Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
wymioty, mdłości kurczaki u mnie zero tych objawów, pani doktor kazała się cieszyć. co do encortonu to nadal biorę w dawce 10 mg ostatnie 5 tabletek mam brać na pół jestem obecnie w 10 tc i z tego co wyliczyłam to będe go brać do 12 tc
Iva79 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Ja ciągle bym jadła
a jednocześnie jak zaczynam jeść to zaczynam być pełna. Dziewczyny czy w ciąży można jeść jajecznicę? Ja bardzo lubię i odkąd wiem, że jestem w ciąży już parę razy jadłam. A dzisiaj się dowiaduje, że raczej nie wolno:( co wy o tym myślicie?
-
Ja na samym początku jak tylko sie dowiedziałam to miałam ochotę tylko na jajecznice. Powinno sie jeść jedno jajko. Ale ja codziennie jadłam co najmniej dwa. Jak juz sie je to powinno byc mocno ścięte. Tak samo gotowane.
chiara lubi tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Hej Monia i Chiara , no wreszcie ktos jeszcze ma mdlosci , bo juz myslalam , ze tylko ja
,ja zauwazylam tez , ze szybciej sie denerwuje i mecze
a wech to mam jak pies chyba
Niektorzy ludzie naprawde smierdza , i w lodowce i koszu tez strasznie smierdzi, na tez zapachy w lodowce pomaga skorka z cytryny tam wlozona . Eh czytalam, ze tak moze byc do konca 1trymestru, mam nadzieje , ze ten m-c szybko minie
Nie chciałam polubić, przypadkiem mi się kliknęło, ale jak juz kliknęłam przypadkowo to nie pocieszę za bardzo - i mnie mdłości i wymioty i wszystko śmierdziało do konca 16 tygodnia!
Za to pozniej rewelka!
A 9 miesiąc to znów tragedia ale z innych powodów.
Tak czy siak, wszystko to minie, a nagrodą bedzie piękny, zdrowy maluszek!
Uszy do góry dziewczyny!!!
Iva79, ComeToMeBaby, agulas, monia2015 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
O, ja też mam ciążę nierzygającą
I bardzo mnie to cieszy. Za to trzydniowe bóle głowy są beznadziejne. Mierzę ciśnienie i jest ok. No to tyle dobrego. Kończę już pierwszy trymestr, w międzyczasie Miałam problemy raczej żołądkowo jelitowe, wzdęcia i odbijanie po posiłkach. Po kolacji nie mogłam się ułożyć wygodnie w łóżku bo mi kolacja pochodziła do gardła, musiałam się podnosić do pozycji półleżącej lub siedzącej. Takie tamno i dopadło mnie parę razy wahanie nastroju. I to takie konkretne. Ale mam alibi: hormony
Jutro idę na usg genetyczne. Do tego będzie pewnie pappa, zresztą chcę je zrobić. Zakładam że z racji wieku będzie większe prawdopodobieństwo niż u 20-latki ale chcę wiedzieć. Muszę wiedzieć. Po to to badanie jest przecież.Anatolka, Iva79, agulas, Anuszka, Mery40 lubią tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Hej Monia i Chiara , no wreszcie ktos jeszcze ma mdlosci , bo juz myslalam , ze tylko ja
,ja zauwazylam tez , ze szybciej sie denerwuje i mecze
a wech to mam jak pies chyba
Niektorzy ludzie naprawde smierdza , i w lodowce i koszu tez strasznie smierdzi, na tez zapachy w lodowce pomaga skorka z cytryny tam wlozona . Eh czytalam, ze tak moze byc do konca 1trymestru, mam nadzieje , ze ten m-c szybko minie
Mnie wszystko śmierdziało od początku do połowy III trymestruIva79 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:O, ja też mam ciążę nierzygającą
I bardzo mnie to cieszy. Za to trzydniowe bóle głowy są beznadziejne. Mierzę ciśnienie i jest ok. No to tyle dobrego. Kończę już pierwszy trymestr, w międzyczasie Miałam problemy raczej żołądkowo jelitowe, wzdęcia i odbijanie po posiłkach. Po kolacji nie mogłam się ułożyć wygodnie w łóżku bo mi kolacja pochodziła do gardła, musiałam się podnosić do pozycji półleżącej lub siedzącej. Takie tamno i dopadło mnie parę razy wahanie nastroju. I to takie konkretne. Ale mam alibi: hormony
Jutro idę na usg genetyczne. Do tego będzie pewnie pappa, zresztą chcę je zrobić. Zakładam że z racji wieku będzie większe prawdopodobieństwo niż u 20-latki ale chcę wiedzieć. Muszę wiedzieć. Po to to badanie jest przecież.
To koniecznie odezwij sie po usg. Trzymamy kciuki &&&&ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam mdlosci od tygodnia, czasem pomaga jak jem o stalych porach mniej wiecej co 2 h, a czasem nic nie pomaga, no i tak sie ciesze, ze nie wymiotuje, bo roznie dziewczyny maja.
Co do encortonu ja bralam 5mg profilaktycznie, juz zeszlam, wizyte mialam 13 .04 i dr kazal odstawiac po pol tab przez 3 dni, ja jeszcze na 1/4 dzielilam nastepne 3 dni. -
Hej Dziewczyny. Dopisuję się do listy Ciężarówek po IVF ICSI. To było nasze I podejście. Jestem w 11 tygodniu i 3 dniu. Czekaliśmy 3,5 roku. 11 maja mam badania prenatalne wiek 35+.
Anatolka, arlenka, La-mia, józefka, Kava, Konwalia, ComeToMeBaby, Iva79, monia2015 lubią tę wiadomość
starania od X 2012, 2014-2015 3 x IUI
II 2016 I ICSI
22.02.2016 transfer Blastusi 3BB, 2 Śnieżynki 2BB i 4BB
beta 9 dpt 58,23; 11 dpt 209,59
04.11.2016 Synuś
27.08.2018 kriotransfer Blastusi 2BB
beta 9 dpt 89,31; 11 dpt 217,74 -
Dziewczyny proszę o kciuki, dziś mamy połówkowe! Stresik trochę jest.
Od paru dni pobolewa mnie trochę podbrzusze, okolice wzgórka łonowego, też tak miałyście? To od rośnięcia?Anatolka, _cherryLady, Kava, Pola7, Karolina1111, monia2015 lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:Dziewczyny proszę o kciuki, dziś mamy połówkowe! Stresik trochę jest.
Od paru dni pobolewa mnie trochę podbrzusze, okolice wzgórka łonowego, też tak miałyście? To od rośnięcia?
Ja myślałam że ty już po połówkowych no nic w takim razie trzymamy kciuki !!! Co do bóli nie pomogę mnie tylko ciągnie po bokach będziesz dzisiaj u doktorka to podpytaj.arlenka lubi tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Ja myślałam że ty już po połówkowych no nic w takim razie trzymamy kciuki !!! Co do bóli nie pomogę mnie tylko ciągnie po bokach będziesz dzisiaj u doktorka to podpytaj.
Nie...my dostaliśmy nakaz planowania połówkowych jak najpóźniej, bo po operacjach u mnie jest bardzo kiepska widoczność przez brzuchA im Mała wieksza tym łatwiej bedzie ją ocenić. Ale coś mi się wydaje że i tak pani doktor się nagimnastykuje
Anatolka może... To nie jest żaden mocny ból, ale podpytam dla własnego spokojuV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.