Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Tak naprawdę mam pytanie do Anko. Mam bardzo podobną sytuację do Twojej. 21 marca miałem transfer 3 dniowego zarodka. 29 marca beta 21,1. 31 marca beta 69,7. 2 kwietnia beta 134,3 (12 dpt). 19 kwietnia byłam na pierwszym usg. Miałam nadzieję, że usłyszę serduszko. Lekarz powiedział, że nic nie widzi, nawet pęcherzyka. Zrobiłam tego samego dnia o gidz.18 betę, wyniosła 2555. W środę 20 kwietnia trafiłam do szpita z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Tego samego dnia o 18 miałam znów betę, była 3580. Następnego dnia, usg znów nic nie pokazało. W piątek,22 kwietnia beta 4100, na usg cały czas nic. Dziś 35 dpt beta 6311. Czekam na usg. Nie wiem co mam o tym myśleć. Przeczytaj proszę mój wpis i podziel się swoimi doświadczeniami.
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Kalia wrote:Iva79, lekarze nic nie wiedzą. Chyba mój przypadek też jest dla nich zagadką. Na usg jest kropka, zmierzyli ją. W środę kolejna beta i usg. Zobaczymy czy coś się zmieni.
-
Szałwia, ten czas tak leci ze jakaś masakra! Im bliżej konca tym dla mnie szybciej
A moje majoweczki juz się sypać zaczęły i to ostro, wiec jakby to powiedzieć...
Nie znasz dnia ani godziny05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Kalia wrote:Hej dziewczyny. Tak naprawdę mam pytanie do Anko. Mam bardzo podobną sytuację do Twojej. 21 marca miałem transfer 3 dniowego zarodka. 29 marca beta 21,1. 31 marca beta 69,7. 2 kwietnia beta 134,3 (12 dpt). 19 kwietnia byłam na pierwszym usg. Miałam nadzieję, że usłyszę serduszko. Lekarz powiedział, że nic nie widzi, nawet pęcherzyka. Zrobiłam tego samego dnia o gidz.18 betę, wyniosła 2555. W środę 20 kwietnia trafiłam do szpita z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Tego samego dnia o 18 miałam znów betę, była 3580. Następnego dnia, usg znów nic nie pokazało. W piątek,22 kwietnia beta 4100, na usg cały czas nic. Dziś 35 dpt beta 6311. Czekam na usg. Nie wiem co mam o tym myśleć. Przeczytaj proszę mój wpis i podziel się swoimi doświadczeniami.
Wybacz nie ze Lubie ale zaznaczyłam byś wiedziała że czytałam.
Sytuacja średnia,nadaje się tylko do obserwacji....moje hcg przy pozamacicznej wariowalo- rosło spadło itp. Najwyżej było ponad 2 tysiące i wtedy widzieli ciążę w jajowodzie.
Kurwa mam nadzieje ze maja tam dobry sprzęt gdzie jesteś!
A może to zwykła ciaza i potrzeba jej czasu? Przy mojej Hani rosla wolno..... -
hejka pytanko, w maju mam mieć usg genetyczne Kropka i p. doktor zasugerowała dodatkowo test Pappa, mam 33 lata więc nie łapie się na refundacje (ale nie o to chodzi) czy któraś z Was robiła to badanie, moze to norma przy ciąży IVF ???https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Anko:-) wrote:Wybacz nie ze Lubie ale zaznaczyłam byś wiedziała że czytałam.
Sytuacja średnia,nadaje się tylko do obserwacji....moje hcg przy pozamacicznej wariowalo- rosło spadło itp. Najwyżej było ponad 2 tysiące i wtedy widzieli ciążę w jajowodzie.
Kurwa mam nadzieje ze maja tam dobry sprzęt gdzie jesteś!
A może to zwykła ciaza i potrzeba jej czasu? Przy mojej Hani rosla wolno..... -
lamia o masakra jak już daleko jestes
nie znasz dnia ani godziny
jozefka j robiłam i usg i test z krwi. To nie jest raczej standard po ivf. Jeśli dobrze pamiętam to samo usg daje ok 70-80% pewności a krew plus usg 99%. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli pomyliłam.
To badanie to tylko prawdopodobieństwo. Decyzja należy do Ciebie czy zrobisz też pappa czy nie.Kava lubi tę wiadomość
-
Józefka w Czechach to norma przy ICSI, ale większość moich kumpel w Polsce robiło na własną rękę, a nie miały wskazania. Pappa + w połączeniu z przeziernością jest poza genetycznymi z krwi, które są nowością i drogie jak piorun, i punkcją wody płodowej chyba jednym z najdokładniejszych testów wykluczającym wady genetyczne.
-
józefka wrote:hejka pytanko, w maju mam mieć usg genetyczne Kropka i p. doktor zasugerowała dodatkowo test Pappa, mam 33 lata więc nie łapie się na refundacje (ale nie o to chodzi) czy któraś z Was robiła to badanie, moze to norma przy ciąży IVF ???
Ja robilam to badanie. Mam 31 lat. Lekarz mi zalecił wiec nie zaprzeczalam i zrobiłam. Nie pamiętam ceny ale da sie przeżyć, zwłaszcza po tym wszystkim co przeszlismy...Kava lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Józefka, ja ci odp już na forum
jak u was z leukocytami w ciazy? JA odebrałam właśnie wyniki morfologii i moczu i mocz piękny- 0 bakterii itd tak w morfologii wyszło mi jeszcze wiecej leukocytów 12,5 i crp lekko podwyzszone 5,36... pewnie wsadzi mi lekarka w srode antybiotyk... ostatnio mialam leukocyty lekko ponad 11 i crp 4,9... a we wczesniejszych tyg ciazy leukocyty były lekko ponad 9 czyli w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:46
Nasza Marcysia jest już z nami