X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Anatolka, jeszcze raz dziękuje za pomoc. Rzeczywiscie to Czerwiński przyjmuje tam najwięcej chyba, ale opinie o niej czytałam kiepskie i cięzko mi się na nią zdecydować. Zadzwonię tam dziś znowu z prosbą o przedyktowane grafików, bo niestety na stronie nie mają, a musze już na 1 wizytę iść zdecydowana na konkretnego lekarza.

Całkiem ostatnio u nas na forum opinie się poprawiły. Ja się z nią spotkalam w windzie niedawno i też zamienilam z nią kilka miłych słów :-) chyba przeszła metamorfozę ;-)

Możesz celowac w czwartkowe popołudnie i rozpisanie protokołu przed Dra M. Kto będzie później kontrolował rośniecie jajek to już ma mniejsze znaczenie :-)

Możesz poprosić też o przesłanie mailem wzoru umowy albo regulaminu programu, żeby się z nim zapoznać przed wizytą. Mnie regulamin 2+1 spokojnie wysłali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:43

ojejku, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, dobrze, że Pani Dr czyta opinie i coś się zmienia.
    Zawsze to coś ;)

A co do sterydów, to też myślałam, że one działają już cały czas po podaniu a nie tylko te 2 tyg. Człowiek całe życie się uczy i głupi umrze :P

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Anatolka, dobrze, że Pani Dr czyta opinie i coś się zmienia.
    Zawsze to coś ;)

A co do sterydów, to też myślałam, że one działają już cały czas po podaniu a nie tylko te 2 tyg. Człowiek całe życie się uczy i głupi umrze :P

O opiniach powiedziała Lenuś na wizycie niedawno, więc to 100% pewne info...

Kava lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam sie do Mercika, wypada że bedzie to 2dc, nie potrafią mi powiedzieć czy można zrobić 2+1 dla kobiet z obniżoną rezerwą, a to by mi chyba dało psychiczny spokój... podejrzewam, ze ten dla niskiego amh jest wzbogacony o coś, czego nie mają podstawowe, wiec może uda się 2+1 + dodatkowa opłata za opcje niskiego amh. No zobaczymy, jeszcze raz dzięki <3 nie brałam wcale Katowic pod uwagę, nawet nie pomyślałam :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Zapisałam sie do Mercika, wypada że bedzie to 2dc, nie potrafią mi powiedzieć czy można zrobić 2+1 dla kobiet z obniżoną rezerwą, a to by mi chyba dało psychiczny spokój... podejrzewam, ze ten dla niskiego amh jest wzbogacony o coś, czego nie mają podstawowe, wiec może uda się 2+1 + dodatkowa opłata za opcje niskiego amh. No zobaczymy, jeszcze raz dzięki <3 nie brałam wcale Katowic pod uwagę, nawet nie pomyślałam :)

To jest jakaś szansa, że zaczniesz już wtedy z grubej rury ;-) nawet nie będziesz miała czasu na denerwowanie się :-)

ojejku lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mojej koleżance, która miała za dużo wód plodowych lekarz zalecił mniej picia. Wynikałoby z tego, że ilość wód zależy od ilosci wypijanego płynu. Ale jak się coś dowiesz więcej to daj znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 09:44

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ilość wód zależy od płynów, powinno się wypijac w ciąży conajmniej 2 litry, więc muszę cały czas być z butlą. Ale pani dr powiedziała ze mogą się podnieść a wcale nie muszą byleby nie malały.
    Co do jedzenia to śniadania są ok ale obiady to co drugi dzień jest w miarę jadalny, dziś akurat wypada ten kiepski ☺

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, mam jeszcze jedno pytanie. W programie 2+1 - czy jeśli po piwrwszej próbie nie uda się, a zostaną zarodki nadajace się do podania, to w tym wypadku w ramach pierwszego cyklu można je wykorzystać? Czy od razu rozpoczynaja drugą próbę? Wiem, wszystkiego dowiem się na miesjcu, poprosze ich o wysłanie regulaminu i wzoru umowy na 2+1.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza próba trwa do wykorzysta wszystkich zarodków

ojejku lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Tak ilość wód zależy od płynów, powinno się wypijac w ciąży conajmniej 2 litry, więc muszę cały czas być z butlą. Ale pani dr powiedziała ze mogą się podnieść a wcale nie muszą byleby nie malały.
    Co do jedzenia to śniadania są ok ale obiady to co drugi dzień jest w miarę jadalny, dziś akurat wypada ten kiepski ☺

Tak mi się właśnie wydawało na logikę. To pij i lez grzecznie :-) cel jest szczytny :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz może 2 kucharzy mają :-)

Anatolka dzięki za info ze sterydami, ja też miałam inne wyobrażenie.

A u mnie dla odmiany cukier w moczu i za wysoki w krwi poranny, chyba mnie trafi.

• vella Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach genetycznych. Dzidzia ma 5,5cm serduszko bije 167 ud/min, przezierność karku w górnej granicy normy 2,2 mm ale całe badanie wyszło super. Ryzyko bardzo bardzo niskie. Jestem prze szczęśliwa że dzidzia zdrowa. Na 90% bedzie dziewczynka.

ojejku, Neo84, Anatolka, mia6, Kava, pragnaca dzidziusia, renieczka, Anuszka, Inska, Viki26, _cherryLady, agulas lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, trzymajcie się Kochana jak najdłużej w dwupaku. Zaciskam mocno kciuki &&

Vella, super wiadomości :)

vella lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chcialam dolaczyc do was, jestem dopiero na samym poczatku ciazy, mam nadzieje , ze wszystko dobrze sie ulozy 13.04 mam 1 usg moze juz wowczas lekarz mi powie czy mam jedno szczescie czy podwojne :)

Anatolka, Kava, pragnaca dzidziusia, vella, renieczka, Konwalia, Anuszka, ojejku, mia6, Inska, Viki26, _cherryLady, agulas, Moniaa lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Anatolka mojej koleżance, która miała za dużo wód plodowych lekarz zalecił mniej picia. Wynikałoby z tego, że ilość wód zależy od ilosci wypijanego płynu. Ale jak się coś dowiesz więcej to daj znać :)
    A mnie teraz dwóch lekarzy powiedziało, żeby mi nie przyszło do głowy mniej pić czasem. Bo też mam wody plodowe powyżej normy.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella- -super wieści :)
    Macie wybrane już imię?

Iva - ogromne gratulacje. Teraz odliczamy do wizyty ;)

Iva79, vella lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • vella Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    vella- -super wieści :)
    Macie wybrane już imię?
    Pewnie będzie Maja :-)

Anuszka, pragnaca dzidziusia, mia6, Kava, agulas lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva - powodzenia <3

Iva79 lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , ja dzis dostrzeglam , ze zaczynaja mi sie zmienne nastroje. Niby wszystko ok , ale mnie wkurzaja male rzeczy i potrafia mnie do placzu doprowadzic , 10 min pozniej juz wszystko znow jest ok . Tez tak mialyscie? Dlugo to jeszcze potrwa :)

Dziekuje za gratulacje , mile komentarze i za polubienie mojego wpisu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:43

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Witam , ja dzis dostrzeglam , ze zaczynaja mi sie zmienne nastroje. Niby wszystko ok , ale mnie wkurzaja male rzeczy i potrafia mnie do placzu doprowadzic , 10 min pozniej juz wszystko znow jest ok . Tez tak mialyscie? Dlugo to jeszcze potrwa :)

Dziekuje za gratulacje , mile komentarze i za polubienie mojego wpisu :)

Ja chyba tak nie miałam. Tzn wszystko mnie wzrusza i tak jest caaaały czas.

Iva79 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ