Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się troszkę martwię, bo od kilku dni jakby słabiej czuję mała. Wiem, że tam jest, bo delikatnie mnie muska, ale nie ma takich uderzeń, jak np. w zeszłym tygodniu. Ciekawe od czego to zależy. Też tak miałyście? Może tak być, że jeden tydzień dziecko jest bardziej aktywne a następny mniej?
-
Inska mój lekarz twierdzi, że jak najbardziej tak może być do 30 tyg. i nie należy się tym przejmować. Ba, twierdzi, że do tego czasu nawet może zdarzyć się dzień, że nie poczujemy ruchów, bo np. będą takie delikatne - dziecko ma jeszcze bardzo dużo miejsca.
Inska lubi tę wiadomość
-
Inska aktywność jest różna, ja np. jak się więcej ruszam obserwuję mniejszą. Chodzi o to, żeby w ogóle się ruszała i ileś tam ma być ruchów w odstępie czasu (ale nie pamiętam dokładnych danych).
Sylwia super, że wszystko ok. Ja nie mogę się doczekać przyszłego piątku, żeby się dowiedzieć, czy dziecko na tej diecie przyrasta prawidłowo. Ta cukrzyca to rzeczywiście walka trochę i przygotowanie na bardzo regularny tryb dni z dzieckiem, ale pomimo wszystko lubię być w ciąży (może poza momentami, kiedy kręgosłup blokuję się tak, że mam problemy z dotarciem do toalety i wielkie bóle). Ostatnio wszyscy mnie pytają o to, jak mi się podoba, zwłaszcza doświadczone matki i opowiadają mi, jak to ciąża jest najgorszym okresem w życiu (a problemów nie miały najczęściej żadnych w ciąży), a ja sobie myślę, serio?
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:A ja się troszkę martwię, bo od kilku dni jakby słabiej czuję mała. Wiem, że tam jest, bo delikatnie mnie muska, ale nie ma takich uderzeń, jak np. w zeszłym tygodniu. Ciekawe od czego to zależy. Też tak miałyście? Może tak być, że jeden tydzień dziecko jest bardziej aktywne a następny mniej?
Inska lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Miałam dzisiaj usg i wyszło mi, że maluszek ma 30 mm, serce 169 a pęcherzyk żółtkowy 6mm.
Czy ten pęcherzyk żółtkowy (YS) nie jest za duży na ten etap ciąży???????
Martwię się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 23:51
-
Rudi, Nie wiem jak to jest z tym pęcherzykiem jak widać już taki ładny, duży zarodek. Nie dopytywalam mojej pani dr niestety.
O średnicy Ys rozmawiałyśmy na samym początku ciąży. Tak więc nie pomogę
Karolina1111 lubi tę wiadomość
-
Rudi może lepiej większy niż mniejszy... Dzieciaki nie są tabelkowe wszystkie
Ja miałam dla odmiany aż 14 ciałek żółtych na jajnikach
Kava dzisiaj znów atak wstrętnych ketoniaków. Muszę operować cały czas na granicy normy cukru, żeby ich nie było kurnik. -
pragnaca dzidziusia wrote:Ja niby powinnam odczuwac mniejsze ruchy bo dzieci juz wieksze I malo miejsca maja, a tak mnie od srodka bombarduja, ze brzuch trzesie sie jak galareta
Budzi mnie rano na śniadanie, nie da się poleżeć, już w okresie prenatalnym jest jak wymagający niemowlak
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska wrote:A ja się troszkę martwię, bo od kilku dni jakby słabiej czuję mała. Wiem, że tam jest, bo delikatnie mnie muska, ale nie ma takich uderzeń, jak np. w zeszłym tygodniu. Ciekawe od czego to zależy. Też tak miałyście? Może tak być, że jeden tydzień dziecko jest bardziej aktywne a następny mniej?
-
nick nieaktualnyrudi wrote:Cześć dziewczyny.
Miałam dzisiaj usg i wyszło mi, że maluszek ma 30 mm, serce 169 a pęcherzyk żółtkowy 6mm.
Czy ten pęcherzyk żółtkowy (YS) nie jest za duży na ten etap ciąży???????
Martwię się -
szałwia wrote:Rudi może lepiej większy niż mniejszy... Dzieciaki nie są tabelkowe wszystkie
Ja miałam dla odmiany aż 14 ciałek żółtych na jajnikach
Kava dzisiaj znów atak wstrętnych ketoniaków. Muszę operować cały czas na granicy normy cukru, żeby ich nie było kurnik.
Ale pęcherzyk a ciałko to co innego. Ciałko powstaje po owulacji a pęcherzyk jest tuż obok zarodka i tak jakby odżywia zarodek (chyba).
No właśnie kuźwa, nie łatwo z tą cukrzycą
A cukier w normie? -
Wiem, że to co innego, jedno i drugie na swój sposób odżywia (ciałko bardziej podtrzymuje) i jednego i drugiego funkcję potem przejmuje łożysko. Chodziło mi o to, że różne cuda się dzieją, a mimo tego ciąże są ok
Cukier tak, ale albo sięgam granicy normy, albo mam ketony, a na granicy normy ciężko się poruszać, bo łatwo przedobrzyć. No ciekawa jestem jaki będę miała średni cukier w tym miesiącu. -
Dziewczyny byłam na szybkim usg, Doktor mówi, że się zmniejszyło, odetchnęłam z ulgą
szałwia, Kava, _cherryLady, Viki26 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Witam się z wami ze szpitalnego łóżka, wczoraj dostałam skurczy, szyjka 2.5cm i mało wód plodowych. Dostałam steryd na rozwinięcie płuc bo szykują mnie na cesarke. Na razie leżę i chcą mnie jeszcze przetrzymać do 34tc ale czy im się uda to nie wiem. W każdym bądź razie trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. BuziakiZ udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia
Mój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny