Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Anatolka, jeszcze raz dziękuje za pomoc. Rzeczywiscie to Czerwiński przyjmuje tam najwięcej chyba, ale opinie o niej czytałam kiepskie i cięzko mi się na nią zdecydować. Zadzwonię tam dziś znowu z prosbą o przedyktowane grafików, bo niestety na stronie nie mają, a musze już na 1 wizytę iść zdecydowana na konkretnego lekarza.

Całkiem ostatnio u nas na forum opinie się poprawiły. Ja się z nią spotkalam w windzie niedawno i też zamienilam z nią kilka miłych słów :-) chyba przeszła metamorfozę ;-)

Możesz celowac w czwartkowe popołudnie i rozpisanie protokołu przed Dra M. Kto będzie później kontrolował rośniecie jajek to już ma mniejsze znaczenie :-)

Możesz poprosić też o przesłanie mailem wzoru umowy albo regulaminu programu, żeby się z nim zapoznać przed wizytą. Mnie regulamin 2+1 spokojnie wysłali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:43

ojejku, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, dobrze, że Pani Dr czyta opinie i coś się zmienia.
    Zawsze to coś ;)

A co do sterydów, to też myślałam, że one działają już cały czas po podaniu a nie tylko te 2 tyg. Człowiek całe życie się uczy i głupi umrze :P

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Anatolka, dobrze, że Pani Dr czyta opinie i coś się zmienia.
    Zawsze to coś ;)

A co do sterydów, to też myślałam, że one działają już cały czas po podaniu a nie tylko te 2 tyg. Człowiek całe życie się uczy i głupi umrze :P

O opiniach powiedziała Lenuś na wizycie niedawno, więc to 100% pewne info...

Kava lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam sie do Mercika, wypada że bedzie to 2dc, nie potrafią mi powiedzieć czy można zrobić 2+1 dla kobiet z obniżoną rezerwą, a to by mi chyba dało psychiczny spokój... podejrzewam, ze ten dla niskiego amh jest wzbogacony o coś, czego nie mają podstawowe, wiec może uda się 2+1 + dodatkowa opłata za opcje niskiego amh. No zobaczymy, jeszcze raz dzięki <3 nie brałam wcale Katowic pod uwagę, nawet nie pomyślałam :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Zapisałam sie do Mercika, wypada że bedzie to 2dc, nie potrafią mi powiedzieć czy można zrobić 2+1 dla kobiet z obniżoną rezerwą, a to by mi chyba dało psychiczny spokój... podejrzewam, ze ten dla niskiego amh jest wzbogacony o coś, czego nie mają podstawowe, wiec może uda się 2+1 + dodatkowa opłata za opcje niskiego amh. No zobaczymy, jeszcze raz dzięki <3 nie brałam wcale Katowic pod uwagę, nawet nie pomyślałam :)

To jest jakaś szansa, że zaczniesz już wtedy z grubej rury ;-) nawet nie będziesz miała czasu na denerwowanie się :-)

ojejku lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mojej koleżance, która miała za dużo wód plodowych lekarz zalecił mniej picia. Wynikałoby z tego, że ilość wód zależy od ilosci wypijanego płynu. Ale jak się coś dowiesz więcej to daj znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 09:44

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ilość wód zależy od płynów, powinno się wypijac w ciąży conajmniej 2 litry, więc muszę cały czas być z butlą. Ale pani dr powiedziała ze mogą się podnieść a wcale nie muszą byleby nie malały.
    Co do jedzenia to śniadania są ok ale obiady to co drugi dzień jest w miarę jadalny, dziś akurat wypada ten kiepski ☺

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, mam jeszcze jedno pytanie. W programie 2+1 - czy jeśli po piwrwszej próbie nie uda się, a zostaną zarodki nadajace się do podania, to w tym wypadku w ramach pierwszego cyklu można je wykorzystać? Czy od razu rozpoczynaja drugą próbę? Wiem, wszystkiego dowiem się na miesjcu, poprosze ich o wysłanie regulaminu i wzoru umowy na 2+1.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza próba trwa do wykorzysta wszystkich zarodków

ojejku lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Tak ilość wód zależy od płynów, powinno się wypijac w ciąży conajmniej 2 litry, więc muszę cały czas być z butlą. Ale pani dr powiedziała ze mogą się podnieść a wcale nie muszą byleby nie malały.
    Co do jedzenia to śniadania są ok ale obiady to co drugi dzień jest w miarę jadalny, dziś akurat wypada ten kiepski ☺

Tak mi się właśnie wydawało na logikę. To pij i lez grzecznie :-) cel jest szczytny :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz może 2 kucharzy mają :-)

Anatolka dzięki za info ze sterydami, ja też miałam inne wyobrażenie.

A u mnie dla odmiany cukier w moczu i za wysoki w krwi poranny, chyba mnie trafi.

• vella Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach genetycznych. Dzidzia ma 5,5cm serduszko bije 167 ud/min, przezierność karku w górnej granicy normy 2,2 mm ale całe badanie wyszło super. Ryzyko bardzo bardzo niskie. Jestem prze szczęśliwa że dzidzia zdrowa. Na 90% bedzie dziewczynka.

ojejku, Neo84, Anatolka, mia6, Kava, pragnaca dzidziusia, renieczka, Anuszka, Inska, Viki26, _cherryLady, agulas lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, trzymajcie się Kochana jak najdłużej w dwupaku. Zaciskam mocno kciuki &&

Vella, super wiadomości :)

vella lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chcialam dolaczyc do was, jestem dopiero na samym poczatku ciazy, mam nadzieje , ze wszystko dobrze sie ulozy 13.04 mam 1 usg moze juz wowczas lekarz mi powie czy mam jedno szczescie czy podwojne :)

Anatolka, Kava, pragnaca dzidziusia, vella, renieczka, Konwalia, Anuszka, ojejku, mia6, Inska, Viki26, _cherryLady, agulas, Moniaa lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Anatolka mojej koleżance, która miała za dużo wód plodowych lekarz zalecił mniej picia. Wynikałoby z tego, że ilość wód zależy od ilosci wypijanego płynu. Ale jak się coś dowiesz więcej to daj znać :)
    A mnie teraz dwóch lekarzy powiedziało, żeby mi nie przyszło do głowy mniej pić czasem. Bo też mam wody plodowe powyżej normy.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella- -super wieści :)
    Macie wybrane już imię?

Iva - ogromne gratulacje. Teraz odliczamy do wizyty ;)

Iva79, vella lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • vella Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    vella- -super wieści :)
    Macie wybrane już imię?
    Pewnie będzie Maja :-)

Anuszka, pragnaca dzidziusia, mia6, Kava, agulas lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva - powodzenia <3

Iva79 lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , ja dzis dostrzeglam , ze zaczynaja mi sie zmienne nastroje. Niby wszystko ok , ale mnie wkurzaja male rzeczy i potrafia mnie do placzu doprowadzic , 10 min pozniej juz wszystko znow jest ok . Tez tak mialyscie? Dlugo to jeszcze potrwa :)

Dziekuje za gratulacje , mile komentarze i za polubienie mojego wpisu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:43

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Witam , ja dzis dostrzeglam , ze zaczynaja mi sie zmienne nastroje. Niby wszystko ok , ale mnie wkurzaja male rzeczy i potrafia mnie do placzu doprowadzic , 10 min pozniej juz wszystko znow jest ok . Tez tak mialyscie? Dlugo to jeszcze potrwa :)

Dziekuje za gratulacje , mile komentarze i za polubienie mojego wpisu :)

Ja chyba tak nie miałam. Tzn wszystko mnie wzrusza i tak jest caaaały czas.

Iva79 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ