X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    No jeszcze troszkę czasu ma na przekrecenie się główką w dół. A Ty w ogóle bierzesz pod uwagę poród SN? Czy może Twoja endomenda kwalifikuje do CC?
    Moja dziś była już glowkowo ułożona i jest naprawdę malutka, waży ok 1000g. Lekarz mówi, że będzie drobna.

Drobna. Mój ważył jakoś 1,3kg w tym czasie :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jest tu ktoś kogo mecza/meczyły bole migrenowe? Ja już drugi dzień nie wychodzę z łóżka. Bol jest jednostronny i silny. Do tego doszły wymioty. Wczoraj zjadłam jabłko ale oczywiście zwymiotowalam. Dziś nic nie mogę zjeść. Jak sobie z tym radzić? Jestem w 8-9 tyg.

ih9kcbx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organogeneza nie jest wciąż zakończona. Nic innego niż paracetamol nie powinno wchodzić w grę.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochane jest tu ktoś kogo mecza/meczyły bole migrenowe? Ja już drugi dzień nie wychodzę z łóżka. Bol jest jednostronny i silny. Do tego doszły wymioty. Wczoraj zjadłam jabłko ale oczywiście zwymiotowalam. Dziś nic nie mogę zjeść. Jak sobie z tym radzić? Jestem w 8-9 tyg.
    Tez mnie mecza potworne bole glowy, czasem biore paracetamol jeden dziennie lekarz pozwolil ale zbytnio nie pomaga :-\ gdzies czytalam ze jak za malo sie pije wody to tez moga sie pojawic wiec pilnuje sie zeby co najmniej 2 litry mineralnej wody wypic codziennie, ostatnio jakby lepiej ale tez tak mialam ze az na wymioty mnie bralo lekarz mowil ze to hormony...

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to mam. Sprawdzaj ciśnienie.
    Ja mam ciśnienie ok, ale miałam drugi już atak bólu głowy. Zaczyna popołudniu /wieczorem, ledwie zasypiam, budzę się z bólem głowy, cały dzień się męczę, w nocy to samo i do południa przechodzi. Zawsze jednostronny, silny. Nie pomagają za bardzo zimne okłady, kąpiele, nawadnianie, spacery na świeżym powietrzu. Obrzęków nie zauważyłam, więc burzę hormonów i mikroobrzęków raczej odrzucam.

Pierwszy atak nastąpił po zatykaniu mi się uszu :-P parę razy mi się przytykalo i odtykało - lekarz powiedział żeby mierzyć ciśnienie. Zaczęło przechodzić ostatniego dnia, całkiem przeszło po kawie.

Drugi taki atak teraz ostatnio, czasowo tak samo, ból po kilkudniowym obfitym katarze. Ciśnienie ok, myślałam że może zatoki. Nie wiem. A może zmiana pogody. Przeszło trzeciego dnia po wypiciu kawy (w drugim dniu kawa była nie do przełkniecia, a od bólu głowy trzy razy leciałam tulić sedes...).

No, taka zagadka. Jak sobie poradzić. Paracetamol nie bardzo działa niestety.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie przy ostatnim bólu miałam 80 na 46- jak dobrze pamietam. Teraz mam 102 na 53 wiec nadal niskie. Nie przełknę raczej kawy... Ale uszy też czasami mi się zatykają a nie łączyłam tego.

ih9kcbx.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tak miałam, zaczęły się około końca I trymestru, skończyły w połowie II, potem były sporadycznie. Bywają podobno z różnych powodów, hormonalnych, ciśnieniowych (za niskie lub za wysokie). U mnie się pojawiały jak miałam bardzo niskie, lekarz pozwolił mi pić jedną filiżankę kawy i pomagało. Teraz jednak miewam jeszcze niższe, a bólów nie mam, ostatnie miałam po teście obciążeniowym na cukrzycę, więc u mnie prawdopodobnie były spowodowane niskim ciśnieniem i skokami cukru, ale każdy ma inaczej. Paracetamol mi w ogóle nie pomagał, więc nie brałam, żeby się nie ładować bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 16:30

• szałwia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka zależy też dużo od sprzętu, na jakim Cię mierzą, u mnie różnica pomiarów w ciągu tygodnia była 1200 g - 1900 g, więc od za wolno rozwijającego się dziecka po za szybko. Rozmawiałam o tym z kumpelą, która pracuje w PL w zaopatrzeniu klinik w różne sprzęty i mówiła, że rzeczywiście pomiary mogą się różnic radykalnie, nie tylko troszkę.

Anatolka, może się jeszcze obróci, ma sporo czasu, u mojej sąsiadki mała obróciła się 3 tyg. przed porodem, na innej dyskusji dziewczynie się bliźniak odwrócił właśnie z powrotem (36 tc), a był już główkowo :) Ja mam wrażenie, że u nas też jakaś przeprowadzka ostatnio była. Na ostatnim usg maluch był główkowo, ale na prawo, co wg położnej nie jest optymalne (musi się mocno obrócić, żeby trafić główką pod odpowiednim kątem, bo podobno tylko pod jednym się mieści), ale spoko.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny wesoły tydzień. Cukrzyca reaguje na dietę, ale płytki krwi zwariowały, a że ich pomiar mocno jest uzależniony od zastosowanej metody i ich budowy, to w ciągu tygodnia wyszły mi 3 radykalnie różne wyniki. Najpierw lekarze analizowali, że trzeba mi będzie podać transfuzję przy porodzie i że lepiej, żeby nie była konieczna cesarka, teraz jest etap, że może jest ich więcej niż zakładali na początku tygodnia, ale mają dużo anomalii w budowie, co pogłębia różnicę w pomiarach (bo je komputer liczy jako inne krwinki). Do tego chodzę na rehabilitację z kręgosłupem... To tyle w temacie, że ciąża to najfajniejszy okres w życiu kobiety ;-)

Poza tym mamy już prawie złożone mebelki, a maluch ciągle rządzi w brzuchu, pomimo tego, że ma coraz mniej miejsca :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze wychowane i przygotowane jest to Twoje dziecię :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia tez tak myślę, że ten pomiar może być troszkę zafalszowany. Sprzęt stary i niedokładny. Za 2-3 tyg jadę na ostatnie usg do klinik to wtedy zmerzą ją na dobrym sprzęcie.

ComeToMeBaby, Anatolka, szałwia lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam jak nie przelkniesz kawy to możesz coca cole spróbować. Co prawda tam jest mniej kofeiny, ale zawsze to coś. Ja tak się ratowałam.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sobie poprawić humor i postanowiłam, że przed weekendem pójdę sobie po podglądać dzieciaczki. A że mój lekarz będzie dostępny dopiero za półtora tygodnia to wybrałam się do innego. no i zamiast się cieszyć to mnie tylko zdołował - szyjka 12.04 była 42mm, teraz w 27tc podobno 15mm :( udało mi się załatwić wizytę u mojego lekarza, ale dopiero na środę. Do tej pory mam prowadzić "oszczędny tryb życia". Jakby się coś działo mam jechać do szpitala - tylko nie bardzo wiem co to miałoby być? jakieś skurcze? bóle? podpowiedzcie proszę czego się ewentualnie spodziewać.

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze i twardnienie brzucha. Z taką szyjka na tym etapie bezwzględnie leżeć! Ostatni gwizdek na pessar albo szew. Magnez asmag do 6szt na dobę profilaktycznie. Ja mam pessar od 19-20tc. Dobrze, że ktoś to wylapał &&

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowcia heej :) milo Cie widziec (sylwiasta159) :) nt bardzo ladne. Moja miala 1,6 a ciaza tez jakby tydzien starsza byla i wszystko wg gin ok :))

Sówka_83 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile powinna byc badana szyjka ? Czy przez usg wystarczy ja zmierzyć czy koniecznie przy badaniu ?

Ja miałam badana (a przynajmniej o niej lekar wspominał ) tylko na badaniu prenatalnym z miesiąc temu. Moj gin prowadzący jeszcze nie badał mnie ginekologicznie. Za każdym razem jestem tylko badana przez usg. Ale nigdy nie wspominał o szyjce. Ja szczerze tez nie wiedziałam ze jest to wazne. Czy myślicie ze jakby sie cos działo zauważyłby to na usg ?
    Wizytę mam za dwa tygodnie w tedy napewno zapytam o moja szyjkę. Ale teraz nie bedzie dawało mi to spokoju.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg przez powłoki brzuszne nie da się ocenić długości szyjki. Musi być sonda dopochwowa. Na samolocie - zależy od doświadczenia lekarza. Ja bardziej ufam pomiarom usg niż manulanym.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badaniu prenatalnym tez robił mi usg ale nie tylko przez brzuch ale rownież dopochwowo. W 12tc+6d szyjka miała długość 3,8 czy z dnia na dzień moze sie to zmienić ?

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie, jeśli nie miałaś nadmiernego wysiłku, jeśli nie ma infekcji bakteryjnej to raczej nie dzieją się takie rzeczy. Długość miałaś ładną.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Wysiłków nie mam bo nie chodzę do pracy w domu uważam na siebie. Ale zapytam na następnej wizycie o długość.

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ