Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka gratulacje :)

Takanijaka lubi tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Tak naprawdę mam pytanie do Anko. Mam bardzo podobną sytuację do Twojej. 21 marca miałem transfer 3 dniowego zarodka. 29 marca beta 21,1. 31 marca beta 69,7. 2 kwietnia beta 134,3 (12 dpt). 19 kwietnia byłam na pierwszym usg. Miałam nadzieję, że usłyszę serduszko. Lekarz powiedział, że nic nie widzi, nawet pęcherzyka. Zrobiłam tego samego dnia o gidz.18 betę, wyniosła 2555. W środę 20 kwietnia trafiłam do szpita z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Tego samego dnia o 18 miałam znów betę, była 3580. Następnego dnia, usg znów nic nie pokazało. W piątek,22 kwietnia beta 4100, na usg cały czas nic. Dziś 35 dpt beta 6311. Czekam na usg. Nie wiem co mam o tym myśleć. Przeczytaj proszę mój wpis i podziel się swoimi doświadczeniami.

Anko:-) lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia a co lekarz Ci powiedzial ? Skad ta beta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 09:56

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79, lekarze nic nie wiedzą. Chyba mój przypadek też jest dla nich zagadką. Na usg jest kropka, zmierzyli ją. W środę kolejna beta i usg. Zobaczymy czy coś się zmieni.

adrenalina lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka gratulacje :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wielkie gratulacje i zdrowka dla Waszej rodzinki :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Iva79, lekarze nic nie wiedzą. Chyba mój przypadek też jest dla nich zagadką. Na usg jest kropka, zmierzyli ją. W środę kolejna beta i usg. Zobaczymy czy coś się zmieni.
    Przepraszam niechcący polubiłam chciałam tylko zacytować. Badz dobrej mysli ile kropek miał mm ? Trzymam kciuki za środę. Obyś w środę usłyszała same dobre wieści.

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Takanijaka gratulację i szybkiego powrotu do sprawności :*

A ja poproszę o zaciskanie wszystkiego co się da bo dzisiaj połówkowe...

Zaciskamy &&&

Anuszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka trzymam kciukasy &&&

Anuszka lubi tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka gratuluję!!! :)

Anuszka kciuki &&& ;)

Anuszka, Takanijaka lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia poproszę Anko by zajrzała tutaj. Eliz &&
    Anuszka, wiesz :)

Anuszka, Anko:-) lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, ten czas tak leci ze jakaś masakra! Im bliżej konca tym dla mnie szybciej ;)
    A moje majoweczki juz się sypać zaczęły i to ostro, wiec jakby to powiedzieć...
    Nie znasz dnia ani godziny ;)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :-)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Hej dziewczyny. Tak naprawdę mam pytanie do Anko. Mam bardzo podobną sytuację do Twojej. 21 marca miałem transfer 3 dniowego zarodka. 29 marca beta 21,1. 31 marca beta 69,7. 2 kwietnia beta 134,3 (12 dpt). 19 kwietnia byłam na pierwszym usg. Miałam nadzieję, że usłyszę serduszko. Lekarz powiedział, że nic nie widzi, nawet pęcherzyka. Zrobiłam tego samego dnia o gidz.18 betę, wyniosła 2555. W środę 20 kwietnia trafiłam do szpita z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Tego samego dnia o 18 miałam znów betę, była 3580. Następnego dnia, usg znów nic nie pokazało. W piątek,22 kwietnia beta 4100, na usg cały czas nic. Dziś 35 dpt beta 6311. Czekam na usg. Nie wiem co mam o tym myśleć. Przeczytaj proszę mój wpis i podziel się swoimi doświadczeniami.

Wybacz nie ze Lubie ale zaznaczyłam byś wiedziała że czytałam.
    Sytuacja średnia,nadaje się tylko do obserwacji....moje hcg przy pozamacicznej wariowalo- rosło spadło itp. Najwyżej było ponad 2 tysiące i wtedy widzieli ciążę w jajowodzie.
    Kurwa mam nadzieje ze maja tam dobry sprzęt gdzie jesteś!
    A może to zwykła ciaza i potrzeba jej czasu? Przy mojej Hani rosla wolno.....

dfe01f0225.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka pytanko, w maju mam mieć usg genetyczne Kropka i p. doktor zasugerowała dodatkowo test Pappa, mam 33 lata więc nie łapie się na refundacje (ale nie o to chodzi) czy któraś z Was robiła to badanie, moze to norma przy ciąży IVF ???

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Wybacz nie ze Lubie ale zaznaczyłam byś wiedziała że czytałam.
    Sytuacja średnia,nadaje się tylko do obserwacji....moje hcg przy pozamacicznej wariowalo- rosło spadło itp. Najwyżej było ponad 2 tysiące i wtedy widzieli ciążę w jajowodzie.
    Kurwa mam nadzieje ze maja tam dobry sprzęt gdzie jesteś!
    A może to zwykła ciaza i potrzeba jej czasu? Przy mojej Hani rosla wolno.....
    Hej, dzięki, że odpisałaś. U mnie beta nie spada. Rośnie wolno, ale rośnie. Dziś tak jak pisałam 6311 (35 dpt). Na usg coś jest, plamka okrągła. Nic lekarz nie powiedzial o wielkości. Zaczęły się zawroty głowy. Kręci mi się trochę cały czas. Sprzęt w szpitalu mają bardzo dobry. Mam nadzieję, że w środę powiedzą coś więcej. Pobrali mi teraz krew na morfologię w związku z tymi zawrotami.

6dc6f14bbc.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamia o masakra jak już daleko jestes :D nie znasz dnia ani godziny :D

jozefka j robiłam i usg i test z krwi. To nie jest raczej standard po ivf. Jeśli dobrze pamiętam to samo usg daje ok 70-80% pewności a krew plus usg 99%. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli pomyliłam.
    To badanie to tylko prawdopodobieństwo. Decyzja należy do Ciebie czy zrobisz też pappa czy nie.

Kava lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka w Czechach to norma przy ICSI, ale większość moich kumpel w Polsce robiło na własną rękę, a nie miały wskazania. Pappa + w połączeniu z przeziernością jest poza genetycznymi z krwi, które są nowością i drogie jak piorun, i punkcją wody płodowej chyba jednym z najdokładniejszych testów wykluczającym wady genetyczne.

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    hejka pytanko, w maju mam mieć usg genetyczne Kropka i p. doktor zasugerowała dodatkowo test Pappa, mam 33 lata więc nie łapie się na refundacje (ale nie o to chodzi) czy któraś z Was robiła to badanie, moze to norma przy ciąży IVF ???

Ja robilam to badanie. Mam 31 lat. Lekarz mi zalecił wiec nie zaprzeczalam i zrobiłam. Nie pamiętam ceny ale da sie przeżyć, zwłaszcza po tym wszystkim co przeszlismy...:)

Kava lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, ja ci odp już na forum :)

jak u was z leukocytami w ciazy? JA odebrałam właśnie wyniki morfologii i moczu i mocz piękny- 0 bakterii itd tak w morfologii wyszło mi jeszcze wiecej leukocytów 12,5 i crp lekko podwyzszone 5,36... pewnie wsadzi mi lekarka w srode antybiotyk... ostatnio mialam leukocyty lekko ponad 11 i crp 4,9... a we wczesniejszych tyg ciazy leukocyty były lekko ponad 9 czyli w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:46

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ