja robiłam to badanie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kuciak ja robiłam to badanie.
    I na czym ono polega i dlugo sie czeka na wynik?

bhywanlil4ktaodk.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobierają Ci krew. Ja na wynik czekałam z 3 tygodnie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś jakies wskazania do tego badania ono chyba jest Malo popularne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:22

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ja jestem tylko tydzień do przodu i mam tyle samo, jest pięknie Sylwia! <3

Bądź dumna z tego, jak wygląda Twoje ciało. Jedyny czas, kiedy mieści ono dwa serca!

Marta piekniej bym tego nie opisala <3

Kava, _cherryLady, szałwia lubią tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie też zmiana, bo z dziewczynki zrobił się chłopczyk. Więc jednak będę zdominowana - dwóch chłopców ❤❤

Sylwia ja mam już +10kg, tyle że ja startowałam z bardzo niską wagą.

Inska piękne słowa, chyba każda z nas ma w sobie ten niepokój. Jakoś mam wrażenie, że my po przejściach jeszcze bardziej się staramy i chcemy być idealnymi mamami :-)

vella, pragnaca dzidziusia, arlenka, _cherryLady, Kava, mia6, agulas, justa1234, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    A miałaś jakies wskazania do tego badania ono chyba jest Malo popularne?

Nie miałam żadnych wskazań, zrobiłam sama dla siebie. Opis badania znalazłam w internecie i zdecydowałam, że na wszelki wypadek badanie wykonam.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska- Ty zawsze wszystko potrafisz tak pieknie ubrac w slowa <3

Adrenalina- wlasnie ja mialam to samo- wymiotowalam sporadycznie, apetyt mam ciagle.. :P

Karola ale ty z blizniakami i chudzina jestes wiec tobie sie nawet to przyda :P

W ogole Marcelina mnie w konia zrobila. Wpadlam wczoraj do domu glodna jak wilczur- zjadlam dwie cale bulki (jak nie ja!) I chyba jak cukier mi sie podniosl, to tak mnie spadnie zmulilo- byla 17:00 ze obudzilam sie dzis o 8:00 :P

agulas, pragnaca dzidziusia, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mnie się przyda, ja nawet proszę żeby coś mi zostało po ciąży, ale oczywiście w odpowiednich miejscach ;-)

agulas, _cherryLady, szałwia lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeśli Ci nie zostanie, to ja mogę Ci oddać swoje :D

Anuszka, _cherryLady, szałwia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Heh u mnie też zmiana, bo z dziewczynki zrobił się chłopczyk. Więc jednak będę zdominowana - dwóch chłopców ❤❤

Sylwia ja mam już +10kg, tyle że ja startowałam z bardzo niską wagą.

Inska piękne słowa, chyba każda z nas ma w sobie ten niepokój. Jakoś mam wrażenie, że my po przejściach jeszcze bardziej się staramy i chcemy być idealnymi mamami :-)

A to ci niespodzianka :) U mnie tez byla zamiana plci w 20 tc :)

Karolina1111, szałwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Agulas u Ciebie dalej cisza?

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Hehe przyjmę z wielką chęcią ;-)

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    A to ci niespodzianka :) U mnie tez byla zamiana plci w 20 tc :)
    Takie psikusy nam robią ;-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła zabawa z tymi nieoczekiwanymi zmianami płci, my będziemy mieli psikusa przy porodzie, wtedy się dowiemy, kto z nami zamieszka :-)

Inska Pięknie napisane, obawy mamy chyba wszystkie, a z naszymi historiami problemów z zajściem tym bardziej.

Eliz jak się trzymasz?

Sylwia grunt, żeby zdrowo rosła, ja mam 9 kg teraz na koniec 30 tc i maluch jest niestety za mały, waży 1200 g. Nie pozostaje nic innego, jak mieć nadzieję, że to tylko kwestia przyzwyczajenia do diety cukrzycowej i dalej będzie przyrastał normalnie. Dużo zależy od jakiego BMI startujesz, przy moim normą jest podobno przytycie od 12,5 do 18 kg, różnie też wodę hormony w organizmie zatrzymują, która po porodzie szybciej podobno schodzi niż tłuszczyk, ja nie "spuchłam" w ogóle.

Pragnąca jak Ty się czujesz? :-)

U nas poza wagą ok, już sobie siedzi główką w dół, boksuje mnie w pachwinę, kopie w żebra i przewraca się tyłkiem i plecami na prawo i lewo, masując żołądek i wątrobę, co dzisiaj na usg pięknie zaprezentował :) Czasem zostaje sobie na tej wątrobie i nie da się przesunąć mądrali. Dzisiaj dostałam też pierwszego mega bolesnego kopniaka! Poza tym nie wiem, czemu mam taki duży brzuch (ludzie już mnie pytają, czy to bliźniaki, koleżanki mówią, że miały taki przed porodem), bo maluch duży nie jest, a wielowodzia niby nie mam.

Kuciak, Konwalia, a czy są jakieś wskazania do tego badania?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak u nas na wysokie ciśnienie też przepisują coś w stylu aspiryny, ja miałam w domu w wyższej normie, u lekarzy mega, lekarz w końcu się wpienił i kazał mi mierzyć w domu 2 razy dziennie i nosić mu tabelki, teraz mam niziutkie, że muszę kawę pić. U mnie skakało chyba mocno przy początkach cukrzycy, o której nie wiedziałam (po zjedzeniu słodycza 2 x 160/100).

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu, tu w ogóle nie słyszałam, żeby ktoś go robił.

A z butami nie straszcie, mi się kręgosłup porozjeżdżał, mam nadzieję, że stopy wepchnę jeszcze kiedyś w ulubione szpilki :) Chociaż... zawsze to jakiś powód obkupić się w nowe buty :-)

Anatolka, Viki26, _cherryLady lubią tę wiadomość

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ