Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki mam pytanie jak długo brałyście leki po transferze i czy jakieś miałyście refundowane?
Ja mam: fragmin (zastrzyki), encorton, prolutex (zastrzyki), Luteina 3x1, Duphaston 3x1Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:18
-
monia2015 wrote:Dziewuszki mam pytanie jak długo brałyście leki po transferze i czy jakieś miałyście refundowane?
Ja mam: fragmin (zastrzyki), encorton, prolutex (zastrzyki), Luteina 3x1, Duphaston 3x1monia2015, chiara lubią tę wiadomość
-
A wiec jestem po 1 wizycie , lekarka zlecila jakies badania krwi i moczu, za tydz. mam nastepna wizyte powinnam wowczas wszystko wiedziec.
Dostaje zastrzyki 2 razy w tyg z progesteronem i estradol. Bede je miala do 9 tyg.
Mialam tez progesteron dopochwowo , ale juz mam dawke zmniejszona z 3 x 200mg dziennie na 2 dz i ten tydzien ostatni 1x dz.
Bralam na wysoka prolaktyne bromocriptin 1,25mg, od dzis mam go juz nie brac.
Na wysokie TSH dawka leku mi sie zwiekszyla , za 2 tyg sprawdze poziom.
Tak sie ciesze, ze serduszko jesti czytam dalej co bedzie sie dalej dzialo w 7 tyg
I staram sie co moge kontrolowac
Macie moze jakies wskazowki , ktore badania warto robic na tym etapie ?
agulas, monia2015, Anuszka lubią tę wiadomość
-
U mnie bakterie też wyszły w moczu ale jutro dowiem się co i jak co do leków cały czas eurytrox 125, encorton, prognynova x3, magnez x 3, acard 2, mama dha premium x 2, prolutex i fraxiparina (w brzusio zastrzyk) i 3 x utrogestan dowcipnie z tego co wiem to scenariusz na pierwszy trymestr,
monia2015 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
a czy jakieś leki macie refundowane czy wszystkie pełnopłatne?
-
Ja mam luteine dowcipna i luteone pod jezyk na refundacje, chodze tez do dr na fundusz wiec mi wypisuje ze znizka,
Mi kazal dr na wizycie tydz temu odstawic acard od razu, a encorton stopniowo bralam 1, 5 tab, po pozytywnej becie zeszlam na 1 tab, a teraz co 3 dni na pol, potem 1/4 tab, od jutra nie biore juz,
Zostala mi luteina, ja biore 400, bo moj prg jest na poziomie ok 30 ng/ml, wizyte w klinice ostatnia mam 29.04 wtedy pewnie cos zmienia jeszcze.
Dziewczynki, a jakie witaminy bierzecie, bo ja poki co folik, magnez 3x1, kwasy nnkt, i vit d3, i teraz nie wiem chyba powinnam jakies dodatkowe brac dla kobiet w ciazy?
Co Wy macie? -
Bakterie w moczu ciężarnych sa częste, to fakt, a to dlatego ze wysoki prog i generalnie zmiana w gospodarce hormonalnej wpływają na rozluźnienie mięśni, tych układu moczowego tez, co ułatwia bakteriom przejście np z okolic odbytu czy cos.
No i bardziej moze zaszkodzić nieleczone zapalenie układu moczowego niż w razie czego antybiotyk, także jak cos, to posiew i do lekarza!
Ja męczyłam sie z tym dosc długo, 3 razy brałam antybiotyki w ciazy, ale jest ok, udało sie to dziadostwo wyleczyć i z małą tez jest wszystko w porzadku
Trzymam kciuki za szybkie kuracje!
PS: do cc zostało 19 dni!!!Iva79, chiara lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Ja jednak dzis poszłam do labolatorium. Zrobiłam badanie ogólne i posiew moczu. W poniedziałek wizyta. Pewnie posiewu jeszcze nie bedzie bo pielęgniarka mówiła ze do tygodnia ( w zależności jakie bakterie sie rozwijają. Jak żadne to bedzie na poniedziałek. A jak jakies beda to ze czeka sie dluzej ). Także najwyżej jak mi nie przejdzie do poniedziałku to chociaz badanie ogólne pokaze lekarzowi.
-
monia2015 wrote:Dziewuszki mam pytanie jak długo brałyście leki po transferze i czy jakieś miałyście refundowane?
Ja mam: fragmin (zastrzyki), encorton, prolutex (zastrzyki), Luteina 3x1, Duphaston 3x1
Fragmin i inne zastrzyki przeciwzakrzepowe w ciąży są refundowane w przypadku potwierdzonego badaniami zespołu antyfosfolipidowego lub jakiś tam nieprawidłowości z białkiem c i s. Inaczej pełnopłatne. Lutinus, duphaston, encorton i prolutex zawsze są pełnopłatne - nie refunduje ich nfz w ogóle. Każdy ma na 100%. Luteina może być refundowana.monia2015 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny widziałam dzis Kropka jest cudony, serducho ma jak dzwon. Na fotce złapany jak trzyma się za główkę
KOCHAM !!!
Anatolka, Pola7, chiara, justa1234, La-mia, renieczka, monia2015, mia6, Kamilam8, Viki26, Konwalia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:Dziewczyny widziałam dzis Kropka jest cudony, serducho ma jak dzwon. Na fotce złapany jak trzyma się za główkę
KOCHAM !!!
Pamiętam jak ja zobaczyłam kropka po raz pierwszy. Cudowne niezapomniane uczucie. I do dziś czasem się czuje jak we śnie. ... Ciąża to mój najpiękniejszy czas w życiu... Pomimo niektórych dolegliwości.La-mia, renieczka, monia2015, Kamilam8, Viki26 lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Pola7 to był nasz 2 podgląd ale na wizycie serduszkowej oprócz migającej kropki nie było widać, dzis to juz człowiek
Zakochałąm się 2 raz w życiu. Moja pierwsza miłość lata za mną i mnie całuje w brzuchola czyli moją drugą miłość. ahhhhh CUDZIE TRWAJ
Kava, agulas, Pola7, pabelka88, Sanna, Angela B-D, renieczka, monia2015, mia6, Kamilam8, magic1 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png