Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
To moje drugie ivf
pierwsze nie wypaliło,miałam długi protokół, ciężko się stymulowałam, pobrali 6 dojrzałych komórek, 2 się zapłodniły, ale tylko jedna podzieliła, niestety nic nie wyszło.
Ze względu na endomendę i ciężka stymulację tym razem miałam krótki protokół, priming estrogenowy, brałam dhea, colostrum, ubichinol i całą resztę...
stymulacja jeszcze cięższa, miałam kosmiczne dawki menopuru na koniec - 600 jednostek
znowu tylko 6 komórek i tylko 1 się zapłodniła, załamka, byłam zrezygnowana, nawet kleju nie chciałam bo bez sensu, myślałam już nawet o komórkach dawczyni.
10dpt plamienie i krew, dla mnie koniec, ale poleciałam na betę i była pozytywna i rośnie !!!!
Dalej jestem w szokuadrenalina, renieczka, Pola7, Iva79, _cherryLady, ComeToMeBaby, monia2015, Chwilka84, lilou, Viki26 lubią tę wiadomość
START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
-
Ja robię cała ciaze clexane, bo mam mutacje MTHFR. Tak zadecydowała genetyk. W klinice mówili, że do 12tc na pewno a później właśnie genetyk wydluzyla. Mój Pan dr z podziwem patrzy na mój brzuch za każdym Razem, bo mam taką wyprawę, że przez całą ciążę miałam 1 siniaczka tylko
ale chciałabym już skończyć...
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Wiesz, początkowo mrozilam skórę kostka lodu ale teraz to mi się nie chce juz. Chwytam mocno skórę między palce i igłę wbijam pod samą skórę, tak pod kątem nawet 25-30 stopni. Pecherzyk zostawiam jednak tylko stukam w ampułkę, żeby poleciał na końcu pod skórę. Wyciągam po chwilce i ani nie uciskam ani nic nie robię z tym.
-
godaweri wrote:Co u Ciebie? Jak sie czujesz? Plamisz jeszcze? Ja jeszcze troche na beżowo. W poniedziałek mam usg. Tak sie modle, zeby to nie bylo nic poważnego...
Trochę plamię, trochę mnie brzuch boli, ale ogólnie ok. Ale od przygody w szpitalu leżę plackiem, wstaję tylko do łazienki, wczoraj sobie pozwoliłam zejść do ogrodu i dla odmiany poleżeć na leżaku
Trzymam kciuki za Twoją wizytę poniedziałkową, ja idę na usg w czwartek. Do tego czasu mam przykazane, by leżeć. -
Godaweri - powiedzieli, że tak może być. Ja nawet z wypisem z kliniki dostałam taki informator, czego można się spodziewać i pierwszy punkt to było, że plamienia i krwawienia się zdarzają i nie muszą oznaczać nic złego.
Sama sobie zwiększyłam dawkę utrogestanu na wszelki wypadek. Biorę tez nospę.
Daj znać koniecznie, jak będziesz jutro po wizycie, ok? -
godaweri wrote:Ja biorę fragmin 5000, tez sie zastanawiam do kiedy bede musiała robić te zastrzyki.
A miałaś jakieś szczególne wskazania do brania? Bo ja włąśnie nie, wyniki mam dobre...dltaego zatnawiam się czy jest to aż takie konieczne...ja niestety mam cały brzunio filetowo-zielony w siniaki:( -
Monia2015 mój brzucho też ledwo co znosi a ładujemy fraxiparine (igły mega tępe) liczę ze teraz na wizycie kontrolnej może mi już daruje p. Doktor, ale jak trzeba będzie kłuć dalej to będziemy kłuć w końcu siniaki znikają i robią miejsce dla następnego
monia2015 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Junioer wrote:Godaweri - powiedzieli, że tak może być. Ja nawet z wypisem z kliniki dostałam taki informator, czego można się spodziewać i pierwszy punkt to było, że plamienia i krwawienia się zdarzają i nie muszą oznaczać nic złego.
Sama sobie zwiększyłam dawkę utrogestanu na wszelki wypadek. Biorę tez nospę.
Daj znać koniecznie, jak będziesz jutro po wizycie, ok?
Dam na pewno znac. Trzymaj sie!Junioer lubi tę wiadomość
-
monia2015 wrote:A miałaś jakieś szczególne wskazania do brania? Bo ja włąśnie nie, wyniki mam dobre...dltaego zatnawiam się czy jest to aż takie konieczne...ja niestety mam cały brzunio filetowo-zielony w siniaki:(
Ja mam dodatnie p.ciala ANA1 ANA2, dlatego p. doktor wyszła z założenia, ze musi mnie traktować jak pacjentki z dodatnim zespołem antyfosfolipidowym. Na kolejnej wizycie muszę dopytać, jak ona to widzi dalej.monia2015 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Wiele z Was pamiętam z watku na ovu. Chcialabym dolaczyc bo i mi się udało. Wg ovu jestem w 8 tygodniu ciąży wg ostatniego usg ciaza jest o tydzień mlodsza.
W srode mam wizyte u lekarza prowadzącego i nie mogę się już doczekać. Serduszko slyszalam na wizycie w klinice i musze przyznać ze to niesamowite przezycie
Powiedzcie proszę jak wygląda sprawa z seksem w ciąży? Dr z kliniki powiedział, ze nie ma przeciwskazan jednak ja zastanawiam się czy nie lepiej sobie odpuscic. Mam mutacje genu MTHFR boje się o poronienie.
Po takiej drodze i upragnionych II kreskach wole nie ryzykować.
Co o tym myślicie ?józefka, Iva79, Konwalia, Kava, Anuszka, monia2015, renieczka, Viki26, ComeToMeBaby, Jola1985 lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
godaweri wrote:No Spy ile bierzesz? Forte? Ja biorę no spe doraźnie, ta 40mg i magnez tak 1-3xdzien, mam taki gdzie jest 48mg magnezu i Wit.B6
Nospa ta normalna 3x1, magnez (nie pamiętam jaki) na noc. -
muszynka wrote:Czesc dziewczyny
Wiele z Was pamiętam z watku na ovu. Chcialabym dolaczyc bo i mi się udało. Wg ovu jestem w 8 tygodniu ciąży wg ostatniego usg ciaza jest o tydzień mlodsza.
W srode mam wizyte u lekarza prowadzącego i nie mogę się już doczekać. Serduszko slyszalam na wizycie w klinice i musze przyznać ze to niesamowite przezycie
Powiedzcie proszę jak wygląda sprawa z seksem w ciąży? Dr z kliniki powiedział, ze nie ma przeciwskazan jednak ja zastanawiam się czy nie lepiej sobie odpuscic. Mam mutacje genu MTHFR boje się o poronienie.
Co o tym myślicie ?
Cześć Muszynka! Gratulacje!muszynka lubi tę wiadomość
-
muszynka wrote:Czesc dziewczyny
Co o tym myślicie ?