X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Witam się z wami ze szpitalnego łóżka, wczoraj dostałam skurczy, szyjka 2.5cm i mało wód plodowych. Dostałam steryd na rozwinięcie płuc bo szykują mnie na cesarke. Na razie leżę i chcą mnie jeszcze przetrzymać do 34tc ale czy im się uda to nie wiem. W każdym bądź razie trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Buziaki

Eliz kochana trzymam kciuki zeby było dobrze. Trzymajcie sie kochane obie! Buziaki

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz &&. Ja na szyjke 26mm dostałam pessar w 19tc. Teraz mam 29 tc. Szyjka niezmiennie kiepska, ale nie pogarsza się od czasu założenia pessara. Może podpytaj o to rozwiązanie. Odciaza szyjke to zabezpieczenie.

Mój synek waży dziś 1,3kg z haczykiem :-) 300g w dwa tygodnie urósł :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 17:47

Neo84, arlenka, _cherryLady, Iva79, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymam kciuki!!

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • margit Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam dziś badanie progesteronu i wynik to 31,56ng/ml w 5tc. Czy jest ok? Bo za chwilę chyba zejdę. Nie mam norm na karcie. W necie to co znalazłam to niby mieszcze sie w normie. Poratujcie mnie.

• rudi Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, te które suplementowały się kwasem foliowym 5mg - czy lekarz w którymś momencie kazał wam wymienić na zwykły kwas 0,4?
    Bo mi pozwolił już przyjmować zwykły ale mam mieszane uczucie, bo jestem dopiero w 10 tyg... :/

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • margit Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się dodzwoniłam do doktorki i jest bardzo dobry :) uffff kamień z serca

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, szykuję się do wyboru kliniki. Czy któraś z Was podchodziła do ivf z bardzo niskim wynikiem AMH? Znacie historie, gdy przy wyniku amh<0,5 ivf się powiodło?
    Wszystkim zdrówka życzę :)

ed. mam 32 lata, amh=0,37, wynik prawie mnie zabił, ale powoli wstaję i zbieram się do walki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:34

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Dziewczyny kochane, te które suplementowały się kwasem foliowym 5mg - czy lekarz w którymś momencie kazał wam wymienić na zwykły kwas 0,4?
    Bo mi pozwolił już przyjmować zwykły ale mam mieszane uczucie, bo jestem dopiero w 10 tyg... :/

W 27tc zmniejszył mi dawkę.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Cześć Dziewczyny, szykuję się do wyboru kliniki. Czy któraś z Was podchodziła do ivf z bardzo niskim wynikiem AMH? Znacie historie, gdy przy wyniku amh<0,5 ivf się powiodło?
    Wszystkim zdrówka życzę :)

ed. mam 32 lata, amh=0,37, wynik prawie mnie zabił, ale powoli wstaję i zbieram się do walki

Gyncentrum Katowice ma program dla pacjentek z niską rezerwa. Jest na pewno opisany na ich stronie internetowej.

ojejku lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalkuluję, jak żyjąc we Wrocławiu wybrac się do Katowic na procedurę. Musze tam zadzwonić, spytac czy chociaż popołudniami przyjmują... bo tyle wolnego na wizyty nie wygospodaruję tutaj, we Wrocławiu w pracy wyskocze na chwilę a do Katowic juz nie. Ale skoro mają program...

ed. zadzwoniłam, przyjmują nawet do godz 20! :) rewelacja, kogoś możecie Dziewczyny stamtąd polecić? Ja jestem wynikiem przerażona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:53

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Kalkuluję, jak żyjąc we Wrocławiu wybrac się do Katowic na procedurę. Musze tam zadzwonić, spytac czy chociaż popołudniami przyjmują... bo tyle wolnego na wizyty nie wygospodaruję tutaj, we Wrocławiu w pracy wyskocze na chwilę a do Katowic juz nie. Ale skoro mają program...

Przyjmują, L4 też wypisują ;-)

A4 zbudowana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:50

ojejku, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka dla nich nie jest wielkim problemem ale te znikające wody płodowe które są poniżej normy. Szyjkę leżeniem mogę jeszcze podratowac, w każdym razie 3 tygodnie w szpitalu spędzę,na pewno jeśli nie będzie gorzej to wcześniej cc mi nie zrobią. Musze dać radę do 34tc a jeszcze niunia jest tak ułożona ze stopki ma przykurczone i na pewno po porodzie czeka nas rehabilitacja.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz ja też wylądowałam w podobnym tc w szpitalu ze względu na szyjkę i skurcze. Lilka dostała sterydy, mama posłusznie leżała i udało nam się wytrzymać do 37 tc. Mnie w okolicach 32 tc nie chcieli już zakładać pessara. Co do wód to moja koleżanka też miała mało, ale w pewnym momencie zaczęły przybierać i wróciły do normy. Mam nadzieje, że u Ciebie też tak będzie.

pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:

w I trymestrze brałam 5 mg kwasu foliowego, potem w drugim brałam wróciłam do 0,4 mg, a na końcówkę ciąży zwiększył mi do 15 mg z żelazem (dla lepszego przyswajania)

Eliz przykro mi, że znowu masz nerwy, ale dobrze że jesteście pod opieką lekarską !trzymajcie się jeszcze chwilę w dwupaczku :*

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Ja jak zapytałam się lekarza -a jeśli mój organizm nie przyswaja dobrze kwasu foliowego. To powiedzial,ze to genetycy wymyślili ta teorię a ze ja suplementuje się od dawna,więc mi wystarczy taka ilość. Jak ktoś nie przyswaja kwasu to przyswoi go nie od razu a z opoznieniem. Coś mi jeszcze tłumaczył na temat przyswajalności ale ja mało co zrozumiałam co mówi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 03:37

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia bardzo bym chciała żeby w moim przypadku było podobnie, może uda się i u mnie i tych wód troszkę przybędzie.
    Pozdrawiam was dziewczyny :*

Moniaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:

ed. zadzwoniłam, przyjmują nawet do godz 20! :) rewelacja, kogoś możecie Dziewczyny stamtąd polecić? Ja jestem wynikiem przerażona...

Większość nas jest spod skrzydeł Dra Mercika, ale kurde on popołudniu jest tylko w czw chyba. CherryLady chwali dr Piekarz, dr Czerwińska różnie, ale ostatnio te opinie się poprawiają - wiem, że czyta fora i opinie na necie (na 100%) i może wzięła sobie uwagi pacjentek do serca :-)

ojejku, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Konwalia bardzo bym chciała żeby w moim przypadku było podobnie, może uda się i u mnie i tych wód troszkę przybędzie.
    Pozdrawiam was dziewczyny :*

To lez grzecznie :-) jak szpitalny wikt?

Aaa i pytanie, może trochę naiwne, ale czy ilość wód w jakikolwiek sposób zależy od ilości wypijanych płynów? Wiem, że one są filtrowanie z dość dużą częstotliwością następuje ich wymiana itd, ale czy to ile pijemy ma wpływ na ilość?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz podzielę się wiedzą, bo wczoraj wyciągnęłam z lekarza coś dla mnie nowego.

Pytałam właśnie o sterydy na plucka dla dziecka. Moja szyjka kiepska, więc jako nieco zeschizowana matka pytałam o te sterydy. Miałam jak się okazało złe wyobrażenie o ich działaniu... Otóż sterydy działają najlepiej po 48h od podania dawki a ich działania utrzymuje się do 2 tygodni. To nie jest tak, że dostanie się steryd i plucka rozwijają się i są jakby "do przodu" i już tak pozostaje. Do 2 tygodni jest efekt. Co więcej sterydownaia się raczej nie powtarza po raz drugi w razie W. To wyjaśnia dlaczego lekarze czekają z ich podaniem i liczą na te 48h jak było u Pragnącej ostatnio...

Konwalia, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, jeszcze raz dziękuje za pomoc. Rzeczywiscie dr Czerwińska przyjmuje tam najwięcej chyba, ale opinie o niej czytałam kiepskie i cięzko mi się na nią zdecydować. Zadzwonię tam dziś znowu z prosbą o przedyktowane grafików, bo niestety na stronie nie mają, a musze już na 1 wizytę iść zdecydowana na konkretnego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:45

Anatolka lubi tę wiadomość

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ