X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz za chwile, nie chcialam zapeszac bo niedawno mialam skurcze I juz bylam bliska rozwiazania, ale dzieciaczki okazaly sie byc grzeczne I siedza grzecznie I czekaja na swoja kolej :)

Czy jestem gotowa? Oj tak, niczego bardziej nie pragne jak je juz zobaczyc I przytulic <3

Inska, szałwia, Iva79, Anuszka, aneczka2015, renieczka, Viki26, ComeToMeBaby, mia6, Angela B-D lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nie mam czasu czytać Was na bieżąco. Ale nieraz Was podczytuje, bo ciekawa jestem co u Was słychać.
    Pragnąca Twoja ciąża minęła błyskawicznie. Pamiętam jak Ci gratulowałam potrójnego szczęścia, a Ty już za moment swoje skarby będziesz tuliła.

A u nas Ala nadrabia zaległości. Za chwile skończy 5 miesięcy i przekroczyła 3kg. Schowałam już garderobe w rozm 44 i strojnisie ubieram w rozm 50. Dokuczają jej straszne kolki.

pragnaca dzidziusia, agulas, Anatolka, Iva79, Neo84, renieczka, _cherryLady, szałwia, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Witajcie, nie mam czasu czytać Was na bieżąco. Ale nieraz Was podczytuje, bo ciekawa jestem co u Was słychać.
    Pragnąca Twoja ciąża minęła błyskawicznie. Pamiętam jak Ci gratulowałam potrójnego szczęścia, a Ty już za moment swoje skarby będziesz tuliła.

A u nas Ala nadrabia zaległości. Za chwile skończy 5 miesięcy i przekroczyła 3kg. Schowałam już garderobe w rozm 44 i strojnisie ubieram w rozm 50. Dokuczają jej straszne kolki.

Madzia to juz 5 miesiecy Ala MA :O o matko to dopiero zlecialo :O rosna pociechy kochane :) Niech nadrabia nasze sloneczko forumowe , dzielne I silne malenstwo :)

• agulas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gotowa i to nawet bardzo :D
    Tak, tak w groszki trzeba wierzyć, bo czasami są silniejsze niż te teoretycznie "lepsze" groszki :)
    Z perspektywy czasu nie wiem czy ta klasa jest taka istotna... W mojej maciczce nie było kolorowo z powodu endometriozy. Schizowalam strasznie jak się dowiedziałam jakiej klasy są zarodki. I jeszcze myśl, że to są te dwa jedyne.
    A jednak...
    W poniedziałek mam swoje 2 Ktg. Zobaczymy czy coś się tam pojawi :)
    Tymczasem właśnie przeżywam bezsenna noc przez zgage. Chyba będę dziś pierwszym klientem w sklepie po herbatę mietowa...
    Dzsiejsza zgage zawdzięczam rybie, która sama zrobiłam :) niestety wymioty podchodzą mi pod gardło, polykam i podrazniam jeszcze bardziej.
    Oznak porodu brak. Dziś rano złapał mnie nieco wiekszy ból @, ale tak się do niego przyzwyczaiłam że stwierdziłam, że to na pewno nic znaczącego i... Przeszło :)
    Trudny jest początek, ale trudny jest też koniec ciąży. A ciekawsze nadchodzi :D

Madzia myślałam ostatnio o Tobie. Cieszę się razem z Tobą! Tyle było stresu i niepewności a Twoja kruszynka powoli przestaje być kruszynka!!! :) nadal życzę dużo zdrówka!!

Iva79, pragnaca dzidziusia, _cherryLady, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas u mnie to samo z ta zgaga, przez te cofania boli mnie mega gardlo :(

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Agulas oj racja racja, czas leci jak szalony a synek w tym tyg kończy już 2 miesiące! Od jakiś 3 tyg patrzy nam prosto w oczka, a chwile karmienia tak mnie rozczulają że płaczę bo nie mogę się nacieszyć że jest z nami dzięki ivf! gdyby nie ivf to by go z nami nie było! więc patrzę na niego i ryczę ze szczęścia <3

Mam to samo. Patrzę na mojego Robaczka i płaczę ze wzruszenia <3

pragnaca dzidziusia, szałwia, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia chyba dopadł Ciebie syndrom wicia gniazda.
    Agulas ja tam nie wiem jakiej klasy zarodkiem była Lilcia i dwoch mrozaczkow, które na mnie czekają też nie znam klasy...

agulas, pragnaca dzidziusia, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, dzielna Ala :)
    Pięknie sobie radzi nasza Perełka.

Chiara, super, że jesteś :)
    Ja też jestem grudniową mamusią. Na kiedy masz termin?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • chiara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Madzia, dzielna Ala :)
    Pięknie sobie radzi nasza Perełka.

Chiara, super, że jesteś :)
    Ja też jestem grudniową mamusią. Na kiedy masz termin?

Termin póki, co sama wyliczylam na ok. 22.12, dopiero w piatek idę do lekarza na pierwszą wizytę po pozytywnej becie :) A na kiedy Ty masz termin?

Dziewczyny mam pewien wstydliwy problem, otóż zdarzył mi się nocny orgazm :/ podczas snu. Po wszystkim bolał mnie nieco brzuch. Boję się czy to mogło zaszkodzić mojemu Maluszków? Obchodzę się że sobą jak z jajkiem, a tu takie przeciążenia.

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Termin póki, co sama wyliczylam na ok. 22.12, dopiero w piatek idę do lekarza na pierwszą wizytę po pozytywnej becie :) A na kiedy Ty masz termin?

Dziewczyny mam pewien wstydliwy problem, otóż zdarzył mi się nocny orgazm :/ podczas snu. Po wszystkim bolał mnie nieco brzuch. Boję się czy to mogło zaszkodzić mojemu Maluszków? Obchodzę się że sobą jak z jajkiem, a tu takie przeciążenia.

chiara, mój dzidziuś ma już 4 miesiące prawie bo jest z grudnia ale 2015 ;)
    Tp miałam 27.12 ale miałam cc 21.12.

A orgazmem się nie przejmuj. Takie uroki ciąży ;)

pragnaca dzidziusia, agulas, szałwia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara - mi dokladnie w ubieglym tygodniu przydarzyl sie tez orgazm we snie, po przebudzeniu mialam uczucie jakgdyby cala macica mnie bolala , ale krotko, pozniej w tyg. mialam USG i wszystko bylo dobrze. Pytalam wczesnie na forum o seks , jakie zalecenia maja dziewczyny , ale nie dostalam odp. To chyba bardzo indywidualna sprawa, Dr powiedziala , zeby zyc normalnie, ale ja tez mam stracha, ze orgazm moze cos uszkodzic. Czytalam tez na jednej stronce, lekarz napisal, ze orgazmy sa dobre , bo pomagaja w ukrwieniu macicy. Mam zamiar jeszcze w srode zapytac lekarza, zobacze jak on sie wypowie na ten temat :) on nie jest zbyt rozmowny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:42

ada03, szałwia, Kava lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, my serduszkowalismy od 12 tygodnia. Później był zakaz od lekarza przez łożysko (od 21 do ok 26 tygodnia).
    Po zielonym świetle od lekarza w 26 tygodniu pozwalamy sobie na przytulance.
    Ważne, żeby nie było przeciwwskazań i lekarz wyraził zgodę.

ada03, szałwia, Iva79, _cherryLady, Kava lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie troche boje serduszkowania ze przez skurcze macicy moze sie cos stac,,niby teraz juz wolno,, ale i tak poczekam do usg a ide dopiero 29/04 ,, Biedny moj misio :)
    Trzeba bedzie sie nim zaopiekowac w inny sposob :)

Iva79, Kava lubią tę wiadomość

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada u nas był zakaz 2 tygodnie po transferze, potem miałam zakaz w drugim trymestrze z powodu bólów około miesiąca. Jak nie ma przeciwwskazań, to można :-)

Konwalia chyba trochę mnie ten syndrom dopadł, ale urządzać mi się mieszkania wcale nie chce, a jest co, zakupów robić już też nie, ale i tak mam speeda.

Madzia, ale duża już Ala, niech dalej zdrowo rośnie i jak najszybciej kolki ją przestaną męczyć :-)

Iva79, Konwalia lubią tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nic a nic z sexu od transferu a w sumie od stymulacji :-D najpierw lekarz nie pozwolil potem w drugim miesiacu powiedzial ostroznie raczej z sexem wiec tez sobie odpuscilismy i tak minelo 3 miesiace ponad tego celibatu :-D moj maz bardziej przewrazliwiony niz ja !!!

Iva79, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ada u nas był zakaz 2 tygodnie po transferze, potem miałam zakaz w drugim trymestrze z powodu bólów około miesiąca. Jak nie ma przeciwwskazań, to można :-)

Konwalia chyba trochę mnie ten syndrom dopadł, ale urządzać mi się mieszkania wcale nie chce, a jest co, zakupów robić już też nie, ale i tak mam speeda.

Madzia, ale duża już Ala, niech dalej zdrowo rośnie i jak najszybciej kolki ją przestaną męczyć :-)

u mnie juz dawno minely 2 tyg po transferze wiec moglabym spokojnie,, na karcie z kliniki nic takiego ,, nie pisze ze nie wolno ,, ale ja jakos przewrazliwiona .. poczekam jeszcze te 2 tyg do wizyty i wtedy bede miala pewnosc ze wszystko jest ok...

Milej niedzieli dziewczyny :)

Iva79, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy rekordzisci chyba, zero sexu od polowy wrzesnia , gdzie jak podczas stymulacji jajka zaczely rosnac to wszystko bolalo :/ potem duza suplementacja prg I dalszy zakaz, nastepnie lozysko przodujace :/ I tak oto minela juz prawie ciaza bez sexu bo byl zakaz, ale da sie wytrzymac, mezczyznie przeciez nie trzeba odbierac tej przyjemnosci calkowicie :P

Iva79, ada03, agulas, justa1234, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    My jestesmy rekordzisci chyba, zero sexu od polowy wrzesnia , gdzie jak podczas stymulacji jajka zaczely rosnac to wszystko bolalo :/ potem duza suplementacja prg I dalszy zakaz, nastepnie lozysko przodujace :/ I tak oto minela juz prawie ciaza bez sexu bo byl zakaz, ale da sie wytrzymac, mezczyznie przeciez nie trzeba odbierac tej przyjemnosci calkowicie :P

mozna jak najbardziej w inny sposob zaspokoic partnera ;) a ja nawet moge poscic przez cala ciaze ;)

pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kava i Iva uspokoiłyście mnie :) jutro robię kolejną betę i nie mogę się doczekać :) a do piątku chyba jajko zniosę. My póki co totalna abstynencja, tak póki co.

Iva79, Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara na stresy jeszcze przyjdzie czas :)
    Musi być dobrze!

chiara, aszka, szałwia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ