X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    wybaczcie, że tak się "wpycham" na Wasz wątek, ale mem pytanie na które napewno będziecie znały odpowiedź ;)
    Jaki miałyście progesteron we wczesnej ciąży? Bardzo boli mnie dziś brzuch (nospa juz wzięta) i jak zwykle czarne myśli.
    Beta 27, prg 10, 7dpt blastki. Jeszcze się nie cieszę, ani nie ujawniam, bo chodzi mi po głowie ciąża biochemiczna jak ostatnim razem...
    Biorę lutkę 3x100 i zastanawiam się czy prg jest ok czy jednak brać więcej.
    Będę wdzięczna za Wasze rady :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraanu mnie w rodzinie najbliższej wszyscy wiedzą tak samo w zespole w pracy również. Wsparcie jakie od nich dostałam i dostaje bezcenne ! My mamy zapis w karcie ciąży IVF ale mnie prowadzi lekarz który mnie prowadził również w trakcie IVF to był Nasz świadomy wybór.

Justine ja nie mierzyłam poziomu progesteronu bo pozytywnej becie ale przyjmowałam 3 razy dziennie utrogestan (100) + zastrzyk prolutexu który ok 9tc zamieniłam na podwójne dawki utrogestanu.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za opinie, są dla mnie mega pomocne. Wiem, ze w necie mzna przeczytać "wszystko".Mam jeszcze kilka dni na przemyslenia, mam nadzieje ze podejmę słuszną decyzje.

Czy o Waszej decyzji o IVF wiedzą inni? rodzina? przyjaciele?
    My z mężem chcemy zachowac to dla siebie, ale zastanawiam się jak to jest w szpitalu przy porodzie, taka informacja jest zapisana gdzies w dokumenrach, czy moze w szpitalu który wybieramy nie musimy o tym mówić?

Lekarz prowadzący taka ciążę powinien wiedzieć. W karcie ciąży jedni zaznaczają a inni nie. Możesz powiedzieć, że sobie nie życzysz takiej inf w karcie ciąży. Czy w szpitalu trzeba mówić? Wypadałoby jeśli są jakieś "atrakcje", ciążę po ivf w szpitalach są szczególnie chuchane i dmuchane jak coś się dzieje. Sama leżałam 2 tygodnie na patologii i bardzo o mnie dbali.

U mnie o procedurze wiedzą rodzice i siostra. Mąż nie czuł potrzeby mówić swoim. Ze znajomymi nigdy nie rozmawialiśmy o staraniach, bo i po co w sumie. Ani nam do wychowania nie dołożą, ani za nas w nocy wstawać do niemowlaka nie będą. Nie czuliśmy potrzeby informować ludzi w koło "staramy się o dziecko" niezależnie od sposobu starań.

Justine, ja badalam tylko 5dpt i prg miałam 13ng/ml. Później nie badalam. Nie plamilam ani razu w ciąży.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najbliżsi wiedza,ze ciążą jest po IVF,przyjaciele, w szpitalu czy lekarz prowadzący uważam ,że powinien wiedzieć ,bo tak jak Anatolka nap jest to ciąża wyższego ryzyka i zawsze na nas bardziej dmuchają (sama bylam w szpitalu i tak bylo).

Justine, z tego co mi się wydaje progesteron powinien być około 20 ng/ml.
    To zalezy też na jakim cyklu byłas prowadzona, ja byłam na bezowulacyjnym i dostawałam na poczatku 600 mg dopochwowo+ 200 mg doustnie mi dołozyli bo miałam plamienie i duże bóe brzucha (dlatego tak duzo bo nie miałam ciałka żółtego,które na początku karmi maluszka).Brałam tez prolutex ale po nim bardzo miałam duże skoki progesteronu w ciągu dnia rano miałam 4 ng/ml!!! a po poludniu juz koło 20 ng/ml.

Lekarz tez i tłumaczył,że w moim przypadki,jesli to było na cyklu bezowulacyjnym i biorę dopochwowo to większe stężenie jest w macicy i w badanaich krwi dokładnie nie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:33

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    I tu się pochwalę: 8dpt beta 95,4 mlU/ml a dziś 10 dpt 242 :)
    Konwalia ale super wiadomość, gratuluje drugiej ciąży!! Fajnie że tak szybko wam się udało! Ty rodziłaś SN prawda?

Konwalia lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Konwalia gratuluję :-) Udało Wam się naturalnie?

Dziewczyny używacie/planujecie używanie jakichś antków po ciąży? Ja się tak zastanawiam, czy to ma sens przy naszej diagnozie.

Junioer zbijaj i najlepiej poradź się z lekarzem. Paracetamol tylko czysty (żadnych panadoli extra z kofeiną) i cienka kołdra (żeby się nie przegrzewać). Pod 38 stopni musi być, ja też miałam na samym początku, temperatury i mega zapalenie oskrzeli i kropek dał radę :-)

Chiara ja na początku w ogóle nie miałam obolałych, a potem się to ciągle zmieniało, nie martw się :-)
    Szałwia mi gin powiedział że ze względu na CC lepiej abyśmy używali przez rok gumek.

szurusiowa, szałwia lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine... myslalam ostatnio co u Ciebie... ja w ogole nie badalam prg, doktor zakazała. Ale bralam 3x200 progesteronu. Myślę, że też byś mogła zwiększyć dla świętego spokoju choć pamiętaj, ze ten wynik nic nie znaczy, bo nie wiesz, czy nie trafilas na moment chwile przed wyrzutem :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych wszystko ok. Bedzie chłopak, który wazy 318g :-)

Anatolka, Tilka, Konwalia, Iva79, justa1234, Viki26, Kava, szałwia, Anuszka, _cherryLady, pabelka88 lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:

Ekstra :-) Włoch Ci robiła?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Wszystko ładnie opowiedziała. Tylko brzuch mi twardnieje z jednej strony, ale ze to wzdęcia i jelita tak się ułożyły.
    Niestety dzidziuś spał i nie chciał współpracować zabardo. Jutro Idę do mojego giną to może cs nam pomacha :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak super ze synuś ładnie się rozwija <3

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Tak. Wszystko ładnie opowiedziała. Tylko brzuch mi twardnieje z jednej strony, ale ze to wzdęcia i jelita tak się ułożyły.
    Niestety dzidziuś spał i nie chciał współpracować zabardo. Jutro Idę do mojego giną to może cs nam pomacha :-)

Ja swojego poje soczkiem pomarańczowym przed badaniami i nie śpi ;-) ostatnio kopal w głowicę jak P badał. Chyba ma go już dość ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 19:34

kuciak, Anuszka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak wspaniałe wieści. Niech synek ładnie rośnie.

Viki26 tak rodziłam siłami natury.

Justine mocno trzymam kciuki za Twój cud.

Viki26, kuciak lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:

Następny syneczek na forum :) Gratuluję :*

My też dzisiaj wizyta :)

Anatolka, arlenka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Godaweri :) i u Ciebie zazielenilo sie... cudownie :)

Ja bralam fragmin, po ktorym mialam okropne krwawienia- wiec gdyby Ci sie to tez przytrafilo nie mysl od razu o najgorszym. Bralam do 8tc 5000 j potem tydzien 2500 j i koniec. Encorton odstawilam tez jakos w 8-9 tc od razu, mialam dawke 5 mg.

Hej wysłałam Ci zaposzenie na priv, chciałam zaytać o coś, a nie chcę zaśmiecać forum.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Hej wysłałam Ci zaposzenie na priv, chciałam zaytać o coś, a nie chcę zaśmiecać forum.
    OK :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj się najadłam strachu. Jestem za granicą na wyjeździe służbowym. Wczoraj obudziłam się o północy, poszłam do łazienki, patrzę, a tam cała wkładka, majtki i spodnie od piżamy zakrwawione. Zrobiło mi się słabo od razu - w obcym miejscu, nie wiem, co się dzieje, nie wiem, gdzie szpital... Ubrałam się, sprawdziliśmy adres i pojechaliśmy do szpitala. Sama siebie zawiozłam, z bratem jako pasażerem. W szpitalu (przeogromnym) tłumaczę, co i jak, pobrali mi krew, przy pobieraniu zemdlałam, kazali nasikać do kubeczka - jak próbowałam nasikać, to do kubeczka wpadł wielki skrzep, więc wiedziałam już wszystko. Wzięli mnie badanie, na usg widać pęcherzyk, wszystko w normie. Lekarka powiedziała, że takie krwawienie się zdarza, mam szanse 50/50 na utrzymanie tej ciąży, mam się nie forsować, a najlepiej leżeć prawie cały czas. Zrobili mi beta hcg (czyli moja 7 beta!), przyrost jest, nadal w normie.W każdym bądź razie nadal jestem w ciąży, do lekarza ma następne usg mam iść za półtora tygodnia, bo wcześniej nic więcej nie zobaczy, a ja mam do tego czasu leżakować i się nie stresować.
    Nie życzę Wam takich wrażen ... Trzymajcie kciuki za mnie :)

Justine - mocno trzymam kciuki za Was!

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• godaweri Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, wczoraj się najadłam strachu. Jestem za granicą na wyjeździe służbowym. Wczoraj obudziłam się o północy, poszłam do łazienki, patrzę, a tam cała wkładka, majtki i spodnie od piżamy zakrwawione. Zrobiło mi się słabo od razu - w obcym miejscu, nie wiem, co się dzieje, nie wiem, gdzie szpital... Ubrałam się, sprawdziliśmy adres i pojechaliśmy do szpitala. Sama siebie zawiozłam, z bratem jako pasażerem. W szpitalu (przeogromnym) tłumaczę, co i jak, pobrali mi krew, przy pobieraniu zemdlałam, kazali nasikać do kubeczka - jak próbowałam nasikać, to do kubeczka wpadł wielki skrzep, więc wiedziałam już wszystko. Wzięli mnie badanie, na usg widać pęcherzyk, wszystko w normie. Lekarka powiedziała, że takie krwawienie się zdarza, mam szanse 50/50 na utrzymanie tej ciąży, mam się nie forsować, a najlepiej leżeć prawie cały czas. Zrobili mi beta hcg (czyli moja 7 beta!), przyrost jest, nadal w normie.W każdym bądź razie nadal jestem w ciąży, do lekarza ma następne usg mam iść za półtora tygodnia, bo wcześniej nic więcej nie zobaczy, a ja mam do tego czasu leżakować i się nie stresować.
    Nie życzę Wam takich wrażen ... Trzymajcie kciuki za mnie :)

Justine - mocno trzymam kciuki za Was!

Hej kochana czytamwatek, ale nie udzielam sie za bardzo. Idziemy tak samo. Trsnsfe tak samo, bety prawie identyczne, dzis rano u mnie czerwone plamienie. Leze, zwiekszylam progesteron. Usg w piatek. Nie jadę na izbe przyjęć i tak nic nie zrobią, trzeba czekać.

• Junioer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri - nie zostało nam teraz nic innego, jak leżeć i czekać. Trzymam kciuki za Ciebie!

Ja wczoraj pojechałam do szpitala bo to było krwawienie bardziej obfite niż podczas @. Bałam się, że jakiegoś krwotoku dostanę, słabo mi się robiło.

Ale wiem, że na tym etapie nic więcej nie można zrobić.

Jestem dobrej myśli, ale z ostrożnością oceniam swoje szanse.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Justine Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja beta rośnie. Dzisiaj 63 (9dpt blastki). W poniedziałek było 27 więc rośnie w normie. Progesteron tylko kicha jak zwykle- z 10 przyrost na 13:(

vella, _cherryLady, triss lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ