Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:A teraz podzielę się wiedzą, bo wczoraj wyciągnęłam z lekarza coś dla mnie nowego.
Pytałam właśnie o sterydy na plucka dla dziecka. Moja szyjka kiepska, więc jako nieco zeschizowana matka pytałam o te sterydy. Miałam jak się okazało złe wyobrażenie o ich działaniu... Otóż sterydy działają najlepiej po 48h od podania dawki a ich działania utrzymuje się do 2 tygodni. To nie jest tak, że dostanie się steryd i plucka rozwijają się i są jakby "do przodu" i już tak pozostaje. Do 2 tygodni jest efekt. Co więcej sterydownaia się raczej nie powtarza po raz drugi w razie W. To wyjaśnia dlaczego lekarze czekają z ich podaniem i liczą na te 48h jak było u Pragnącej ostatnio...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:11
-
Ja tez miałam steryd na plucka w 29tc i lekarze zapewniali ze juz zabezpieczone są do konca ciąży wiec widać nie ma jednej teorii.
A co do wód plodowych to przeciez można je uzupełnić. W moim szpitalu czyli Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi czyi jeden z lepszych szpitali robią takie uzupełnia, nie wiem jak ale wstrzykuja wody.2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
Iva79 wrote:Witam , ja dzis dostrzeglam , ze zaczynaja mi sie zmienne nastroje. Niby wszystko ok , ale mnie wkurzaja male rzeczy i potrafia mnie do placzu doprowadzic , 10 min pozniej juz wszystko znow jest ok . Tez tak mialyscie? Dlugo to jeszcze potrwa
Dziekuje za gratulacje , mile komentarze i za polubienie mojego wpisu
U mnie była tragedia pod tym względem. Nakręcił się z poziomu 0 na100 w sekundę. Zdawałam sobie sprawę że to hormony ale nie umiałam nad tym zapanowaćIva79, agulas lubią tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Witam , ja dzis dostrzeglam , ze zaczynaja mi sie zmienne nastroje. Niby wszystko ok , ale mnie wkurzaja male rzeczy i potrafia mnie do placzu doprowadzic , 10 min pozniej juz wszystko znow jest ok . Tez tak mialyscie? Dlugo to jeszcze potrwa
Dziekuje za gratulacje , mile komentarze i za polubienie mojego wpisu
Ja w IItrym rozplakalam sie po tym jak rozlalo mi sie mydlo w plynie w lazience, histeria pelnaa poza tym raczej spokojnie
agulas, Kava, Iva79, Inska, Lilou1984 lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Arlenka chyba też doczekałam się pierwszego poważniejszego ruchu dziecka
Ono do mnie puka od środka
Świat staje się piękniejszy
Anatolka, agulas, Angela B-D, Moniaa, Kava, Iva79, Karolina1111, margit, arlenka, Viki26, pragnaca dzidziusia, Inska, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Angela- gratuluje i witam , napisz nam troszke o sobie, jak samopoczucie?
U mnie zaczely sie pojawiac zmienne nastroje, mecze sie tez bardziel, wczoraj i dzisiaj zrobilam sobie drzemke. Mam tez nudnosci, ale jak zjem cos to mi przechodzi i po godzinie lub 2 powtorka.
Koleznaka mi poradzla herbatke z imbiru ,a wiec mam zamiar jutro kupic i wyprobowac. Inna znow mowi , ze szklanka goracego mleka z rana jej pomagala.
Sprawdze co na mnie bedzie dzialalo
agulas, pragnaca dzidziusia, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
7dpt beta 64 progesteron 24,20
9dpt beta 149 prog. 22,70
13dpt beta 574 prog. 20,10
leki jakie przyjmuję to:
duphaston 3x1
luteina 2x2 (od wczoraj zwiększyłam na 3x2)
crinone 1xna noc
estrofem 3x1
potas 2x1
magnez 1x1
pregna 1x1
acard 1x1
kwas foliowy 1x1
chyba nic nie pominęłam... udostępniłam mój kalendarzWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:23
Moniaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Angela gratulacje! Baaaardzo nudnej ciąży życzę!
I pierwszych ruchów dzieciaczków też gratuluję, niesamowite uczucie.
Ja jeszcze tydzień temu pisałam, że moja niunia coś spokojnie siedzi a od kilku dni, powtarzam jej: "daj już mamie zasnąć" albo "spokój tam!", bo tak się łobuz mały rozpycha (ma jeszcze miejsce to szaleje), że powiem Wam, że chyba za dosłownie sobie wzięła do serducha te moje żale, że się mało rusza
A w ogóle to w czwartek będziemy obchodzić studniówkę - zapraszam wszystkich na imprezęAngela B-D, Kava, agulas, Anuszka, Iva79, Moniaa, _cherryLady, mia6, pragnaca dzidziusia, Pola7, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Spokojnie Angela. Wiem, ze łatwo powiedzieć ale zobaczysz ze wszystko będzie dobrze. Ja tez miałam bardzo niski progesteron. Brałam luteine 4*200 dopochwowo i i 4*50 pod język. Za dużo mi to nie dawało bo progesteron był zawsze ok 14 do 20 a zobacz na mój suwaczek. Jeszcze troszkę i Mikus będzie z nami. Jeśli nie bedziesz plamic to będzie Oki. Ja tez się bałam ale przez cale 9 miesięcy się o cos bedziesz bać. Także powodzenia i trzymam kciuki ✊✊✊✊
Angela B-D, agulas, Iva79, mia6 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤