X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wód płodowych nie przybyło ale też nie ubyło. Na szczęście skurcze minęły ale do porodu muszę zostać w szpitalu. Lekarz mówi ze mam dużą szansę wytrwać do tego 34tc, mam nadzieję że uda się dłużej ale cóż czas pokaże. Na pewno przyczyną tego są stresy które w ostatnim czasie miałam, teraz już mi wszystko jedno najważniejsze jest dziecko ☺

pragnaca dzidziusia, agulas, _cherryLady, Takanijaka, szałwia, renieczka, gaja13, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, to rzeczywiście jakoś mniej Ci rośnie dzidziuś teraz. Mój tydzień temu w pt (28+2) ważył nieco ponad 1,3kg. Kawał chłopa :-)

Eliz, po porodzie nadal będziesz mieszkać z jeszcze mężem?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz kochana i tak dzielnie przychodzisz cała ciążę, bardzo cię podziwiam i szanuje. Wiem jak ci ciężko i samotna matka napewno nie ma łatwo. Trzymam kciuki za ciebie i twoje maleństwo! Dawaj znać co u was!

Konwalia, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz to kciuki za wytrwanie tych minimum 2 tygodni !!

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mój jeszcze mąż nie zamierza opuszczać mieszkania bo jemu ono też się należy, wiec musze czekać na sądowy podział majątku bo inaczej się nie dogadamy. Liczę na to że jak wrócę do domu z dzieckiem to on się wyprowadzi bo może będzie płacz dziecka mu przeszkadzać;) zobaczymy, jak na razie o rozwodzie i o innych sprawach nie myślę, skupiam się na tym żeby ciążę donosic do 34tc.

pragnaca dzidziusia, agulas, Anatolka, szałwia, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia powiem Ci, ze czuje sie w miare dobrze. Przeziebilam sie ostatnio I nadal meczy gardlo, ale ogolnie nie jest zle :) Z dolegliwosci ciazowych to zgaga I refluks oraz bol spojenia lonowego. Wyniki w normie I tak sie turlamy jeszcze w czteropaku :)

Eliza duzo sil Ci zycze, dzidzia teraz najwazniejsza :)

szałwia lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz - duzo spokoju i sil Ci zycze, szczesliwego rozwiazania i obys miala duzo zyczliwych ludzi wokol siebie, ktorzy beda Cie wspierac , oczywiscie my tutaj tez bedziemy :)

pragnaca dzidziusia, szałwia lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to prawdopodobnie przez tę niskowęglowodanową dietę, tak to niestety często bywa z leczoną cukrzycą. Wy celujecie raczej w inną wagę urodzeniową, u nas bylibyśmy mega szczęśliwi gdyby wyszły 3 kg. Grunt, żeby za 2 tygodnie przyrost był i żeby tam sobie siedział/a do terminu, ale nic się nie otwiera ani nie skraca, więc duża szansa, że się uda :-) Muszę myśleć pozytywnie i bardzo pilnować diety, pocieszam się tym, że łatwiej będzie wypchnąć ;-)

Eliz jesteś dzielna, super, że ilość wód się nie zmniejsza, trzymamy mocno kciuki z naszym sportowcem, żebyście wytrzymały jak najdłużej :-) Mąż na bank z pierwszym płaczem odpadnie ;-)

Pragnąca no u mnie tylko jedno i to małe, a zgaga też mnie zaczyna męczyć, chociaż mam na nią leki przez całą ciążę i bez niej (normalnie mam refluks wywołujący choroby dróg oddechowych), super, że się jeszcze turlacie :-) W którym tygodniu najczęściej rozwiązują ciąże trojaczków?

_cherryLady, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka to prawdopodobnie przez tę niskowęglowodanową dietę, tak to niestety często bywa z leczoną cukrzycą. Wy celujecie raczej w inną wagę urodzeniową, u nas bylibyśmy mega szczęśliwi gdyby wyszły 3 kg. Grunt, żeby za 2 tygodnie przyrost był i żeby tam sobie siedział/a do terminu, ale nic się nie otwiera ani nie skraca, więc duża szansa, że się uda :-) Muszę myśleć pozytywnie i bardzo pilnować diety, pocieszam się tym, że łatwiej będzie wypchnąć ;-)

Eliz jesteś dzielna, super, że ilość wód się nie zmniejsza, trzymamy mocno kciuki z naszym sportowcem, żebyście wytrzymały jak najdłużej :-) Mąż na bank z pierwszym płaczem odpadnie ;-)

Pragnąca no u mnie tylko jedno i to małe, a zgaga też mnie zaczyna męczyć, chociaż mam na nią leki przez całą ciążę i bez niej (normalnie mam refluks wywołujący choroby dróg oddechowych), super, że się jeszcze turlacie :-) W którym tygodniu najczęściej rozwiązują ciąże trojaczków?

Nasza jest jednokosmowkowa, jednojajowa wiec max 35 tc. Lozysko w takiej ciazy sie starzeje szybciej i dzieciom zaczyna brakowac tlenu, wiec nie moga ryzykowac i dluzej mnie trzymac. Dwukosmowkowe mozna trzymac duzej nawet do 37 tc.

szałwia lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca to już malutko Ci zostało, kiedy masz termin cesarki? :-)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Melduję się po dłuższej nieobecności i chyba nie dam rady Was nadrobić...
    Cieszę się ze u większości wszystko ok! A za te, u których ciut gorzej, trzymam kciuki!
    No i "widzę" nowe tawarze! Super!

Zobaczyłam tez ze zbliża się moja kolej... Stres, strach i radość! Termin cc na 11.05 o ile nic sie nie wydarzy.
    No i Spakowalam torbę ;)

Pozdrawiam !!!

aneczka2015, agulas, Anuszka, Konwalia, Asienka1184, pragnaca dzidziusia, Viki26, szałwia, Kava, arlenka, ComeToMeBaby, mia6 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • chiara Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pierwszy raz po fioletowej stronie jestem i mam plan być tutaj w dwupaku do grudnia :)

Wczoraj robiłam betę i wyszła 238, był to 10 dpt, powtórka w poniedziałek, tak dla formalności. Jestem szczęśliwa, ale i pełna obaw. Oswajam się z tym wszystkim co się od wczoraj wydarzyło. Pierwszy raz po 6 latach wynik dodatni :) oczywiście rodzice i jedni i drudzy już wiedzą choć wiem, ze to początek. Jednak my pierwszy raz w życiu mogliśmy coś w tym temacie powiedzieć dobrego. A i bardzo wierzę w mojego maluszka.

agulas, Anuszka, La-mia, Konwalia, Anatolka, Iva79, pragnaca dzidziusia, justa1234, Viki26, szałwia, Inska, Kava, arlenka, ComeToMeBaby, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Pragnąca to już malutko Ci zostało, kiedy masz termin cesarki? :-)

Szalwia ustalili mi termin na 21.04 bede wtedy w 34+4 tc, moj suwaczek jest troche przeklamany :) takze juz niedlugo, odliczam dni :)

szałwia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara rozgosc sie na dlugie 8 miesiecy. Gratulujemy :)

• agulas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas szybko leci. Niedawno się podniecalam trojaczkami, a zaraz będą na świecie.
    Ale i tak chyba mijający czas jeszcze bardziej dostrzegają Mamuśki dzieciaczkow po zewnętrznej stronie brzucha :D

Chiara gratuluję i życzę wieeele spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 20:32

Viki26, Anuszka, pragnaca dzidziusia, szałwia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Jak ten czas szybko leci. Niedawno się podniecalam trojaczkami, a zaraz będą na świecie.
    Ale i tak chyba mijający czas jeszcze bardziej dostrzegają Mamuśki dzieciaczkow po zewnętrznej stronie brzucha :D

Agulas ja pamiętam Twój transfer a to już 40 TC Czas leci zdecydowanie za szybko zanim się obejrzę będzie moja kolej na rozpakowanie ;)

pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Agulas oj racja racja, czas leci jak szalony a synek w tym tyg kończy już 2 miesiące! Od jakiś 3 tyg patrzy nam prosto w oczka, a chwile karmienia tak mnie rozczulają że płaczę bo nie mogę się nacieszyć że jest z nami dzięki ivf! gdyby nie ivf to by go z nami nie było! więc patrzę na niego i ryczę ze szczęścia <3

pragnaca dzidziusia, szałwia, agulas, Iva79, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Agulas ja pamiętam Twój transfer a to już 40 TC Czas leci zdecydowanie za szybko zanim się obejrzę będzie moja kolej na rozpakowanie ;)
    Agulas teraz do mnie dotarło ty zaraz rodzisz!! :)) Gotowa ?? :)

pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja pamietam jak podgladajac twoj wykres modlilam sie zeby moje slabe groszki okazaly sie tak silne jak twoj I zadzialalo :) Twoj magiczny wykres pozwolilam mi uwierzyc, ze I ja bede w ciazy :)

Konwalia, szałwia, agulas, Anuszka, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca kurcze, to już za chwilkę, a Ty siedzisz po ciuchu i nic nie mówisz :-) Gotowa potrójna matko? :-)

Agulas, a u Ciebie nic się jeszcze nie dzieje? :-)

Chiara witaj i rozgość się na jak najdłużej! :-)

A ja mam w tym trzecim trymestrze speeda jakiegoś, że aż się muszę hamować też tak macie? Właśnie czekam aż upiecze mi się chlebek i sernik na jutro (eksperymentalny bez cukru i mąki). Strach pomyśleć, co będzie, jak odejdę na macierzyński za 2 tygodnie i będę miała nadmiar czasu :-) Poza tym hormony rządzą, dzisiaj na targu warzywnym rozryczałam się widząc płaczące dziecko, mąż padał ze śmiechu :-)

pragnaca dzidziusia, agulas, Iva79, mia6 lubią tę wiadomość

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ