X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się troszkę martwię, bo od kilku dni jakby słabiej czuję mała. Wiem, że tam jest, bo delikatnie mnie muska, ale nie ma takich uderzeń, jak np. w zeszłym tygodniu. Ciekawe od czego to zależy. Też tak miałyście? Może tak być, że jeden tydzień dziecko jest bardziej aktywne a następny mniej?

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska mój lekarz twierdzi, że jak najbardziej tak może być do 30 tyg. i nie należy się tym przejmować. Ba, twierdzi, że do tego czasu nawet może zdarzyć się dzień, że nie poczujemy ruchów, bo np. będą takie delikatne - dziecko ma jeszcze bardzo dużo miejsca.

Inska lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• szałwia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska aktywność jest różna, ja np. jak się więcej ruszam obserwuję mniejszą. Chodzi o to, żeby w ogóle się ruszała i ileś tam ma być ruchów w odstępie czasu (ale nie pamiętam dokładnych danych).

Sylwia super, że wszystko ok. Ja nie mogę się doczekać przyszłego piątku, żeby się dowiedzieć, czy dziecko na tej diecie przyrasta prawidłowo. Ta cukrzyca to rzeczywiście walka trochę i przygotowanie na bardzo regularny tryb dni z dzieckiem, ale pomimo wszystko lubię być w ciąży (może poza momentami, kiedy kręgosłup blokuję się tak, że mam problemy z dotarciem do toalety i wielkie bóle). Ostatnio wszyscy mnie pytają o to, jak mi się podoba, zwłaszcza doświadczone matki i opowiadają mi, jak to ciąża jest najgorszym okresem w życiu (a problemów nie miały najczęściej żadnych w ciąży), a ja sobie myślę, serio? :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    A ja się troszkę martwię, bo od kilku dni jakby słabiej czuję mała. Wiem, że tam jest, bo delikatnie mnie muska, ale nie ma takich uderzeń, jak np. w zeszłym tygodniu. Ciekawe od czego to zależy. Też tak miałyście? Może tak być, że jeden tydzień dziecko jest bardziej aktywne a następny mniej?
    Ja też tak miałam. Tez kilka dni byłam przerażona, bo niby ją czułam, ale wydawało mi się, że powinnam czuć coraz bardziej, bo przecież jest coraz większa. Ale po kilku dniach sie troche uspokoilam . wczoraj bylam na usg i wszystko z malutką w porzadku

Inska lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Inska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny. Chyba Mała usłyszała, że się na nią żalę bo cały dzień, delikatnie mnie muska od środka, daje znać niunia, że jest :)

pragnaca dzidziusia, szałwia, Pola7, mia6, _cherryLady lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby powinnam odczuwac mniejsze ruchy bo dzieci juz wieksze I malo miejsca maja, a tak mnie od srodka bombarduja, ze brzuch trzesie sie jak galareta :)

szałwia, agulas, arlenka, Anuszka, Inska, _cherryLady lubią tę wiadomość

• rudi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Miałam dzisiaj usg i wyszło mi, że maluszek ma 30 mm, serce 169 a pęcherzyk żółtkowy 6mm.
    Czy ten pęcherzyk żółtkowy (YS) nie jest za duży na ten etap ciąży???????
    Martwię się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 23:51

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi, Nie wiem jak to jest z tym pęcherzykiem jak widać już taki ładny, duży zarodek. Nie dopytywalam mojej pani dr niestety.
    O średnicy Ys rozmawiałyśmy na samym początku ciąży. Tak więc nie pomogę :(

Karolina1111 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi może lepiej większy niż mniejszy... Dzieciaki nie są tabelkowe wszystkie :-) Ja miałam dla odmiany aż 14 ciałek żółtych na jajnikach ;)

Kava dzisiaj znów atak wstrętnych ketoniaków. Muszę operować cały czas na granicy normy cukru, żeby ich nie było kurnik.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ja niby powinnam odczuwac mniejsze ruchy bo dzieci juz wieksze I malo miejsca maja, a tak mnie od srodka bombarduja, ze brzuch trzesie sie jak galareta :)
    U mnie to samo, bogate życie wewnętrzne ;-) Budzi mnie rano na śniadanie, nie da się poleżeć, już w okresie prenatalnym jest jak wymagający niemowlak :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    moze byc u mnie było podobnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Miałam dzisiaj usg i wyszło mi, że maluszek ma 30 mm, serce 169 a pęcherzyk żółtkowy 6mm.
    Czy ten pęcherzyk żółtkowy (YS) nie jest za duży na ten etap ciąży???????
    Martwię się :(
    powyzej chyba 6 mm nie moze przekroczyc, dopytaj lekarza.

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Rudi może lepiej większy niż mniejszy... Dzieciaki nie są tabelkowe wszystkie :-) Ja miałam dla odmiany aż 14 ciałek żółtych na jajnikach ;)

Kava dzisiaj znów atak wstrętnych ketoniaków. Muszę operować cały czas na granicy normy cukru, żeby ich nie było kurnik.

Ale pęcherzyk a ciałko to co innego. Ciałko powstaje po owulacji a pęcherzyk jest tuż obok zarodka i tak jakby odżywia zarodek (chyba).

No właśnie kuźwa, nie łatwo z tą cukrzycą :(
    A cukier w normie?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to co innego, jedno i drugie na swój sposób odżywia (ciałko bardziej podtrzymuje) i jednego i drugiego funkcję potem przejmuje łożysko. Chodziło mi o to, że różne cuda się dzieją, a mimo tego ciąże są ok :-)

Cukier tak, ale albo sięgam granicy normy, albo mam ketony, a na granicy normy ciężko się poruszać, bo łatwo przedobrzyć. No ciekawa jestem jaki będę miała średni cukier w tym miesiącu.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ale pęcherzyk a ciałko to co innego. Ciałko powstaje po owulacji a pęcherzyk jest tuż obok zarodka i tak jakby odżywia zarodek (chyba).

Mój dr mówi, że pecherzyk zoltkowy to "lodówa" dla fasolki :-)

Kava, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na szybkim usg, Doktor mówi, że się zmniejszyło, odetchnęłam z ulgą:)

szałwia, Kava, _cherryLady, Viki26 lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami ze szpitalnego łóżka, wczoraj dostałam skurczy, szyjka 2.5cm i mało wód plodowych. Dostałam steryd na rozwinięcie płuc bo szykują mnie na cesarke. Na razie leżę i chcą mnie jeszcze przetrzymać do 34tc ale czy im się uda to nie wiem. W każdym bądź razie trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Buziaki

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo, to super :)

Eliz, trzymamy mocno kciuki. To pewnie przez te wszystkie stresy. Trzymaj się kochana i zostań w dwupaku jak najdłużej. Ślemy Ci z maluchem dużo siły i buziaki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymaj sie. Napewno wszystko bedzie dobrze, juz jestes w bezpieczny tygodniu.

• Kava Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz, kciuki trzymamy z całych sił. Odzywaj się czasami :*

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ