Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
adrenalina wrote:A mi wyszły bakterie pojedyncze i nabłonki płaskie dość liczne. A wizyta w poniedziałek dopiero. Posiewu nie ma podobno tydzień sie czeka
wiec na wizytę nie zdążę.
Jak nabłonki płaskie to pol biedy - znaczy ze dolne drogi moczowe (czyli pewnie pęcherz). Nie martw sie! Duzo pij najlepiej wody z cytryną, bo bakterie nie lubią kwaśnego środowiska, i szybciej je wypłuczesz, zajadaj żurawinę (tylko nie slodzoną, bo cukier z kolei lubią), zrezygnuj ze słodyczy na jakis czas a jak trzeba bedzie to antybiotyk i po sprawie!
Bez stresu! Bedzie ok
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
I my też po wizycie! Całe 3cm miłości poruszające rączkami i nóżkami!! Na 12 maja mamy zaplanowane badania genetyczne!
i ja tak jak Józefka, zakochana po uszy!!!!!
adrenalina, La-mia, justa1234, agulas, Angela B-D, józefka, renieczka, Pola7, monia2015, mia6, Karolina1111, Kamilam8, Iva79, Viki26, Anuszka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
La-mia wrote:Jak nabłonki płaskie to pol biedy - znaczy ze dolne drogi moczowe (czyli pewnie pęcherz). Nie martw sie! Duzo pij najlepiej wody z cytryną, bo bakterie nie lubią kwaśnego środowiska, i szybciej je wypłuczesz, zajadaj żurawinę (tylko nie slodzoną, bo cukier z kolei lubią
), zrezygnuj ze słodyczy na jakis czas a jak trzeba bedzie to antybiotyk i po sprawie!
Bez stresu! Bedzie okdzieki za pocieszenie w takim tazie wytrzymam cierpliwie do poniedziałku
La-mia, agulas lubią tę wiadomość
-
Kochane jak odstawiałyście sterydy w ciąży? Wczoraj lekarz powiedzial, że mam odstawić encortolon. Nie powiedział jak a ja nie zapytałam. Biorę 2x1 tabletka. Jak to najbezpieczniej zrobić? Jestem w 7/8 tyg ciąży.
Wiem, że temat poruszany już był wiele razy ale wyszukiwarka nie działa a przez google naszych postów pokazujr tylko kilka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:22
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
Kamila najlepiej stopniowo- zwlaszcza jesli masz 2x1. JA OSOBISCIE od dnia kiedy mialabym odstawic bralabym juz 1 tabl dziennie przez 5 dni a za kolejne 5 juz bym nie brala, badz brala 0,5 tabl.
Ja bralam encorton tylko 5 mg- o dr powiedziala ze taka dawke moge odstawic od razu- jakbym brala 10 mg no to odstawialabym stopniowo.Kamilam8 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
ja miałam encorton 10 ostatnie opakowanie teraz normalnie, ale 5 ostatnich tabletek na pół i mam brać po pół. prognynowe z dawki 3x1 do końca opakowania 2x1. reszta leków bez zmian tyle że prolutex zamieniliśmy na podwójną dawkę utrogestanu
Kamilam8 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Wczora robiłam HCH, był to 14 dpt: 2781,4, a progesteron 22,74, więc chyba jest oki bo miałam tylko jedną blastkę
Dzisiaj idę do gina, mam nadzieję, że zobaczę pęcherzyk...na serduszko muszę jeszcze trochę poczekać
mia6, pabelka88, Kamilam8, Iva79, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Ale tu się gwar zrobił, nie wyrabiam się w tym tygodniu z nadrabianiem, tyle nowych twarzy i informacji
Wszystkim świeżo upieczonym ciężarówkom gratuluję ostatnich wizyt zarówno tych pęcherzykowych, jak i serduszkowych
U nas stresujący tydzień, rozkmina niskiej wagi i załatwianie papierów związanych z macierzyńskim (bałagan i miliony sprzecznych informacji), na który powinnam już odejść na dniach, do tego pilnowałam posiłków co do minuty i do grama prawie, co by dziecię rosło i pracowałam. Miałam też kurs przedporodowy, położnej się waga i info od mojego gina nie podobały, pognała mnie na kontrolę do szpitala i jestem dzisiaj po usg i co się okazało... Wszystko jest w porządku, mało tego, szacunek jest za wysoki (1900 g), dostałam ochrzan, że biorę witaminy ciążowe i sto pytań czy na pewno pilnuję cukrzycy... Więc Anatolka dołączamy do grona dużych dzieci razem z TwoimJestem szczęśliwa i wściekła na zmianę, jeszcze chyba nie ogarnęłam tych wszystkich sprzecznych informacji.
A co u starszych stażem? Nikt nie zaczął rodzić?monia2015, Viki26 lubią tę wiadomość
-
szałwia, dzieje się oj dzieje
Pragnąca o 8 miała urodzić, a u takanijaka zaczęły się skurcze w nocy!
Ja też się już gubię w tym gąszczu pozytywnych informacjii tak sobie wspominam moje nerwowe początki ciąży
Super, że dzidziuś ładnie rośnie
pabelka88, Kava, szałwia, Kamilam8, arlenka, monia2015, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Co do odstawiania encortonu, ja bralam profilaktycznie 1 tab 5mg i dr kazal schodzic co 3 dni pol tab, ja dodalam jeszcze 1/4tab tez 3 dni
Dziewczyny gratuluje pieknych pikajacych serduszek, kolejnych tyg ciazy
Ja w poniedziale mam wizyte o l4 to poprosze o usg zeby sprawdzic czy wszytsko ok, a w piatek mam ostatnia wizyte w kliniece.Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
magic1 wrote:Cześć dziewczynki!! wróciłam do Was
wczoraj miałam prenatalne, wszystko jest OK, jestem przeszczęśliwa!!
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Szałwia, ja byłam na 3 prenatalnych wczoraj. Wszystko gra. Waży chłop 1,6kg, ma 5mm włosy (widać na usg!!!) i stopę 6cm!
arlenka, Iva79, Pola7, pabelka88, magic1, szałwia, mia6, Viki26, justa1234, Anuszka, ComeToMeBaby, Karolina1111 lubią tę wiadomość
-
Kava, mia, dzieki za info
Pogratulujcie w moim imieniu z calego srca Pragnacej! Kurcze to musi byc mega, przywitac cala trojke w koncu
A jak sytuacja i Takienijakiej?
A jak Agulas?
Anatolka gratuluje prenatalnych i wielkiej stopkiJa nie wiem, jakiej dlugosci mamy stopke, mierzyli kosc udowa, 2 pomiary glowki i brzucho. Poza tym widzielismy wszystkie organy pieknie (poza rozrodczymi, bo nie chcemy:)), lacznie z pelnym zoladkiem
Nie czaje, o co chodzi z tymi roznicami w pomiarach, bo dziecko przez tydzien raczej nie podroslo o 700 g
Ale ten pomiar odpowiada wczesniejszym prenatalnym, gdzie tez bylo do przodu. W kazdym razie mega mnie to uspokoilo (chociaz juz sie przez tydzien przyzwyczailam troche do mysli, ze nie bede musiala rodzic wielkiego bobasa
)
Anatolka lubi tę wiadomość
-
To ja sie wetne;) z pytaniem do karmiacych:)
Po zjedzeniu pierogow z kapusta, nie wiem co mnie podkusilomaly placze(histeria) wieczorem 4godz ;( Ile dni moze jeszcze odczuwac skutki zjedzenia przeze mnie pierogow ?! Ile w mleku bede to miala, dzisiejszą noc lecimy na MM.
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?